MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, ale dzisiaj było...
Pani doktor patrzy na moje endo i wzdycha, patrzy, patrzy, mówi, że ona chyba ten cykl by odpuściła, ale poczekamy na drugą opinię i idzie po dr Tomka.
Pan Doktor wkroczył, popatrzył, mówi "ale czemu nie, tutaj jest 1 cm endometrium, robimy"! Było trochę śmiechu, ale i trochę stresu
Więc... robimy transfer w sodę. Jeszcze czekam na wyniki badań krwi, ale mam nadzieję, że już nic się nie wydarzy. Dostałam "głupiego jasia" w tabletce zeby wziąć przed i relanium po. Prawdopodobnie mam cały czas te skurcze macicy, i po chwili leżenia i rozluźnienia zanim przyszedł dr Ż akurat mi się rozkurczyła, i było idealne (takiego endo w życiu nie miałam!) dlatego musimy tutaj zadziałać mocno rozluźniająco.
Miałyście takie leki przed transferem, jak reagowałyście na relanium?
Cieszę się i denerwuje na razMagdaa90, Lumiko, Paolita, Madżka89, Manis, truskawka26 lubią tę wiadomość
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
Zielona_ wrote:Kochane, ale dzisiaj było...
Pani doktor patrzy na moje endo i wzdycha, patrzy, patrzy, mówi, że ona chyba ten cykl by odpuściła, ale poczekamy na drugą opinię i idzie po dr Tomka.
Pan Doktor wkroczył, popatrzył, mówi "ale czemu nie, tutaj jest 1 cm endometrium, robimy"! Było trochę śmiechu, ale i trochę stresu
Więc... robimy transfer w sodę. Jeszcze czekam na wyniki badań krwi, ale mam nadzieję, że już nic się nie wydarzy. Dostałam "głupiego jasia" w tabletce zeby wziąć przed i relanium po. Prawdopodobnie mam cały czas te skurcze macicy, i po chwili leżenia i rozluźnienia zanim przyszedł dr Ż akurat mi się rozkurczyła, i było idealne (takiego endo w życiu nie miałam!) dlatego musimy tutaj zadziałać mocno rozluźniająco.
Cieszę się i denerwuje na raz
Kurcze,miałam prawie taka samą sytuację😉 co prawda dr K nie mówiła o odpuszczeniu,ale też krzywiła się, któryś z kolei miesiąc patrzac na moje Endo. Była konsultacja u dr Ż i okazało się ,że jest ok😁 ...i jest teraz 27 tydzień ciąży 😁 oby było tak u Ciebie✊✊✊
Co do relanium,to dr zapisała w razie "W" ...po czy przed transferem nie miałam zapisanego. Później jak coś mnie pobolewalo mocniej to zdarzało się ,że bralam. Generalnie reagowałam ok,nic się nie działo. Chociaż kiedyś jak wzięłam jakoś rano po małej kanapce to czułam się jak na haju/chaju🤪 ... To było tylko raz i chyba przez to,że za mało zjadłam.
Ale jak dr każe brać to bierz !! Poza tym też może zapytaj o magnez,on też jest na ewentualne skurcze(polecam magneb6).
Trzymam mocno ✊✊✊powodzenia🍀🍀Zielona_ lubi tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
nick nieaktualnyZielona_ wrote:Kochane, ale dzisiaj było...
W takim razie trzymam kciuki mocno ✊🏼✊🏼 Ja brałam odrazu po transferze relanium ( akurat po tych dwóch udanych) i zawsze sobie spałam w drodze powrotnej do domu :)ale nie na wszystkich działa usypiająco.Zielona_ lubi tę wiadomość
-
O łał! Ale emocje po przeczytaniu posta normalnie widzę że miałaś rolercoster 😝
Powodzenia trzymam kciuki 💪 🤞🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 14:08
Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki ✊🍀
Tez tak miałam po relanium jak pisze Lumiko jak wzielam rano.
Ja brałam relanium na noc jak
Nie mogłam spać- stresowałam się tym, ze nie mogę zasnąć, przy tym milion myśli a po relanium to nigdy tak dobrze nocy nie przespałam. Prawie jak sen w narkozie 😆😆
Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Madżka89 wrote:Wczoraj napisałam posta i mi wcięło....🤨Niestety beta negatywna , nie wiem co dalej, mam mętlik w głowie ...
Myślałam o podejściu do czwartej IUI , druga była z mrożonego nasienia , które było słabiutkie , łudzę się , ze może kolejny raz się uda
Muszę porozmawiać z Dr , coś wspominał o trzech, na innym wątku o inseminacji Dziewczyny mają więcej podejść , ale nie wiem czy przy kiepskim nasieniu ma to sens😔
Co myślicie?
Przykro mi 😔, ja bym sie zastanowiła nad jeszcze jedną inseminacja,jak druga była z mrożonego nasienia. -
nick nieaktualnyAgggusiaczek wrote:Dziewczyny, ja tak trochę z innej beczki, ale może któraś z Was ma podobny problem, że po przytulankach 😉 odczuwacie objawy zapalenia pęcherza moczowego? Jak sobie radzicie z tym problemem? Dziękuję za pomoc.
Najważniejsze to robić siku zawsze po stosunku. To. Taka profilaktyka zapaleń pęcherza. Raz rodzinna poleciła mi na nawracające zapalenia pęcherza, jak coś zaczyna się dziać, wziąć dużą dawkę furaginy - 5 tabletek na raz, i póki co u mnie to się sprawdza. -
U mnie przy przedostatnim transferze wyszło że wszystko w środku mam skurczone. I przy tym udanym, na rozluźnienie dostałam głupiego jasia, coś na dormin, czy jakoś tak. Oprócz tego dr kazała nospe wziąć. Cała drogę na transfer czekałam na skutki tabletki. A ich nie miałam, przynajmniej ja ich nie czułam. Ale dr mówiła że jest ładnie, i mąż też, że jakaś inna,spokojna jestem:) więc chyba pomogło:) relanium też miałam w razie potrzeby. Brałam z trzy razy ale po pół tabletki na noc. Jakoś w dzień bałam się być 'rozluzniona' bo opieka nad czterolatkiem wymaga czujności;)Zielona_ lubi tę wiadomość
2017 IV Syn naturalnie CC
2018 IV początek starań o drugie
2019 V MedArt
Badanie nasienia ok
2019 VI stymulacje i naturalne starania
2019 IX inseminacja
2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
2020 V transfer 5.1.1.☹️
7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
7dpt <0,1
3.03.2021 transfer 3.1.1.
7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
29dpt ❤️ -
Zielona ale emocje!!! Bardzo się cieszę , trzymam mocno kciuki!!!✊❤️
Nowa25 też mam takie odczucia😔
Proszę o kciuki, jutro mam wizytę... pierwszy raz się boję, będziemy rozmawiać czy podchodzić do 4IUI , chciałabym spróbować ostatni raz, ale wcześniej Dr wspominał o trzech...😔 stresuje się,że odmówi...Zielona_, Paolita lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Dziewczyny jesteście najlepszą motywacją i uspokojeniem dziękuję Wam za kciuki i słowa otuchy.
@Muzyna, dokładnie to samo dostałam! Oby się u mnie sprawdziło tak jak u Ciebie i @Lumiko
Cieszę się, że ktoś miał podobnie jak ja, to daje nadzieje.
Madżka89 wrote:Zielona ale emocje!!! Bardzo się cieszę , trzymam mocno kciuki!!!✊❤️
Proszę o kciuki, jutro mam wizytę... pierwszy raz się boję, będziemy rozmawiać czy podchodzić do 4IUI , chciałabym spróbować ostatni raz, ale wcześniej Dr wspominał o trzech...😔 stresuje się,że odmówi...
Kochana wielkie kciuki za Ciebie, myślę, że Ci nie odmówią jeśli Ty chcesz 4te podejście. Pewnie przedstawi Ci za i przeciw, ale szczerze wątpię, że odmówi jeśli Ty sama wyrazisz chęć. Daj koniecznie znać po :*Madżka89, Manis lubią tę wiadomość
Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
Cieszę się i denerwuje na razbeta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
Madżka89 wrote:Zielona ale emocje!!! Bardzo się cieszę , trzymam mocno kciuki!!!✊❤️
Proszę o kciuki, jutro mam wizytę... pierwszy raz się boję, będziemy rozmawiać czy podchodzić do 4IUI , chciałabym spróbować ostatni raz, ale wcześniej Dr wspominał o trzech...😔 stresuje się,że odmówi...
Pozytywne nastawienie przede wszystkim 😉😊
Trzymamy mocno kciuki i czekamy na same dobre wieści 🤞🍀🤗Madżka89, Zielona_ lubią tę wiadomość
-
Agggusiaczek wrote:Dziewczyny, ja tak trochę z innej beczki, ale może któraś z Was ma podobny problem, że po przytulankach 😉 odczuwacie objawy zapalenia pęcherza moczowego? Jak sobie radzicie z tym problemem? Dziękuję za pomoc.
Pij sok z żurawiny. -
Podpowiecie mi w ogóle jak przebiega transfer, mam być jakoś przygotowana, coś zabrać? przebieram się, czy zostaje w swoim ubraniu?Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
Kochane dziękuję za słowa wsparcia!😘
Ja właśnie wracam z wizyty , Dr zgodził się na ostatnie podejście do IUI ze względu na ostatnią chorobę i gorączkę Męża , zbadałam hormony, jeżeli będą ok to od dzisiaj puregon, jeżeli się nie uda to oswajam się już z IVF.Zielona_, Lumiko, Paolita, Kaach, Zabaaa lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
nick nieaktualnyZielona_ wrote:Podpowiecie mi w ogóle jak przebiega transfer, mam być jakoś przygotowana, coś zabrać? przebieram się, czy zostaje w swoim ubraniu?
Bądź tak 10-15 minut przed. Zostaniecie poproszeni na sale na gorze, tam zostaniesz poproszona o założenie spódniczki i ochraniaczy(skarpy mogą zostać). Najlepiej ubrać jakas dłuższa bluzkę, tunikę, sukienkę bo z pokoju przechodzimy na sale zabiegową. Doktor po Ciebie przyjdzie, mąż zostaje. Przyjdzie jeszcze Pani embriolog aby przekazać informacje o zarodku. Sam transfer to chwila moment. Po podaniu zarodka mąż/partner może do Ciebie przyjść i tak sobie leżysz jeszcze 15 min:) powodzeniaZielona_ lubi tę wiadomość
-
Zielona_ wrote:Podpowiecie mi w ogóle jak przebiega transfer, mam być jakoś przygotowana, coś zabrać? przebieram się, czy zostaje w swoim ubraniu?
Bardzo szybko🙂wraz z mężem/partnerem idziesz do pokoju na pietrze. Potem przychodzi do Was Pani genetyk (chyba) i informuje ,że zarodek rozmrozil się prawidłowo. Przebierasz się w te niebieska kieckę przychodzi po Ciebie dr ,zabiera Cię do gabinetu na fotel .5 minut i po krzyku🙂wychodzi i przyprowadza Ci męża/partnera ...i tak z 15 minut Ty lezysz na tym fotelu,a partner/mąż na zwykłym fotelu obok Ciebie . Po wszystkim do kasy i zostawiasz 1800 zł 😉... I czekasz długi tydzień na zrobienie betyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 13:01
Zielona_, Kaach lubią tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
@Madżka89, ale cudownie! Trzymam kciuki cały czas
Haha, szczególnie uroczy aspekt to ten o zostawianiu 1800 w kasie !
Dziękuję Wam
Myślałam ,że dziś nie będę mogła żyć ze stresu, ale pracuję sobie z domu i jestem tak podekscytowana, że pewnie stres dopadnie mnie pod wieczór.
Jak zarodek się rozmrozi prawidłowo to chyba spadnie największy kamień z serca.
transfery robią dr AB i Ż? Dobrze kojarzę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 13:06
Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
Zielona_ wrote:@Madżka89, ale cudownie! Trzymam kciuki cały czas
Haha, szczególnie uroczy aspekt to ten o zostawianiu 1800 w kasie !
Dziękuję Wam
Myślałam ,że dziś nie będę mogła żyć ze stresu, ale pracuję sobie z domu i jestem tak podekscytowana, że pewnie stres dopadnie mnie pod wieczór.
Jak zarodek się rozmrozi prawidłowo to chyba spadnie największy kamień z serca.
transfery robią dr AB i Ż? Dobrze kojarzę?
Kru też robi mi akurat robił bo AB urlop miał .Zielona_ lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka