Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika a jakie warunki w szpitalu medpolonia? Tzn czy czuć że to szpital prywatny? Jakie podejście do pacjenta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 20:34

1JyDp2.png
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    To jest tu na obornickiej ten prywatny szpital ? A jakieś badania robiłaś mocz morfologia ? Hm ciekawe czy dr K mi zaproponuje ten szpital czy jednak MedArt .
    Dokładnie szpital na ul. Obornickie 262. Tak, dostałam listę badań, ale nie było zbyt wiele, generalnie z tego co pamiętam, to takie podstawowe, grupa krwi, krzepnięcia krwi..

kika
  • kika123 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Kika a jakie warunki w szpitalu medpolonia? Tzn czy czuć że to szpital prywatny? Jakie podejście do pacjenta?
    Warunki super...generalnie w porównaniu z polna to faktycznie różnica,pokój jednoosobowy z łazienką, personel też bez zastrzeżeń, zainteresowane i bardzo mile Panie

dżdżownica lubi tę wiadomość

kika
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika123 wrote:
    Dokładnie szpital na ul. Obornickie 262. Tak, dostałam listę badań, ale nie było zbyt wiele, generalnie z tego co pamiętam, to takie podstawowe, grupa krwi, krzepnięcia krwi..
    dziękuje za odpowiedź :)
    Ps ja tam nie narzekałam na Polnej miałam pokój z koleżanka z MedArt ( poznałam zresztą 3 bo 2 miały HSG ale to na krzesełku czekały ) i miałam do kogo buzie otworzyć Ale ja z natury gadatliwa jestem wiec ...

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura gratulacje, super jajeczka. Co dokładnie brałaś, jakich firm i dawki?
    Będę wdzięczna za odpowiedź bo u mnie kiepsko i z ilością i jakością.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Ja to leczę od roku regularnie antybiotykami. Koniecznie daj znać dr - z pewnością dostaniesz leki. Dla nas to w większości przypadków groźne nie jest, stanowi jednak duże zagrożenie dla dziecka, jeśli zarazi się tym przy porodzie. Z tego, co kojarzę w trakcie porodu kobieta dostaje jeden zastrzyk i zagrożenie dla malucha jest minimalne

A jakie bierzesz antybiotyki? Czy znikły już te bakterie po kuracji

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1 wrote:
    A jakie bierzesz antybiotyki? Czy znikły już te bakterie po kuracji
    Brałam Amoksiklav, Ospamox, Duomox, teraz Ceclor MR. Na mnie nie działają niestety, ale np. u mojego męża w nasieniu też był Streptococcus i wyleczyła go jednorazowa terapia antybiotykiem. Na wyniku posiewu powinnaś mieć antybiogram - na jego podstawie lekarz zaleci odpowiedni antybiotyk.

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Gabi czyli jednak dr dał ci coś? Ja jestem ciekawa jak to u mnie wygląda, jutro kończę duomox, ale posiew to będzie mi pewnie dopiero dr robić we wrześniu (no chyba że uzna, że nie ma sensu...) ale odkąd biorę te globulki z kwasem bornym co drugi dzień to mi się lepiej zrobiło ;) przynajmniej takie mam odczucie, chociaż jakoś nie chce mi się wierzyć że bakterii się pozbędę ale co tam, w końcu większość ciężarnych coś tam ma a maluszki rodzą się zdrowe :) więc jestem dobrej myśli.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dostałam antybiotyk z innym składnikiem czynnym + kapsułki z Lactobacillus. Tak więc zupełnie inna taktyka niż u dr K :) Mówił mi jednak, że u 30% kobiet Streptococcus występuje i nie wywołuje negatywnych skutków, ale ze względu na dziecko niestety nie można tego tak zostawić

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aura wrote:
    Potwierdzam. Pierwsze podejście 12 jajeczek i tylko 4 dojrzałe, po kuracji 15 pobranych i aż 14 dojrzałych.

Ja również proszę o nazwy lekow które zwiększyły ilość jajeczek :)

• MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży! Kłuje mnie od wczoraj w lewym boku, tk jakby jajnik...niepokoje sie..miaala tak któras?

starania od września 2013.....
    4 IUI
    Czerwiec 2017- naturalny CUD <3

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więzadła. Im dalej, tym będzie kłuć jeszcze bardziej ;)
    Magnez, no-spa, relaks. Jeśli ból będzie nie do wytrzymania, albo odpukać, z plamieniami, to wtedy wizyta.

MARTIII lubi tę wiadomość

• Campari Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiii to prawdopodobnie więzadło. Połóż się i odpocznij. Macica sie rozciąga, ponolewańia są naturalne. Wszelkie ciągniecia, napiecia po bokach nie powinny zwiastować nic groźnego. Niebezpieczne są bóle w lini środkowej, skurcze, szczególnie z towarzyszącym plamieniem.

r9bzabd.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTIII wrote:
    Dziewczyny w ciąży! Kłuje mnie od wczoraj w lewym boku, tk jakby jajnik...niepokoje sie..miaala tak któras?
    Spokojnie, miałam takie kłucio-ciągnięcia przez ostatnie 1,5 tygodnia. Jajnik też potrafi pobolewać (któraś z dziewczyn na forum tego doświadczyła). Mnie Pani dr ostrzegała przed bólami na środku brzucha (w połączeniu z plamieniem czy np. gorączką), takie po bokach chyba są dość częste i raczej niegroźne. Na wszelki wypadek możesz napisać do dr i zapytać, czy masz się czym martwić. Ja jednak obstawiam, że to klasyczne ciążowe przemiany w organizmie.

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88, gabrysia111, campari dzieki! Trochę sie uspokoilam. Rzeczywiście Maluch rośnie i ma prawo cos ciągnąć.. zobaczę ew jutro napiszę do doktora. Od jutra idę tez juz na L4, muszę odpocząć bo to chyba juz najwyzsza pora! Aa i chyba wezmę ten magnez, bo cos mialam dzisiaj skurcze w lydkach.. yc moze to od tego! A wy jak samopoczucie?

4 IUI

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martiii, spokojnie łykaj magnez. Mi Pani dr zaleciła od 15tc 2x2 kaps. Chela Mag B6.
    Ja dziś po raz pierwszy od 2 tygodni nie czuję rwy, więc z tej perspektywy u mnie rewelacja :) Obym nie zapeszyła...
    No i ciągle jestem głodna ;)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magnez też łykam 2x2 magne b6, bo jakieś 4 tyg temu jak zaczęły mnie łapać w nocy skurcze łydek do wyłam z bólu.

1JyDp2.png
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupie ten magnes;) co do glodu , to ja tez tak mam..ale nie mogę znowu za duzo zjeść..tylko trochę bo juz jestem pelna i zaraz znowu glodna;) u was juz brzuszki spore;) dzieki dziewczyny za odzew! Jak zwykle sie nie zawiodłam pytając o radę ma forum! Sciskam !

4 IUI

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Startuję dziewczyny!! :)
    Byłam u doktorka i zaczynam przygotowywanie do criotransferu od brania estrofemu i divigelu ;) Zrobiłam badania krwi i trochę się zmartwiłam :( progesteron wyszedł mi < 0,050, poniżej normy laboratorium. Pisałam do dr ale nic mi nie odpisał, nie wiem czy mam się już martwić? Choć ostatnio ten sam problem miała Jasiaaa nie? A reszta wyników wyszła w normie estradiol, fsh i lh.

Lady_E, Imbirek91, MalaHD, Mysza1986, Alberta lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada trzymam kciuki

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ