X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama w międzyczasie starania naturalne. In vitro ma dużą skuteczność także bądź dobrej myśli.
    Jestem po 4 IVF i fizycznie to tylko mały dyskomfort. Psyche za to się nakręca i dlatego forum bardzo pomaga bo nikt nas nie zrozumie lepiej.
    Miałam HSG w klinice, najmniej inwazyjna procedura. Nie warto zaprzątać nią myśli bo nie osądza tak jak histeroskopia czy laparoskopia.
    Lady E daj znać jak po wizycie dzisiaj.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z tym Acardem ?
    Pomaga w zagnieżdżeniu ? :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dziewczyny co z tym Acardem ?
    Pomaga w zagnieżdżeniu ? :)
    https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:05

kornelkornel lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej JaMama84 jeśli robiłaś wynik na gluten dna to badanie zajmuje 14 dni roboczych, więc wychodzi około 3 tygodni zwłaszcza, że jeszcze były święta.

Kasianumber Witaj:)

Ja w końcu ruszam do przodu i w niedzielę mam scratching, a w grudniu jeśli już nic nie przeszkodzi transfer na cyklu naturalnym :).

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zadzwonilam do alabu i 14 dni, ale robocze,wiec musze poczekac. Suselek dziekuje za podpowiedz:)
    Alberta, mam juz in vitro za soba, nie boje sie bolu fizycznego, bardziej psychicznego no i szarpniecia po kieszeni bo planujemy zrobic ngs. Szczerze to, chcialabym, zeby wyszla ta nietolerancja na gluten- mialabym wroga z ktorym moge walczyc, a tak to, walka z wiatrakami. Bezsilnosc jest najgorsza!

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy przeziebieniu punkcje zrobią?

202312226851.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze punkcje zrobia,natomiast Dr Z, stymulacji przy przeziebieniu nie chcial rozpoczac, wysłal mnie do domu i kazał wrocic jak bede zdrowa. A po antybiotyku zalecil co najmniej 2 tyg przerwy, ale to wszystko przed stymulacja. Trzymaj sie jutro, daj znac jaki efekt:)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobią bo z pęcherzykami w brzuchu nikt Cię nie zostawi. Za to jeśli jest gorączka to nie będzie transferu.

Gabrysia co u Ciebie?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze odpowiedzi, można się uspokoić i ta świadomość, że nie jest się samemu pomaga. Mój małżon zawsze mówił: "zostaw już tę różową stronę, bo się nakręcasz", a teraz stwierdził, że warto mieć takie wsparcie od babek, które to już przeszły i przechodzą :)

@Mała AMH mam 4.49

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Gabrysia co u Ciebie?
    A dziękuję, jakoś się kulam ;) Zgaga, częste wizyty w kibelku i takie tam :D Mała rośnie szybciej niż wiek ciążowy wskazuje, więc kto wie, czy się nie pospieszy. A Ty, już przygotowana ze wszystkim?

MalaHD lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 9,15 więc u mnie było ciężko od razu z antralnymi, przez to miałam tylko miesiąc przerwy miedzy stymulacjami. Różowa na prawde pomaga, widzisz ile dziewczyn się zmaga z tym samym co ty, przestajesz czuć sie wyrzutkiem społecznym a do tego jest kopania wiedzy, wsparcia i pocieszen.

Gabi tak, raczej już jestem gotowa :) ale moja za to w drugą stronę i wcale jej się nie spieszy na ten świat :) Ile już waży?

gabrysia111 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała nie odpowiedziałam ci na pytanie jak się czuję bo wtedy to był zły dzień i musiałabym użyć niecenzuralnych słów :D ciekawe która z nas w takim razie pierwsza urodzi ;) czy Panienki się pojawią pierwsze na świecie czy Panowie ;) ale pewnie mimo wszystko chłopaki będą konkurować z Olką - może się spotkamy :D
    A wybieram się do Pana Ordynatora w najbliższym czasie bo rozmawiałam z nim wczoraj i mi powiedział "a to Pani wpadnie w jakiś dzień do szpitalika i pogadamy" :D

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek - od ktorego tc chodzisz do Pana Ordynatora ( rozumiem ze św Rodziny? )? jakie ma terminy zapisów? nastawiasz się na cc?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie ja nie chodzę do orydatnora ogólnie ;) tylko idę z nim porozmawiać. Wizyty nadal u dr K i Sz tylko K stwierdziła że w sumie może dobrze gdybym poszła sobie z nim porozmawiać ;) wiadomo że na przykład jak przyjdzie mi rodzić w nocy czy w wolne to on nie przyjedzie i mi nie zrobi cięcia ale chodzi o to żeby "wziął mnie pod swoje skrzydła" i uczulił swój zespół że moją ciążę mają rozwiązać cc ;) bo na moje nieszczęście nadal ułożenie główkowe czyli jak się ktoś uprze to może mi kazać rodzić SN :/

anna_b, MARTIII lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tak to wyglada ze dr K wysyła :) dobrze wiedzieć, wielkie dzięki za info :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:15

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD córcia tydzień temu ważyła 2100, któryś pomiar na ekranie wskazywał 3 tygodnie do przodu wiek ciąży :-O

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ona ci musi w ogole skierowanie wypisać do tego szpitala w odpowiednim momencie, a że to jest jej przyjaciel (tak mówiła) to chyba często z nim rozmawia i mówi mu o pacjentkach które mu przysyła ;) i na skierowaniu w ogóle wypisuje że przyjęcie ustalone z dr Kujawą, przynajmniej mi tak wypisała ;)

anna_b lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj u dr Ż. W piatek mam zbadać hormony a w sobotę jadę na USG i zaczynamy jak bedzie ok. Tym razem z Elonva. Żak za dużo nie gadał bo chory i mówic nie może ale jakoś się dogadaliśmy :)
    2 IVF czas start...

Imbirek91, MalaHD, Mysza1986, anna_b, Mada29, Alberta lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imibrek - jeszcze raz wielkie dzięki :) uff , no to jestem spokojna, ze mnie nie odeślą na Lutycką albo nie wiadomo gdzie ;)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia no to faktycznie duża dziewczyna :)

Anna doktorek mma terminy na 2-3 tyg. więc nie jest źle ale ostatnio już nie miał miejsc a i tak mnie przyjął po 21 a po mnie jeszcze były dziewczyny.

anna_b lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ