X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Kika encorton to to samo co metypred a z tego co kojarzę pisałaś że dostałaś od dr B ;)
    Tak dostałam metypred, nie wiedziałam, że działa tak samo jak encorton. Dziekuje

kika
  • antonna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Antonna to Kiciakocia prywatnie mi pisała, że mi podaruje Puregon, ale u dr K była para, która też nie miała refundacji a finansowo słabo więc im przekazała szlachetnie. Będę w kontakcie, wysłałam Ci zaproszenie, ale strona szwankuje. Doszło? Ojej co by było gdybyśmy straciły Ovufriend.

Doszło - zaakceptowałam ;)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uwaga, bedzie glupie pytanie ;) czy usg pecherzykowe Dr robi juz przez brzuch, czy nadal dowcipnie?

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Dziewczyny, uwaga, bedzie glupie pytanie ;) czy usg pecherzykowe Dr robi juz przez brzuch, czy nadal dowcipnie?

Dopiero prenatalne po 12 tc jest przez brzuch :)

1JyDp2.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr B zadzwonił dziś, że proponuje histeroskopię diagnostyczną po dwóch nieudanych transferach. W klinice 1600 zł pani z recepcji mówiła. Czy w połowie cyklu ją się wykonuje? Także woli podejście na antykoncepcji. Strzeliło mi żeby nie brać.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika czyli Ty przejmujesz brzuszek po Agnieszce. Była kiedyś dziewczyna, która robiła listę co u nas.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta, ja miałam histero w 20dc, w cyklu bez anty (miałam łyżeczkowanie i 2 dni po zaczęłam anty na bodajże 2 tygodnie). To może faktycznie, żeby cykl nie był stracony warto zrobić histero?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Dr B zadzwonił dziś, że proponuje histeroskopię diagnostyczną po dwóch nieudanych transferach. W klinice 1600 zł pani z recepcji mówiła. Czy w połowie cyklu ją się wykonuje? Także woli podejście na antykoncepcji. Strzeliło mi żeby nie brać.
    A musisz mieć ta histeroskopie w klinice? Ja miałam wykonana histeroskopie diagnostyczna z skrobanie ścian macicy MedPolonia przez dr B i on sam proponował aby tam to zrobić,nic za to nie placilam jedynie musialam spędzić dobę w szpitalu.

kika
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Kika czyli Ty przejmujesz brzuszek po Agnieszce. Była kiedyś dziewczyna, która robiła listę co u nas.
    Właśnie coś czytałam na forum o tym przekazywaniu brzuszka...bardzo chętnie go przejme

kika
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę prywatnie bo nie płacę ZUSu mieszkając 14 lat w Anglii. Dzięki też Gabrysia za info. Jestem w 14 dniu a wizyta w 24tym, może kupię wcześniejszy lot. Dr B zadzwoni powiedział w środę jak przejrzy moją teczkę. Szok w trampkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta ale dopytaj czy dr zrobi Ci histero z biopsją ;) pewnie tak, ale dopytać nie zaszkodzi a jakby jednak nie chciał robić biopsji to się nie daj i każ mu zrobić ;) a poza tym biopsja działa tak jak scratching więc blizna przyda się na następny, oby już ostatni, transfer ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2017, 18:45

• Alberta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MedA, tak z biopsją. Miałam usuwane polipy dwa razy. Myślę, że to był jeden, który odrósł. Dr K mówiła mi, że przyczyną nie zagnieżdżenia 99% jest wina zarodka. Dr Ż też. A o receptywności błony milczą. Ona ma przedział czasowy, bada to klinika w Hiszpanii. Pobierają próbki żeby wybrać optymalne okno. Oraz lek immunopresyjny ma sens bo połowa zarodka jest obca/męża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta w Polsce też już są kliniki które badają endo w poszczególnych dniach cyklu, brenya z głównego sobie badała ;) aczkolwiek ja trochę o tym czytałam i mam wątpliwości, przynajmniej w moim wypadku by się to nie sprawdziło, bo moje cykle że względu na PCOS zawsze wyglądają inaczej - nawet cykle tak samo stymulowane np.na Puregonie 75+1 kreska raz miałam owu koło 17 dc, a drugi raz, ten sam zestaw leków, nic nie zmienione, tydzień później dopiero ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to znowu ja z pytaniami same-wiecie-skąd ;)

Czy Dr po wizycie pęcherzykowej wystawia już L4 ciążowe?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja dostałam już ciążowe

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny steskniłam się za Wami, gdy strona była w naprawie. Wczoraj byłam na wizycie serduszkowej u dr Zaka.jest serduszko wiec ciesze sie ogromnie.chociaz wiem ze lepiej zachowac zimna glowe najlepiej do 12 tygodnia. A88 mi dr tez wystawil wczoraj L4 ciazowe.jeszcze nie zalozyl karty ciazy.mam byc u niego za dwa tygodnie i jesli wszystko bedzie dobrze to powiedzial ze moge wrocic do mojego poprzedniego lekarza. Bylam nawet zaskoczona ze powiedzial prosto z mostu ale ulzylo mi bo sama chcialam wrocic do mojego poprzedniego ginekologa. Lubie Zaka za to ze jest bezposredni.

MalaHD, a88, Mysza1986 lubią tę wiadomość

w57v3e3kt53bmubr.png
  • kasiula2122 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 jutro masz wizyte?o ktorej?3mam mocno kciuki zebys juz zobaczyla wymarzony pecherzyk albo najlepiej serduszko. U mnie mial byc tydzien 6+0 z moich wyliczen ale doktor mial zapisana u mnie wczesniejsza miesiaczke i wyszlo ze wczoraj byl tydzien 6+3.doktor powiedzial na wejsciu ze musi byc juz serduszko wiec sie jeszcze mocniej zestresowalam.

w57v3e3kt53bmubr.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula gratuluje serduszka :)
    Mi też się zapytał gdzie bede prowadzić ciążę bo jak u niego to zakłada kartę a jak nie to nie ;) ja chciałam u niego więc kartę założyłam ale jak trafiłam do innego lekarza i zobaczyłam, że może to wyglądać sto razy lepiej to się przeniosłam.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 12:30... wedlug moich obliczeń 5+5, jestem w miare spokojna i mam nadzieje, ze nie spanikuje jak pikawy jeszcze nie bedzie ;)

I dzieki za info o L4, w takim razie biore jutro urlop. L4 ciazowe u mnie w firmie = ekspresowy donos tejze plotki do szefa, bo osoba odpowiedzialna za kadry to jego zona :P wiec jeszcze trochę ich potrzymam w niewiedzy ;)

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 to mamy szansę się spotkać, bo ja jadę na 10.20, ale do dr Sz będzie pewnie obsuwa

Poproś o L4 bez kodu B. Mi takie wystawiał bez problemu do 13 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 10:52

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ