MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPepa wrote:Cześć, Dziewczyny jak to jest z refundacją na leki do 40roku życia? Z tego co wiedziałam to 3 razy. Miałam 2 inseminacje i 2 procedyry in vitro i wtedy za każdym razem refundacje więc nie dopytywałam...Chcielibysmy podejść do kejnego in vitro po przerwie (mamy córkę z ostatniego❤) Czy załapie się jeszcze na refundacje czy już nie? Jak to jest ? Inseminacje i in vitro jest liczone oddzielnie? Pozdrawiam i życzę wszystkim pozytywnych testów 💪💪💪
Są ogólnie trzy refundację nieważne jak wykorzystasz. Ja miałam 1 iui i 2 procedury na refundację a teraz juz za leki do 3ivf musiałam płacić i wyszło koło 5 tys 🙉
Trzymam kciuki za powrót po rodzeństwo ✊🏼✊🏼Pepa lubi tę wiadomość
-
Magdaa90 wrote:Są ogólnie trzy refundację nieważne jak wykorzystasz. Ja miałam 1 iui i 2 procedury na refundację a teraz juz za leki do 3ivf musiałam płacić i wyszło koło 5 tys 🙉
Trzymam kciuki za powrót po rodzeństwo ✊🏼✊🏼
Dziękuję za odp i trzymam kciuki za pozytywną betę💪✊Magdaa90 lubi tę wiadomość
-
Coral11 wrote:Czy po biopsji/badaniu endometrium o wynikach informowal Was lekarz czy recepcja? Czy trzeba sie samej upominac?
Hej! Mnie informował lekarz, na wyniki czeka się ponad 2 tygodnie. Jak już minie ten czas pisz do lekarza jak wyglada sytuacjaCoral11 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny ❤️ to mój pierwszy post tutaj.
Jestem właśnie po pierwszym nie udanym transferze u dr Ż. (05.02.21) Ile odczekać czasu do kolejnego transferu według was? Ile wy czekałyście? Robiłyście jakieś dodatkowe badania immunologiczne? I czy można zmienić lekarza prowadzącego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 18:17
-
Lili❤️ wrote:Cześć Dziewczyny ❤️ to mój pierwszy post tutaj.
Jestem właśnie po pierwszym nie udanym transferze u dr Ż. (05.02.21) Ile odczekać czasu do kolejnego transferu według was? Ile wy czekałyście? Robiłyście jakieś dodatkowe badania immunologiczne? I czy można zmienić lekarza prowadzącego?
Cześć Lili🙂Troszke malo informacji więc ciężko coś doradzić co tu dalej zrobić. Ja jestem zdania,że nie czekać tylko działać z marszu ale oczywiście to jest moje zdanie.Moze lekarz zaproponuje jakis inny plan dzialania.Ile macie jeszcze zarodków?badaliscie je?Myślę,że z tymi badaniami immunologicznymi to bym jeszcze się wstrzymała.Ze zmianą lekarza nie ma żadnego problemu.Pewnie zastanawiasz się nad dr.K?zgadlam?😋 -
Lilak1992 jaki u Ciebie dalszy plan leczenia? 😊 kiedy planujecie transfer07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Mikka wrote:Tak ... zrobilam w poniedziałek... niestety ujemna
Bardzo mi przykro 😥07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Lena 87 wrote:Cześć Lili🙂Troszke malo informacji więc ciężko coś doradzić co tu dalej zrobić. Ja jestem zdania,że nie czekać tylko działać z marszu ale oczywiście to jest moje zdanie.Moze lekarz zaproponuje jakis inny plan dzialania.Ile macie jeszcze zarodków?badaliscie je?Myślę,że z tymi badaniami immunologicznymi to bym jeszcze się wstrzymała.Ze zmianą lekarza nie ma żadnego problemu.Pewnie zastanawiasz się nad dr.K?zgadlam?😋
Właśnie próbuje zamieścić informacje o mnie, może to głupie, ale nie wiem jak.. 🙈może mi powiesz? Zarodki mamy jeszcze trzy w tym jeden przebadany. Przy tym transferze tez był przebadany, mimo to nie udało się.. Dr. Ż w dodatku przy samym transferze miał jakiś problem i długo męczył się z podaniem zarodka i powiedział, że mam zrosty po poronieniu.. To jak możliwe, że nie zauważył wcześniej? Poronienie było 2 lata temu.. I w dodatku przedmiotowo mnie potraktował 😔 dlatego chcę zmienić lekarza i spróbować jeszcze, i tak masz rację myślę o dr. K 😊 A ty do kogo chodzisz.? -
Lili❤️ wrote:Dziękuję za odpowiedź ❤️😊
Właśnie próbuje zamieścić informacje o mnie, może to głupie, ale nie wiem jak.. 🙈może mi powiesz? Zarodki mamy jeszcze trzy w tym jeden przebadany. Przy tym transferze tez był przebadany, mimo to nie udało się.. Dr. Ż w dodatku przy samym transferze miał jakiś problem i długo męczył się z podaniem zarodka i powiedział, że mam zrosty po poronieniu.. To jak możliwe, że nie zauważył wcześniej? Poronienie było 2 lata temu.. I w dodatku przedmiotowo mnie potraktował 😔 dlatego chcę zmienić lekarza i spróbować jeszcze, i tak masz rację myślę o dr. K 😊 A ty do kogo chodzisz.?
Chętnie bym Ci powiedziała ale sama nie wiem jak to zrobić 😋Ja jestem u Dr.B gdy podjęliśmy decyzję o in vitro to zaczęliśmy od histeroskopii żeby sprawdzić czy nie ma zadnych zrostow itp.a Ty miałaś jakieś badania żeby sprawdzić czy wszystko Oki?i spokojnie macie jeszcze zarodki więc głowa do góry 🙂jeszcze Wam się uda ✊✊✊ -
nick nieaktualny
-
Lena 87 wrote:Chętnie bym Ci powiedziała ale sama nie wiem jak to zrobić 😋Ja jestem u Dr.B gdy podjęliśmy decyzję o in vitro to zaczęliśmy od histeroskopii żeby sprawdzić czy nie ma zadnych zrostow itp.a Ty miałaś jakieś badania żeby sprawdzić czy wszystko Oki?i spokojnie macie jeszcze zarodki więc głowa do góry 🙂jeszcze Wam się uda ✊✊✊
Pan dr A B raczył zaproponować histeroskopie? Na początku, No proszę mi tego nie zaproponował po 2 nieudanych transferach, mówiąc, że jak usg 3d macicy wyszło ok to raczej zrostów nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 20:38
-
Lili ja jestem u Dr K i wszystkie transfery wykonuje mi dr Z. Nie wiem jak to jest w przypadku innych lekarzy... ale dr K zawsze z dr Z wspólnie działają...
Dla mnie to już jest chyba jakas loteriaja w ostatnim pol roku mialam 3 transfery... 3 przebadane zarodki... 3 idealne wyniki i Nic
-
Lena 87 wrote:Chętnie bym Ci powiedziała ale sama nie wiem jak to zrobić 😋Ja jestem u Dr.B gdy podjęliśmy decyzję o in vitro to zaczęliśmy od histeroskopii żeby sprawdzić czy nie ma zadnych zrostow itp.a Ty miałaś jakieś badania żeby sprawdzić czy wszystko Oki?i spokojnie macie jeszcze zarodki więc głowa do góry 🙂jeszcze Wam się uda ✊✊✊[/QUOT
Miałam dwa poronienia i Raz miałam łyżeczkowanie i nie miałam żadnego specjalnego badania proponowanego. Muszę koniecznie zrobić. W marcu mam nadzieję będziemy podchodzić jak wszystko dobrze pójdzie i oczywiście muszę się umówić do dr K😊 Dziękuję za miłe słowa. Życzę Nam wszystkim kobietkom aby się udało ❤️ -
Mikka wrote:Lili ja jestem u Dr K i wszystkie transfery wykonuje mi dr Z. Nie wiem jak to jest w przypadku innych lekarzy... ale dr K zawsze z dr Z wspólnie działają...
Dla mnie to już jest chyba jakas loteriaja w ostatnim pol roku mialam 3 transfery... 3 przebadane zarodki... 3 idealne wyniki i Nic
-
Mikka, kochana strasznie mi przykro. Ściskam Cię mocno.
Lili, rzeczywiście dr K wszystko chyba robi z Dr Ż albo chociaż jakoś się z nim porozumiewa. Mam jego podpis po większością badań, wydaje mi się, że ściśle współpracują. Hm, a Może dr Kru? Jest niesamowicie mily, na pewno nastawienie zupełnie inne niż Dr. Ż, może czułąbyś się lepiej zaopiekowana. Aczkolwiek byłam u niego tylko na badaniu, więc nie wiem jak to w wypadku prowadzenia całego leczenia:(Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
Lili Dr Z ma specyficzne poczucie humoru... ja go nie znam za bardzo ale dziewczyny na forum pisały ze ma różne wejścia... do mnie ostatnio powiedział ze sie nie udaje bo słońca nie ma🤦♀️🤷♀️ widziałam go 4 razy na transferze i raz Dr K wezwała go do gabinetu aby skonsultować moje endometrium...pomimo wszystko dla mnie Dr jest mistrzem w tym co robi... 😊 Jestem zadowolona z niego jak i z Dr K dlatego nawet nie mysle o zmianie lekarza... czuje ze jestem w dobrych rękach tylko jak to Dr z powiedział " nie zaświeciło dla mnie słońce "
Dr podczas transferu właściwie sie do mnie nie odzywal, zrobił co mial i poszedł.
Jeśli chodzi o dodatkowe badania to nie mam już co robic dlatego ze u mnie za każdym razem wszystko jest wzorowo... nigdy nie ma się do czego przyczepić i pierwszy transfer był szczęśliwy i doszłyśmy z dr K do wniosku że albo musze być wystymulowana tak jak do punkcji albo wziąć nienrozony zarodek🤷♀️ sama juz nie wiem... wylalam morze lez przez weekend a teraz nabieram mocy i walczę dalej 😊