MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabi, mi ja zadzwoniłam ok 10 maja, że wizyta na 28 maja to Pani bez problemu godzinę podała (może to dlatego,że to niedziela?), a może dlatego że Wasze terminy akurat wypadają tuż po jej urlopie i jej się pacjentki "nawarstwiły"?
sama nie wiem jaki powód... mam nadzieję, że Twojemu mężowi uda się wybłagać u kierowniczki to wolne
wiesz jak to z naszą doktor jest: raz tak raz siak
Ja natomiast melduję, że wczoraj w południe plamienia ustały więc nadzieja wróciła.
Co oczywiście nie oznacza, że się nie boję jak dalej się będzie układać.
Biorę dupka, prolutex i lutinus więc jestem obstawiona progesteronem z każdej strony ;pkiciakocia lubi tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:
Dla ciekawych: doktorek powiedział że jestem w tzw. "progesteronowej szarej strefie" , że z jego doświadczenia (ponoć 7 lat w US) wynika, że ciąża z progesteronem na poziomie > 5 raczej ma małe szanse się utrzymać, powyżej 20- raczej pewniak... (ja miałam 11)
Będę informować jak coś się zmieni, całusy dla Was dziewczny :*
I nieustające kciuki za tegotygodniowe serduszka
Mysza,odgrzeję temat sprzed kilka dnia Ty ten progesteron miałaś 11 w dniu badania USG?
Dziś robiłam powtórkę progesteronu i wyszło mi 29, czyli też nie tak dużo. Zastanawiam się, czy coś warto dołożyć ?
-
Progesteron 11 mialam w 9dpt, a beta wynosila wtedy 30. Potem juz nie badalam bo dr nie zlecała. Ps 29 to moim zdaniem dobry wynik, zawsze obok masz normy. Ja bylam tylko troszke powyzej minimum jak na ciaze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 07:06
-
Dokładnie tak jak mowisz, to nie są wartości bezwzględne...wiesz, u mnie było raz tak, jak się bujałam z estradiolem zeby podejść do crio, że z ciekawości zbadałam w alabie i diagnostyce jednego dnia. Różnica kolosalna-jeden wynik był ok, poniżej 60 a drugi powyżej 80... i bądź tu mądry. Może podpytaj dr przy wizycie? Sama jestem ciekawa do czego oni się odnoszą.
gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
Campari, a jak Pawełek? Wszystko dobrze? Śpi Wam w nocy? Karmisz go cycusiem? 5 miesięcy to już duży chłopiec. My mamy 3 miesiące i mała tez już całkiem duża, bardzo kontaktowa, wesoła. Takie dziecko to wielki skarb
Wszystkim świeżo zacisznym: WIELKIE GRATULACJE i spokojnych ciążgabrysia111 lubi tę wiadomość
Aina -
Ainaa, spanie jest obce mojemu dziecku
tak, karmię Go, za chwilę zaczynamy podawać warzywa, ale mamy pewne problemy z brzuszkiem ciągle więc jeszcze czekamy aż się unormuje, zastanawiam się też już nad butlą, może lepiej by spał, nie ukrywam, że jesteśmy już z meżem mocno zmęczeni, w końcu nie mamy po 20 lat
. A ogólnie dziecko mam grzeczne, bardzo wesołe i pogodne, prawie niepłaczące i bardzo gadatliwe, no tyle że mocno aktywne, a skąd On siły czerpienie mam pojęcia
-
Mała ja też chodzę na Marcelińską ale do dr Olejniczaka - chodziłam do niego przed kliniką i teraz po 3 miesiącu ciąży wróciłam. Jestem bardzo zadowolona - ogólnie oni się bardzo dobrze orientują w tych naszych dziwnych lekach. Teraz zaczęłam 28 tydzień jak ostatnio zapytałam o acard który Ż zazwyczaj odstawia po 27 tc to mi bardzo dobrze wytłumaczył dlaczego wg niego powinnam brać go do 35 tygodnia więc ufam mu no bo komuś trzeba
A dodatkowo jest bardzo szanowany na Polnej gdzie będę rodziła no bo u mnie parka i to mnie dodatkowo uspokaja
Za wizytę rzeczywiście bierze 180 zł i jest w tym wliczone wszystko cokolwiek robi...
MalaHD lubi tę wiadomość
ajda -
Dzieki ajda, myślę, że dobrze wybrałam. A jak powiedziałam o prolutexie to od razu zapytał czy z medartu. Ponoć tylko u nas dają prolutex
Właśnie pisałam do niego z wynikami krwi. Odpisał po minucie, normalnie proszę, dziękuję, pozdrawiam. Niby pierdola, ale takie pierdoly się składają na ogół. Ż odpisywał "nie" "tak" "malutko" "niekoniecznie" i 2 razy musialam się dopytywac czy malutko to dobrze czy źleWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 13:16
-
kasiula2122 wrote:Właśnie odebrałam drugie wyniki bety:
23.05 - 127
25.05 - 208
Szału nie ma, już się martwie bo przy ostatnim poronieniu tez nie miałam książkowych przyrostów. Do tego TSH mi rosnie ciekawe co lekarz zaleci. A brzuch nadal piłka
-
MalaHD wrote:Mi tsh też skoczylo w ciąży. Dostałam letrox.
Beta napędza hiperke, jak nie ma ciąży to szybko schodzi. Myślę, że się jeszcze pomeczysz chwile
To jest 60% przyrostu. Spokojnie, to nie matematyka. Ważne, że rośnie -
Ja przedwczoraj miałam TSH 2,5 a dzisiaj 3,6. Nawet nie wiedziałam, że to tak szybko może podskoczyć. Nie dopytałam lekarza czy mam wziąć tabletkę jutro rano czy jeszcze dzisiaj. Zapomniałam z tego wszystkiego. Mala Ty bierzesz pewnie rano na czczo?