X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • ajda Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok napisałam do doktora i odpisał że wyniki idealne Nika8686 normy się zmieniły podobno jakiś czas temu i do 180 jest ok, ale nie jestem pewna tyle tylko zrozumiała z internetu bo na każdej stronie było inaczej

ajda
  • antonna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 przykro mi, że wyniki są takie słabe :/ Ale przecież z pierwszej procedury dostaliście dwie blastki i w tym jedną 4aa, dlatego nie za bardzo rozumiem czemu już Wam dawcę proponują. Trzymam za Was mocno kciuki !!! Ostatnio dziewczyny pisały na wątku z męskimi sprawami, że podaje się też mężczyznom wlewy z witaminy C na poprawę nasienia. W Poznaniu jedna lekarka takie wlewy robi. Może Cię to zainteresuje.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    A Lady się coś nie odzywa, chyba ma już małego cycozwisa :)

Aina jeszcze nie :( Jestem juz po terminie ale wszystko jest ok wiec nie mam wskazan na wywoływanie. Termin nam minął w weekend wiec w najgorszym wypadku jeszcze tydzień. Nie miałam nawet czasu tu zaglądać bo trochę się u nas dzialo. Dam znać jak się rozpakujemy. Szczerze to już mi ciężko i chciałabym już urodzić ale widać natura tez lubi płatać figle ;) A jak u Was? Jak się czujecie?

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala a jak Ty się czujesz? Jakieś ciążowe objawy juz Cię dopadły? :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawów nie mam żadnych i mnie to niepokoi :( Nic mnie nie boli, brzuch i cycki wcale, o mnie bardzo dziwi bo przy takim progesteronie to cycki powinny być bardzo wrażliwe a nie ma w nich żadnej różnicy. Poszłam dziś na betę. Oszaleje :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD ja nadal nie mam żadnych objawów, a wg USG wszystko w porządku :) To daj znać jaki wynik ;) Ja nałogowo robiłam testy, na betę mi się chodzić nie chciało.

Ladybirth już niedługo się doczekasz! A powiedz jak to jest, oni bez problemu pozwalają chodzić do 42 tc, czy każą wywoływać wcześniej?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja sikam codziennie :P Z drugiej strony to głupie, nawet jak beta spadła to i tak wyjdzie pozytyw bo nie spadnie do zera od razu.

Beta 2530 uf ;)

antonna, dżdżownica, Lady_E lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna jak ciąża przebiega prawidłowo to można chodzić. Po 42tc łożysko robi się niewydolne bo się starzeje i wtedy wywołują. W tym tyg byłam u Doktorka i wszystko było ok. Mam czekać lub zgłosić się w następnym tygodniu i wtedy juz w szpitalu zadecydują. Jakby coś wyszło nie tak na ktg lub usg to pewnie by mnie wysłał ze skierowaniem a tak to kazal czekać. Poszlabym już teraz ale przez te święta i tak pewnie odeslaliby mnie z kwitkiem :(

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no Ty to szalona jesteś z ta beta! :D Nie każda kobieta musi mieć od razu ból cyckow i wiszenie na muszli WC także na spokojnie ;) Trochę Ci ulzy jak zobaczysz serduszko a potem znów stres. Ja to Ci powiem szczerze że co badanie to czuje strach a teraz przed porodem to już max!

• Campari Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybirth wiedz, że po porodzie to nie mija ;-) powodzenia, oby poszło sybko i bezboleśnie

r9bzabd.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, pocieszyłyście. Ja już gryzę ścianę w nerwach przed wizytą pęcherzykową, bo serduszko to najwcześniej za 2 tyg a wy mówicie, że później wcale nie łatwiej. Nie miałaś kobieto stresów to zajdź sobie w ciążę :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w Pn najszybciej porod wywołują na Raszei 40 plus 6 dni tak mi mówiła polozna. Na Polnej czekają nawet do 42. Byłam dziś w Medart opóźnienia straszne Żak nieuchwytny i Szym obsługiwał jego pacjentki przy ktg. Naliczyłam 4 ciężarne z dużym brzuchem ja piąta wiec niedługo będzie dużo zwolnionych brzuchów dla was dziewczyny. Udanych Świat dla wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 15:03

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dzięki za info! W takim razie ruszam na Raszei po świętach ;) Marze żeby mi już wywolali bo brzuch mam ogromny I kręgosłup ledwo daje rade. Koncowka jest bardzo meczaca. Liczę ze może coś się wydarzy w międzyczasie. Ciekawe co mi powiedzą jak pójdę tak z ulicy bez żadnej akcji porodowej. Wszystkie znajome rodzą w terminie i nie mam nawet kogo popytać.

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówka zdecydowanie najcięższa, brzuch wielki, ciężki, trudno się ruszyć. Lady trzymaj się dzielnie, czekamy na Twój skarb :)
    Ja czuje się bardzo dobrze, czasem jestem zmęczona przez nocne wstawanie ale chyba już do tego przywykłam. Jesteśmy po szczepieniach.

Aina
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Skóra wokół plastra Fem7 zrobiła mi się zaczerwieniona, dziś 6 dzień (jutro wieczorem powinnam zmienić). Myślicie, żeby wymienić już dziś?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi skora wokol plastrow tez robi sie "brzydka" I z dziwnymi sladami, mysle ze jesli zmienisz plaster szybciej to nic sie zlego nie stanie :)

Ps przy okazji: spokojnych Świat wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 09:02

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tylko jak dzis zmienisz to i tak jutro musisz nowy przykleic bo i dr mi mówiła i w ulotce jest, że jeśli plaster się odklei to przyklejasz nowy, ale trzeba wymienić normalnie w terminie ;)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Mi Pani dr mówiła, że jeśli wymienię wcześniej, to od dnia wymiany liczę nowe 7 dni. Zostawię, została doba, to pewnie odparzenie albo coś. Nie boli, tylko niefajnie wygląda, więc dam radę, skoro innym też się zdarza :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt i mokrego dyngusa :)

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • aura Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej. Wczoraj miałam punkcję, pobrali 11 jajeczek z czego 4 dojrzałe ale żadna sie nie zapłodniła. Jestem załamana. Dr mowi, ze komórki wyglądają jakby nie miały wstrzyknietego plemnika. Nie wiem co dalej. Wydałam kupę kasy i co? Wszystko od nowa?? Czy jest w ogole sens? Masakra

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ