X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia gratulacje! :)

gabrysia111 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi gratulacje !! :) Przyrost jak najbardziej prawidłowy!!! To teraz czekamy na wizytę z USG :)

gabrysia111 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robię drug betę , INR, ATTP

codziennie na bieliźnie jedna brązowa plamka w godzinach popoludniowych

do tego wykryto z posiewu (dopiero teraz wynik) Streptococcus agalactiae i mam odebrać dziś receptę na coś...

Nie wiem dlaczego, ale jakoś jestem w miarę spokojna nie świruję choć wiem, że może być róźnie przy tak niskiej becie początkowej i tylu przeszkodach- może to hormony tak na mnie wpływają - nie wiem...

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, to masz podobnie jak ja. Niby się stresuję, ale jakoś wewnętrznie czuję się spokojna :)

Ja mam to samo w posiewie od prawie roku, kilka terapii antybiotykiem nic nie dało i pani dr tym razem odpuściła antybiotyk na moją prośbę (miałam silną reakcję alergiczną po pierwszej tabletce). Brałam tylko Piroxicam dzień przed crio, godz. przed crio i dzień po crio

Mysza1986 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia dziękuję u nas ok. Ciąża przebiega póki co bez zarzutów. Syn daje popalić i kopie już konkretnie. Niestety obok pępka rozchodzi mi się chyba kresa i boli przy większej aktywności, ale nie narzekam :) sporo chorujemy niestety i walczę ze złymi posiewami od 2 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 16:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, zaglądam na wątek po sąsiedzku, bo doszły mnie wieści o pozytywnej becie Gabrysi, która ma dokładnie taką samą sytuację jak ja - czyli teoretycznie piękna macica na usg, ale po histero wyszło polipowate endo z hist-pat.
    Gabrysiu, przede wszystkim gratuluję i życzę nudnej ciąży!:)
    jestem po łyżeczkowaniu w połowie kwietnia i mam kilka pyt - powiedz mi proszę, czy miałaś antybiotyk po zabiegu? i czy endo już w cyklu po było normalne na usg skoro miałaś tak szybko transfer czy jednak było maławe ale dr zdecydował podać zarodki? pytam, bo mój dr twierdzi, że 2-3cykle powinnam odczekać, ale Twój przypadek zdaje się temu przeczyć..mam we wtorek wizytę i chcę namówić dr na transfer już w kolejnym cyklu.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, mi pani dr powiedziała, że przy takim endo szanse na ciążę są 1-3 cykle po łyżeczkowaniu - z każdym cyklem hormonalnym polipowata struktura się odbudowuje, dlatego ważny jest czas. Miała kiedyś pacjentkę, która miała nieudane crio po łyżeczkowaniu i zaraz potem ponownie poprosiła łyżeczkowanie - okazało się, że endo już zdążyło z powrotem się zrobić polipowate. Co ważne, to że nie liczymy 1-3 miesięcy, a cykle hormonalne, dlatego jeśli pacjentka potrzebuje odpoczynku, to jest na antykoncepcji i wtedy endo nie rośnie i tego czasu nie liczymy.

U mnie endo było tydzień przed crio 8mm i później już pani dr nie sprawdzała, opierała się na estradiolu i progesteronie. Antybiotyku żadnego przed/po zabiegu nie miałam

shooa lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli brzuch , jak na okres. :( Nie wiem, czy po transferze może tak być. Chyba nic z tego :(

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, spokojnie, ja też miałam takie przedokresowe odczucia w dole

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena większość z nas czuła brzuch na okres przed beta. To nie jest zaden objaw. Wiem, że wariujesz już ale jeszcze kilka dni. Trzymam kciuki

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy myślicie, że powinnam zbadać aptt i inr? Gdzie delikatnie nie puknę, to od razu mam siniaki, nawet od gumki spodni mi się taka kreska siniakowa zrobiła :/ Mam Clexane 60 + Acard i nie wiem, czy nie za dużo. W lutym wyniki miałam w normie.
    Czy do wizyty serduszkowej wszystkie leki biorę bez zmian? Pani dr wybiórczo odpisuje na sms-y, a nie chcę jej ciągle zamęczać

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia ja też tak miałam i dr Ż kazał mi brać wit C. Pomogło. Ale jak przestałam brać to miałam krwawienia z nosa i znowu biorę i teraz jest ok. Siniaki mi się nie robią i krew z nosa nie leci.

1JyDp2.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi a nie kazała Ci zbadać tego razem z powtórzeniem bety? Ja przy drugiej becie badałam mocz, morfologię, inr, aptt, tsh, ft4

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie zaleciła drugiej bety, choć o to pytałam (pominęła niektóre moje pytania)... Zobaczę, może powtórzę betę w poniedziałek, to od razu mogę zrobić resztę. Dzięki. Kupię wit. C i zobaczymy. Ile jej brać?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi my to faktycznie mamy wiele podobieństw.
    Mi natomiast drkazała przy drugiej becie te badania zrobić.
    I też oczywiście wybiórczo odpowiada... Jakby tak nasze

Kiciakocia- nie wierzę jak ten czas szybko leci- pamietam jeszcze Twoją Betę a teraz już 22 week! <szok>

Lena- u mnie też codziennie skurcze były jak na @ mimo brania no-spy

bv5tg9v.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży trzeba ostrożne z wit C, ja biorę 200 mg dziennie.

LOLA123 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, gratuluje pięknego przyrostu. Wizyta serduszkową miesiąc po et. Mi dr wraz z druga beta kazał wykonać: morfologia, tsh, ft4, aptt, pt i inr (trzy ostatnie to krzepliwość), zrobiłabym to na Twoim miejscu.
    Mysza, kciuki za jutrzejsza betę.

Aina
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    W ciąży trzeba ostrożne z wit C, ja biorę 200 mg dziennie.

A czemu??

Mysza kciukiiiii !!!!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza kciuki za przyrost!

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A czemu??

Mysza kciukiiiii !!!!

A nie wiem, tak czytałam że można tylko zalecana dawkę dzienna a nie jakieś kosmiczne dawki np 1000 jak przy przeziębieniu.

1JyDp2.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ