MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Klopsik opowiadałam Ci moją historię, u mnie nie było szans na pojedynczą owulacje. Jakie masz AMH?
Weźmiesz antyki w połowie brania dojdzie jakiś gonapeptyl pewnie (zastrzyki) potem okres i właściwa stymulacja. ok 14dc wypadnie punkcja, transfer w tym samym cyklu chyba, że będzie hiperka to mogą Ci odroczyć na następny.
Bierz witaminy, kwas foliowy, acard, B, D, ja brałam jeszcze medargin. Dobrze się nawadniaj i dbaj o siebie więcej nie możesz chyba zrobić. Będzie dobrze, in vitro to nie koniec świata. Trzymam kciuki! -
klopsik wrote:Dziewczyny, pewnie której z Was też mają problem z wyhodowaniem odpowiedniej wielkości pęcherzyków, jak dalej działałyście?
Przy pierwszej stymulacji Puregonem 50, urósł mi jeden pęcherzyk do 21mm, ale nie pękł po Ovitrelle.. (wspominałam o tym).
W drugiej stymulacji większą dawką Puregonu 75, w 10dc jeden pęcherzyk był 13mm, drugi 3cm, dwa dni później tego 13mm już nie było a endo "się zapadło, cofnęło".
Doktor Ż, powiedział, że taka stymulacja u mnie nie ma sensu i przechodzimy do INVITRO. Z jednej strony się cieszę, z drugiej trochę zestresowałam, że po dwóch stymulacjach dr mówi, że trzeba zmienić taktykę.
Ile czasu trwa przygotowanie do InVitro? Jak się przygotować? Teraz muszę czekać na @, później tabsy anty, w połowie cyklu badania i co później? Kolejny cykl stymulowany i w trakcie jego wszystko się dzieje? Wychodzi, że najwcześniej luty, tak długo czekać... Nawet cykam się, żeby zacząć czytać o samym zabiegu, wydaje mi się to takie skomplikowane
sorka, za długi post
Hej, ja też się nie chciałam stymulować, moje dwa pęcherzyki rosły do 18 mm endo się cofnęło i d**a ...
23.11 mam wizytę i chyba zaczynam przygotowania do 2 procedury
MalaHD ja biorę Femibion 0 i tak się zastanawiam czy coś jeszcze łykać ? -
nick nieaktualnyCześć. Jestem tu nowa i chciałabym zapytać czy może któraś z was miała ten sam problem co ja. Przystępujemy z mężem po raz drugi do in vitro, aktualnie mamy 5 zamrożonych zarodków jednak z uwagi na przerost endometrium transfer nie mógł się odbyć. Moje pytanie tyczy się właśnie przerostu endometrium, czy któraś z was miała może taki problem a jeśli tak to jak sobie z nim poradziła?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 09:50
-
klopsik - zaufaj lekarzowi ! wiele dziewczyn chodzilo latami po lekarzach , mialo duzo nieudanych IUI i z prespektywy czasu same piszą/mówią ze to strata czasu. IVF wydaje sie straszne jak nic sie na ten temat nie wie, a w praktyce jest niewiele "straszniejsze" od IUI
Wiadomo ze trzeba to przemyśleć , bo sa jeszcze kwestie etyczne - to juz sprawa pogladów, ale technicznie to na prawdę nic strasznego -
Dziewczyny czy któreś z was został może MENOPUR po stymulacji ?? Pilnie go poszukuję do stymulacji przed In VitroPrawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
nevada122 wrote:Cześć. Jestem tu nowa i chciałabym zapytać czy może któraś z was miała ten sam problem co ja. Przystępujemy z mężem po raz drugi do in vitro, aktualnie mamy 5 zamrożonych zarodków jednak z uwagi na przerost endometrium transfer nie mógł się odbyć. Moje pytanie tyczy się właśnie przerostu endometrium, czy któraś z was miała może taki problem a jeśli tak to jak sobie z nim poradziła?
u kogo się leczysz ? Może lyzeczkowanie?
Dziewczyny czy dr mówił coś dlaczego się cofa ?
Jamama przykro mi . Ale macie plan co dalej więc nadzieja jest.
Imbirek jak tam ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 15:10
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
klopsik, jak się dowiedziałam, że naszą jedyną szansą jest in vitro to też byłam przerażona, bo wydawało mi się, że to mega skomplikowana procedura. Z perspektywy czasu uważam, że za bardzo się nakręcałam i stres był zbędny. Każda z nas miała obawy przed kolejnymi etapami (punkcją, transferem) a potem okazywało się, że to nic strasznego.
Życzę Ci powodzenia -
nick nieaktualny
-
W lutym zmierzamy zrobic in vitro z ngs, moze to bedzie odpowiedz dlaczego sie nie udaje. Tymczasem dzisiaj mija 2 tyg od pobrania krwi do badania w kierunku nietolerancji glutenu i nadal nie ma wyniku...
To prawda ciezko jest myslec pozytywnie, jak ciagle sie nie udaje, ale trzeba probowac. Macierzynstwo jest warte kazdej wylanej lzy, wiem to i musi sie udac!anna_b lubi tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie. Od dwóch miesięcy jestem pacjentka dr Kubiaczyk. Jestem prawie po wszystkich badaniach. Czekam jeszcze tylko na HSG u nich w klinice. Miała któraś z Was robione tam to badanie? Ciekawa jestem czy daje faktyczny obraz rzeczywistości. Dużo czytam na ten temat i czasami wynik HSG jest negatywny a kiedy ta sama osoba udaje się na laparoskopię okazuje się że wszystko jest drożne. Nigdzie nie mogę się doszukać opinii na temat tego właśnie badania w Medarcie.Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
Kasianumber Witaj:) Ja miałam robione HSG na polnej dr Kubiaczyk mnie skierowała żeby było za free. Ale to było 2 lata temu. U mnie wygladało to tak że po HSG wyszło że lewy jajowód niedrożny a później przy laparoskopii okazało się że oba drożne. Przy HSG wystarczy ze się zegniesz jakoś źle albo bedzie skurcz przez ból i jajowód może sie zgiąć. Więc bierz wynik HSG z dystansem.
Kasinumber lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Witaj Kasinumber
Ja mialam tez robione na Polnej jeszcze zanim do Medartu trafiłam i miałam akurat oba jajowody drożne wiec moze też wyjdzie Ci ze jest ok.
Dziękuję za pocieszenieMam nadzieję ze bedzie dobrze.
anna_b lubi tę wiadomość
Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
Kasianumber Witaj:) Ja miałam robione HSG na polnej dr Kubiaczyk mnie skierowała żeby było za free. Ale to było 2 lata temu. U mnie wygladało to tak że po HSG wyszło że lewy jajowód niedrożny a później przy laparoskopii okazało się że oba drożne. Przy HSG wystarczy ze się zegniesz jakoś źle albo bedzie skurcz przez ból i jajowód może sie zgiąć. Więc bierz wynik HSG z dystansem.
DziękiStaram się dystansować ale myślenie o tym jest silniejsze...
Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek