X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ulotki wit C teva:

Nie zaleca się stosowania dużych dawek witaminy C u kobiet w ciąży.
    Należy zachować ostrożność podczas stosowania preparatu w okresie karmienia piersią; nie wolno przekraczać zalecanych dawek.

1JyDp2.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Na wszelki wypadek poszukam cos na ten temat. Ale z witamina C ogolnie jest cos pomylone, bo dziennie zapotrzebowanie jest ustalone na 75 mg dla kobiet, a mozna bez problemu kupic suple 1000 mg ;) Ja tam biore dziennie przynajmniej 1 g i lekarka o tym wie.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi, zbadam jutro krew.

Mysza, jestem o Ciebie spokojna :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • AgnieszkaN Znajoma

Wysłany: 7 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! byłam u dr Kubiaczyk . Pełna profeska i mega dobre podejście! plan działania mamy. Mnóstwo badań do zrobienia plus dieta bezglutenowa. Niestety wyniki posiewu nieprawidłowe i czekam na receptę od pani dr . pewnie w tym momencie wszystko się wydłuży .. ;d
    Gabrysia111 gratulacje!

gabrysia111, antonna, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza ciąże straciłam prawdopodobnie przez duże dawki aspiryny i vit C które brałam nie wiedząc ze już jestem w ciąży. W drugiej uważałam na to i jak miałam infekcje pęcherza to używałam tylko vit C lewoskrętnej do rozpuszczania bo taka zalecił mi Żak jej nadmiar się wydała z organizmu. Co do suplementów ja się gorzej poczułam i byłam w szpitalu to tylko kwas foliowy mi kazali brać i progesteron witamy miałam zawieszone. Od 2 trym za to normalnie Femibion z DHA.

Bardzo się cieszę ze coraz więcej brzuchatek u nas !!!!

Tym co oczekują na betę napisze ze u mnie bóle brzucha, ciągnięcia dziwne i słabe samopoczucie towarzyszyły długo prawie do 12 tc. Co ciekawe miałam tez bardzo tłusta cerę na początku ciąży. Zero blasku i uroku :)

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to tak okropny trądzik, że wyglądam jak muchomor. Nawet za nastolatki nie miałam takiej brzydkiej cery :/

Mysza gdzie ta beta?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    W drugiej uważałam na to i jak miałam infekcje pęcherza to używałam tylko vit C lewoskrętnej do rozpuszczania bo taka zalecił mi Żak jej nadmiar się wydała z organizmu.

Wydaje mi się, że każda witamina C (czy tabletki, czy saszetki) jest usuwana z organizmu w nadmiarze. Ale w saszetkach jest lepsza, bo się lepiej wchłania. Jak jest jej dużo za dużo to usuwana jest w postaci biegunki :>
    A tak w ramach ciekawostek to kwas l-askorbinowy jest prawoskrętny, a literka "l" to określenie konfiguracji izomeru, a nie kierunek skręcania światła. Kwas askorbinowy w konfiguracji d jest lewoskrętny, ale on nie jest aktywny biologicznie i jego się nie spożywa - ale nawet nie wiem, czy ktoś taki rodzaj wit. C sprzedaje, czy nie. Ja nie spotkałam się z tym :>

dżdżownica lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30 mlU/ ml :) czyli 100% przyrostu? Dziekuje za wszystkie dobre slowa, Gabi tez bylam dziwnie spokojna :)

gabrysia111, antonna, aura, dżdżownica, MalaHD, Bella93, AnaC lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, super!!! :) O zgrozo, to może u mnie dwójka jest?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Mysza super !! :) Gratki dziewczyny, cieszę się, że jesteście w ciąży <3

gabrysia111 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się cieszę, że z Gabi dołączyłyśmy, to pokazuje też że nasza klinika ma naprawdę fajną skuteczność :)

do mnie jeszcze trochę nie dociera to co się dzieje...

bv5tg9v.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pociechę z tymi bólami podbrzusza. Co za nerwy :( zostaje tylko czekać na betę, tym razem nie robię testów.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo rozpuszczają się w żołądku Duphaston i Estrofem? Dziś rano pół godziny po wzięciu tabletek delikatnie zwymiotowałam podczas szczotkowania zębów (że tak powiem, nie widziałam by wypadły) i nie wiem, czy powinnam zażyć je ponownie? :/

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia myślę, że z pół godzinki ale napisz dla pewności do pani dr.

Mysza gratulacje! <3

Lena ja w szczęśliwym cyklu zrobiłam raz sikacza 4dpt który nie miał prawa wyjść i mi się odechcialo, następnego zrobiłam dopiero po becie :) dobra passa trwa, mam nadzieję, że się zalapiesz! Trzymam kciuki

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Jak długo rozpuszczają się w żołądku Duphaston i Estrofem? Dziś rano pół godziny po wzięciu tabletek delikatnie zwymiotowałam podczas szczotkowania zębów (że tak powiem, nie widziałam by wypadły) i nie wiem, czy powinnam zażyć je ponownie? :/

Duphaston możesz wziąć na wszelki wypadek, chyba, że jeszcze sobie Lutinusa zapodałaś, to ten jeden Duphaston nie robi różnicy. Estrofemu bym drugiego nie brała on chyba nie jest jakiś krytyczny ;)

Lena to teraz trzymamy kciuki za Twoją betę :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza gratulacje :-) dbajcie o siebie dziewczyny.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze plaster przyklejony z estrogenami, a rano brałam też Prolutex, więc pół biedy. Zastanawiam się jednak na przyszłość, co jak trafią mnie mdłości, kiedy wtedy najlepiej brać leki, żeby nie ryzykować ich zmarnowania? A niektóre powinny być w trakcie posiłku (np. Encorton), więc może być trudniej :)

Tak w ogóle, to co kiedy się odstawia? Czy jak do wizyty serduszkowej wszystko będę nadal brała, to jest OK? Biorę: Estrofem, Duphaston, Prolutex, plastry Fem7, Encorton, jod, wit. D, wit. E, Aspirin Cardio, Clexane 60, Medargin, Omegamed, Letrox. Wątpliwości mam co do Encortonu, te na krzepliwość to zobaczymy po wyniku badania krwi.
    Wiem, że już nie raz o tym pisałyście, ale dopóki człowiek sam nie ma danego problemu, to się tak nie skupia na szczegółach :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr kazał odstawić encorton od razu po becie ale go nie posłuchałam :P Miałam brać do serduszkowej ale mam cykora i biorę nadal. Myślę, że jak w środę wyjdzie wszystko ok to zejdę do pół tabletki. Estradiol i progesteron na pewno min. do 70 dpt. Clexane w zależności od wyników, ja będę brała całą ciążę i acard też. Mdargin odstawiłam po becie, witaminy cały czas ja biorę DHA z jodem i magnezem, B complex, kwas foliowy metylowany i metylowaną B12 ze względu na MTHFR i wit. D.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Tak w ogóle, to co kiedy się odstawia? Czy jak do wizyty serduszkowej wszystko będę nadal brała, to jest OK? Biorę: Estrofem, Duphaston, Prolutex, plastry Fem7, Encorton, jod, wit. D, wit. E, Aspirin Cardio, Clexane 60, Medargin, Omegamed, Letrox. Wątpliwości mam co do Encortonu, te na krzepliwość to zobaczymy po wyniku badania krwi.
    Wiem, że już nie raz o tym pisałyście, ale dopóki człowiek sam nie ma danego problemu, to się tak nie skupia na szczegółach :)

Ja Prolutex miałam odstawić po becie i zostać na 3x1 Lutinus. Wszystko pozostałe miałam brać dalej do wizyty serduszkowej (tylko Medargin odstawić od razu po becie). Na wizycie serduszkowej z tego co pamiętam kazała mi zejść z Clexane 0.6 na 0.4 i póki co cały czas to biorę (tak samo aspirin cardio biorę nadal) :( Wtedy też zaczęłam schodzić z estrofemu. Encorton to nie wiem, bo nie brałam. Jod i witaminy bierz dalej ;)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ