MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Martucha29 wrote:Też jestem u dr Ż, nawet nie wiem ile komórek było zapładnianych. Dostałam tylko wiadomość, że z 5 prawidłowych komórek zapłodniły się 4. Według mnie to oni sami powinni nas informować o dalszych etapach. Transfer niby w 5 dobie, ale czy klinika sama się do mnie odezwie w tej sprawie?
Napisz do dr Z. Odpisze Ci na którą transfer. Ilość zapladnianych komórek ustala się przed punkcja. Jeśli nie pytałaś o możliwość zapłodnienia więcej niż 6 i nie macie do tego wskazan to raczej zapladniali 6.
W dniu transferu przyjdzie do Was do pokóju Pani biolog i opowie co się działa z komórkami i zarodkami. -
Lena 87 wrote:Dziewczyny widzialyscie co ta godek wygaduje na temat in vitro?ręce opadają 😔co z niej za potwór,okropna baba 😡
Handlujemy dziećmi dziewczyny przecież... Ja już się gotuję w sobie, nie mogę już na to patrzeć i tego słuchać. Nie lubię życzyć ludziom źle, ale jej...
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
nick nieaktualny
-
Magdaa90 wrote:Właśnie jakie info od doktora ? ✊🏼
Madzia, a Ty jak się czujesz po transferze? Wczoraj był?Martucha29 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
Lena 87 wrote:Martucha29 co u Ciebie?
-
nick nieaktualnyZielona_ wrote:Madzia, a Ty jak się czujesz po transferze? Wczoraj był?
Czuje się wręcz fantastycznie, mam spokój w sercu bo wynik przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania 🙉 miało być 6-7 komórek a pobrali 15 z czego uzyskaliśmy 7 pięknych blastek😍 (Klasy w stopce)
Wczoraj transferowany był 5.1.1, pobrali ze wszystkich biopsje i może za jakiś czas będziemy badać.
Także za tydzień beta✊🏼
Zielona_, Kaach, Lena 87, Manis, Promieniowanie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartucha29 wrote:Sama nie wiem co myśleć, dzisiaj czwarta doba po pobraniu komórek. Okazało się, że zarodki wolniej się dzielą, zostały na poziomie 3 doby. Czy jest jeszcze jakaś szansa? Teoretycznie jutro piąta doba, w której powinien być wykonany transfer.
Dopytuj o wszystko dr Ż, nawet jak Ci zdawkowo odpisuje, umówił Cię już na transfer na jutro?
Może je potrzymają jeszcze trochę żeby podrosły, trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼 -
Magdaa90 wrote:Dopytuj o wszystko dr Ż, nawet jak Ci zdawkowo odpisuje, umówił Cię już na transfer na jutro?
Może je potrzymają jeszcze trochę żeby podrosły, trzymam kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼 -
nick nieaktualny
-
Magdaa90 wrote:Czuje się wręcz fantastycznie, mam spokój w sercu bo wynik przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania 🙉 miało być 6-7 komórek a pobrali 15 z czego uzyskaliśmy 7 pięknych blastek😍 (Klasy w stopce)
Wczoraj transferowany był 5.1.1, pobrali ze wszystkich biopsje i może za jakiś czas będziemy badać.
Także za tydzień beta✊🏼
Piękny wynik😍Trzymam kciuki✊✊✊ -
Martucha29 wrote:Nie, jeszcze nie jesteśmy umówieni. Jutro raczej transferu nie będzie, choć to będzie 5 doba. Kurde nie lubię takich niepewnych sytuacji. Dobrze, że u ciebie wszystko przebiegło prawidłowo. Teraz tylko czekać na wynik bety
Faktycznie słabo,że kontakt z lekarzem tak wygląda😔Co do zarodków to zupełnie się nie znam ale trzymam kciuki żeby przez noc jeszcze się ładnie rozwinęły ✊😊 -
Magdaa90, wynik super!!! Trzymam kciuki
Martucha29, u mnie chyba też tak było że część była "wolniejsza" i finalnie ten co najdłużej się rozwijał jest jednym zdrowym, więc nie trać nadziei
Karo84, ah zazdroszczę, u mnie kolejny cykl w błoto endo ursło w najlepszym miejscu do 7,6 na puregonie, ale to i tak za mało jak na mój jedne zdrowy zarodek. Teraz duphaston i w jeszcze lutym próbujemy jeszcze raz tym razem na cyklu naturalny, zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymam mocno kciuki za Twoją stymulacje, oby wszstko było po Twojej myśliMagdaa90, Karo84 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
nick nieaktualny
-
Martucha29 wrote:Sama nie wiem co myśleć, dzisiaj czwarta doba po pobraniu komórek. Okazało się, że zarodki wolniej się dzielą, zostały na poziomie 3 doby. Czy jest jeszcze jakaś szansa? Teoretycznie jutro piąta doba, w której powinien być wykonany transfer.
U mnie zarodki 2 albo 3 już nie pamietam, też się zatrzymały a kolejnego dnia ruszyly. Jeden właśnie smacznie obok mnie spi ☺️
Będzinie dobrze 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 15:45
-
nick nieaktualnyMartucha29 wrote:Niestety nie ma szans na transfer zarodka w tym cyklu, musimy zamrozić i transfer dopiero w przyszłym cyklu. Został tylko jeden wojownik
Przykro mi ale doktor na pewno wie co robi i chce dać mu jak największe szanse ✊🏼 Trzymam kciuki za przygotowania do transferu ✊🏼