X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mi Ż w ciąży też nie zrobił usg jajników, samej macicy tylko które trwało minute i do widzenia. Ale ja u niego byłam już potem tylko 2 razy, komu powiedział, że w ciąży wszystko boli i ma się przyzwyczaić? Ja uważam, że on jest świetny od leczenia nieplodnosci ale na prowadzenie ciąży to on się średnio nadaje. A może to ja oczekiwałam czegoś wiecej po prostu bo mój doktorek jest cudowny :)
    A jaki lekarz Ciebie prowadzi ? Jest z Poznania?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Pawła Jachowskiego. Przyjmuje na Marcelinskiej

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam dobre opinie :)najlepsze na Polnej jest to ze tam nie zobaczyli zarodka, taki sprzęt maja :p

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dr mówił, że ile ma mm? to takie maleństwo na tym etapie, że na słabszym sprzęcie ma prawo nie być nic widać więc się nie przejmuj

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    semi123 wrote:
    Dziewczyny czy mogę jeszcze raz Was prosić o pomoc ? Nie mam innego forum gdzie mogłabym zadać to pytanie a Wy zawsze służycie rada :) Mam okropne zaparcia od 4 dni, najgorsze że to bardzo boli.. Jem śliwki suszone, owsianki itp i nigdy nie miałam z tym problemu. Najgorszy są te skurcze jelit i boję się że może to zaszkodzić :( Lactulosa nie pomogła a nawet było gorzej .. sięgnęłam też po czopki glicerynowe które dały marny efekt natomiast w nocy oka nie zmrużyłam przez bóle jelit i wzdęcia.. dopiero Espumisan i nospa pomogła :( boję się że to może zaszkodzić ciąży i niewiem co robić, czy to wymaga jakiejś interwencji szybkiej..macie jakieś sposoby ? Przepraszam za takie pytanie ale nic co ludzkie nie jest nam obce :) dodam że mam tyłozgięcie macicy i boję się że to może przez to

Czopki EvaQ. Polecam też do szpitala po porodzie. Szybkie, skuteczne, absolutnie bezpieczne.

semi123 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra z tajemniczosci nici: jutro 7dpt, gdzie zrobic najszybciej bete w niedziele? Chce zrobic szybko, jest to jest noe ma to nie ma I juz :) jak bede miala czekac do popoludnia to cala niedziela skopana na oczekiwaniu...a alab zawsze on line dopiero po 15 dawal info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 20:00

bv5tg9v.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza no właśnie jak sobie pojedziesz i kupisz na miejscu nie on line to od razu ci wrzucą jak tylko zrobią ;) no i masz jeszcze polną wynik po 3h jak któraś tu z dziewczyn pisała ;) powodzenia!

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A dr mówił, że ile ma mm? to takie maleństwo na tym etapie, że na słabszym sprzęcie ma prawo nie być nic widać więc się nie przejmuj

Dzisiaj obskoczyłam jeszcze lutycka i zarodek ma 2,4 mm i już bije serduszko.
    W związku z przyspieszona owulacja wychodzi ze to jednak 5t+6
    Nie wiem co to za sprzęt do d.. na izbie przyjęć na Polnej :(
    A Torbiel już się zmniejszyła trochę wiec powinna się wchłonąć:)
    Ale zacznę poszukiwać jakiegoś tańszego lekarza bo torbiel trzeba co 2-3 tygodnie sprawdzać.
    Macie jakieś propozycje oprócz dr Jachowskiego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 20:34

a88, Mada29, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drews-Piasecka w Luxmed <3

Myszka, jutro całym serduchem jesteśmy z Wami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 20:53

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 a weź się do niej umów :P Najbliższy termin jak sprawdzałam miesiąc temu był na koniec października, więc czekania na 2 miesiące a w tym luxmedzie osranym nie możesz umówić sobie kilku wizyt więc jako lekarz prowadzący to słabo to widzę. Ty u niej prowadzisz ciążę? w luxmedzie?

Mysza na polnej albo 28 czerwca nie wiwm czy gdzies jeszcze zrobisz w niedziele. Trzymam mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 21:39

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza kciuki. Na Polnej tylko 19zł i szansa, że szybciej niż 3 godziny czekania. Zapytaj panią co pobiera krew. Ból jajnika dobrze rokuje. Ten co Cię obudził.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczy mnie jeszcze jedna rzecz
    Wczoraj na Polnej kazali mi zrobić betę i wyszła 18999,0 a to był 5t+5.

Normy:
    5tc 217-7138
    6tc 158-31795

Wcześniejsze bety :
    1.09 18,8
    3.09 84,6
    4.09 206,3

Coś chyba jednak jest nie tak :(

• semi123 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 nie martw się, jest przecież w przedziale dla 6 tygodnia w którym jesteś :) Ja w 5t3d w szpitalu miałam też 18000 a 6t0d jak wychodziłam 50 000 i też pytałam lekarza czy to nie za dużo,mówił że nie i że przecież jest w danym przedziale :) Czy martwisz się że to mało ? Jest serduszko to powinno być dobrze,u mnie było dopiero 6t0d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 00:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się za dużo .
    Skoro tak szybko leci to za 6 dni będzie ponad 90tys

• semi123 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2017, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie beta podobno zwalnia, i podwaja się co 4 dni, ja też miałam bardzo wysoka i póki co jest ok,jestem w 10 tyg. Ale zobaczymy potem, bo czego się obawiasz? Jakiś wad ? Mi lekarze mówili że jest w normie i to indywidualna sprawa :)

• semi123 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2017, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżała ze mną też dziewczyna po invitro i również była w 6 tyg, miała betę chyba 43000 kiedy ja 50 000 więc podobnie wysoką. Nikt nie mówił że to źle, jest mieści się w danym przedziale :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaa kciuki!!! Niech to beda te szczesliwe zarodki!!

Dominique przestan aanalizowac te bety! Na tym etapie wartosc diagnostyczna ma przede wszystkim USG! Ciesz sie ciążą :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique, a te wczesniejsze bety tez robilas na Polnej?

Mala, owszem, z terminami do DP są cyrki, ale z drugiej strony jak już się umowisz raz, to potem na wizycie dostajesz karteczkę kiedy mniej więcej masz się pojawić na kolejnej i Panie w rejestracji dziwnyn trafem znajdują termin. Nie wiem dokladnie jak to dziala, ale wyglada tak, jakby mieli pulę terminów widocznych tylko dla rejestratorek, zeby zapewnic babeczkom w ciąży odpowiednie terminy.

A co do standardowego umawiania się, to zamiast z wyprzedzeniem, to ja często czekam do ostatniej chwili z rezerwacją online u specjalistow. Chwilę po tym jak luxmed wysle smsy (ok 13 dzien wczesniej), pojawia sie kilka-kilkanascie terminow na kolejny dzien, bo ludzie sie niestety umawiaja z wyprzedzeniem, a potem na potęgę rezygnują...

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upuscilam krew na Polnej, niestety wyniki ponoc dopiero po 15, babki nie daly sie ani wziac na litosc ani przekupic zeby bylo cos szybciej :/

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno, bedziemy siedziec z kciukami zacisnietymi w takim razie do 15:00 :)

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ