X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Gabrysia- jesteś widzę "o krok przede mną" - super!

Kiciakocia- chyba tylko kobiety takie jak my mogą się chyba cieszyć z mdłości i wymiotów :)

U mnie wczoraj w końcu zaczęło się coś dziać dostałam decapeptyl w poślada i maszyna ruszyła, w kolejnym kroku też czeka mnie puregon. I tu pojawia się pytanie strasznie on drogi, a kojarzę, że któraś z Was pisała o jakiś tańszych aptekach w Gnieźnie bodajże, dobrze kojarzę?

Zaskoczyłąm się też że dr powiedziałą że Ovitrelle kosztuje ok 200zł podczas gdy ja mam aptekę w PZ na Półwiejskiej gdzie zastrzyk kosztuje 75zł (to ogromna różnica)...

Jak to ogarniacie?
    Mysza ja puregon kupiłam w klinice choć na 100 % jest tańszy w aptece mimo refundacji tak samo z ovitrelle. Poproś o recepty i zakup wcześniej. Ja ovitrelle kupiłam w klinice bo pół godz po wizycie miałam sobie ie zapodać. Wcześniej pisałam o Gemini w Gnieźnie ale tu chodziło o pgr Prolutex. Prawda jest taka że do każdego leku naliczana sobie marżę.
    Sasanko wiem doskonale co przeszłaś i wiem doskonale jak po ovitrelle miałaś pozytywne testy nakrecajac się niepotrzebnie jak dla mnie . Jak mówiłam każda zrobi jak uważa i tyle ja nie zamierzam przekonywać. Dla mnie to olbrzymi stres wolę się łudzić będąc " teoretycznie ie w ciazy"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 09:03

kiciakocia lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:23

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest tyle ile w Foliku np to nie ma sensu. Już Ci dr witaminy zaleciła? Szybko, zwykle zaleca po 14 tc. Mi standardowo Folik i Vigantoletten. Po witaminach w 1 trymestrze lubią wystąpić zaparcia więc nie ma co się spieszyć tylko racjonalnie odżywiać. Kwasy omega polecam np z oleju lnianego.

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica Ty dzisiaj betujesz? Czekam na wieści i trzymam kciuki z caaaałych sił za piękny przyrost :)

• Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:22

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki-widzę, że muszę się włączyć. Próbujecie przekonać katarinke, he he, przecież dobrze wiecie, że mimo zmiany nicku to ciągle Ona i zrobi co będzie chciała ;-) będzie chciała badać betę codziennie to to zrobi niezależnie co my uważamy, bo jest uparta i sądzę, że to właśnie ta Jej upartość dała właśnie efekty :-)
    Co do Puregonu-lek ma cenę urzędową i w każdym miejscu musi mieć taką samą cenę. Po prostu musi, czy to klinika czy apteka. Przypominam, że mam do oddania 1 ampułkę.

r9bzabd.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:32

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kwas foliowy to np Folik. Sasanka konkretne witaminy dla ciężarnych od 14 tc, do tego czasu ważny jest kwas foliowy (to właśnie folik) i wiamina d3. Ewentualne kwasy omega można suplementować naturalnie. Jak Ci zaleciła to jasne bierz, widocznie u Ciebie jest taka potrzeba jak kazała. Mi nie kazała, wręcz zaleciła tańszą opcję (folik+vigantoletten+omega z naturalnych źródeł).
    Campari nikt jej nie przekonuje tylko nie widzę sensu nakręcania MałaHD na betę w 5dpt jak brała ovitrelle. Wszystkie pamiętamy jakim stresem takie akcje się kończą więc lepiej ją uprzedzić.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari ale ja nie pisałam że Kata ma bety nie robić tylko do Małej tym bardziej że miała ovitrelle. Ale na szczęście nie mój interes kiedy zrobi byle była pozytywna . Szkoda że przez mój upór i dążenie do celu ja nie zaszła ale widocznie przez 9 lat mało się staram .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 10:04

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:31

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda nie bierz tego do siebie :* ja tak nie myślę. Nie ma sensu. Nie chcę tu burzy bo klimat mi się przestaje podobać. Jak coś to pamiętaj, że jestem na priv

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny cel mamy wszystkie jeden i tego się trzymajmy. Jedna woli zrobić wcześniej, druga woli później i mieć czarno na białym.
    Sasanka nie każdego chyba stać na 5 ivf w 9 miesięcy wiec upór to jedno ale kasa to drugie, wiec chyba ciężko tu pisać że to kwestia tylko uporu gdzie kasa jest poniekąd hamulcem dla większości z nas.
    Co do witamin to zapytaj się dr. Ja tak jak Kicia, omega med brałam od 2 trymestru. Doktorek wcześniej kazal brać tylko kwas foliowy i nic więcej. Skoro Tobie dr tak zaleciła to pewnie jest ok ale zwykle te witaminy to się ciut później bierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że się wtrącę, też zrozumiałam to jak Anakonda :) i powiem ci, że ja przez 9 msc zrobiłabym sobie nawet i 10 ivf, ale po prostu dr ciągle ma jakieś zastrzeżenia i wszystko ociąga i wierz mi, że to nie zależy od moich chęci, bo choćbym stanęła na głowie to mój organizm nie układa się tak jak Twój i niestety przerwy występują nie z mojej winy, choćbym mogła być nie wiadomo jak uparta - po prostu to nie zależy ode mnie.
    Zanim ja dobiję do Twoich 5 transferów, to ty już będziesz trzymała swojego maluszka w ramionach, dlatego ciesz się, że Twój organizm pozwolił działać raz za razem i teraz w końcu masz tego efekty :) Spokojnej ciąży!

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wam dziękuję dziewczyny za wasze opinie. Dla mnie to wszystko nowość i licze się z waszym zdaniem.

Anakonda nie mów tak, zrobiłaś wszystko co mogłaś, potrzebujesz dużo dużo siły i cierpliwości. Wierzę w to, że 2017 okaże się dla Ciebie szczęśliwy. Dla nas wszystkich :*

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, chciałam trochę rozładować atmosferę ale mi się widzę, nie udało :-(

r9bzabd.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:31

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo wystarczającej wartości wit. D we krwi dostałam zalecenie brania 4000j.m., co przyjmuję częściowo dzięki Omegamed Start (2000j.m.), a do tego codziennie 1 tabl. samej wit. D (2000j.m.). Nie dostałam zalecenia dodatkowego kwasu foliowego, bo ten już jest w Omegamed. W ciąży można się z czasem przerzucić na Omegamed w wersji dla ciężarnych (tak zrobiła jedna moja koleżanka).

Czy podczas stymulacji mogę brać np. Rutinoscorbin lub inne przeziębieniowe leki czy leki na katar? Coś mnie bierze, myślałam, że zwalczyłam to w zeszłym tygodniu, ale wraca, a nie chcę jakoś negatywnie wpłynąć na stymulkę czy osłabić działanie leku. Co doradzicie?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Hmm, chciałam trochę rozładować atmosferę ale mi się widzę, nie udało :-(

to ja na "rozluźnienie" atmosfery powiem, że własnie dostałam biegunkę i zastanawiam się czy to w jakiś sposób łączyć z wczorajszym zastrzykiem z decpaptylu (?)

Przy okazji zauważyłam też mega biały grudkowaty śluz trochę jak przy grzybicy, ale nic nie swędzi + wyniki posiewu na chlamydię mam super, dodatkowo wczoraj miałam badanie + USG więc gdyby coś się działo to dr pewnie by widziała- toteż się nie denerwuję i czekam spokojnie na dalszy przebieg zdarzeń.

Ja tak tak MałaHD- bardzo cenię Wasze pomocne wskazówki i to że dzielicie się swoim doświadczeniem. Dziękuję <3

bv5tg9v.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, odnośnie przeziebienia napisz do pani dr. Ja przy każdej stymulacji chorowałam (czytałam, ze jednym ze skutków ubocznych decapeptylu jest zapalenie górnych dróg oddechowych) i dr zapisał mi antybiotyk, bo na te wszystkie aspiryny itd trzeba uważać, bo nie wolno ich stosować przed zabiegami, a Ciebie czeka punkcja. Ja za pierwszym razem wcinalam Aspirin C i dr kazał szybko odstawić, potem sie stresowałam, bo odstawiłam mały tydzien przed punkcja. Zdrowia zycze, a tymczasem polecam koc, herbatę z miodem i cytryna, sok z malin i cytrusy.

Dziewczyny...nie kłóćcie sie, każdy ma prawo do własnego zdania, każdy ma jakieś swoje doświadczenia, inny charakter, inne podejście i inna sytuacje. Tu mamy sie wspierać, doradzać sobie...nie ma na tym forum niewytrwalej, nieupartej staraczki, kazda daży do jednego celu płacąc wysoka cenę, dlatego myśle, ze tym bardziej miła i przyjazna atmosfera jest nam tu bardzo potrzebna. Starania to jedno, ale ciąża tez bywa trudna i na pewno w jej kwestii tez tu każdy bedzie szukał wsparcia, a niebawem myśle, ze wszystkie będziemy tu tworzyły grupę wsparcia dla kobiet z dzieckiem u piersi, niewyspanych, zaniedbanych, zmęczonych i kto wie co jeszcze ;)
    Anakondo ja Ciebie namawiałam na te klinikę i nie odpuszczę, aż nie zobaczę tu Twojej relacji z porodu!
    A po cichu liczę na takie relacje od każdej z Was!

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, nie sprzeczac sie! ;)
    Na poprawe humoru ankieta: meldujemy co ostanio zrobilysmy, zeby sie choc troche zrelaksowac.
    Dzielimy sie pomyslami i wcielamy w zycie:) niech to bedzie fajny dzien, bez stresow, sprzeczek i negatywnych emocji :)

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ