X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama w międzyczasie starania naturalne. In vitro ma dużą skuteczność także bądź dobrej myśli.
    Jestem po 4 IVF i fizycznie to tylko mały dyskomfort. Psyche za to się nakręca i dlatego forum bardzo pomaga bo nikt nas nie zrozumie lepiej.
    Miałam HSG w klinice, najmniej inwazyjna procedura. Nie warto zaprzątać nią myśli bo nie osądza tak jak histeroskopia czy laparoskopia.
    Lady E daj znać jak po wizycie dzisiaj.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z tym Acardem ?
    Pomaga w zagnieżdżeniu ? :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Dziewczyny co z tym Acardem ?
    Pomaga w zagnieżdżeniu ? :)
    https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2017, 17:05

kornelkornel lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej JaMama84 jeśli robiłaś wynik na gluten dna to badanie zajmuje 14 dni roboczych, więc wychodzi około 3 tygodni zwłaszcza, że jeszcze były święta.

Kasianumber Witaj:)

Ja w końcu ruszam do przodu i w niedzielę mam scratching, a w grudniu jeśli już nic nie przeszkodzi transfer na cyklu naturalnym :).

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zadzwonilam do alabu i 14 dni, ale robocze,wiec musze poczekac. Suselek dziekuje za podpowiedz:)
    Alberta, mam juz in vitro za soba, nie boje sie bolu fizycznego, bardziej psychicznego no i szarpniecia po kieszeni bo planujemy zrobic ngs. Szczerze to, chcialabym, zeby wyszla ta nietolerancja na gluten- mialabym wroga z ktorym moge walczyc, a tak to, walka z wiatrakami. Bezsilnosc jest najgorsza!

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy przeziebieniu punkcje zrobią?

202312226851.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze punkcje zrobia,natomiast Dr Z, stymulacji przy przeziebieniu nie chcial rozpoczac, wysłal mnie do domu i kazał wrocic jak bede zdrowa. A po antybiotyku zalecil co najmniej 2 tyg przerwy, ale to wszystko przed stymulacja. Trzymaj sie jutro, daj znac jaki efekt:)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobią bo z pęcherzykami w brzuchu nikt Cię nie zostawi. Za to jeśli jest gorączka to nie będzie transferu.

Gabrysia co u Ciebie?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze odpowiedzi, można się uspokoić i ta świadomość, że nie jest się samemu pomaga. Mój małżon zawsze mówił: "zostaw już tę różową stronę, bo się nakręcasz", a teraz stwierdził, że warto mieć takie wsparcie od babek, które to już przeszły i przechodzą :)

@Mała AMH mam 4.49

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Gabrysia co u Ciebie?
    A dziękuję, jakoś się kulam ;) Zgaga, częste wizyty w kibelku i takie tam :D Mała rośnie szybciej niż wiek ciążowy wskazuje, więc kto wie, czy się nie pospieszy. A Ty, już przygotowana ze wszystkim?

MalaHD lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AMH 9,15 więc u mnie było ciężko od razu z antralnymi, przez to miałam tylko miesiąc przerwy miedzy stymulacjami. Różowa na prawde pomaga, widzisz ile dziewczyn się zmaga z tym samym co ty, przestajesz czuć sie wyrzutkiem społecznym a do tego jest kopania wiedzy, wsparcia i pocieszen.

Gabi tak, raczej już jestem gotowa :) ale moja za to w drugą stronę i wcale jej się nie spieszy na ten świat :) Ile już waży?

gabrysia111 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała nie odpowiedziałam ci na pytanie jak się czuję bo wtedy to był zły dzień i musiałabym użyć niecenzuralnych słów :D ciekawe która z nas w takim razie pierwsza urodzi ;) czy Panienki się pojawią pierwsze na świecie czy Panowie ;) ale pewnie mimo wszystko chłopaki będą konkurować z Olką - może się spotkamy :D
    A wybieram się do Pana Ordynatora w najbliższym czasie bo rozmawiałam z nim wczoraj i mi powiedział "a to Pani wpadnie w jakiś dzień do szpitalika i pogadamy" :D

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek - od ktorego tc chodzisz do Pana Ordynatora ( rozumiem ze św Rodziny? )? jakie ma terminy zapisów? nastawiasz się na cc?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie ja nie chodzę do orydatnora ogólnie ;) tylko idę z nim porozmawiać. Wizyty nadal u dr K i Sz tylko K stwierdziła że w sumie może dobrze gdybym poszła sobie z nim porozmawiać ;) wiadomo że na przykład jak przyjdzie mi rodzić w nocy czy w wolne to on nie przyjedzie i mi nie zrobi cięcia ale chodzi o to żeby "wziął mnie pod swoje skrzydła" i uczulił swój zespół że moją ciążę mają rozwiązać cc ;) bo na moje nieszczęście nadal ułożenie główkowe czyli jak się ktoś uprze to może mi kazać rodzić SN :/

anna_b, MARTIII lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tak to wyglada ze dr K wysyła :) dobrze wiedzieć, wielkie dzięki za info :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 10:15

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD córcia tydzień temu ważyła 2100, któryś pomiar na ekranie wskazywał 3 tygodnie do przodu wiek ciąży :-O

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo ona ci musi w ogole skierowanie wypisać do tego szpitala w odpowiednim momencie, a że to jest jej przyjaciel (tak mówiła) to chyba często z nim rozmawia i mówi mu o pacjentkach które mu przysyła ;) i na skierowaniu w ogóle wypisuje że przyjęcie ustalone z dr Kujawą, przynajmniej mi tak wypisała ;)

anna_b lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj u dr Ż. W piatek mam zbadać hormony a w sobotę jadę na USG i zaczynamy jak bedzie ok. Tym razem z Elonva. Żak za dużo nie gadał bo chory i mówic nie może ale jakoś się dogadaliśmy :)
    2 IVF czas start...

Imbirek91, MalaHD, Mysza1986, anna_b, Mada29, Alberta lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imibrek - jeszcze raz wielkie dzięki :) uff , no to jestem spokojna, ze mnie nie odeślą na Lutycką albo nie wiadomo gdzie ;)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia no to faktycznie duża dziewczyna :)

Anna doktorek mma terminy na 2-3 tyg. więc nie jest źle ale ostatnio już nie miał miejsc a i tak mnie przyjął po 21 a po mnie jeszcze były dziewczyny.

anna_b lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ