Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka88 wrote:
    Dziękuję za miłe przyjęcie :)
    Prowadzi nas dr Ż.
    Nie wiem dziewczyny jak Wy wytrzymujecie to czekanie ale mnie to strasznie irytuje, chciałabym żeby to wszystko szybciej szło, ale niestety trzeba być cierpliwym! I tej cierpliwości wszystkim czekającym życzę.
    Miłego dnia dla Was!
    Ojjj czekanie jest bardzo ciężkie. trzeba się czymś zająć. Mnie zajmuje praca, zajmowanie sie domem, czytanie i podróże. Najlepiej unikać sytuacji kiedy siedzisz sama w domu bo wtedy myslisz najwięcej. Ale pamięta cierpliwość popłaca :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przed badaniem glukozy pod obciążeniem mogę wziąć Letrox i Duphaston? Nie chciałabym przekładać godziny przyjęcia leków, a tym bardziej z nich rezygnować tego dnia...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Agatka88 Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również staram się czymś zająć, ale ciężko to idzie, zawsze gdzieś tam z tyłu głowy jest myśl o dziecku. Mam nadzieję że reszta tego roku będzie dla nas szczęśliwa. Trzymam kciuki

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Dziewczyny, czy przed badaniem glukozy pod obciążeniem mogę wziąć Letrox i Duphaston? Nie chciałabym przekładać godziny przyjęcia leków, a tym bardziej z nich rezygnować tego dnia...

Ja co prawda robiłam tylko glukoze na czczo ale w labo mi pani powiedziała że nawet zębów nie powinno się myć przed badaniem glukozy. Ja nigdy nie biorę leków rano jak idę na badanie krwi.

gabrysia111 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mialam eizyte u dr Zaka i pobierana cytokogie, po ktorej zaczelam krwawic. Dr uspakaja ze tak sie zdarza. Oczywiscie się martwie..czy ktoras tak miała?

starania od września 2013.....
    4 IUI
    Czerwiec 2017- naturalny CUD <3

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii tak, normalne. Dlatego dr mi nie zrobiła cytologii bo stwierdziła że zaraz jej tu zacznę krwawic i panikować i wiecej szkody niż pożytku mi to zrobi ;)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii, mi dr powiedział po cytologii, ze wszystko w środku przekrwione i może być plamienie. Było jeden dzień.

Aina
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po zastrzykach clexane też wam wychodzą małe siniaczki? Zastanawiam się czy ja to dobrze robie. Macie jakiś patent na to??

l22nej28tcppkg68.png
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, Aina dzieki, no troche jestem spokojniejsza, ale kurcze jesli tak szyjka w ciazy wrazliwa to moze niepotrzebnie ta cytologia..ale juz dzisiaj widze samo plamoebie więc chyba ok. Jasiaaa jak bralam zastrzyki to zawsze mialam sinika -a robilam zgodnie z zaleceniem itp. Więc nie martw sie nimi, znikną;)

starania od września 2013.....
    4 IUI
    Czerwiec 2017- naturalny CUD <3

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już próbowałam wszystkiego. Płytko, z igła do końca, na prosto, pod kątem z trzymaniem fałdki do samego końca i z puszczaniem tuż po wbiciu. Szybko, wolno, z przecieraniem po zastrzyku, bez przecierania, z uciskiem i bez i NIE MA reguły. Jak siniak ma się pojawić to się pojawi więc teraz robię bylejak.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. No w takim razie nic na to nie poradzę. Myślałam ze jest jakiś sposób. Przeżyje :)

l22nej28tcppkg68.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasia, ja też próbowałam na różne sposoby i nie mam pojęcia, kiedy siniak się robi, a kiedy nie... Teraz podaję w uda i widzę, że jak robię tam, gdzie mniej tłuszczyku, to rzadziej wychodzą siniaki, ale nie wiem, czy można to uznać za jakieś rozwiązanie...

Czy Wy po USG u dr Sz też macie obolały brzuch? Boli mnie jakby skóra i tkanka pod nią, tak jak po uderzeniu boli siniak przy dotyku. Po poprzednim USG bolało kilka dni. Nie wiem, może tak mocno dusi tylko większe pacjentki? :/

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei siniakow nie mam, ale już wiem gdzie wbijać żeby nie trafić w naczynko, bo jak trafię to nie dość że boli jak diabli to jeszcze siniak na pół brzucha się robi ;) a teraz zapodaję sobie clexane 2x dziennie niestety ;/ plus prolutex ale co tam, coś mi chyba te 3 zastrzyki do końca będą towarzyszyć ;)
    Gabi podziwiam że robisz w uda! Chyba bym się na to nie odważyła - tzn.jakoś ten brzuch spoko ale co do innych miejsc mam blokadę psychiczną. W ogole wysyłałam ci zaproszenie do grona znajomych i mnie Panna zignorowała ;( ;)!
    Gabi ja bólu brzucha dzień po już nie miałam ale w dzień badania i w jego trakcie zastanawiałam się na zmianę czy na niego zwymiotuję czy zemdleję, ale potem przesuwał się tą głowicą więc łapałam oddech na chwilę i jakoś przeżyłam ;)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny cały czas trzymam kciuki za wasze Maluszki. Mój ma już ponad 3 mce i jest przesłodki <3
    Co do usg u Szymańskiego mnie tez mocno wałkował tym usg nawet Żakowi o tym mówiłam i się śmiał ze mnie masuje ta głowica. Naszczescie dziecku to " nie zaszkodziło". Dbajcie o siebie a tym co się starają życzę szczęścia rok temu klulam się purehonem.

gabrysia111, MalaHD, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Ja z kolei siniakow nie mam, ale już wiem gdzie wbijać żeby nie trafić w naczynko, bo jak trafię to nie dość że boli jak diabli to jeszcze siniak na pół brzucha się robi ;) a teraz zapodaję sobie clexane 2x dziennie niestety ;/ plus prolutex ale co tam, coś mi chyba te 3 zastrzyki do końca będą towarzyszyć ;)
    Gabi podziwiam że robisz w uda! Chyba bym się na to nie odważyła - tzn.jakoś ten brzuch spoko ale co do innych miejsc mam blokadę psychiczną. W ogole wysyłałam ci zaproszenie do grona znajomych i mnie Panna zignorowała ;( ;)!
    Gabi ja bólu brzucha dzień po już nie miałam ale w dzień badania i w jego trakcie zastanawiałam się na zmianę czy na niego zwymiotuję czy zemdleję, ale potem przesuwał się tą głowicą więc łapałam oddech na chwilę i jakoś przeżyłam ;)
    Ja za to mam opory z tym brzuchem, bo robiły mi się kulki pod skórą i bałam się, że będą mi potem wystawały jak brzuch urośnie ;) Trudniej złapać na udach, ale już opanowałam :)
    Co do zaproszenia, to nie dostałam powiadomienia, a faktycznie wisiało i przyjęłam :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na udach nie złapie fałdy mam tak grubą skórę. Ale jak brzuszek będzie już okazały to chyba też będzie niełatwo złapać a w boczki boli jak diabli.
    Ale pogodę mamy dziś. Z dupy

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się raz robią siniaki, a raz nie - nie wiem od czego to zależy :D Robię tylko w brzuch, w inne miejsca bym się bała :D A wczoraj nie mogłam się igłą przebić, chyba jakieś zrosty mi się już porobiły :>

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna o zrostach to ty mi nic nie mów! Jakoś tydzień temu robiąc sobie zastrzyk nie mogłam się wbić a jak już się wbiłam to stwierdziłam, że chyba sobie dziurę na wylot zrobiłam ;)
    Jejku jaka twoja ciąża już zaawansowana! Zazdraszczam i mam nadzieję dotrwać chociaż do etapu na którym ty jesteś! ;) gdzie poród? Polna, św.Rodzina czy całkowicie gdzieś indziej?

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • antonna Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie znaki na ziemii i w niebie zachęcają mnie do Św. Rodziny, więc pewnie tam właśnie pojadę :)
    No właśnie te zrosty są najgorsze, bo pcha się tę strzykawkę i pcha i ona nie wchodzi i daje się coraz więcej siły, aż nagle jak się przebije to wchodzi od razu cała :D

Imbirek91, Campari lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Campari Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki Antonna polubiło mi się przy przesuwaniu strony niechcący.

r9bzabd.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ