X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada, trzymam kciuki.
    Mamy taki sam wynik. Jednak ja nie pisałam do dr K. Dziewczyny mnie uspokoiły, ze lepiej niższy niż wyższy. A dr K. kazała pisać jak progesteron będzie wyższy niż 1. Jutro będę w klinice to zapytam o to.

Mada29 lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron do teansferu musi być poniżej 1,5 najlepiej jak jest poniżej 1 więc im mniejszy tym lepszy :) powinien wzrosnąć dopiero po owulacji

Mada29 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada trzymam kciuki!!

Mada29 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Lena ja o tym nie dawno pisałam, ale mi to w moczu wyszło. Równocześnie z moczem robiłam też posiew z pochwy ale wyników posiewu nie mam, tzn.dr ma ja nie mam i biorąc pod uwagę bakterie z pochwy i z moczu dała mi antybiotyk na 10 dni, sanprobi i globulki z kwasem bornym ;) ciekawa jestem co tam wyjdzie jak za 2-3 tyg będę powtarzać ;) mocz na pewno a posiew nie wiem, to już dr zadecyduje, bo nie wiem co tam mi siedzi i chyba jednak wolę nie wiedzieć... Bo potem tylko mnie nerwy szarpią ;)

Imbirek, a jaki Ty miałaś antybiotyk? Lepiej zrób posiew, bo mi badanie ogólne wyszło dobrze, a posiew nie. :(

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, z tym posiewem to chyba nie ma reguły. Ja miałam w ogólnym badaniu moczu bakterii bardzo mało, a w posiewie wyszły 3 bakterie powyżej normy. Sama jednak też powtórzę zarówno jedno, jak i drugie badanie + poproszę o posiew z pochwy.

Mada kciuki!

Mada29 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja mi wlasnie z posiewu moczu bakteria wyszła ;) plus jeszcze coś w pochwie ale to nie wiem co. I dostałam duomox na 10 dni po 2 razy plus sanprobi i globulki ;) antybiotyk wczoraj skończyłam, a globulki jeszcze 10 dni bo to co drugi dzień aplikuję. No i sanprobi też przez 10 dni jeszcze. I dopiero później bede powtarzać ;)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Sanprobi jem od prawie roku codziennie 2x1, Pani dr kazała mi się do niego przywiązać :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co kazała zjeść to pudełko a później się zobaczy ;)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się wam, że jestem po połówkowych i do moich tygrysków "nie ma się co przyczepić" ;) co prawda muszę się jeszcze raz wybrać do dr bo były za malutkie żeby im coś tam dokładnie pomierzyć, ale dr mówił że większość i tak pokazały więc większość mają sprawdzoną. Teraz tylko takie resztki zostały do sprawdzenia ale akurat mi pasuje bo za 2 tyg idę do dr K, a później jedzie na ten urlop to w jej urlopie skontroluje nas dr Sz ;)

MalaHD, gabrysia111, dżdżownica, Mada29, Mysza1986, Alberta, antonna, a88, anakonda, MARTIII lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, świetne wieści! Nadal między maluchami różnica w wielkości? A ruchy już poczułaś? Bo ja na 80% jestem przekonana, że coś tam już czuję :)

dżdżownica, Imbirek91 lubią tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi no właśnie nie i dr podsumował, że to dziwne i on tego nie rozumie, ale ważne że jest dobrze ;)
    A coś tam czuję jak mnie od środka stuka ale to jeden dzień był taki intensywny a teraz to tak z rzadka ;)

gabrysia111, Mada29 lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Majek Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Dawno mnie tu nie bylo, ale mamy sukces przy drugim crio. Maluszek ładnie rośnie. Wróciłam do swojego lekarza, nadal jestem w kontakcie z dr Ż. Na usg 1 trymestru również umówiłam się do dr Sz.
    Po tylu przejściach nadal nie wierzę w nasze małe szczęście. Życzę Wam aby nigdy nie opuscila Was nadzieja bo widok tego małego serca rekompensuje ten ból, wyrzeczenia, przepłakane noce i kilometry dojazdów.
    Trzymajcie kciuki za kolejne tygodnie.

Alberta, Mada29, Jasiaaa, gabrysia111, dżdżownica, MalaHD, antonna, Imbirek91, a88, anakonda, MARTIII, Lady_E lubią tę wiadomość

hchy3e3k9mekwcpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, Majek - takie wieści to ja rozumiem :)

Mała, a co u Was?

Imbirek91, MalaHD lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 u nas wszystko dobrze, dziękuję, że pytasz :) malutka kopie, mama rośnie, już zaczyna mi się robić ciężko. Pomalować paznokcie u stóp to małe wyzwanie a już lżej nie będzie :) a wy jak się czujecie?

Cudownie wieści dziewczyny! Widać medart ma sporą skuteczność. Imbirek chodzisz jeszcze do pracy?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała i tak i nie ;) na l4 jestem ale dochodzę na chwilę jeszcze zamykać swoje sprawy ;) ale szyjka jest piękna więc jeszcze daję radę no i w domu wywalam się w łóżku z książką i leżę więc większość czasu i tak leżakuje ;)

MARTIII lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majek, serdeczne gratulacje! :)

Dziewczyny, macie jakiś pomysł na buty przy opuchniętych nogach? Przez skręconą kostkę to praktycznie tylko laczki mogę nosić (ala Crocsy), ale niezbyt się w tym "twarzowo" czuję... Potrzebne mi jakieś półbuty, ale nie wiem, w jakie w ogóle zmieszczę stopy :/ Może macie coś sprawdzonego?

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majek gratulacje :)

A ja byłam na badaniach III trymestru i wszystko jest w porządku :) Mała ważyła już 1356 g!

MARTIII, gabrysia111, Imbirek91, dżdżownica, MalaHD, Alberta, Mysza1986, Mada29, Jasiaaa, a88, Nika8686 lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna a to w jakich tc robi się badanie 3 trymestru że ty masz już to za sobą? Bo widzę że u ciebie 29 tc jutro? Myślałam że to po 30 się robi najwcześniej ;)
    Gabi z butami to rzeczywiście ciężko - a nie dasz rady włożyć nogi w jakieś rozkłapane adidasy, albo espadryle/baleriny rozmiar większe?

gabrysia111 lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Majek, serdeczne gratulacje! :)

Dziewczyny, macie jakiś pomysł na buty przy opuchniętych nogach? Przez skręconą kostkę to praktycznie tylko laczki mogę nosić (ala Crocsy), ale niezbyt się w tym "twarzowo" czuję... Potrzebne mi jakieś półbuty, ale nie wiem, w jakie w ogóle zmieszczę stopy :/ Może macie coś sprawdzonego?

Ja już tylko New Balance i stare rozchodzone balerinki mogę włożyć. Niby nie puchne ale męczą mi się strasznie nogi jak jest gorąco.

gabrysia111 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Antonna a to w jakich tc robi się badanie 3 trymestru że ty masz już to za sobą? Bo widzę że u ciebie 29 tc jutro? Myślałam że to po 30 się robi najwcześniej ;)

Dr Szymański mi w zaleceniach z połówkowego napisał, że na trzecie badanie mam przyjść miedzy 28-30 tc (nie jestem pewna tej górnej granicy, musiałabym sprawdzić). A ja byłam w 28+2 ;)

Imbirek91 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ