X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa wrote:
    Cześć, Dziewczyny jak to jest z refundacją na leki do 40roku życia? Z tego co wiedziałam to 3 razy. Miałam 2 inseminacje i 2 procedyry in vitro i wtedy za każdym razem refundacje więc nie dopytywałam...Chcielibysmy podejść do kejnego in vitro po przerwie (mamy córkę z ostatniego❤) Czy załapie się jeszcze na refundacje czy już nie? Jak to jest ? Inseminacje i in vitro jest liczone oddzielnie? Pozdrawiam i życzę wszystkim pozytywnych testów 💪💪💪

Są ogólnie trzy refundację nieważne jak wykorzystasz. Ja miałam 1 iui i 2 procedury na refundację a teraz juz za leki do 3ivf musiałam płacić i wyszło koło 5 tys 🙉
    Trzymam kciuki za powrót po rodzeństwo ✊🏼✊🏼

Pepa lubi tę wiadomość

• Pepa Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Są ogólnie trzy refundację nieważne jak wykorzystasz. Ja miałam 1 iui i 2 procedury na refundację a teraz juz za leki do 3ivf musiałam płacić i wyszło koło 5 tys 🙉
    Trzymam kciuki za powrót po rodzeństwo ✊🏼✊🏼

Dziękuję za odp i trzymam kciuki za pozytywną betę💪✊

Magdaa90 lubi tę wiadomość

• Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coral11 wrote:
    Czy po biopsji/badaniu endometrium o wynikach informowal Was lekarz czy recepcja? Czy trzeba sie samej upominac?

Hej! Mnie informował lekarz, na wyniki czeka się ponad 2 tygodnie. Jak już minie ten czas pisz do lekarza jak wyglada sytuacja ;)

Coral11 lubi tę wiadomość

• Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Dziewczyny zrobilam dzis bete i wyniki 4.04.... czy to juz przesadzone czy jest jakaś nadzieja? :(
    Ostatnio mialam 7 dpt około 60

Nadal trzymam kciuki, może jest szansa... powtórzyłas betę ?

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ❤️ to mój pierwszy post tutaj.
    Jestem właśnie po pierwszym nie udanym transferze u dr Ż. (05.02.21) Ile odczekać czasu do kolejnego transferu według was? Ile wy czekałyście? Robiłyście jakieś dodatkowe badania immunologiczne? I czy można zmienić lekarza prowadzącego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 18:17

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Cześć Dziewczyny ❤️ to mój pierwszy post tutaj.
    Jestem właśnie po pierwszym nie udanym transferze u dr Ż. (05.02.21) Ile odczekać czasu do kolejnego transferu według was? Ile wy czekałyście? Robiłyście jakieś dodatkowe badania immunologiczne? I czy można zmienić lekarza prowadzącego?

Cześć Lili🙂Troszke malo informacji więc ciężko coś doradzić co tu dalej zrobić. Ja jestem zdania,że nie czekać tylko działać z marszu ale oczywiście to jest moje zdanie.Moze lekarz zaproponuje jakis inny plan dzialania.Ile macie jeszcze zarodków?badaliscie je?Myślę,że z tymi badaniami immunologicznymi to bym jeszcze się wstrzymała.Ze zmianą lekarza nie ma żadnego problemu.Pewnie zastanawiasz się nad dr.K?zgadlam?😋

• Mikka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    Nadal trzymam kciuki, może jest szansa... powtórzyłas betę ?

Tak ... zrobilam w poniedziałek... niestety ujemna :(

• Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 jaki u Ciebie dalszy plan leczenia? 😊 kiedy planujecie transfer

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:

Bardzo mi przykro 😥

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:

😥

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Cześć Lili🙂Troszke malo informacji więc ciężko coś doradzić co tu dalej zrobić. Ja jestem zdania,że nie czekać tylko działać z marszu ale oczywiście to jest moje zdanie.Moze lekarz zaproponuje jakis inny plan dzialania.Ile macie jeszcze zarodków?badaliscie je?Myślę,że z tymi badaniami immunologicznymi to bym jeszcze się wstrzymała.Ze zmianą lekarza nie ma żadnego problemu.Pewnie zastanawiasz się nad dr.K?zgadlam?😋
    Dziękuję za odpowiedź ❤️😊
    Właśnie próbuje zamieścić informacje o mnie, może to głupie, ale nie wiem jak.. 🙈może mi powiesz? Zarodki mamy jeszcze trzy w tym jeden przebadany. Przy tym transferze tez był przebadany, mimo to nie udało się.. Dr. Ż w dodatku przy samym transferze miał jakiś problem i długo męczył się z podaniem zarodka i powiedział, że mam zrosty po poronieniu.. To jak możliwe, że nie zauważył wcześniej? Poronienie było 2 lata temu.. I w dodatku przedmiotowo mnie potraktował 😔 dlatego chcę zmienić lekarza i spróbować jeszcze, i tak masz rację myślę o dr. K 😊 A ty do kogo chodzisz.?

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziękuję za odpowiedź ❤️😊
    Właśnie próbuje zamieścić informacje o mnie, może to głupie, ale nie wiem jak.. 🙈może mi powiesz? Zarodki mamy jeszcze trzy w tym jeden przebadany. Przy tym transferze tez był przebadany, mimo to nie udało się.. Dr. Ż w dodatku przy samym transferze miał jakiś problem i długo męczył się z podaniem zarodka i powiedział, że mam zrosty po poronieniu.. To jak możliwe, że nie zauważył wcześniej? Poronienie było 2 lata temu.. I w dodatku przedmiotowo mnie potraktował 😔 dlatego chcę zmienić lekarza i spróbować jeszcze, i tak masz rację myślę o dr. K 😊 A ty do kogo chodzisz.?

Chętnie bym Ci powiedziała ale sama nie wiem jak to zrobić 😋Ja jestem u Dr.B gdy podjęliśmy decyzję o in vitro to zaczęliśmy od histeroskopii żeby sprawdzić czy nie ma zadnych zrostow itp.a Ty miałaś jakieś badania żeby sprawdzić czy wszystko Oki?i spokojnie macie jeszcze zarodki więc głowa do góry 🙂jeszcze Wam się uda ✊✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opis dodaje się do góry kółeczko z trzema kreskami -> ustawienia -> trzecia zakładka społeczność -> twój podpis na forum
    😉

• AniaaaM Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Chętnie bym Ci powiedziała ale sama nie wiem jak to zrobić 😋Ja jestem u Dr.B gdy podjęliśmy decyzję o in vitro to zaczęliśmy od histeroskopii żeby sprawdzić czy nie ma zadnych zrostow itp.a Ty miałaś jakieś badania żeby sprawdzić czy wszystko Oki?i spokojnie macie jeszcze zarodki więc głowa do góry 🙂jeszcze Wam się uda ✊✊✊

Pan dr A B raczył zaproponować histeroskopie? Na początku, No proszę mi tego nie zaproponował po 2 nieudanych transferach, mówiąc, że jak usg 3d macicy wyszło ok to raczej zrostów nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 20:38

• Mikka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja jestem u Dr K i wszystkie transfery wykonuje mi dr Z. Nie wiem jak to jest w przypadku innych lekarzy... ale dr K zawsze z dr Z wspólnie działają...

Dla mnie to już jest chyba jakas loteria :( ja w ostatnim pol roku mialam 3 transfery... 3 przebadane zarodki... 3 idealne wyniki i Nic

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    Chętnie bym Ci powiedziała ale sama nie wiem jak to zrobić 😋Ja jestem u Dr.B gdy podjęliśmy decyzję o in vitro to zaczęliśmy od histeroskopii żeby sprawdzić czy nie ma zadnych zrostow itp.a Ty miałaś jakieś badania żeby sprawdzić czy wszystko Oki?i spokojnie macie jeszcze zarodki więc głowa do góry 🙂jeszcze Wam się uda ✊✊✊[/QUOT
    Miałam dwa poronienia i Raz miałam łyżeczkowanie i nie miałam żadnego specjalnego badania proponowanego. Muszę koniecznie zrobić. W marcu mam nadzieję będziemy podchodzić jak wszystko dobrze pójdzie i oczywiście muszę się umówić do dr K😊 Dziękuję za miłe słowa. Życzę Nam wszystkim kobietkom aby się udało ❤️

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Dziewczyny opis dodaje się do góry kółeczko z trzema kreskami -> ustawienia -> trzecia zakładka społeczność -> twój podpis na forum
    😉
    Dziękuję! 🙂

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Lili ja jestem u Dr K i wszystkie transfery wykonuje mi dr Z. Nie wiem jak to jest w przypadku innych lekarzy... ale dr K zawsze z dr Z wspólnie działają...

Dla mnie to już jest chyba jakas loteria :( ja w ostatnim pol roku mialam 3 transfery... 3 przebadane zarodki... 3 idealne wyniki i Nic
    Aha to mnie zaskoczyłaś teraz.. Bo Chyba bym nie chciała, aby teraz dr. Żak robił mi transfer bo zraziłam się do niego.. Miałam wrażenie jakby był zakłopotany bo nie umiał mi od razu podać zarodka i w dodatku bolało mnie.. I mówił, że ciężko mu, a spytałam czy coś nie tak, to powiedzial, że mam nie podsłuchiwać.. I pytał czy miałam zabieg po poronieniu.. Już wtedy wiedziałam, że się nie uda.. Spytałam czy powinnam o czymś wiedzieć to powiedzial im mniej wiem tym lepiej.. A ty jak oceniasz swoje transfery? Jaki był dr. Ż? Oj to ciekawe dlaczego się nie udało, bardzo mi przykro, ale wierzę, że wkoncu się uda! 😊🙏robiła Ci jakieś dodatkowe badania? Może powinnaś zmienić lekarza? Hmm ciężko mi doradzać jak jestem początkująca..

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, kochana strasznie mi przykro. Ściskam Cię mocno.

Lili, rzeczywiście dr K wszystko chyba robi z Dr Ż albo chociaż jakoś się z nim porozumiewa. Mam jego podpis po większością badań, wydaje mi się, że ściśle współpracują. Hm, a Może dr Kru? Jest niesamowicie mily, na pewno nastawienie zupełnie inne niż Dr. Ż, może czułąbyś się lepiej zaopiekowana. Aczkolwiek byłam u niego tylko na badaniu, więc nie wiem jak to w wypadku prowadzenia całego leczenia:(

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili Dr Z ma specyficzne poczucie humoru... ja go nie znam za bardzo ale dziewczyny na forum pisały ze ma różne wejścia... do mnie ostatnio powiedział ze sie nie udaje bo słońca nie ma🤦‍♀️🤷‍♀️ widziałam go 4 razy na transferze i raz Dr K wezwała go do gabinetu aby skonsultować moje endometrium...pomimo wszystko dla mnie Dr jest mistrzem w tym co robi... 😊 Jestem zadowolona z niego jak i z Dr K dlatego nawet nie mysle o zmianie lekarza... czuje ze jestem w dobrych rękach tylko jak to Dr z powiedział " nie zaświeciło dla mnie słońce "

Dr podczas transferu właściwie sie do mnie nie odzywal, zrobił co mial i poszedł.
    Jeśli chodzi o dodatkowe badania to nie mam już co robic dlatego ze u mnie za każdym razem wszystko jest wzorowo... nigdy nie ma się do czego przyczepić i pierwszy transfer był szczęśliwy i doszłyśmy z dr K do wniosku że albo musze być wystymulowana tak jak do punkcji albo wziąć nienrozony zarodek🤷‍♀️ sama juz nie wiem... wylalam morze lez przez weekend a teraz nabieram mocy i walczę dalej 😊

‹‹ 2571 2572 2573 2574 2575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ