MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza &&
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
heh wiecie jak tow MedArcie- godzina umówienia to jedno, drugie to faktyczna godzina wejścia dam znać ok 15:00
dzieki za kciuki i wsparcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 09:26
Bella93, a88, Ainaa, gabrysia111, dżdżownica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wiem ze byly tu niektore z Was, ktore korzystaja z Luxmedu.
Czy zdarzylo Wam sie isc po skierowanie na badania zlecone przez Medart do lekarza Luxmed, zeby moc je wykonac w ramach pakietu?
Troche mnie strzela jak podliczam ile juz wydalam na badania, majac wszystkie z nich w pakiecie, ale tez sie boje, ze jak pojde z taka prosba do Luxmedu (i jesli w ogole to do kogo: internista? Ginekolog? Do mojej prowadzacej gin z Luxmedu terminy sa na wrzesien, wiec ona odpada), to mnie wygonia i powiedza, ze probuje kantowac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na usg wszystko wyglada dobrze, jest zarodek, jest serducho, ale tez informacja, ze w naszym przypadku, biorac pod uwage mega niska bete na poczatku, nie powinnismy sie jeszcze cieszyc conajmniej do kolejnej wizyty w polowie czerwca, czyli dalej w zawieszeniu I wyczekiwaniu...
Ponoc taka mega niska beta moze oznaczac ze do 8 tygodnia zarodek zatrzyma sie I przestanie rozwijac, ale oczywiscie nie musi. Od poniedzialku natomiast rozwinal sie prawidlowo I gdyby nie ta beta to naprawde dr nie mialaby sie do czego przyczepic. Nic sie nie odkleja nie ma krwiaka wiec nie ma powodow do lezenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 13:52
Bella93, gabrysia111 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje (pomine to "sru tu tu tu") i jest super :*
Edit: chce tak jak Ty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 14:09
-
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Gratulacje (pomine to "sru tu tu tu") i jest super :*
Edit: chce tak jak Ty!
Będziesz miała nawet lepiej, bo bez excesów.
Ja wiem że trzeba mieć nadzieję, wierzyć itd. ale nie da się zignorowac tych słów, trochę mnie nasza zawsze sympatyczna Pani dr zaskoczyła tym brakiem entuzjazmu i "twardym realizmem".
Oby na próżno, wierzę, w tego malucha... -
kiciakocia wrote:Mysza trzymam mocno kciuki za maluszka. Dobrze, że wierzysz w maluszka. Trzeba wierzyć, że z Wami zostanie
Kiedy masz kolejne usg?
Dziękuję. W połowie czerwca kolejna wizyta. Chyba że do tego czasu coś się wydarzy... Trochę to przykre, że mimo serducha i tego, że wszystko się dobrze rozwija Pani dr nie wspominała nic o karcie ciąży, badaniach u dr Sz. ... myślę, że to dziś mocno negatywnie na mnie wpłynęło. -
A ja myślę, że pie*doli. Jest serduszko, ryzyko znacznie spadło, wszystko wygląda dobrze więc trzeba się cieszyć.
Efta o ile dobrze pamiętam startowała z beta 8. Co prawda nie sledzilam tego wątku (miała IUI) więc nie wiem jak wyglądały u niej przyrosty ale z tego co kojarze właśnie miała malutka ta betę a teraz jest już za połowąMysza1986, Ainaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMysza, a nie rozwazasz wizyty kontrolnej u jakiegos innego lekarza (np tego, ktorego tak zachwalala Mala?). Moze inne spojrzenie i troche bardziej empatyczne podejscie zadzialaloby uspokajajaco?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 20:48
-
Wiecie aż trudno mi sobie wyobrazić bardziej empatycznego lekarza od dr K. Przeszłam z nią wieeeeele, jestem jej pacjentką od 4 lat. Pani dr wg mnie jest empatyczna, ale nie ukrywa niektórych rzeczy. Przecież na początku ciąży ja też usłyszałam, że mam się nie nastawiać, że mamy 50% szans, że ta ciąża się utrzyma i mam się przygotować na każdy scenariusz. Również mi nie założyła karty ciąży mimo bijącego serduszka. Ona jest lekarzem i ma obowiązek o niektórych rzeczach poinformować i nie robi tego po to, aby straszyć
Mysza ona była oschła lub niemiła wobec Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 21:01