Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata, ja wiem ze sie udało! Bo u Ciebie z zagniezdzeniem nie było problemu. Po prostu betka czwartkowa byłaby pewniejsza, tak myśle! Przepraszam, jesli Cie zaniepokoilam, broń Boże nie miałam takiego zamiaru, bo o Twoja ciąże jestem spokojna :)
    Czekam na wynik bety z zaciśniętymi kciukami!!!!!!

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a poza tym u mnie był jeden maluch, a ujawnił sie na teście jutro (czułym 25), wiec... Twoje dwa maluchy, to dwa razy wiecej bety, wiec szansa jest wielka. :) Wierze w Wasza ciąże!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 08:41

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:19

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Tobie zycze, aby dzis beta była pozytywna, a w czwartek pieknie przyrosła :) choc, jak napisałam... jestem o to spokojna.
    Ja tez jestem niecierpliwa, nie dziwi mnie to, gdy ktos tak bardzo pragnie dziecka, stara sie, niemalże walczy o ciąże. Dlatego trzymam mocno kciuki i naprawde nie miałam zamiaru namieszac Ci w głowie, to tylko zwykła ostrożność, choc tez wiem, ze to niby tylko dwa dni róznicy, ale, gdy czeka sie po transferze na wynik, to każdy dzien trawa tyle, co miesiąc :/
    Tak wiec Kata, mega kciuki za Twoja dzisiejszą bete! O której wynik?

Lilou - również kciuki za Wasza bete!
    Czekam na wiesci :)

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa a możesz mi powiedzieć, tak z ciekawości ile płaciłaś za in vitro na cyklu naturalnym? Bo ja teraz mam eksperyment w cenie poprzedniego podejścia, bo Pani dr powiedziała, że i tak będzie 1-2 komórki to im się zbilansuje i dlatego zastanawiam się ile płaciłaś, jeśli pobierali ci tylko 2 komórki?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płaciłam tyle samo, ile za standardowa procedure. Czy był 1 pecherzyk, czy 10, ta sama kasa w moi przypadku. Przy braku zapłodnień miałam zwrot kosztów transferu, tj, kolejny transfer był w tamtej cenie.
    Bardzo miło z ich strony, jesli za punkcje i łączenie komórek Was nie skasuja, bo to mimo wszystko chyba taki sam koszt dla nich bez róznicy, ile komórek sie pobiera.

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi właśnie mówiła, że czy się zdecydujemy teraz, czy po crio to i tak nam to zrobią w cenie 2 in vitro, bo są ciekawi czy w moim przypadku to zadziała, a poza tym i tak im się zbilansuje. Musimy tylko zapłacić za znieczulenie, no i wiadomo, leki, ale to mam, bo brałam na zapas, żeby wykorzystać do końca refundację ;-)
    Tylko właśnie mnie zastanawiało ile będą nas kasować, jeśli okaże się, że rzeczywiście u mnie te małe dawki się sprawdzają i będziemy stymulować, żeby tylko 2 komórki były, skoro teraz to robi w cenie tamtego ;-) Dzięki za info!

• justa77 ie Nowa

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.Punkcje będe miała w czwartek.AMH mam już poniżej normy 0.66 ale chce spróbować choć wydaje mi sie ze z jedną komórką szanse są bardzo małe.Na szczęscie mam juz jedno dziecko 8 letnie.Poczete naturalnie bez problemów.Problemy zaczeły sie przy staraniu o drugie 5 lat temu.Stwierdzono LUF.Chodzę do dr.Zaka.

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata czekamy na wynik!!! Aaaa teraz ja siedzę i się zastanawiam czy nie zrobić ale wydaje mi się to ciut za wcześnie i boję się cholernie tego wyniku..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:20

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę u Ciebie druga kreskę! !! :) blada ale jest! Byłaś na becie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę kreskę ;-)!
    Justa do czwartku może ci jeszcze wyskoczyć jakiś dodatkowy pęcherzyk, bo jak miałam inseminację, to na przedostatnim usg przed IUI były 2 pęcherzyki odpowiednio duże, a w dniu inseminacji były 3, więc może jeszcze ci się coś wykluje ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze... czekamy na czwartek! Wtedy nie bedzie juz żadnych wątpliwości :) KCIUKI!

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,3 to wygląda jeszcze na pozostałości z Ovitrellu, niemniej mam nadzieję, że w czwartek będzie już piękna beta, niepozostawiająca wątpliwości ;-) Niech maluchy produkują, produkują!

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata nie jest źle! Test coś wykazał, beta leciutko tez. Maluchy nadrobią do czwartku :) Ja zrobię dop w czwartek/ piątek. Raz ze strach mi nie pozwala wcześniej a dwa ze chce mieć w miarę wiarygodne wyniki. Bardzo liczę na powodzenie i ze moje maleństwo nadal jest i ma się dobrze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 19:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 19:11

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ