X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Agniecha <3

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Przymierzam się do trzeciej stymulacji. Ciężki orzech ze mnie: po 40, jeden jajnik, endometrioza. Doktorek potraktował mnie standardowo bez wyciszania ognisk zapalnych, encortonu, badań. Rozważam Warszawę, Białystok, Wrocław. A może Bręborowicz ojciec? Jest na stronie Medartu wymieniony. Czy on prowadzi in vitro? A może syn?
    Alberta mnie prowadził Breborowicz ale syn, jestem po transferze i czekam na bete, zobaczymy jaki będzie efekt...Ale generalnie jestem zadowolona. Zrobił mi w poprzednim cyklu scratching- który ma na celu zwiększyć szanse zagniezdzenia sia zarodka...sam wyszedł z tą propozycją na pierwszej wizycie.

kika
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika123 wrote:
    Alberta mnie prowadził Breborowicz ale syn, jestem po transferze i czekam na bete, zobaczymy jaki będzie efekt...Ale generalnie jestem zadowolona. Zrobił mi w poprzednim cyklu scratching- który ma na celu zwiększyć szanse zagniezdzenia sia zarodka...sam wyszedł z tą propozycją na pierwszej wizycie.

A scratching robił na Polnej czy gdzie?

bv5tg9v.png
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co histeroskopie z scratching robił w med Polonia w Poznaniu to jest na ul. Obornickiej. I to było na nzf

Mysza1986 lubi tę wiadomość

kika
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za info. Kika123 czy dr B zapisał Ci jakieś leki poza progesteronem? Pytał o inne badania lub dietę? Trzymamy kciuki za betę.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika a kiedy te bete bedziesz robic? Trzymam kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 22:42

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Dziękuję za info. Kika123 czy dr B zapisał Ci jakieś leki poza progesteronem? Pytał o inne badania lub dietę? Trzymamy kciuki za betę.
    Dostalam unidox,metypred,acard, lutinus i clexane. Tak robilam zestaw badan,mąż też,ja w tamtym roku mialam juz trzy nieudane transfery ale u innego lekarza. Bete mam na 17.06.

kika
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika123 wrote:
    Dostalam unidox,metypred,acard, lutinus i clexane. Tak robilam zestaw badan,mąż też,ja w tamtym roku mialam juz trzy nieudane transfery ale u innego lekarza. Bete mam na 17.06.

Widzę, że co doktor to inny "zestawik" leków :)

Te poprzednie transfery tez w Med Art były (jeśli możesz odpowiedzieć...)

bv5tg9v.png
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie poprzednia procedura na polnej..A tam po punkcji i transferach dostalam tylko luteine.

kika
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Widzę, że co doktor to inny "zestawik" leków :)
    To chyba dobrze bo będzie w razie co w czym wybierać :)

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do młodego B przez serwis znany lekarz, pół godziny wg ich strony na 22 czerwca rano. To będzie dzień przed @. Nie jestem na anty już trzeci cykl od biochemicznej. Liczę, że się zgodzi podejść tak bez wyciszania. Dzięki Kika123 za polecenie i info. Jak się czujesz?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywne wrażenie o dr B. Odpisał na mój email wysłany wczoraj na adres kliniki, że będę mogła użyć Merional do stymulacji. Dr K odmówiła a dr Ż Elonve mi zaaplikował.Innych dwóch specjalistów in vitro też nie widziało przeszkód w Merionalu. Nie przysługuje mi refundacja więc cieszę się bo Merional został mi z pierwszej stymulacji. Upłynęło pół roku od moich badań wirusowych więc będe musiała powtórzyć. Przypomnijcie proszę co wymagają.

• kika123 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co napisz do dr B., emila z prośbą o listę badań jakie masz z mężem zrobic przed wizyta, aby na wizytę już z gotowymi wynikami pójść i oczywiście zabierz że sobą wyniki/dokumenty odnośnie poprzedniej procedury...ja przynajmniej tak zrobiłam. Co do mojego samopoczucia to dobrze...z jednej strony chciałabym już znać wynik a z drugiej obawiam się kolejnej porazki...

kika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta to że nie chcieli ci zmienić leków wynika z tego, że dr pracuje tylko na Puregonie, wie jak organizmy się zachowują i nie chce podejmować się stymulacji lekiem, którego nie zna ;) ona nawet nie robi stymulacji elonvą bo jednak każdą pacjentkę z elonvy wysyła do Żaka. Wydaje mi się, że jednak każdy lek do stymulacji trochę inaczej działa, bo przecież trzeba chociażby wiedzieć jakie dawki dać, ale fajnie że Młody B.jest otwarty ;) jako że praktykował w Stanach to pewnie przerobił większy zestaw leków do stymulacji. Oby Ci przyniósł szczęście! Powodzenia!
    A co do wirusówek to dr K się nie czepia i nie trzyma tego półrocznego terminu ważności, nie wiadomo jak dr B ;) może poczekasz sobie jednak na wizytę i zobaczysz co ci zleci? Po co wydawać kasę na wyrost?
    Kika przy blastkach możesz spokojnie betować w 7 dpt - jeśli będziesz miała 0 to zero pozostanie raczej zerem, a jeśli się coś zacznie dziać to spokojnie beta już to pokaże. Moim zdaniem nie ma sensu katować się te 10 dni, zresztą sama dr K mówi, żeby betować w 7 dpt chociaż na zaleceniach jest 10 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 19:12

• kika123 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, ze ja miałam podany 3 dniowy zarodek, więc poczekam sobie do 17

kika
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MedA, wiem, że dr K pracuje tylko na Puregonie. Ma też mnóstwo pacjentek a dr B dopiero wyrabia sobie renomę. Będę pisać. Przypomnij co u Ciebie.
    Kika to też nowość z 3 dniowym, ja u dr Ż miałam tylko dwa zarodki mimo to kazał czekać do 5 doby. Wtedy został tylko jeden.

Nika8686 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika to widzę że dr B robi w klinice mała rewolucję ;) u dr K nie ma opcji żeby podać zarodki wcześniej niż w 5 dobie nawet jak odpadają dzień po dniu jak w moim przypadku - dr po prostu twierdzi, że nie ma co płakać po zarodku, który nie przetrwał do 5 doby bo w macicy też by się nie rozwinął ;) a że nie ma opcji żeby to zweryfikować to cześć lekarzy wyznaje pogląd jak dr K A część jak dr B, czyli że najlepiej w macicy ;) a zamrozili ci też w 3 dobie czy dohodowali do blastek?

• kika123 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co udało mi się tylko uzyskac jeden zarodek po punkcji i zaraz 3 dniowy został przez dr B podany za moja zgoda, gdybym chciała poczekalibysmy do 5 dnia, ale on uważa, że nie ma na co czekać bo środowisko w macicy jest najlepsze, a tym bardziej, iż zarodek ładnie się dzielil- codziennie dzwonił i mnie informował, w końcu on jest lekarzem i wie najlepiej...

kika
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okaże się jaki będzie efekt. W kazdym razie czytałam iż dr B. ma rękę do transferów....oby się sprawdziło w moim przypadku również

MedA lubi tę wiadomość

kika
  • antonna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta juz jakis czas temu pisalam. Mam 3 opamowania puregonu 600 j. Jeśli chcesz to moge je zostawic dla Ciebie w klinice.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ