MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wgl z taką sprawą. Bo jakis czas temu w posiewie wyszły mi paciorkowce z grupy B. I wgl zawsze miałam pełno grzybni i różnych dziwactw. Tony globulek i antybiotyków. A tu suprise NIC! Posiew idealny Lactobacillus bardzo liczne!
Jak to zobaczyłam myslałam że pomyłka. Zawsze cos miałam... Hmm i cały czas mnie to zastanawia. Chyba cud przed IVF :p No ale nie wnikamMoże mój organizm w końcu postanowił ze mną współpracować
Mada29 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady to tylko się cieszyć, aczkolwiek niedługo się tymże stanem nacieszysz bo jak zajdziesz w ciążę to prawdopodobnie nie unikniesz powrotu gbs... Ja natomiast nigdy tego syfu nie miałam w żadnym posiewie, pierwsze posiewy moczu i z pochwy na początku ciąży czysciutie a teraz to cholerstwo normalnie mnoży się jak króliki zarówno w posiewie moczu, który robię poza kliniką i w posiewie z pochwy. Ale czytałam że ogólnie gbs w ciąży nie ma co leczyć, bo i tak wróci - tzn.dr daje mi antybiotyk i globulki ale bez szans na wyleczenie, raczej osłonowo żeby to paskudztwo nie dostało się do macicy. Generalnie jak czytałam większość lekarzy gbs zleca tylko przed porodem i wtedy 4h przed porodem dostaje się antybiotyk a jeśli się urodzi wcześniej to maluch dostaje... Więc reasumując od dziś zaczynam kolejną dawkę antybiotyku ale nie łudzę się że kolejny posiew wyjdzie czysty, dobrze by było chociaż zablokować namnażanie się tego paciorkowca ale zobaczymy...
M&K2017
M 😍 2020 -
Hej Dziewczyny
widzę ze są tutaj osoby z brzuszkami i do was mam pytanie. Znajoma poleciła mi zapisanie się na usg prenatalne do dr Piotra Szymańskiego w MedArt. Macie jakieś opinie o tym lekarzu właśnie jeśli chodzi o usg ?
Z góry dziękuje za odpowiedz -
Milka dr bardzo dokładny, ale troszkę gburowaty i czasem mam wrażenie, że aż za dokładny, bo moja dr po wizycie u niego każe mi zawsze do siebie przychodzić, nawet jak dr chce coś tam powtórzyć i dobadać
niemniej czego jak czego, ale braku profesjonalizmu nie można mu zarzucić, dokładnie obejrzy twojego malucha i jeśli cokolwiek go zaniepokoi to od razu cię o tym poinformuje, aczkolwiek też jeśli będzie miał uwagi do twojego dzieciątka, ale nie skieruje cię dalej do innego lekarza specjalisty to nie popadaj w panikę
Jeśli chodzi o taką wskazówkę jak się zdecydujesz na wizytę u niego to podczas badania najlepiej go o nic nie pytajcie, tylko dopiero na końcuon sobie będzie w czasie badania mruczał pod nosem zdania, typu: serduszko ok, żołądek jest, nerki są, itd., ale porozmawia z wami dopiero na końcu badania. Dostaniecie płytkę z nagraniem badania no i oczywiście pełen opis
wizyta 300 zł kosztuje.
M&K2017
M 😍 2020 -
Milkaa tak jak Imbirek napisała pan dr bardzo specyficzny, może gburowaty. Ale najlepszy w swoim fachu! Bardzo dokładny i zobaczy to czego inny lekarz może nie dojrzeć na tym etapie bardzo wczesnym.
A że nie idziemy z nim na piwo to zachowanie nie powinno przeszkadzać. Ja polecam w 200% -
Polecam dr B. Kika czy wracasz do niego? Ja mam wizytę za miesiąc. Puregon w pełnej płatności w moim przypadku. Prośba o radę gdzie zapytać czy któraś ma do odsprzedania?Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Alberta wrote:Polecam dr B. Kika czy wracasz do niego? Ja mam wizytę za miesiąc. Puregon w pełnej płatności w moim przypadku. Prośba o radę gdzie zapytać czy któraś ma do odsprzedania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 19:41
-
Polecam sok ze świeżego jęczmienia. Łatwy w hodowli, nawet na balkonie. Nasiona są tanie. Rośnie w tydzień, wygląda jak trawa. Wyciskam garść, buraka oraz ogórki. Szpinak, jarmuż tez zalecane, ale zielony jęczmień na pierwszym miejscu pod względem wartości. Pierzgę też mam, ale jeszcze nie piję bo na przyrost błony jest. Choć wcześniej też można.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Dziewczyny moja skarbnico wiedzy pytanie:)
Napiszę liste leków które biorę i kiedy i powiedzcie mi czy dobrze czy może cos na cos wpływa. Czy mam coś zmienić bo ja nie mam pojęcia..
Rano metylokobalamina (rano naczczo bo po jedzeniu mam mdłości)
Tak koło 18:
Folian 800
Ubichinol 100mg
Wit d3 4000
Wieczór (do spania)
Glucophage 750 xr
Bromegaron pól tabletki
antykoncepcja
Dobrze? Czy coś siebie wyklucza?
Aha noi byłam w klinice. Nadżerka potraktowana kwasem. Bolało jak cholera, na szczęście Pani dr poczęstowała mnie ketonalem to jest ok. Troche cmi ale nie ma tragedii.
Noi do 27 mam brać antyki potem czekam na @ 1-3 dzien gonapeptyl i 3 dnia do kliniki i zaczynamy:) Puregon juz mam. Dzisiaj kolezanka oddała mi za paczke chusteczek dla suna jeden ovitrelle to zawsze 150 zł w kieszeni :p
Czekamy jeszcze na wyniki mutacji MTHFR.
Trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:29
Mada29, Mysza1986 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Alberta wrote:Mysza cały wątek życzy Ci ciąży. Kiedy beta i jak kotek?
kocio 5tyg w czyms a la gips ale daje rade, zwlaszcza ze ma 3 mce I mnowstwo energii
Lady E fajnie, ze juz po jestes! Dzialasz dynamicznie a to bardzo dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 21:44
Lady_E lubi tę wiadomość
-
Mysza ja tam wierzę, że tym razem się uda - okoliczności ci sprzyjają
bo masz głowę zajętą czymś innym i to naprawdę pomaga! A swoją drogą jak twój kot mógł sobie złamać łapkę?! Przecież te zwierzęta są tak elastyczne że ten twój egzemplarz to jakiś wyjątkowy jest
(obym nie powiedziała w złą godzinę, bo jeszcze mi brakuje żeby któryś z moich mruczków sobie coś złamał
)
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualnyAlberta, mi zostala jedna dawka Puregonu (200 z 600, albo 100 z 300, nie pamietam dokladnie, moge sprawdzic w niedzielę, jak wrócę z urlopu.)
Szalu nie ma, ale zawsze choc ten jeden zastrzyk bys miala za free, jesli bedziesz zainteresowana, to daj znac kiedy zawitasz w Poznaniu -
Imbirek91 wrote:Mysza ja tam wierzę, że tym razem się uda - okoliczności ci sprzyjają
bo masz głowę zajętą czymś innym i to naprawdę pomaga! A swoją drogą jak twój kot mógł sobie złamać łapkę?! Przecież te zwierzęta są tak elastyczne że ten twój egzemplarz to jakiś wyjątkowy jest
(obym nie powiedziała w złą godzinę, bo jeszcze mi brakuje żeby któryś z moich mruczków sobie coś złamał
)
-
Mysza nadrobiłam trochę wątek i trzymam mocno kciuki by sie udało.
Alberta za Ciebie również
Mada przykro mi że sie nie udało
Zoe gratuluję
Witam nowe dziewczynyStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]