X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Też jestem u dr Ż, nawet nie wiem ile komórek było zapładnianych. Dostałam tylko wiadomość, że z 5 prawidłowych komórek zapłodniły się 4. Według mnie to oni sami powinni nas informować o dalszych etapach. Transfer niby w 5 dobie, ale czy klinika sama się do mnie odezwie w tej sprawie?

Napisz do dr Z. Odpisze Ci na którą transfer. Ilość zapladnianych komórek ustala się przed punkcja. Jeśli nie pytałaś o możliwość zapłodnienia więcej niż 6 i nie macie do tego wskazan to raczej zapladniali 6.
    W dniu transferu przyjdzie do Was do pokóju Pani biolog i opowie co się działa z komórkami i zarodkami.

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialyscie co ta godek wygaduje na temat in vitro?ręce opadają 😔co z niej za potwór,okropna baba 😡

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Dziewczyny widzialyscie co ta godek wygaduje na temat in vitro?ręce opadają 😔co z niej za potwór,okropna baba 😡

Handlujemy dziećmi dziewczyny przecież... Ja już się gotuję w sobie, nie mogę już na to patrzeć i tego słuchać. Nie lubię życzyć ludziom źle, ale jej...

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 co u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Martucha29 co u Ciebie?

Właśnie jakie info od doktora ? ✊🏼

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Właśnie jakie info od doktora ? ✊🏼

Madzia, a Ty jak się czujesz po transferze? Wczoraj był? :)

Martucha29 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
  • Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Martucha29 co u Ciebie?
    Sama nie wiem co myśleć, dzisiaj czwarta doba po pobraniu komórek. Okazało się, że zarodki wolniej się dzielą, zostały na poziomie 3 doby. Czy jest jeszcze jakaś szansa? Teoretycznie jutro piąta doba, w której powinien być wykonany transfer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Madzia, a Ty jak się czujesz po transferze? Wczoraj był? :)

Czuje się wręcz fantastycznie, mam spokój w sercu bo wynik przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania 🙉 miało być 6-7 komórek a pobrali 15 z czego uzyskaliśmy 7 pięknych blastek😍 (Klasy w stopce)
    Wczoraj transferowany był 5.1.1, pobrali ze wszystkich biopsje i może za jakiś czas będziemy badać.
    Także za tydzień beta✊🏼

Zielona_, Kaach, Lena 87, Manis, Promieniowanie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Sama nie wiem co myśleć, dzisiaj czwarta doba po pobraniu komórek. Okazało się, że zarodki wolniej się dzielą, zostały na poziomie 3 doby. Czy jest jeszcze jakaś szansa? Teoretycznie jutro piąta doba, w której powinien być wykonany transfer.

Dopytuj o wszystko dr Ż, nawet jak Ci zdawkowo odpisuje, umówił Cię już na transfer na jutro?
    Może je potrzymają jeszcze trochę żeby podrosły, trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Dopytuj o wszystko dr Ż, nawet jak Ci zdawkowo odpisuje, umówił Cię już na transfer na jutro?
    Może je potrzymają jeszcze trochę żeby podrosły, trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼
    Nie, jeszcze nie jesteśmy umówieni. Jutro raczej transferu nie będzie, choć to będzie 5 doba. Kurde nie lubię takich niepewnych sytuacji. Dobrze, że u ciebie wszystko przebiegło prawidłowo. Teraz tylko czekać na wynik bety :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, któraś szykuje się do transferu? Ja dziś zaczynam stymulacje😊

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Czuje się wręcz fantastycznie, mam spokój w sercu bo wynik przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania 🙉 miało być 6-7 komórek a pobrali 15 z czego uzyskaliśmy 7 pięknych blastek😍 (Klasy w stopce)
    Wczoraj transferowany był 5.1.1, pobrali ze wszystkich biopsje i może za jakiś czas będziemy badać.
    Także za tydzień beta✊🏼

Piękny wynik😍Trzymam kciuki✊✊✊

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Nie, jeszcze nie jesteśmy umówieni. Jutro raczej transferu nie będzie, choć to będzie 5 doba. Kurde nie lubię takich niepewnych sytuacji. Dobrze, że u ciebie wszystko przebiegło prawidłowo. Teraz tylko czekać na wynik bety :)

Faktycznie słabo,że kontakt z lekarzem tak wygląda😔Co do zarodków to zupełnie się nie znam ale trzymam kciuki żeby przez noc jeszcze się ładnie rozwinęły ✊😊

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Kochane, któraś szykuje się do transferu? Ja dziś zaczynam stymulacje😊

U mnie do transferu jeszcze daleka droga narazie przygotowujemy się do drugiej procedury 😉

Karo84 lubi tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90, wynik super!!! Trzymam kciuki <3

Martucha29, u mnie chyba też tak było że część była "wolniejsza" i finalnie ten co najdłużej się rozwijał jest jednym zdrowym, więc nie trać nadziei :)

Karo84, ah zazdroszczę, u mnie kolejny cykl w błoto :( endo ursło w najlepszym miejscu do 7,6 na puregonie, ale to i tak za mało jak na mój jedne zdrowy zarodek. Teraz duphaston i w jeszcze lutym próbujemy jeszcze raz :) tym razem na cyklu naturalny, zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymam mocno kciuki za Twoją stymulacje, oby wszstko było po Twojej myśli :)

Magdaa90, Karo84 lubią tę wiadomość

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
  • Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    U mnie do transferu jeszcze daleka droga narazie przygotowujemy się do drugiej procedury 😉
    Jak długa jest przerwa pomiędzy pierwszą a drugą procedurą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Jak długa jest przerwa pomiędzy pierwszą a drugą procedurą?

Nie musi być przerwy z tego co wiem, ja miałam przerwę jednego miesiąca tylko.
    Jak maluszki ?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:

U mnie zarodki 2 albo 3 już nie pamietam, też się zatrzymały a kolejnego dnia ruszyly. Jeden właśnie smacznie obok mnie spi ☺️
    Będzinie dobrze 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 15:45

• Martucha29 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ma szans na transfer zarodka w tym cyklu, musimy zamrozić i transfer dopiero w przyszłym cyklu. Został tylko jeden wojownik :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha29 wrote:
    Niestety nie ma szans na transfer zarodka w tym cyklu, musimy zamrozić i transfer dopiero w przyszłym cyklu. Został tylko jeden wojownik :/

Przykro mi :( ale doktor na pewno wie co robi i chce dać mu jak największe szanse ✊🏼 Trzymam kciuki za przygotowania do transferu ✊🏼

‹‹ 2569 2570 2571 2572 2573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ