MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
U dr Sz ja byłam 12t0d a tak to chyba od 11 do 13t6d.
Dziś miałam połówkowe, dr Sz w świetnym nastroju. Maluch ma wszystko na miejscu i waży już 377gMysza1986, MedA, gabrysia111, a88, Nika8686, kiciakocia, Ainaa, MalaHD, Lena1, AnnaNata. lubią tę wiadomość
-
My już też po wizycie. 6+1, serce jest.
Ale ciągle strach, co dalej, a dziś mnie delikatnie pobolewa podbrzusze i nie mam apetytu - więc znowu obawy
Następna wizyta za 2 tygodnie.
Kwas foliowy - dziś kupiłam Folik 1. Gdzieś kiedyś czytałam, że trzeba uważnie wybierać kwas foliowy, bo nie zawsze się dobrze wchłania. Ale nie wiem, który to ten dobry.MalaHD, Mysza1986, dżdżownica, Ainaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czemu co dwa tyg? to raczej nie uzasadnienia poza aspektami finansowymi dla klimiki
co 4 tyg ze spokojem wystarczy. Gabi do dr Sz zapisz się w przedziale 12+0 - 13+6 przy czym jeśli następną wizytę u dr K masz 11+0 to sugerowałabym się zapisac w skończonym 13 tyg żeby niepotrzebnie tych wizyt nie nawarstwiać. Ja w pierwszej ciążybu dr K byłam w 10+4 a u dr Sz 13+6
gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
Ja bym dr Sz umówiła jakoś 13+2, żeby było ok 2,5 tyg
zresztą Szymański ma teorię, że to pierwsze usg lepiej później troszkę niż wcześniej, a połówkowe lepien wczesniej niż później (chyba, że dzidzia spora jak moja to wszystko mu jedno, bo i tak wszystko da radę pomierzyć).
Jesli zależy Ci na jakimś konkretnym dniu i godzinie to ja bym już zaklepała termingabrysia111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak wizyta 2-3 dc i od razu trzeba włączyć estrofem jeśli sztuczny. Potem podgląd za niecały tydzień i jak endo jest ok to decyzja o progu i crio za 5 dni a jak nie to jeszcze czekanie na endo (transfer przeważnie ok 18-20 dc) mi nie kazał badać hormonów, wszystko widzi po usg
Ale ty SKOŃCZ gadać głupoty bo ta wiedza nie będzie Ci do niczego potrzebna -
nick nieaktualnytak jest Mamo
to mam przy okazji do Ciebie inne pytanie, które mnie nurtuje od jakiegoś czasu, chociaz jest totalnie z du*y i uzasadnione tylko i wyłącznie moją babską ciekawością
Mam nadzieję, że nie uznasz tego za zbyt wścibskie...
pytanie brzmi: który Ty tak właściwie jesteś rocznik, Mała? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gabrysia111 wrote:Lena super! Szybko masz kolejną wizytę, mi Pani dr zaleciła za miesiąc...
Tak jak już Mała pisała, właśnie za 2 tygodnie mi zalecił. Ale dla mnie to na razie lepiej, bo się trochę uspokoję .
Też już myślę o prenatalnych, bo piszecie o problemach z terminami.
Zastanawiamy się też nad testem Nifty.