MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh dostałam okres mimo brania Duphastonu Mam nadzieję, że to nic złego, bo w sumie cieszę się z tego :> Szybciej okres = szybciej transfer. Pani dr kazała mi wobec tego odstawić dupka i w sobotę mam zrobić badania i przyjść na USG
Gabi Pani dr wiedziała, że biorę codziennie 1g witaminy C i nie kazała odstawić, więc myślę, że jak chcesz to weź sobie Rutinoscrobin (chociaż wg mnie ma za małą dawkę, żeby cokolwiek zdziałać).Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:10
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
ladybirth wrote:No mnie wczoraj Doktorek pytał czy juz robilam usg piersi w ciąży a jak powiedziałam ze nie (bo też nie wiedzialam) to mówił żebym zrobiła bo to najwyższy czas.
Campari a Ty robiłaś? -
Coraz bardziej jestem do tego przekonana. Ale nie chcę dwóch blastek 5AA, tylko jedną najlepszą i jedną najgorszą (spośród tego co mam, oczywiście najgorszą pod względem klasyfikacji, bo na pewno dziecko jest superowe ^^), czyli 5AA i 5BB. Mam nadzieję, że Pani dr nie będzie robić mi problemów z tym >.<
a88 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Twoja najgorsza blastka to 5BB? I wyhodowałaś 6 takich super mocarzy Pięknie!
Dziewczyny możecie mi pokazać jaki macie sprzęt do prolutexu? Ja mam mega siniaka, nie wyobrażam sobie codziennie takich bolesnych zastrzyków. Dziś kupiłam "strzykawki insulinówki" ale patrzę, że mają tylko 1ml a ampułka ma 1,1 nadadzą się czy lecieć jeszcze po inne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 16:01
-
Oj ale się tu dzieje dziewczyny!!!
Ja też nie miałam zleconego badania ust piersi przez naszego dr w czasie ciąży, jestem ciekawa ile kosztuje w medart.
U nas wszystko w porządku docieramy się z moją córcia powoli. Mój świat kręci się teraz wokół niej 24 h na dobę ale jest super życzę tego każdej z Was abyście się doczekały upragnionego dzieciatka☺
Ainaa bralas od doktorka zaświadczenie ze jesteś w ciazy potrzebne do becikowego? Ja chciałam zabrać na ostatniej wizycie ale już na nią nie dotarłam..Ainaa, ladybirth lubią tę wiadomość
-
Ainaa wrote:Gabi, odnośnie przeziebienia napisz do pani dr. Ja przy każdej stymulacji chorowałam (czytałam, ze jednym ze skutków ubocznych decapeptylu jest zapalenie górnych dróg oddechowych) i dr zapisał mi antybiotyk, bo na te wszystkie aspiryny itd trzeba uważać, bo nie wolno ich stosować przed zabiegami, a Ciebie czeka punkcja. Ja za pierwszym razem wcinalam Aspirin C i dr kazał szybko odstawić, potem sie stresowałam, bo odstawiłam mały tydzien przed punkcja. Zdrowia zycze, a tymczasem polecam koc, herbatę z miodem i cytryna, sok z malin i cytrusy.
Piję herbatki z sokami własnej produkcji (a właściwie teściowej). Pani dr każe brać max dawkę Rutinoscorbinu i włączyć wcześniej (już) antybiotyk, który miałam zacząć od soboty na bakterie z posiewu. Więc faktycznie nie ma co tego ignorować.
Mysza, miałaś podany Decapeptyl czy zamiennik? Pytam z ciekawości, czy już wrócił na rynek, bo ja go nie doczekałamAinaa lubi tę wiadomość
-
doncia82 wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym skorzystać z waszej wiedzy. Niektóre z Was miały inseminację, czy waszym zdaniem inseminacja 2 doby po piku to nie za późno? I jak to wygląda w MedArt bo zastanawiam się nad zmianą kliniki. Pozdrawiam.
Ja miałam kilka IUI na Polnej, ale nigdy nie badałam LH. W MedArt miałam jedną IUI na cyklu naturalnym dobę po piku (ale pęcherzyk ostatecznie nie pękł, więc nie powiem, czy dobór czasu był właściwy). Można jednak robić IUI na cyklu stymulowanym i wówczas podawany jest Ovitrelle (nie ma więc potrzeby oznaczania LH) -
MalaHD wrote:Na mnie to nic nie działa niestety, ani błonnik, owoce, suszone śliwki, kiszona kapusta czy też sok z niej, jogurty, maślanka, siemie lniane, woda z cytryną na czczo, sypana kawa siekiera, dużo wody, absolutnie nic nie pomaga. Przez chwilę działały czopki glicerynowe ale mój organizm szybko się przyzwyczaił. Jak ktoś ma jakiś pomysł to ja chętnie wypróbuję