X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mi Ż w ciąży też nie zrobił usg jajników, samej macicy tylko które trwało minute i do widzenia. Ale ja u niego byłam już potem tylko 2 razy, komu powiedział, że w ciąży wszystko boli i ma się przyzwyczaić? Ja uważam, że on jest świetny od leczenia nieplodnosci ale na prowadzenie ciąży to on się średnio nadaje. A może to ja oczekiwałam czegoś wiecej po prostu bo mój doktorek jest cudowny :)
    A jaki lekarz Ciebie prowadzi ? Jest z Poznania?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Pawła Jachowskiego. Przyjmuje na Marcelinskiej

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam dobre opinie :)najlepsze na Polnej jest to ze tam nie zobaczyli zarodka, taki sprzęt maja :p

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dr mówił, że ile ma mm? to takie maleństwo na tym etapie, że na słabszym sprzęcie ma prawo nie być nic widać więc się nie przejmuj

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    semi123 wrote:
    Dziewczyny czy mogę jeszcze raz Was prosić o pomoc ? Nie mam innego forum gdzie mogłabym zadać to pytanie a Wy zawsze służycie rada :) Mam okropne zaparcia od 4 dni, najgorsze że to bardzo boli.. Jem śliwki suszone, owsianki itp i nigdy nie miałam z tym problemu. Najgorszy są te skurcze jelit i boję się że może to zaszkodzić :( Lactulosa nie pomogła a nawet było gorzej .. sięgnęłam też po czopki glicerynowe które dały marny efekt natomiast w nocy oka nie zmrużyłam przez bóle jelit i wzdęcia.. dopiero Espumisan i nospa pomogła :( boję się że to może zaszkodzić ciąży i niewiem co robić, czy to wymaga jakiejś interwencji szybkiej..macie jakieś sposoby ? Przepraszam za takie pytanie ale nic co ludzkie nie jest nam obce :) dodam że mam tyłozgięcie macicy i boję się że to może przez to

Czopki EvaQ. Polecam też do szpitala po porodzie. Szybkie, skuteczne, absolutnie bezpieczne.

semi123 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra z tajemniczosci nici: jutro 7dpt, gdzie zrobic najszybciej bete w niedziele? Chce zrobic szybko, jest to jest noe ma to nie ma I juz :) jak bede miala czekac do popoludnia to cala niedziela skopana na oczekiwaniu...a alab zawsze on line dopiero po 15 dawal info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 20:00

bv5tg9v.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza no właśnie jak sobie pojedziesz i kupisz na miejscu nie on line to od razu ci wrzucą jak tylko zrobią ;) no i masz jeszcze polną wynik po 3h jak któraś tu z dziewczyn pisała ;) powodzenia!

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A dr mówił, że ile ma mm? to takie maleństwo na tym etapie, że na słabszym sprzęcie ma prawo nie być nic widać więc się nie przejmuj

Dzisiaj obskoczyłam jeszcze lutycka i zarodek ma 2,4 mm i już bije serduszko.
    W związku z przyspieszona owulacja wychodzi ze to jednak 5t+6
    Nie wiem co to za sprzęt do d.. na izbie przyjęć na Polnej :(
    A Torbiel już się zmniejszyła trochę wiec powinna się wchłonąć:)
    Ale zacznę poszukiwać jakiegoś tańszego lekarza bo torbiel trzeba co 2-3 tygodnie sprawdzać.
    Macie jakieś propozycje oprócz dr Jachowskiego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 20:34

a88, Mada29, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drews-Piasecka w Luxmed <3

Myszka, jutro całym serduchem jesteśmy z Wami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 20:53

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 a weź się do niej umów :P Najbliższy termin jak sprawdzałam miesiąc temu był na koniec października, więc czekania na 2 miesiące a w tym luxmedzie osranym nie możesz umówić sobie kilku wizyt więc jako lekarz prowadzący to słabo to widzę. Ty u niej prowadzisz ciążę? w luxmedzie?

Mysza na polnej albo 28 czerwca nie wiwm czy gdzies jeszcze zrobisz w niedziele. Trzymam mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2017, 21:39

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza kciuki. Na Polnej tylko 19zł i szansa, że szybciej niż 3 godziny czekania. Zapytaj panią co pobiera krew. Ból jajnika dobrze rokuje. Ten co Cię obudził.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męczy mnie jeszcze jedna rzecz
    Wczoraj na Polnej kazali mi zrobić betę i wyszła 18999,0 a to był 5t+5.

Normy:
    5tc 217-7138
    6tc 158-31795

Wcześniejsze bety :
    1.09 18,8
    3.09 84,6
    4.09 206,3

Coś chyba jednak jest nie tak :(

• semi123 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 nie martw się, jest przecież w przedziale dla 6 tygodnia w którym jesteś :) Ja w 5t3d w szpitalu miałam też 18000 a 6t0d jak wychodziłam 50 000 i też pytałam lekarza czy to nie za dużo,mówił że nie i że przecież jest w danym przedziale :) Czy martwisz się że to mało ? Jest serduszko to powinno być dobrze,u mnie było dopiero 6t0d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2017, 00:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się za dużo .
    Skoro tak szybko leci to za 6 dni będzie ponad 90tys

• semi123 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2017, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie beta podobno zwalnia, i podwaja się co 4 dni, ja też miałam bardzo wysoka i póki co jest ok,jestem w 10 tyg. Ale zobaczymy potem, bo czego się obawiasz? Jakiś wad ? Mi lekarze mówili że jest w normie i to indywidualna sprawa :)

• semi123 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2017, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżała ze mną też dziewczyna po invitro i również była w 6 tyg, miała betę chyba 43000 kiedy ja 50 000 więc podobnie wysoką. Nikt nie mówił że to źle, jest mieści się w danym przedziale :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaa kciuki!!! Niech to beda te szczesliwe zarodki!!

Dominique przestan aanalizowac te bety! Na tym etapie wartosc diagnostyczna ma przede wszystkim USG! Ciesz sie ciążą :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique, a te wczesniejsze bety tez robilas na Polnej?

Mala, owszem, z terminami do DP są cyrki, ale z drugiej strony jak już się umowisz raz, to potem na wizycie dostajesz karteczkę kiedy mniej więcej masz się pojawić na kolejnej i Panie w rejestracji dziwnyn trafem znajdują termin. Nie wiem dokladnie jak to dziala, ale wyglada tak, jakby mieli pulę terminów widocznych tylko dla rejestratorek, zeby zapewnic babeczkom w ciąży odpowiednie terminy.

A co do standardowego umawiania się, to zamiast z wyprzedzeniem, to ja często czekam do ostatniej chwili z rezerwacją online u specjalistow. Chwilę po tym jak luxmed wysle smsy (ok 13 dzien wczesniej), pojawia sie kilka-kilkanascie terminow na kolejny dzien, bo ludzie sie niestety umawiaja z wyprzedzeniem, a potem na potęgę rezygnują...

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upuscilam krew na Polnej, niestety wyniki ponoc dopiero po 15, babki nie daly sie ani wziac na litosc ani przekupic zeby bylo cos szybciej :/

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno, bedziemy siedziec z kciukami zacisnietymi w takim razie do 15:00 :)

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ