MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPowiedzcie mi dziewczyny bo ja jestem zielona i jest to moje pierwsze podejście. Bralam antykoncepcje 2 miesiące po tym dostalam gonapeptyl daily ( dzisiaj 4 zastrzyk) wczoraj bylam na usg i doktor powiedział ze zaczynamy i od wczoraj biore puregon. Moje pytanie takie... ponieważ wczoraj na usg dr. mierzył pecherzyki ( ok 2-3mm ) widziałam ze tylko 3...czy to znaczy ze tylko 3 pecherzyki czy przy symulacji pojawia się więcej...nie zapytalam dr i teraz się zdenerwowalam żeby tylko 3?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 09:34
-
AnnaNata wrote:Powiedzcie mi dziewczyny bo ja jestem zielona i jest to moje pierwsze podejście. Bralam antykoncepcje 2 miesiące po tym dostalam gonapeptyl daily ( dzisiaj 4 zastrzyk) wczoraj bylam na usg i doktor powiedział ze zaczynamy i od wczoraj biore puregon. Moje pytanie takie... ponieważ wczoraj na usg dr. mierzył pecherzyki ( ok 2-3mm ) widziałam ze tylko 3...czy to znaczy ze tylko 3 pecherzyki czy przy symulacji pojawia się więcej...nie zapytalam dr i teraz się zdenerwowalam żeby tylko 3?
Od wczoraj ruszyliscie ze stymulacja, wiec dopiero pecherzyki zaczna rosnąc. Powinno byc ich znacznie więcej jednak każdy organizm inaczej reaguje, każda stymulacja jest inna, mysle, ze na kolejnej wizycie juz coś więcej bedziesz wiedziała, mi za pierwszym razem urosło 7 za drugi 10... a na początku cyklu doktorek chyba nawet nic nie mierzył
Trzymam kciuki za piekne pęcherzyki i żeby było ich +- 10!Aina -
Ja na początku też miałam malo a skończyło się na 14! Dopiero stymulacja pomoże rosnąć tym co ich nawet nie widziałaś wczoraj Oby było jak najwięcej żeby było z czego wybierać! Dr nakluje wszystkie bo inaczej się nie da ale nie wszystkie się nadają wiec ważna i ilość i jakość poniekąd. Trzymam kciuki!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatarinka trzymam nieustająco kciuki!
Ja nie miałam w zasadzie żadnych bólów więc w tym względzie ci nie pomogę, ale tak się zastanawiałam i miałam cię zapytać - ten jajnik ci wskoczył na swoje miejsce, czy właśnie dlatego nadal cię tak boli, bo jeszcze się nie przemieścił? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA to dziwne, że ci tego nie sprawdzili, bo co jeśli ci nie wskoczy? Współczuję Ci tych bólów i mam nadzieję, że po pierwsze twoje blastusie już się zagnieździły, a po drugie - oby cię w końcu przestało boleć, bo jak widziałam wyżej, jesteś obstawiona lekami potransferowymi a do tego przeciwbólowe, to nieźle obciążasz wątrobę ;(
-
nick nieaktualny
-
Liloe właśnie dziś o Tobie myślałam czy to dzień bety czy jutro! Wytrzymaj kochana żebys miała wiarygodne wyniki! Ja też jak na szpilkach a do mojej bety jeszcze daleko!
Katariiinkaa ostatnio też miałaś takie bóle? Kurcze ale Cię faszeruja ale wszystko w dobrym celu! Ja chyba tym l4 to sobie tylko gorzej zrobiłam.. Czas potwornie wolno leci, mialyscie racje ze oczekiwanie na betę to jakiś koszmar! -
nick nieaktualny
-
No tak, przecież Ty niedawno miałaś operacje. To dlatego, za duża ingerencja w tak krótkim czasie. Znieczulaj się i czekamy na betę. Jak wynik będzie pozytywny to sama zapomnisz o bólu! Ważne żebyś dbała o siebie i nie forsowala, żeby się wszystko ładnie zagoilo.
-
nick nieaktualnyKatarinka no mam nadzieję że już za chwilę ci będzie lżej a za tydzień będziesz się cieszyć z przyrastającej bety razem z ladybirth i liloe a też byłam po transferze obstawiona wszelkimi możliwymi lekami, więc łykałam tabsy całymi garściami plus brzuch miałam cały w siniakach od zastrzyków, najgorszy zastrzyk dla mnie był z clexane, ale przeżyłam a lada dzień zaczynam Puregon
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 16:02
AnnaNata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam.
Chciałam się Was zapytać ponieważ macie większe doświadczenie z IVF,czy spotkałyście się,słyszałyscie lub same miałyscie tylko jedną komórkę?
Jest to moja pierwsza próba z IVF i miałam zapisany puregon 300 no i niestety jest tylko jedna komórka.Zastanawiam się czy warto próbować jak tak mało komórek.Czy z jedną moze sie udać?Dziwne że leki które tyle kosztują tak słabo działają.Kiedyś brałam CLO i wiyprodukowałam 4 komórki na prawym i 3 mniejsze na lewym. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJusta ja na Puregonie 300 i gonapeptylu daily miałam 8 komórek i 2 zarodki dotrwały do 5 doby, a z kolei na gonapeptylu depot i Puregonie 450 miałam 12 komórek ale juz po zapłodnieniu 6 odpadło a dotrwał tylko jeden zarodek do blastocysty. Być może jesteś przypadkiem, o jakim mówiła mi Pani dr, że zbyt duża stymulacja ci szkodzi i lepsze wyniki uzyskasz na małej dawce - ja teraz zresztą będę testować tę teorię Puregonem 75 bez żadnego gonapeptylu. A ta jedna komórka została zapłodniona i rozwija się? I dodatkowo jakie masz AMH? A co do Cło to mogłaś mieć kilka pęcherzyków, ale nie wiadomo czy w nich były komórki ani jakiej jakości były
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 07:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny