X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia gratulacje! :)

gabrysia111 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratulacje !! :) Przyrost jak najbardziej prawidłowy!!! To teraz czekamy na wizytę z USG :)

gabrysia111 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robię drug betę , INR, ATTP

codziennie na bieliźnie jedna brązowa plamka w godzinach popoludniowych

do tego wykryto z posiewu (dopiero teraz wynik) Streptococcus agalactiae i mam odebrać dziś receptę na coś...

Nie wiem dlaczego, ale jakoś jestem w miarę spokojna nie świruję choć wiem, że może być róźnie przy tak niskiej becie początkowej i tylu przeszkodach- może to hormony tak na mnie wpływają - nie wiem...

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, to masz podobnie jak ja. Niby się stresuję, ale jakoś wewnętrznie czuję się spokojna :)

Ja mam to samo w posiewie od prawie roku, kilka terapii antybiotykiem nic nie dało i pani dr tym razem odpuściła antybiotyk na moją prośbę (miałam silną reakcję alergiczną po pierwszej tabletce). Brałam tylko Piroxicam dzień przed crio, godz. przed crio i dzień po crio

Mysza1986 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia dziękuję u nas ok. Ciąża przebiega póki co bez zarzutów. Syn daje popalić i kopie już konkretnie. Niestety obok pępka rozchodzi mi się chyba kresa i boli przy większej aktywności, ale nie narzekam :) sporo chorujemy niestety i walczę ze złymi posiewami od 2 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, zaglądam na wątek po sąsiedzku, bo doszły mnie wieści o pozytywnej becie Gabrysi, która ma dokładnie taką samą sytuację jak ja - czyli teoretycznie piękna macica na usg, ale po histero wyszło polipowate endo z hist-pat.
    Gabrysiu, przede wszystkim gratuluję i życzę nudnej ciąży!:)
    jestem po łyżeczkowaniu w połowie kwietnia i mam kilka pyt - powiedz mi proszę, czy miałaś antybiotyk po zabiegu? i czy endo już w cyklu po było normalne na usg skoro miałaś tak szybko transfer czy jednak było maławe ale dr zdecydował podać zarodki? pytam, bo mój dr twierdzi, że 2-3cykle powinnam odczekać, ale Twój przypadek zdaje się temu przeczyć..mam we wtorek wizytę i chcę namówić dr na transfer już w kolejnym cyklu.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, mi pani dr powiedziała, że przy takim endo szanse na ciążę są 1-3 cykle po łyżeczkowaniu - z każdym cyklem hormonalnym polipowata struktura się odbudowuje, dlatego ważny jest czas. Miała kiedyś pacjentkę, która miała nieudane crio po łyżeczkowaniu i zaraz potem ponownie poprosiła łyżeczkowanie - okazało się, że endo już zdążyło z powrotem się zrobić polipowate. Co ważne, to że nie liczymy 1-3 miesięcy, a cykle hormonalne, dlatego jeśli pacjentka potrzebuje odpoczynku, to jest na antykoncepcji i wtedy endo nie rośnie i tego czasu nie liczymy.

U mnie endo było tydzień przed crio 8mm i później już pani dr nie sprawdzała, opierała się na estradiolu i progesteronie. Antybiotyku żadnego przed/po zabiegu nie miałam

shooa lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli brzuch , jak na okres. :( Nie wiem, czy po transferze może tak być. Chyba nic z tego :(

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, spokojnie, ja też miałam takie przedokresowe odczucia w dole

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena większość z nas czuła brzuch na okres przed beta. To nie jest zaden objaw. Wiem, że wariujesz już ale jeszcze kilka dni. Trzymam kciuki

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy myślicie, że powinnam zbadać aptt i inr? Gdzie delikatnie nie puknę, to od razu mam siniaki, nawet od gumki spodni mi się taka kreska siniakowa zrobiła :/ Mam Clexane 60 + Acard i nie wiem, czy nie za dużo. W lutym wyniki miałam w normie.
    Czy do wizyty serduszkowej wszystkie leki biorę bez zmian? Pani dr wybiórczo odpisuje na sms-y, a nie chcę jej ciągle zamęczać

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia ja też tak miałam i dr Ż kazał mi brać wit C. Pomogło. Ale jak przestałam brać to miałam krwawienia z nosa i znowu biorę i teraz jest ok. Siniaki mi się nie robią i krew z nosa nie leci.

1JyDp2.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a nie kazała Ci zbadać tego razem z powtórzeniem bety? Ja przy drugiej becie badałam mocz, morfologię, inr, aptt, tsh, ft4

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie zaleciła drugiej bety, choć o to pytałam (pominęła niektóre moje pytania)... Zobaczę, może powtórzę betę w poniedziałek, to od razu mogę zrobić resztę. Dzięki. Kupię wit. C i zobaczymy. Ile jej brać?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi my to faktycznie mamy wiele podobieństw.
    Mi natomiast drkazała przy drugiej becie te badania zrobić.
    I też oczywiście wybiórczo odpowiada... Jakby tak nasze

Kiciakocia- nie wierzę jak ten czas szybko leci- pamietam jeszcze Twoją Betę a teraz już 22 week! <szok>

Lena- u mnie też codziennie skurcze były jak na @ mimo brania no-spy

bv5tg9v.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży trzeba ostrożne z wit C, ja biorę 200 mg dziennie.

LOLA123 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, gratuluje pięknego przyrostu. Wizyta serduszkową miesiąc po et. Mi dr wraz z druga beta kazał wykonać: morfologia, tsh, ft4, aptt, pt i inr (trzy ostatnie to krzepliwość), zrobiłabym to na Twoim miejscu.
    Mysza, kciuki za jutrzejsza betę.

Aina
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    W ciąży trzeba ostrożne z wit C, ja biorę 200 mg dziennie.

A czemu??

Mysza kciukiiiii !!!!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza kciuki za przyrost!

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A czemu??

Mysza kciukiiiii !!!!

A nie wiem, tak czytałam że można tylko zalecana dawkę dzienna a nie jakieś kosmiczne dawki np 1000 jak przy przeziębieniu.

1JyDp2.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ