MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Aha. Na wszelki wypadek poszukam cos na ten temat. Ale z witamina C ogolnie jest cos pomylone, bo dziennie zapotrzebowanie jest ustalone na 75 mg dla kobiet, a mozna bez problemu kupic suple 1000 mg Ja tam biore dziennie przynajmniej 1 g i lekarka o tym wie.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Hej dziewczyny! byłam u dr Kubiaczyk . Pełna profeska i mega dobre podejście! plan działania mamy. Mnóstwo badań do zrobienia plus dieta bezglutenowa. Niestety wyniki posiewu nieprawidłowe i czekam na receptę od pani dr . pewnie w tym momencie wszystko się wydłuży .. ;d
Gabrysia111 gratulacje!gabrysia111, antonna, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
Ja pierwsza ciąże straciłam prawdopodobnie przez duże dawki aspiryny i vit C które brałam nie wiedząc ze już jestem w ciąży. W drugiej uważałam na to i jak miałam infekcje pęcherza to używałam tylko vit C lewoskrętnej do rozpuszczania bo taka zalecił mi Żak jej nadmiar się wydała z organizmu. Co do suplementów ja się gorzej poczułam i byłam w szpitalu to tylko kwas foliowy mi kazali brać i progesteron witamy miałam zawieszone. Od 2 trym za to normalnie Femibion z DHA.
Bardzo się cieszę ze coraz więcej brzuchatek u nas !!!!
Tym co oczekują na betę napisze ze u mnie bóle brzucha, ciągnięcia dziwne i słabe samopoczucie towarzyszyły długo prawie do 12 tc. Co ciekawe miałam tez bardzo tłusta cerę na początku ciąży. Zero blasku i uroku
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Nika8686 wrote:W drugiej uważałam na to i jak miałam infekcje pęcherza to używałam tylko vit C lewoskrętnej do rozpuszczania bo taka zalecił mi Żak jej nadmiar się wydała z organizmu.
Wydaje mi się, że każda witamina C (czy tabletki, czy saszetki) jest usuwana z organizmu w nadmiarze. Ale w saszetkach jest lepsza, bo się lepiej wchłania. Jak jest jej dużo za dużo to usuwana jest w postaci biegunki :>
A tak w ramach ciekawostek to kwas l-askorbinowy jest prawoskrętny, a literka "l" to określenie konfiguracji izomeru, a nie kierunek skręcania światła. Kwas askorbinowy w konfiguracji d jest lewoskrętny, ale on nie jest aktywny biologicznie i jego się nie spożywa - ale nawet nie wiem, czy ktoś taki rodzaj wit. C sprzedaje, czy nie. Ja nie spotkałam się z tym :>dżdżownica lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Gabrysia myślę, że z pół godzinki ale napisz dla pewności do pani dr.
Mysza gratulacje!
Lena ja w szczęśliwym cyklu zrobiłam raz sikacza 4dpt który nie miał prawa wyjść i mi się odechcialo, następnego zrobiłam dopiero po becie dobra passa trwa, mam nadzieję, że się zalapiesz! Trzymam kciukigabrysia111 lubi tę wiadomość
-
gabrysia111 wrote:Jak długo rozpuszczają się w żołądku Duphaston i Estrofem? Dziś rano pół godziny po wzięciu tabletek delikatnie zwymiotowałam podczas szczotkowania zębów (że tak powiem, nie widziałam by wypadły) i nie wiem, czy powinnam zażyć je ponownie?
Duphaston możesz wziąć na wszelki wypadek, chyba, że jeszcze sobie Lutinusa zapodałaś, to ten jeden Duphaston nie robi różnicy. Estrofemu bym drugiego nie brała on chyba nie jest jakiś krytyczny
Lena to teraz trzymamy kciuki za Twoją betę👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Mam jeszcze plaster przyklejony z estrogenami, a rano brałam też Prolutex, więc pół biedy. Zastanawiam się jednak na przyszłość, co jak trafią mnie mdłości, kiedy wtedy najlepiej brać leki, żeby nie ryzykować ich zmarnowania? A niektóre powinny być w trakcie posiłku (np. Encorton), więc może być trudniej
Tak w ogóle, to co kiedy się odstawia? Czy jak do wizyty serduszkowej wszystko będę nadal brała, to jest OK? Biorę: Estrofem, Duphaston, Prolutex, plastry Fem7, Encorton, jod, wit. D, wit. E, Aspirin Cardio, Clexane 60, Medargin, Omegamed, Letrox. Wątpliwości mam co do Encortonu, te na krzepliwość to zobaczymy po wyniku badania krwi.
Wiem, że już nie raz o tym pisałyście, ale dopóki człowiek sam nie ma danego problemu, to się tak nie skupia na szczegółach -
Mi dr kazał odstawić encorton od razu po becie ale go nie posłuchałam Miałam brać do serduszkowej ale mam cykora i biorę nadal. Myślę, że jak w środę wyjdzie wszystko ok to zejdę do pół tabletki. Estradiol i progesteron na pewno min. do 70 dpt. Clexane w zależności od wyników, ja będę brała całą ciążę i acard też. Mdargin odstawiłam po becie, witaminy cały czas ja biorę DHA z jodem i magnezem, B complex, kwas foliowy metylowany i metylowaną B12 ze względu na MTHFR i wit. D.
gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
gabrysia111 wrote:Tak w ogóle, to co kiedy się odstawia? Czy jak do wizyty serduszkowej wszystko będę nadal brała, to jest OK? Biorę: Estrofem, Duphaston, Prolutex, plastry Fem7, Encorton, jod, wit. D, wit. E, Aspirin Cardio, Clexane 60, Medargin, Omegamed, Letrox. Wątpliwości mam co do Encortonu, te na krzepliwość to zobaczymy po wyniku badania krwi.
Wiem, że już nie raz o tym pisałyście, ale dopóki człowiek sam nie ma danego problemu, to się tak nie skupia na szczegółach
Ja Prolutex miałam odstawić po becie i zostać na 3x1 Lutinus. Wszystko pozostałe miałam brać dalej do wizyty serduszkowej (tylko Medargin odstawić od razu po becie). Na wizycie serduszkowej z tego co pamiętam kazała mi zejść z Clexane 0.6 na 0.4 i póki co cały czas to biorę (tak samo aspirin cardio biorę nadal) Wtedy też zaczęłam schodzić z estrofemu. Encorton to nie wiem, bo nie brałam. Jod i witaminy bierz dalejgabrysia111 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021