X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze aura ale kicha :( i tak się zdarza niestety...
    Jasne, że jest szansa, kolejna stymulacja może dać zupełnie inny efekt. Przykro mi, że musiałaś się tak paskudnie rozczarować :/ a co dr na to? Jakiś powód? Jaki plan?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • aura Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Jutro mam dzwonić. Co z kosztami? Płaciłam 6500 w dniu pobrania. Powinni cos oddać?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje powinnaś zapłacić tylko 2 tys za punkcje, 4500 do zwrotu ale dopytaj bo pewna nie jestem

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Na moje powinnaś zapłacić tylko 2 tys za punkcje, 4500 do zwrotu ale dopytaj bo pewna nie jestem
    Aura też myśle tak jak Mała , mam nadzieję że sie dogadacie . Ale teraz mi się przypomniało że dr mówiła że jak nkie dotrwa do 5 doby żaden zarodek to 2400 zapłacimy.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • LOLA123 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj aura.Piszę,ponieważ wiem co czujesz.W listopadzie miałam taką samą sytuację.Z 8 pobranych komórek 4 były dojrzałe i rzadna nie zapłodniła się prawidłowo.Zwrócili mi jedynie 500zł.W marcu podeszłam do drugiej procedury w której miałam zmienione leki na elonve i orgalutran.Efekty tej stymulacji to 6 zarodków,do blastki dotrwały 4.Jedna ze mną.Jestem w 5tyg.ciąży.Nie załamuj się i walcz dalej.Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i cały czas was podczytuję.Powodzenia.

MalaHD, antonna, Mysza1986 lubią tę wiadomość

LOLA123
  • aura Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOLA123 wrote:
    Witaj aura.Piszę,ponieważ wiem co czujesz.W listopadzie miałam taką samą sytuację.Z 8 pobranych komórek 4 były dojrzałe i rzadna nie zapłodniła się prawidłowo.Zwrócili mi jedynie 500zł.W marcu podeszłam do drugiej procedury w której miałam zmienione leki na elonve i orgalutran.Efekty tej stymulacji to 6 zarodków,do blastki dotrwały 4.Jedna ze mną.Jestem w 5tyg.ciąży.Nie załamuj się i walcz dalej.Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i cały czas was podczytuję.Powodzenia.

Dzięki za odpowiedz. Ile płaciłas w dniu pobrania? Ja zapłaciłam za cała procedurę In vitro. Dziwne jest to, ze żadna komórka nawet nie drgnęła po zapłodnieniu. Nie rozumiem :(

• LOLA123 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam 6400.Dwie dziewczyny z forum,które miały też taką sytuację również miały zwrócone tylko 500.Więcej zwracają jak nie ma wogóle komórek po punkcji.Chyba że coś się zmieniło.Komórki musiały być słabej jakości.Może to nie ten cykl,albo nie te leki.

LOLA123
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja placilam za punkcje 2000 a reszte doplacalam w dniu tranaferu. Alberta miała prognozy na 1 komórkę i dr jej powiedział, że w razie gdyby nie miala zarodków to zapłaci tylko te 2 tys. Dlaczego oddali tylko 500 zl, skoro sam transfer kosztuje 1800?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może samą próbę zapłodnienia traktują już jako hodowlę?
    ktoś mi to kiedyś rozpisywał jako 2000 punkcja, 4000 hodowla, 500 transfer. Nam też kiedy blastki odpadały dzień po dniu mówiono, że jeśli nie dojdzie do transferu, to powinniśmy trzymać paragon (płaciliśmy 6500 jednorazowo), to oddadzą 500.

Może warto porozmawiać z lekarzem i spróbować się jakoś dogadać? Może zaproponować, żeby chociaż zgodzili się oddać większą część, niż te 500 zł, ale na poczet kolejnej procedury? Wilk syty i owca cała.
    Rozumiem, że dla nich zapładnianie i podtrzymywanie komórek po punkcji, nawet przez tę pierwszą dobę, to też praca i koszt, ale kasować tak samo osoby, którym żadna komórka się nie zapłodniła, jak te, które mają do ostatniego dnia szóstkę, to trochę nieładnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aura, to Twoja pierwsza symulacja? Jeśli tylko możesz sobie pozwolić na kolejne podejścia, to próbuj i nie poddawaj się!
    U nas też pierwsze podejście mocno nieudane, drugie rokuje jeszcze trudniej, bo mężowi strasznie spadły parametry nasienia.
    Podjęliśmy decyzję, że zaryzykujemy i podchodzimy kolejny raz. I też się boję, że nie dotrwamy do transferu, a wtopimy znowu kupę kasy, ale jeśli nie spróbujemy, to całe życie będę sobie wypominać, że może mogłam coś zrobić, ale bałam się zaryzykować, bo kasa.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 jestescie bardzo dzielni! Niech zostanie Wam to wynagrodzone

Aura, na spokojnie pogadaj z dr jestem pewna ze dojdziecie do porozumienia...

bv5tg9v.png
  • aura Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze podejście. Rozmawiałam z mężem i chcemy jeszcze raz spróbować. Z tym ze ja bym chciała wiedzieć co mogło byc przyczyna tego, ze żadna z 4 komórek nawet nie drgnęła. Zeby taka sytuacja sie czasem nie powtórzyła. Różne myśli chodzą mi po głowie, nawet sie zastanawiam czy biolodzy nie zapomnieli podać plemników. Wczoraj był tam mega młyn. Nie mogłam sie doprosić nawet rozmowy z doktorkiem po punkcji. Chciałam znać wyniki nasienia i tez sie nie dowiedziałam. W ogole mój maź ma ktyptozoospermie, od kilku lat w nasieniu pojedyncze plemniki. Doktor kazał zamrozić. Przy zamrożeniu dostaliśmy wynik, ze maź miał ponad 30 mln,14 mln klasy A. Tez mam obawy, ze to nie jego, ze sie pomylili. Bierze od 2 miesięcy kupę suplementów ale zeby aż tak?

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jaki jest koszt transweru? 1800 czy 500zł? Bo się pogubiłam...
    6500 to cena ostateczna plus leki tak?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już też nie wiem... crio kosztuje 1800 myślałam, że to opłata za tranafer. Ja się po punkcji wepchnelam do gabinetu na siłę nieproszona bo nigdy by mnie nie poprosili a jajniki mnie tak bolały, że ledwo na tyłku siedziałam.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura! Absolutnie to nic nie znaczy. Już wiele razy tu to pisałam, ale napisze kolejny: 1 ivf 7 komórek, 3 zarodki, 3 transferze, zero ciąży. 2 ivf 1 komórka, 1 zarodek, 1 transfer, zero ciąży. 3 ivf 10 komórek, zero zapłodnień, zero zarodków. 4 ivf 2 komórki, 2 zarodki, 1 ciąża biochemiczna, drugi zarodek został z nami i w tym roku zostałam mama. Pogadaj z dr, On wie co robi, jeśli powie, ze warto spróbować ponownie, a Wy macie i fundusze i siły, działajcie.

Zdrowych i radosnych Swiat Dziewczyny :)

MalaHD lubi tę wiadomość

Aina
  • aura Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz w tym roku dałabym rade podejść jeśli chodzi o finanse. Zastanawia mnie tylko to, ze żadna z 4 komórek w ogole nie zareagowała na plemnika. Miałaś tez taka sytuacje? Bo moze jest cos nie tak z komórka albo z plemnikami? Tego sie boje. Ile trzeba odczekać by moc podejść ponownie? Jutro będę rozmawiać z doktorem. Zobaczę co powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy jak organizm bedzie wyglądał po transferze. Ja mialam zbyt wysoki progesteron w 3dc, więc jeden pelny cykl jestem na antykach, a jeśli wszystko bedzie ok, to w drugim ruszam ze stymulacja ponownie

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura jeśli macie kasę siły i zdrowie to walczcie. U mnie 1 ivf też było porażka i byłam załamana bo pobrali 10 komórek a zarodków 0, za brak transferu zwrócili mi wówczas 500 zl. 2 ivf zmiana leków 2 pobrane komórki 1 zarodek z którego dzisiaj jest nasza 3 miesięczna córeczka.
    Ainaa i jak tam macierzyństwo corunia grzeczna czy daje popalić?
    Pogodnych i radosnych Świąt Wielkanocnych☺

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam na drugi dzień po punkcji info od Dr, ze żadna komórka się nie zapłodniła, czy to oznacza to samo co u Was, nie wiem, ale pewnie tak. Co do drugiego podejścia nie podpowiem, bo ja miałam 2 razy ivf z pełna stymulacja i dwa razy na cyklach naturalnych (bez stymulscji) i teoretycznie tak mogłam sobie robić ivf co cykl bo to nie punkcją a stymulacja obciąża organizm.

Macierzyństwo polecam Wam wszystkim, córeczka grzeczna, nie mogę słowa na nią powiedzieć :)

Aina
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    Nika dzięki za info! W takim razie ruszam na Raszei po świętach ;) Marze żeby mi już wywolali bo brzuch mam ogromny I kręgosłup ledwo daje rade. Koncowka jest bardzo meczaca. Liczę ze może coś się wydarzy w międzyczasie. Ciekawe co mi powiedzą jak pójdę tak z ulicy bez żadnej akcji porodowej. Wszystkie znajome rodzą w terminie i nie mam nawet kogo popytać.

Lady może już rodzisz ale tak sobie pomyślałam, że jak Cię wyślą do domu bo nie masz akcji porodowej to możesz jeszcze spróbować wizyty u osteopaty. Moja siostra i jej znajome korzystały przed porodem by rozluźnić miednicę i ułatwić wyjście malucha. W Poznaniu polecam Zbyszko Stawczyka z ul. Wojskowej wpisz w google to wyskoczy:) Powodzenia!

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ