X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina teraz doczytałam na necie ze usg piersi w ciazy nie jest obowiązkowe także nie wiem dlaczego akurat mi zasugerował. Jak juz się zapisałam to pójdę. Dawno nie miałam wiec nie zaszkodzi.

Ainaa lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dostałam okres mimo brania Duphastonu ;) Mam nadzieję, że to nic złego, bo w sumie cieszę się z tego :> Szybciej okres = szybciej transfer. Pani dr kazała mi wobec tego odstawić dupka i w sobotę mam zrobić badania i przyjść na USG :)

Gabi Pani dr wiedziała, że biorę codziennie 1g witaminy C i nie kazała odstawić, więc myślę, że jak chcesz to weź sobie Rutinoscrobin (chociaż wg mnie ma za małą dawkę, żeby cokolwiek zdziałać).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:10

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam przeciwwirusowe neosine i doktorek powiedział, że mogę spokojnie brać przed punkcją.

Fajnie antonna :) bierzesz dwa maluchy?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    No mnie wczoraj Doktorek pytał czy juz robilam usg piersi w ciąży a jak powiedziałam ze nie (bo też nie wiedzialam) to mówił żebym zrobiła bo to najwyższy czas.

Campari a Ty robiłaś?
    Nie robiłam choć powinnam bo termin mi przypadał w październiku. Mój dr mnie ochrzani :-/ ale bardzo się oszczędzałam i jakoś przepadło.

r9bzabd.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz bardziej jestem do tego przekonana. Ale nie chcę dwóch blastek 5AA, tylko jedną najlepszą i jedną najgorszą (spośród tego co mam, oczywiście najgorszą pod względem klasyfikacji, bo na pewno dziecko jest superowe ^^), czyli 5AA i 5BB. Mam nadzieję, że Pani dr nie będzie robić mi problemów z tym >.<

a88 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja najgorsza blastka to 5BB? I wyhodowałaś 6 takich super mocarzy Pięknie! :D

Dziewczyny możecie mi pokazać jaki macie sprzęt do prolutexu? Ja mam mega siniaka, nie wyobrażam sobie codziennie takich bolesnych zastrzyków. Dziś kupiłam "strzykawki insulinówki" ale patrzę, że mają tylko 1ml a ampułka ma 1,1 nadadzą się czy lecieć jeszcze po inne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 16:01

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale się tu dzieje dziewczyny!!!
    Ja też nie miałam zleconego badania ust piersi przez naszego dr w czasie ciąży, jestem ciekawa ile kosztuje w medart.
    U nas wszystko w porządku docieramy się z moją córcia powoli. Mój świat kręci się teraz wokół niej 24 h na dobę ale jest super życzę tego każdej z Was abyście się doczekały upragnionego dzieciatka☺
    Ainaa bralas od doktorka zaświadczenie ze jesteś w ciazy potrzebne do becikowego? Ja chciałam zabrać na ostatniej wizycie ale już na nią nie dotarłam..

Ainaa, ladybirth lubią tę wiadomość

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaC nie biorę zaświadczenia, gdyż mamy z mężem za wysokie dochody i nie kwalifikujemy sie na becikowe, ale czy to nie jest tak, ze karta ciazy wystarczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 16:05

Aina
  • doncia82 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałabym skorzystać z waszej wiedzy. Niektóre z Was miały inseminację, czy waszym zdaniem inseminacja 2 doby po piku to nie za późno? I jak to wygląda w MedArt bo zastanawiam się nad zmianą kliniki. Pozdrawiam.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Gabi, odnośnie przeziebienia napisz do pani dr. Ja przy każdej stymulacji chorowałam (czytałam, ze jednym ze skutków ubocznych decapeptylu jest zapalenie górnych dróg oddechowych) i dr zapisał mi antybiotyk, bo na te wszystkie aspiryny itd trzeba uważać, bo nie wolno ich stosować przed zabiegami, a Ciebie czeka punkcja. Ja za pierwszym razem wcinalam Aspirin C i dr kazał szybko odstawić, potem sie stresowałam, bo odstawiłam mały tydzien przed punkcja. Zdrowia zycze, a tymczasem polecam koc, herbatę z miodem i cytryna, sok z malin i cytrusy.

Piję herbatki z sokami własnej produkcji (a właściwie teściowej). Pani dr każe brać max dawkę Rutinoscorbinu i włączyć wcześniej (już) antybiotyk, który miałam zacząć od soboty na bakterie z posiewu. Więc faktycznie nie ma co tego ignorować.

Mysza, miałaś podany Decapeptyl czy zamiennik? Pytam z ciekawości, czy już wrócił na rynek, bo ja go nie doczekałam

Ainaa lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doncia82 wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym skorzystać z waszej wiedzy. Niektóre z Was miały inseminację, czy waszym zdaniem inseminacja 2 doby po piku to nie za późno? I jak to wygląda w MedArt bo zastanawiam się nad zmianą kliniki. Pozdrawiam.

Ja miałam kilka IUI na Polnej, ale nigdy nie badałam LH. W MedArt miałam jedną IUI na cyklu naturalnym dobę po piku (ale pęcherzyk ostatecznie nie pękł, więc nie powiem, czy dobór czasu był właściwy). Można jednak robić IUI na cyklu stymulowanym i wówczas podawany jest Ovitrelle (nie ma więc potrzeby oznaczania LH)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • doncia82 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki gabrysia za odpisanie a możesz mi jeszcze powiedzieć ile kosztuje IUI w MedArt?

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Na mnie to nic nie działa niestety, ani błonnik, owoce, suszone śliwki, kiszona kapusta czy też sok z niej, jogurty, maślanka, siemie lniane, woda z cytryną na czczo, sypana kawa siekiera, dużo wody, absolutnie nic nie pomaga. Przez chwilę działały czopki glicerynowe ale mój organizm szybko się przyzwyczaił. Jak ktoś ma jakiś pomysł to ja chętnie wypróbuję ;)
    Jeśli dietą nie da rady spróbuj EvaQ czopki.

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari czy Ty masz jeszcze ten puregon? Do kiedy jest ważny?

• Campari Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, ważny do końca lutego, ale Tobie chyba nie potrzebny??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:59

r9bzabd.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doncia82 wrote:
    Dzięki gabrysia za odpisanie a możesz mi jeszcze powiedzieć ile kosztuje IUI w MedArt?
    Ja płaciłam 1100 zł i nie płaciłam za usg monitorujące

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari mi nie :) jedna osoba z ovufriend mnie pytała i prosiła abym zapytała jakbym słyszała,że ktoś ma

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik bety: 225 :) w poniedziałek było 67. Szok aż mi się ręce trzęsa

antonna, kiciakocia, iwonn, MedA, Ainaa, AnaC, anakonda, ladybirth, AnnaNata., a88 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica gratulacje. Przyrost spektakularny! Cieszę się bardzo :*

dżdżownica lubi tę wiadomość

• iwonn Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super beta :-)

dżdżownica lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ