X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Baby, nie sprzeczac sie! ;)
    Na poprawe humoru ankieta: meldujemy co ostanio zrobilysmy, zeby sie choc troche zrelaksowac.
    Dzielimy sie pomyslami i wcielamy w zycie:) niech to bedzie fajny dzien, bez stresow, sprzeczek i negatywnych emocji :)
    Poszłam pod prysznic i zdrzemnęłam się od 5:00 do 8:00 :-) ;-) he he i każdej z Was tego życzę ;-)

MedA, agniecha88, AnnaNata. lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka trochę empatii i myślenia o tym co poczują inni. Tak na przyszłość. Ja jestem już co prawda po drugiej stronie, ale odebrałam Twój post tak jak Anakonda i MedA i zszkowało mnie z jaką lekkością piszesz o swoich "dokonaniach" nie patrząc na to co poczują dziewczyny mające konkretnie pod górkę już od lat. Bardzo niemiła zagrywka.
    Dziewczyny - każda z nas jest bohaterką bo walczy i nie ważne. Na pewno nikt nie ma podstaw twierdzić, że jest bardziej zdetermnimowany czy odważny niż ktoś inny póki nie przejdzie się w cudzych butach. To nie gala wręczania oskarów ani wyścigi.

MedA, AnnaNata. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Sasanka, nie pierwszy raz wprowadzasz burzliwa atmosferę na tym forum. Domyślam sie, ze nie miałas zamiaru nikogo urazić, ale czasami warto sie zastanowić nad tym co sie palnie. Każda z nas tutaj ma jeden jasno określony cel i wierz mi, ze Twoja historia w zaden sposób nie upoważnia Cie do tego, zeby myślec ze Twój przypadek jest inny, ważniejszy, bardziej skomplikowany itd. Bardzo sie wszystkie cieszymy, ze Ci sie udało i trzymamy kciuki, zeby wszystko sie dobrze toczyło. Liczę, ze dzidziuś nauczy Cie trochę pokory, bo w gorącej wodzie jestes kąpana, jak mało kto :) I wierz mi, nie jest to kwestia uporu, a nadgorliwości. Warto czasami zluzowac troche i nie dać sie ponosić emocjom, zwłaszcza skrajnym, od wielkiej euforii po tragiczna rozpacz...a to w Twoim wypadku występuje dość czesto.

MedA, kiciakocia, iwonn, antonna, AnnaNata. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Poszłam pod prysznic i zdrzemnęłam się od 5:00 do 8:00 :-) ;-) he he i każdej z Was tego życzę ;-)

Campari, ale że jak tak pod prysznicem...na stojąco? :P

MedA, Campari, gabrysia111, ladybirth lubią tę wiadomość

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha88 wrote:
    Campari, ale że jak tak pod prysznicem...na stojąco? :P
    Jeszcze tego nie próbowałam, ale właśnie podsunęłaś mi genialne rozwiązanie-2w1. Wezmę jeszcze ze sobą obiad ;-)

gabrysia111, agniecha88 lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa takie krzesełka pod prysznic, po co spac na stojąco ;)
    U mnie ostatnio błogie lenistwo, choc przy bezsennych nocach nastroje rożne i nie do końca wierze dr, ze dziecko wazy ponad 3 kg - jestem pewna, ze co najmniej 50 kg wazy ;)

kiciakocia lubi tę wiadomość

Aina
  • Campari Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepsze 50 w brzuchu niż niecałe 5 24h na dobę na rękach ;-) wierz mi ;-)

Ainaa lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:31

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieńmy temat bo juz mi się tel zagrzał :)

Czy ciężarne koleżanki robiły sobie usg piersi? Doktorek mi kazal iść. Idę w pon do jakiejś pani dr w Medart. Ale nawet nie zapytałam ile to badanie kosztuje. Orientujecie się? Robilyscie sobie takie usg?

• ajda Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny stres żadnej z nas nie jest wskazany!!! Więc wyluzujmy :) ja biorę od miesiąca omega optima forte i z witamin już nic więcej, ale rzeczywiście tak jak ktoś napisał mam straszne zaparcia i nie wiem jak sobie z nimi radzić ;/

prócz tego dzwonili z kliniki, że są wyniki badań genetycznych nifty i wszędzie mam niskie ryzyko więc bardzo bardzo się cieszę :) nie znam płci bo przy bliźniakach płci nie podają, ale najwazniejsze że zdrowe:)

trzymam kciuki za wasze bety!

MedA, Ainaa, MalaHD, kiciakocia, iwonn, antonna, AnnaNata., Campari lubią tę wiadomość

ajda
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajda wrote:
    Oj dziewczyny stres żadnej z nas nie jest wskazany!!! Więc wyluzujmy :) ja biorę od miesiąca omega optima forte i z witamin już nic więcej, ale rzeczywiście tak jak ktoś napisał mam straszne zaparcia i nie wiem jak sobie z nimi radzić ;/

prócz tego dzwonili z kliniki, że są wyniki badań genetycznych nifty i wszędzie mam niskie ryzyko więc bardzo bardzo się cieszę :) nie znam płci bo przy bliźniakach płci nie podają, ale najwazniejsze że zdrowe:)

trzymam kciuki za wasze bety!
    Dzięki za kciuki :) ja czekam na drugi wynik, będzie po 18 :)

Jeśli chodzi o zaparcia to spróbuj jogurt naturalny że świeżymi borowkami. Są w lidlu napewno, może nie najtańsze ale działa - mówię jako dietetyk ;)

1JyDp2.png
  • ajda Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzdzownica? Dietetyk? Ooooo jak fajnie może jeszcze coś podpowiesz? Na pewno będzie beta wysoka :)

ajda
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - nie robiłam USG piersi, nawet ani razy nie miałam ich w ciąży badanych :/
    A Tobie dr bada piersi?

Aina
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co byś chciała wiedzieć? :) co prawda zajmuje się odchudzaniem i mam kiepskie doświadczenie z ciężarnymi ale służę radą:)

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dżdżownica, przybijam piątkę :) ja technolog żywności i prawie dietetyk...a do tego fanatyczka świadomego jedzenia :)

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Lady - nie robiłam USG piersi, nawet ani razy nie miałam ich w ciąży badanych :/
    A Tobie dr bada piersi?

No mnie wczoraj Doktorek pytał czy juz robilam usg piersi w ciąży a jak powiedziałam ze nie (bo też nie wiedzialam) to mówił żebym zrobiła bo to najwyższy czas.

Campari a Ty robiłaś?

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina to nie nasz dr bada tylko jakaś pani dr inna. Nasz doktorek w życiu mi cyckow nie dotknął! :D

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie to nic nie działa niestety, ani błonnik, owoce, suszone śliwki, kiszona kapusta czy też sok z niej, jogurty, maślanka, siemie lniane, woda z cytryną na czczo, sypana kawa siekiera, dużo wody, absolutnie nic nie pomaga. Przez chwilę działały czopki glicerynowe ale mój organizm szybko się przyzwyczaił. Jak ktoś ma jakiś pomysł to ja chętnie wypróbuję ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajda ja na ciążowe zaparcia jadła płatki owsiane (bezglutenowe) z suszonymi śliwkami i otrębami gryczanymi. Taką mieszankę zalewałam ugotowanym mlekiem i kilka minut pod przykryciem. Do tego sporo owoców na 2 śniadanie- gruszki, jabłka, grejpfruty. No i kawa. Ja jestem niby kawosz ale w ciąży nie zawsze mam ochotę. Jednak zmuszam się do jednej świeżomielonej z mlekiem bo mi podkręca metabolizm

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no właśnie się zdziwiłam, czy może zrobił badanie i coś Mu się nie spodobało, że zlecił USG.
    To ja nic nie miałam i już mieć nie będę.

Aina
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ