MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
Ostatni wynik bety byl fałszywy przez ovitrelle( lekarka w szpitalu uparla sie zeby zrobic)
Dr Ż zlecil dopiero dzisiaj i wyszlo 18,8
Ale jestem kompletnie zielona i nie wiem co teraz dalej ? Kiedy jakies usg, wizyta ?
Nawet nie wiem jak oblicza sie tygodnie ciazy.
19.08 robilam zastrzyk a 20.08 na wizycie pecherzyk jeszcze nie pekl. -
Dominique no to moje gratulacje!!! Ciążę najczęściej liczy się od dnia ostatniej miesiączki, no chyba, że owulacja była dużo wcześniej, czy później niż tego 14-15 dnia cyklu, to wtedy się robi korektę
Na USG najlepiej iść tak 2-3 tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki. Zarodek z bijącym serduszkiem powinien być widoczny w 7 tc.
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyantonna wrote:Dominique no to moje gratulacje!!! Ciążę najczęściej liczy się od dnia ostatniej miesiączki, no chyba, że owulacja była dużo wcześniej, czy później niż tego 14-15 dnia cyklu, to wtedy się robi korektę
Na USG najlepiej iść tak 2-3 tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki. Zarodek z bijącym serduszkiem powinien być widoczny w 7 tc.
Wedlug kalkulatora mam 3 tydzien.
-
Gabrysia111 co do badania przez dr Szymanskoego to tak źle wspominam genetyczne(ze wzgledu na duszenie mocne i pukanie w brzuch) ze teraz zapytalam o polowkowe w recepcji i mozliwosc u innego lekarza...babki nie byly wcale zdziwione moim pytaniem wiec chyba nie jestem pierwsza ktora nie chce do niego iść...specyficzny lekarz..nie kwestionuje jego umiejetnosci ale troszeczke delikatnosci i empatii za 300zl to by mi sie przydalo;) pozdrawiam wszystkie forumowiczki!starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
Dominique1995 wrote:Ostatnia miesiaczka 10.08. Czyli owulacja ok 10 dnia cyklu. W ktora strone mam zrobic korekte ?
Wedlug kalkulatora mam 3 tydzien.
To jak chcesz już teraz sobie ustawić pod owulację, to zakładając, że była ona tego 20.08, zrób, że pierwszy dzień miesiączki był 6.08, zamiast 10.08. Wg kalkulatora masz teraz skończony trzeci tydzień, a jesteś w czwartym (jak pisałam o 7 tc to miałam na myśli skończony 6 tc, czyli tydzień między 6+0 a 6+6). No i powtórz juro betę tak jak radzi Mała👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
Dominique albo HCP, gdzie będziesz miała wyniki w internecie albo Polna gdzie będziesz musiała się jednak wybrać osobiście po wynik
Aaa tylko moja rada jeśli chcesz znać betę szybciutko to nie kupuj badania w sklepie internetowym Alabu tylko osobiście w HCP, co prawda przez internet miałabyś 10% taniej ale ja miałam taki przypadek że przez to że kupowałam przez internet nie mogli mi udostępnić wyniku, dopiero po moim telefonie babka coś tam pokombinowała i utworzyła jakby nowe zlecenie na moim peselu i wtedy dopiero wynik mogłam poznaća po co masz się stresować niepotrzebnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 14:01
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualny
-
Będzie 100% to ok. Kilka % w tą czy w tą nie robi różnicy, ciąża to nie matematyka
Na Polnej mają coś takiego jak beta nocna. Jest to droższe badanie niż normalnie ale pewnie w niedziele w takim razie też zrobią. Na hcp jest chyba całodobowo ale nie jestem pewna. -
nick nieaktualny
-
Na Polnej płaci się 7zł za tzw wejście na oddział poza godzinami i dniami, które podają. Informacja z ich strony.
Dominique, Mada bądźmy wszystkie dobrej myśli.Mada29 lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Ja na Polnej byłam kilka razy w niedzielę i święta (zanim odkryłam dzięki Wam Alab w HCP) i nie dość że zawsze ktoś przede mną w kolejce stał (za mną zresztą też, bo długo się czeka aż pielęgniarki zejdą) to płaciłam standardową cenę z cennika ale to było jakiś czas temu, być może sytuacja również i w poborach krwi się zmieniłaM&K
2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualny
-
Mada kciuki za zaciążenie!!!
Dominique no to już zależy od Ciebie. Jeśli druga beta będzie ładna to nie musisz już powtarzaćNatomiast niektórym się dłuży czekanie do USG i latają na bety jeszcze między czasie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 19:36
Mada29, Imbirek91 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny