X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda powiem ci, że mnie też nie zdziwi jak odwoła to krio... Szczerze powiedziawszy byłoby mi to trochę na rękę bo chcemy z mężem wyjechać nad morze na ten przedłużony weekend, a znając moje szczęście, jeśli będziemy robiły krio to transfer/wizyta przypadnie tak, że mi plany pokrzyżuje ;-) Ale zobaczymy, co ma być to będzie.
    Ajda kciukasy! Usłyszenie serduszka i odczuwanie ruchów maleństwa to jest jedyna rzecz, której Wam mamuśki zazdroszczę, bo dziecko będziemy mieli w taki czy inny sposób, ale te dwa wzruszenia spotkam dopiero jak kiedykolwiek mi się uda w ciążę zajść (w co coraz mniej wierzę...) :-)

• antonna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA a moim zdaniem uda Ci się z tymi lekami od immunologa :) Zajdziesz w ciążę tak jak przy każdym transferze, ale tym razem to nie będzie ciąża biochemiczna :)

ajda powodzenia na wizycie!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna zobaczymy, w sumie nie wiadomo co u mnie jest przyczyną tych biochemicznych i sama jestem ciekawa, czy po tych lekach nastąpi jakiś przełom, czy dla odmiany beta w ogóle nie drgnie ;-) Nie nastawiam się, co ma być to będzie.
    A co tam u ciebie? Jakie plany?

• antonna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nastawiaj się, ale myśl pozytywnie :)

Ja jestem po zastrzyku z Decapeptylu i jutro biorę ostatnią tabletkę antykoncepcyjną i czekam na okres :) A potem jeśli prog i estradiol będą dobre to zaczynam stymulację.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak, przecież jechałaś na ten zastrzyk ;-) Przepraszam, ale jakoś ten okres świąteczny mnie wybija z rytmu! To do końca stycznia będziesz już wszystko wiedziała, może nawet będziesz się cieszyła ciążą, jeśli nie odwołają ci transferu ;-)

• antonna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj daj spokój, nie musisz wszystkiego pamiętać :) Najpierw niech chociaż wyniki wyjdą dobrę, żebym mogła zacząć stymulację :) Potem będę się martwić o resztę :> Małymi krokami.

MedA lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Odeta Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dokładnie tak jak piszecie to jest dla nas nauka czekania i cierpliwości :)
    Wasza Pani doktor z tego co piszecie ma dużo empatii w sobie i napewno prędzej czy później Wam pomoże :)
    Ajda obyś już dziś usłyszała serduszka i spokojnie witała nowy rok ;)

Ja trochę ochłonęłam, zrobiłam bhcg, ale prolutex wczoraj już sobie odpuściłam.

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA, własnie czytając Twój post chciałam Cię przywolać do porządku, że jak to przestajesz wierzyć? Ale... przyszło mi do głowy, że to w sumie dobrze. Trzeba te wiarę troszkę zepchnąć na dalszy plan, tak myślę, tak ją zostawić trochę z tyłu głowy. Zmienić w pracującą w tle nadzieję. Tak było u nas. I żyć swoim życiem. Podziwiam Ciebie szczególnie, jesteś w tym wszystkim nieprawdopodobnie pogodna, przynajmniej tak z Twoich postów wnioskuję.
    A troszkę na marginesie-znacie historię inessy? Polecam, ku pokrzepieniu.

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camprii my w zasadzie cały czas żyjemy normalnie, a te starania gdzieś tam w tle są. Wbrew pozorom nie jestem sfiksowana na dziecku i poza tym, że odczuwam silną presję ze strony rodziny męża (no, normalnie mam wrażenie, że za każdym razem jak się z nimi spotykamy to mi macicę prześwietlają :D) to żyjemy sobie normalnie i śmiem twierdzić, że dobrze nam bez dziecka. Oczywiście jak się pojawi to będziemy najszczęśliwsi na świecie, ale to nie znaczy, że dziś jesteśmy nieszczęśliwi (jak sądzi rodzina mojego męża - małżeństwo bez dzieci nie może być szczęśliwe...) - raczej sądzę, że to będzie wkroczenie na inny poziom szczęścia po prostu ;-) Także dlatego mam podejście, że jak się uda to super, jak nie to trudno - jedynie co mnie wkurza to to, że wcześniej nie miałam za dużo szans na transfer - moje myślenie o ivf kończy się na etapie transferu, czyli szansy, którą mamy, żeby się udało, a nie na samej pozytywnej becie. Generalnie chodzi mi o to, żebym (jak już wiele razy mówiłam) nie miała sobie nic do zarzucenia i zrobiła wszystko co na chwilę obecną jest możliwe, jeśli nie zajdę w ciążę to może kiedyś wrócimy do tematu, może dziecko się samo pojawi, a poza wszystkim wiadomo, adopcja.
    I prawda jest taka, że klaruje nam się dużo planów na przyszły rok, w których tak naprawdę ciąża będzie nam nie na rękę, ale nie mogę układać swojego życia pod czekanie na EWENTUALNĄ ciążę - jeśli się uda to wtedy będziemy myśleć jak wszystko poodkręcać a jak się nie uda to będziemy mieli intensywny rok i ivf tym bardziej będzie się działo gdzieś z tyłu naszego życia, co pozwoli mi nie zwariować ;-)
    Nie znam historii inessy, podpowiesz jak do niej dotrzeć? A jak Wasz Maluch? Udało się sprawić, że noc jest nocą a dzień dniem? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:30

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak przyspiedszyć owulacje? Kurde dzisiaj mam 32 dc. Histero miałam w 26dc. Mam czekc na @ przykaz od pani dr. Dopiero wtedy startujemy z iui. Ale owu jak nie było tak nie ma. Poczekam jeszcze tydz i napiszę do pani dr z proźbą o duphaston.

A tak w ogóle czy jakbym miała owu jakos niedługo to jest szansa na ciążę skoro miałam łyżeczkowanie tydzień temu? Mam endometrium polipowate i pierwszy raz miałam łyżeczkowanie. Noi tak sie zastanawiam...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że ciąża jest niemożliwa bo zarodek nie będzie miał się gdzie zagnieździć... A co do owu to napisz do dr to pewnie ci zapisze, bo bez sensu takie czekanie skoro zaraz będziecie działać dalej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:00

Lady_E lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do pani dr mam nadzieje że przyślę mi jakąs receptę. Czekanie jest najgorsze...

iv09df9h3jajy138.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady błona musi się odbudować a resztki tej złuszczyć. Ja bym nawet nie próbowała zachodzić w tym cyklu. Dr lubi poczekać na owulację naturalną jeśli u pacjentki taka występuje. Skąd wiesz, że nie było owu? Może to cykl bezowulacyjny i okres niedługo będzie

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia problem w tym że nie wiem czy owu wystapi. Ostatnie pół roku cykle były jak w zegarku teraz lipa może to stres przed histero albo dlatego że nie brałam mety i witamin. Nie mam cykli bezowulacyjnych. @ zawsze mam po owu. Czasem owu jest o czasie a czasem raz na 3 miesiące to wtedy @ mam co 3 miesiące. Owu nie miałam na pewno bo od zawsze mam tak że 2 dni po owu ból piersi po tym poznaje że @ przyjdzie...

Pani dr właśnie napisała że mam wziąć od dzisiaj antykoncepcje przez 3 tygodnie... Potem odstawić i przyjść w 3dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:34

iv09df9h3jajy138.png
  • Odeta Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta wyniosła 2,19, czyli coś jakby drgnęło... z własnego doświadczenia niestety wiem, że moja beta spada bardzo szybko. Zobaczymy co powie na to doktorek. Badania progesteronu nie odpuszczę, bo obawiam się, że to może być mój problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:58

2018 nasz wyczekany cud z nami :) II IVF
    2019 nasz kropek niespodzianka - rośnij zdrowo :)
    iUWop1.png

16uds65get28u929.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a wy będziecie robić ivf teraz? ;-) Generalnie jeśli od dziś weźmiesz antykoncepcję to sądzę, że jakoś tak po 2 tygodniach brania zaczniesz plamić/krwawić, tak jak ja i anakonda, chyba, że całkiem ci się wszystko zablokowało ;-)
    Odeta co do progesteronu to ja ci nie pomogę, bo tego tematu nie ogarniam, ale jeśli czujesz, że tu jest problem to walcz z nim ;)

• Campari Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/pamietnik/zycie-jest-piekne,140.html

MedA lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 197,63 :)

antonna, Odeta, Ainaa, anakonda, Lady_E, MedA, ladybirth, AnaC, Nika8686, AnnaNata., agniecha88, iwonn lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kicia :*

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia! Super, spokojnej ciazy zycze :)
    Campari, piękna historia, tj trudna i ciezka droga, ale zakończona w najwspanialszy sposób :) dlatego wierze, ze każdemu sie uda!

Aina
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ