Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Też jestem u dr Ż, nawet nie wiem ile komórek było zapładnianych. Dostałam tylko wiadomość, że z 5 prawidłowych komórek zapłodniły się 4. Według mnie to oni sami powinni nas informować o dalszych etapach. Transfer niby w 5 dobie, ale czy klinika sama się do mnie odezwie w tej sprawie?

Napisz do dr Z. Odpisze Ci na którą transfer. Ilość zapladnianych komórek ustala się przed punkcja. Jeśli nie pytałaś o możliwość zapłodnienia więcej niż 6 i nie macie do tego wskazan to raczej zapladniali 6.
    W dniu transferu przyjdzie do Was do pokóju Pani biolog i opowie co się działa z komórkami i zarodkami.

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialyscie co ta godek wygaduje na temat in vitro?ręce opadają 😔co z niej za potwór,okropna baba 😡

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Dziewczyny widzialyscie co ta godek wygaduje na temat in vitro?ręce opadają 😔co z niej za potwór,okropna baba 😡

Handlujemy dziećmi dziewczyny przecież... Ja już się gotuję w sobie, nie mogę już na to patrzeć i tego słuchać. Nie lubię życzyć ludziom źle, ale jej...

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 co u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Martucha29 co u Ciebie?

Właśnie jakie info od doktora ? ✊🏼

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Właśnie jakie info od doktora ? ✊🏼

Madzia, a Ty jak się czujesz po transferze? Wczoraj był? :)

Martucha29 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
  • Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Martucha29 co u Ciebie?
    Sama nie wiem co myśleć, dzisiaj czwarta doba po pobraniu komórek. Okazało się, że zarodki wolniej się dzielą, zostały na poziomie 3 doby. Czy jest jeszcze jakaś szansa? Teoretycznie jutro piąta doba, w której powinien być wykonany transfer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Madzia, a Ty jak się czujesz po transferze? Wczoraj był? :)

Czuje się wręcz fantastycznie, mam spokój w sercu bo wynik przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania 🙉 miało być 6-7 komórek a pobrali 15 z czego uzyskaliśmy 7 pięknych blastek😍 (Klasy w stopce)
    Wczoraj transferowany był 5.1.1, pobrali ze wszystkich biopsje i może za jakiś czas będziemy badać.
    Także za tydzień beta✊🏼

Zielona_, Kaach, Lena 87, Manis, Promieniowanie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Sama nie wiem co myśleć, dzisiaj czwarta doba po pobraniu komórek. Okazało się, że zarodki wolniej się dzielą, zostały na poziomie 3 doby. Czy jest jeszcze jakaś szansa? Teoretycznie jutro piąta doba, w której powinien być wykonany transfer.

Dopytuj o wszystko dr Ż, nawet jak Ci zdawkowo odpisuje, umówił Cię już na transfer na jutro?
    Może je potrzymają jeszcze trochę żeby podrosły, trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Dopytuj o wszystko dr Ż, nawet jak Ci zdawkowo odpisuje, umówił Cię już na transfer na jutro?
    Może je potrzymają jeszcze trochę żeby podrosły, trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼
    Nie, jeszcze nie jesteśmy umówieni. Jutro raczej transferu nie będzie, choć to będzie 5 doba. Kurde nie lubię takich niepewnych sytuacji. Dobrze, że u ciebie wszystko przebiegło prawidłowo. Teraz tylko czekać na wynik bety :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, któraś szykuje się do transferu? Ja dziś zaczynam stymulacje😊

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Czuje się wręcz fantastycznie, mam spokój w sercu bo wynik przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania 🙉 miało być 6-7 komórek a pobrali 15 z czego uzyskaliśmy 7 pięknych blastek😍 (Klasy w stopce)
    Wczoraj transferowany był 5.1.1, pobrali ze wszystkich biopsje i może za jakiś czas będziemy badać.
    Także za tydzień beta✊🏼

Piękny wynik😍Trzymam kciuki✊✊✊

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Nie, jeszcze nie jesteśmy umówieni. Jutro raczej transferu nie będzie, choć to będzie 5 doba. Kurde nie lubię takich niepewnych sytuacji. Dobrze, że u ciebie wszystko przebiegło prawidłowo. Teraz tylko czekać na wynik bety :)

Faktycznie słabo,że kontakt z lekarzem tak wygląda😔Co do zarodków to zupełnie się nie znam ale trzymam kciuki żeby przez noc jeszcze się ładnie rozwinęły ✊😊

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Kochane, któraś szykuje się do transferu? Ja dziś zaczynam stymulacje😊

U mnie do transferu jeszcze daleka droga narazie przygotowujemy się do drugiej procedury 😉

Karo84 lubi tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90, wynik super!!! Trzymam kciuki <3

Martucha29, u mnie chyba też tak było że część była "wolniejsza" i finalnie ten co najdłużej się rozwijał jest jednym zdrowym, więc nie trać nadziei :)

Karo84, ah zazdroszczę, u mnie kolejny cykl w błoto :( endo ursło w najlepszym miejscu do 7,6 na puregonie, ale to i tak za mało jak na mój jedne zdrowy zarodek. Teraz duphaston i w jeszcze lutym próbujemy jeszcze raz :) tym razem na cyklu naturalny, zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymam mocno kciuki za Twoją stymulacje, oby wszstko było po Twojej myśli :)

Magdaa90, Karo84 lubią tę wiadomość

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
  • Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    U mnie do transferu jeszcze daleka droga narazie przygotowujemy się do drugiej procedury 😉
    Jak długa jest przerwa pomiędzy pierwszą a drugą procedurą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Jak długa jest przerwa pomiędzy pierwszą a drugą procedurą?

Nie musi być przerwy z tego co wiem, ja miałam przerwę jednego miesiąca tylko.
    Jak maluszki ?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:

U mnie zarodki 2 albo 3 już nie pamietam, też się zatrzymały a kolejnego dnia ruszyly. Jeden właśnie smacznie obok mnie spi ☺️
    Będzinie dobrze 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 15:45

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ma szans na transfer zarodka w tym cyklu, musimy zamrozić i transfer dopiero w przyszłym cyklu. Został tylko jeden wojownik :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Niestety nie ma szans na transfer zarodka w tym cyklu, musimy zamrozić i transfer dopiero w przyszłym cyklu. Został tylko jeden wojownik :/

Przykro mi :( ale doktor na pewno wie co robi i chce dać mu jak największe szanse ✊🏼 Trzymam kciuki za przygotowania do transferu ✊🏼

‹‹ 2569 2570 2571 2572 2573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ