MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mada, trzymam kciuki.
Mamy taki sam wynik. Jednak ja nie pisałam do dr K. Dziewczyny mnie uspokoiły, ze lepiej niższy niż wyższy. A dr K. kazała pisać jak progesteron będzie wyższy niż 1. Jutro będę w klinice to zapytam o to.Mada29 lubi tę wiadomość
-
Imbirek91 wrote:Lena ja o tym nie dawno pisałam, ale mi to w moczu wyszło. Równocześnie z moczem robiłam też posiew z pochwy ale wyników posiewu nie mam, tzn.dr ma ja nie mam i biorąc pod uwagę bakterie z pochwy i z moczu dała mi antybiotyk na 10 dni, sanprobi i globulki z kwasem bornym
ciekawa jestem co tam wyjdzie jak za 2-3 tyg będę powtarzać
mocz na pewno a posiew nie wiem, to już dr zadecyduje, bo nie wiem co tam mi siedzi i chyba jednak wolę nie wiedzieć... Bo potem tylko mnie nerwy szarpią
Imbirek, a jaki Ty miałaś antybiotyk? Lepiej zrób posiew, bo mi badanie ogólne wyszło dobrze, a posiew nie. -
Lena, z tym posiewem to chyba nie ma reguły. Ja miałam w ogólnym badaniu moczu bakterii bardzo mało, a w posiewie wyszły 3 bakterie powyżej normy. Sama jednak też powtórzę zarówno jedno, jak i drugie badanie + poproszę o posiew z pochwy.
Mada kciuki!Mada29 lubi tę wiadomość
-
Lena ja mi wlasnie z posiewu moczu bakteria wyszła
plus jeszcze coś w pochwie ale to nie wiem co. I dostałam duomox na 10 dni po 2 razy plus sanprobi i globulki
antybiotyk wczoraj skończyłam, a globulki jeszcze 10 dni bo to co drugi dzień aplikuję. No i sanprobi też przez 10 dni jeszcze. I dopiero później bede powtarzać
M&K2017
M 😍 2020 -
Chwalę się wam, że jestem po połówkowych i do moich tygrysków "nie ma się co przyczepić"
co prawda muszę się jeszcze raz wybrać do dr bo były za malutkie żeby im coś tam dokładnie pomierzyć, ale dr mówił że większość i tak pokazały więc większość mają sprawdzoną. Teraz tylko takie resztki zostały do sprawdzenia ale akurat mi pasuje bo za 2 tyg idę do dr K, a później jedzie na ten urlop to w jej urlopie skontroluje nas dr Sz
MalaHD, gabrysia111, dżdżownica, Mada29, Mysza1986, Alberta, antonna, a88, anakonda, MARTIII lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Gabi no właśnie nie i dr podsumował, że to dziwne i on tego nie rozumie, ale ważne że jest dobrze
A coś tam czuję jak mnie od środka stuka ale to jeden dzień był taki intensywny a teraz to tak z rzadkagabrysia111, Mada29 lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Cześć Dziewczyny,
Dawno mnie tu nie bylo, ale mamy sukces przy drugim crio. Maluszek ładnie rośnie. Wróciłam do swojego lekarza, nadal jestem w kontakcie z dr Ż. Na usg 1 trymestru również umówiłam się do dr Sz.
Po tylu przejściach nadal nie wierzę w nasze małe szczęście. Życzę Wam aby nigdy nie opuscila Was nadzieja bo widok tego małego serca rekompensuje ten ból, wyrzeczenia, przepłakane noce i kilometry dojazdów.
Trzymajcie kciuki za kolejne tygodnie.Alberta, Mada29, Jasiaaa, gabrysia111, dżdżownica, MalaHD, antonna, Imbirek91, a88, anakonda, MARTIII, Lady_E lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A88 u nas wszystko dobrze, dziękuję, że pytasz
malutka kopie, mama rośnie, już zaczyna mi się robić ciężko. Pomalować paznokcie u stóp to małe wyzwanie a już lżej nie będzie
a wy jak się czujecie?
Cudownie wieści dziewczyny! Widać medart ma sporą skuteczność. Imbirek chodzisz jeszcze do pracy? -
Mała i tak i nie
na l4 jestem ale dochodzę na chwilę jeszcze zamykać swoje sprawy
ale szyjka jest piękna więc jeszcze daję radę no i w domu wywalam się w łóżku z książką i leżę więc większość czasu i tak leżakuje
MARTIII lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Majek, serdeczne gratulacje!
Dziewczyny, macie jakiś pomysł na buty przy opuchniętych nogach? Przez skręconą kostkę to praktycznie tylko laczki mogę nosić (ala Crocsy), ale niezbyt się w tym "twarzowo" czuję... Potrzebne mi jakieś półbuty, ale nie wiem, w jakie w ogóle zmieszczę stopyMoże macie coś sprawdzonego?
-
Antonna a to w jakich tc robi się badanie 3 trymestru że ty masz już to za sobą? Bo widzę że u ciebie 29 tc jutro? Myślałam że to po 30 się robi najwcześniej
Gabi z butami to rzeczywiście ciężko - a nie dasz rady włożyć nogi w jakieś rozkłapane adidasy, albo espadryle/baleriny rozmiar większe?gabrysia111 lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
gabrysia111 wrote:Majek, serdeczne gratulacje!
Dziewczyny, macie jakiś pomysł na buty przy opuchniętych nogach? Przez skręconą kostkę to praktycznie tylko laczki mogę nosić (ala Crocsy), ale niezbyt się w tym "twarzowo" czuję... Potrzebne mi jakieś półbuty, ale nie wiem, w jakie w ogóle zmieszczę stopyMoże macie coś sprawdzonego?
Ja już tylko New Balance i stare rozchodzone balerinki mogę włożyć. Niby nie puchne ale męczą mi się strasznie nogi jak jest gorąco.gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
Imbirek91 wrote:Antonna a to w jakich tc robi się badanie 3 trymestru że ty masz już to za sobą? Bo widzę że u ciebie 29 tc jutro? Myślałam że to po 30 się robi najwcześniej
Dr Szymański mi w zaleceniach z połówkowego napisał, że na trzecie badanie mam przyjść miedzy 28-30 tc (nie jestem pewna tej górnej granicy, musiałabym sprawdzić). A ja byłam w 28+2Imbirek91 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021