MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
On w to nie wnika jaka klasa, tak samo jak nie miał pojęcia o nasieniu męża poza tym, że jest ok od tego są embriolodzy, jutro dopiero przed transferem Cię poinformują o klasie zarodka. Czy chcemy jeden czy dwa też zostawił to do naszej decyzji.
Nie przygotowują i albo czekają na Ciebie 2 albo jeden i drugi mrożą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 15:28
-
Mala ale ładna hodowla!
Alberta, super ze nadal oba. To znaczy ze ładnie się rozwijają. Ile bierzecie? Ja właśnie też pomyślałam o tym artykule ile w tym prawdy. Szkoda ze Doktorek nic nie doradził ale faktycznie to Wasza decyzja. Nam od razu powiedział żeby brać jeden i tak zrobilismy. Nie wiem od czego to zależy ze raz doradzi a raz nie.MalaHD lubi tę wiadomość
-
Jeśli jest świeży transfer zaraz po punkcji to w zasadzie decyzję mozna tuż przed podjąć . Jeśli masz transfer z mrożonych to wtedy musisz wcześniej dać znać o ilosci bo muszą rozmrozic .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Znajac doktorka to nie sprawdzil czy sa oba, jutro sie okaze. Czy u niego pecherz pol pelny czy caly? Daja fotke zarodkow? Dzis wziasc nospe czy jutro? Gdyby nie Wy zero informacji. Rozumiem, ze nie chce mu sie mowic to samo, ale mogliby wydrukowac zalecenia.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Pęcherz pusty! U nas transfer nie jest wykonywany pod USG.
Dają fotkę zarodków,
Sprawdził na pewno, nie sądzę by Cię oszukał.
A nospę bierz jeśli Cię brzuch boli, jeśli nie boli to nie ma potrzeby brania.
Dr niewiele mówi. Ja gdyby nie internet nie wiedziałabym NIC. Ale czytam i wiem I jak mnie coś nurtuję to o pytam, czasem się podśmiechuje z nas co za głupoty wypisujemy w tych internetach ale zawsze skomentuje co myśli na dany temat. -
Mała- świetny wynik !(czyli dr miał jednak dobrego nosa), nich teraz już same dobre wieści Cię spotykają Nie wiem skąd U Ciebie ból po punkcji ja czułam się jak Młody Bóg tylko trochę senna... a może przespałam ten ból...
Alberta- fotkę dostaniesz. U mnie najpierw przyszła Pani embriolog/ biolog i opowiedziała o zarodkach, jak się dzieliły etc. A potem dopiero zaproszono mnie na transfer.
U mnie edno ładne, oddałam dziś krew na prg, esradiol i własnie rzeczoną B12 (co jej wynik może pokazać?) Dodatkowo okazało się, że zwiedziona opakowaniem brałam 1x dziennie estrofem a powinnam była 2x ale P dr powiedziała, że i tak dała mi dawkę na zapas więc powinno być ok.
Wciąż nie mam wyników celiaki więc do śr/ czw w zawieszeniu czy przyszłotygodniowy transfer się w ogóle odbędzie. Dr ciągle ostrożna i z nazwijmy to z umiarkowanym optymizmem, zapowiedziała, że jeśli ten criotransfer się nie uda kieruje mnie na drugie histero...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 17:54
-
Transfer bez USG, na slepo ojej. Kazda macica ma inna wielkosc, ksztalt, polozenie. Pozostaje ufac, ze doktor ma super wyczucie. Dziekuje Mala HD, to cenne informacje.
Czytam, ze w moim wieku 41 mam wieksze szanse z dwoma zarodkami a nawet trzema.
Co do rozrzedzaczy krwi na pewno Acard, ale czy kluc sie Clexane?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 17:50
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
nick nieaktualnyAlberta dr nie ma wyczucia, ale ma takie sprytne "urządzonko" zwane cewnikiem rozmawiałam kiedyś z dr K na ten temat i zarodki podaje się u wszystkich kobiet w to samo miejsce - chyba, że akurat błona w tym standardowym miejscu jest cienka to wtedy dr wszystko sobie mierzy dokładnie, żeby wiedzieć jak na tym cewniku zaznaczyć, ale generalnie to cewnik wyznacza gdzie się podaje zarodki a usg jest tylko narzędziem pomocniczym, bardziej dla pacjentki, żeby nie miała wątpliwości, że te zarodki ma w macicy
-
MedA dzieki. W grudniu podczas transferu rzeczywiscie dobrze bylo zobaczyc, ze cos wstrzyknieto taka smuge. Efekt nie tylko psychologiczny, przydatny dla lekarza takze. Na YouTube wszystkie transfery sa z USG. Dziwne, ze Medart nie stosuje. No nic w koncu wiedza co robia.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Mysza ty masz sztuczny cykl na 1 estrofemie? I Ci endo rośnie? Ja brałam 4 dziennie do crio a i tak szału nie było. A wiadomo w jaki dzień? dostałaś już progesteron?
Niedobór B12 może powodować anemię
Meda jak po wizycie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 18:29
-
MalaHD wrote:Mysza ty masz sztuczny cykl na 1 estrofemie? I Ci endo rośnie? Ja brałam 4 dziennie do crio a i tak szału nie było. A wiadomo w jaki dzień? dostałaś już progesteron?
Niedobór B12 może powodować anemię
Meda jak po wizycie?
Mam estrofem (miałam brać 2x dziennie, brałam raz)
Do tego plastry synten50 (2 plastry co 3 dni) dziś 14dc, progesteron w postaci prolutexu i lutinusa od poniedziałku
- planowany transfer za tydzień w sob
Ja to w ogóle nie kumam tych sztucznych cykli i ich ideii bo zawsze miałam swoje z owu, ładnym endo etc... czuję się więc niedoinformowana bo nawet nie wiem o co dopytywać...MalaHD lubi tę wiadomość
-
MedA wrote:Alberta dr nie ma wyczucia, ale ma takie sprytne "urządzonko" zwane cewnikiem rozmawiałam kiedyś z dr K na ten temat i zarodki podaje się u wszystkich kobiet w to samo miejsce - chyba, że akurat błona w tym standardowym miejscu jest cienka to wtedy dr wszystko sobie mierzy dokładnie, żeby wiedzieć jak na tym cewniku zaznaczyć, ale generalnie to cewnik wyznacza gdzie się podaje zarodki a usg jest tylko narzędziem pomocniczym, bardziej dla pacjentki, żeby nie miała wątpliwości, że te zarodki ma w macicy
W Medart maja zdjęcie macicy i dr wcześniej ogląda .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualny
-
Ja na bete ide dopiero jutro. Dzisiaj niestety nie mam gdzie zrobic. Nawet u nas w wojewodzkim szpitalu labo nieczynne. Dzisiaj zywa krew przy podcieraniu. Czarne mysli. Nie rozumiem biore progesteron?!ponad 3 lata starań
3 IUI
11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB
dwie blastki zamrożone
18.03.2017 crio 2 blastki cb -
Kurcze krew to nic dobrego, może przemeczona jesteś? Odpoczywaj dużo, trzeba być dobrej myśli. Ja wierzę, że jutro pochwalisz się ładna beta
Chciałabym jeszcze zbadać cytokiny, któraś robiła? Gdzie można to znaleźć bo w diagu nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 10:20