MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
liloe wrote:Alicja jest z ostatniej IUI przed IVF. Po drodze hiperstymulacja, brak reakcji na leki, LUF, poronienie 2 maluszków. Pani Dr się nad Alą bardzo nagimnastykowała mimo że to "tylko" IUI. Każdej z Was życzę tego momentu, kiedy przychodzi się z malenstwem i kwiatami do MedART. Bardzo wzruszający moment
MedA lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
nick nieaktualnyAnakonda końcówka roku będzie nasza Zobaczysz! Ja właśnie wczoraj rozmawiałam z mężem na temat tego, że III stymulacja (o ile będzie potrzebna) wypadnie w grudniu więc na pewno pojedziemy do kliniki na transfer w jakiś bożonarodzeniowy dzień/sylwestra, bo nam zawsze wizyta u Pani dr wypada w święto lub weekend. Nawet laparo prawie zahaczyło o święto, bo miałam 30.10, wypisali mnie 31 więc Wszystkich Świętych przeleżałam w łóżeczku
-
Ainaa ja już mam brzuszek tylko szkoda że nie ciążowy a spożywczy eh
Ainaa lubi tę wiadomość
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer -
Ale czemu tylko w brzuch idzie A nie np w nogi . Nogi mam jak patyki więc niech tam idzie . A zastzykami będziemy się martwić później.
MedA lubi tę wiadomość
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer -
Katarinka ja mam o 12! Trzymam kciuki i zycze powodzenia!
Ja mam stresa na maxa! U nas nadal 6 ale dr jakoś nie opisywał mi tak jak Tobie wiec tak naprawdę nadal nie wiem na jakim są etapie. Zasugerował tylko transfer 1 zarodka, jAK zapytałam co będzie lepsze. Teraz sama nie wiem co zrobić. Od początku myśleliśmy o jednym ale mamy ich 6! Dziewczyny mam mętlik w głowie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 18:06
-
nick nieaktualny
-
Witam Was dziewczyny obserwuje Was również od jakiegoś czasu i chyba nadszedł mój czas by się wygadac
Staramy się z mężem os 3 lat o dzidziusia. W 2014 roku robione miałam hsg - z wynikiem "prawy jajowód niedrożny". Moja gin poleciła mi dr Ż. Poszłam na wizytę i pan dr stwierdził od razu również LUF u mnie. Wyniki męża ok. Zaproponował in vitro ale stwierdziliśmy ze poszukamy pomocy gdzie indziej - chyba każdy z nas miał taką nadzieję jeden lekarz bez kompletnej wiedzy - co ważne sam powiedział ze on nie zajmuje się tematem nieplodnosci dlatego wie ze nie będzie mógł pomóc. To kolejny lekarz - początek 2015 roku. Potwierdzone LUF i próba pęknięcia pęcherzyka za pomocą ovitrelle. Po 3 nieudanych cyklach skierowanie na laparoskopie z histeroskopią. Obydwa jajowody drozne (radość!!), niestety 2 ogniska endometriozy. To była końcówka 2015 roku. W kwietniu tego roku podeszliśmy do iui.niestety bezskutecznie. Później już przestałam latać do lekarza.w czerwcu mój mąż podjął decyzję ze wracamy do dr Ż. Wizytę mieliśmy bodajże 8 lipca, hormony zrobione, wszystko ok, obserwacja jajeczkowania i tym sposobem dotarliśmy do I etapu invitro - wczoraj zaczelismy, dostałam zastrzyk z decapeptylu. I czekamy. Za jakieś 10 dni zaczniemy stymulację. Po zastrzyku czuje się źle psychicznie. Tez tak mialyscie?
Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamy:-)Czerwiec 2014 - HSG
Grudzień 2015 - laparoskopia i histeroskopia
Jajowody drożne, endometrioza I stopnia
Lipiec 2016 - start IVF
3 zarodki, 2 mrozaki, 1 transfer -
nick nieaktualny
-
Katarinka kciuki zaciśnięte u rąk, nóg, męża i synusia:-) za Was wszystkie. Będzie dobrze.
Właśnie też miałam fizyczne dolegliwości po decapeptylu (gorzej było po gonapeptylu daily) tak jak katarina-poty i uderzenia gorąca dokładnie. Moja koleżanka która miała podany decapeptyl depot w innym celu niż in vitro, przeżywała regularną menopauzę w wieku 30lat.
Ale wszystko jest do przejścia. -
Blackbrunette trzymaj się! Każda z nas miała jakieś skutki uboczne po tych wszystkich hormonach. Wiem co czujesz ale myśl o celu!
Ja juz jestem w domu. Zabraliśmy 1 blastocyte, 5AA. Pozostałe 5 zamrozilismy ale nie były jeszcze aż tak rozwinięte także z nami jest ten najsilniejszy maluszekMedA, Ainaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Również trzymam kciuki za transfery mnie to czeka za jakieś dwa tygodnie wszystko będzie dobrze! Wazne by myśleć pozytywnie!Czerwiec 2014 - HSG
Grudzień 2015 - laparoskopia i histeroskopia
Jajowody drożne, endometrioza I stopnia
Lipiec 2016 - start IVF
3 zarodki, 2 mrozaki, 1 transfer -
nick nieaktualny
-
Ainaa kciuki tez za Was kochane, za każdą z Was która nosi juz pod sercem maleństwo albo nawet dwa
Katarinka my myśleliśmy o jednym ale jak okazało się ze mamy tyle zarodkow to zaczęliśmy się zastanawiać nad dwoma. Poradzilismy się wiec dr i zdecydowanie zasugerował jedno. Czy ty tez miałaś zastosowany embryo glue?
-
nick nieaktualny