MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady ja zawsze brałam aspirynę ale co ciekawe udało się w cyklu w którym kazała mi ją po raz pierwszy odstawić
pewnie przypadek ale tak to w każdym cyklu aspiryn cardio a tym razem powiedziała 'nie brać'
lady tylko przed punkcją nie bierz, najwcześniej dzień po punkcji.
M&K2017
M 😍 2020 -
Medargin też dopiero przed ewentualnym transferem bo teraz nie ma sensu . Jeśli chodzi o wit b6 radzę uważaj bo ja nie brałam żadnej prócz tej z magnezu a mam grubo ponad normę .
Różnica acard jest 75mg a aspirin cardio 100mg .Ale to też po punkcji bo musi być chyba 2 tyg przerwy .
Lena jakie dr badania z immunologii Ci zlecił ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyLady_E napisała: Właśnie jutro kupię. Lepiej apiryne czy acard? Jest jakaś różnica?
Substanacja czynna ta sama, ale nie jestem pewna co do dawek. JA biorę aspirynę cardio 100mg raz dziennie wieczorem (podobno trzeba brać wieczorem). Niedawno któraś z dziewczyn wrzucała tu linka na ten temat.
A własnie uważaj przed punkcją. Mi przed scratchingiem też kazała odstawić na kilka dni przed. U mnie trochę inaczej po ja mam transfer w następnym cyklu, to mogę trochę tej aspiryny pobrać. Dzięki za czujność Imbirek91. Po transferze pewno dostaniesz jeszcze clexane. Mi dr K zapowiedziała ze całą ciąże na aspirynie i clexane.
-
Ok dzieki dziewczyny
Aspiryne zaczne brać po punkcji i medargin też.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 19:34
-
nick nieaktualnyNo to trochę się zmartwiłam, mam nadzieję, że nie zaszkodziło to fasolce. Całe szczęście, że przeczytałam wypowiedź susełka, od jutra przerzucam acard na wieczór.
Edit: doczytałam w komentarzach, że stosowanie wieczorem jest po prostu skuteczniejsze więc chyba nie nabroiłam aż tak bardzo przez te 2 miesiące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 19:49
-
nick nieaktualny
-
Anna_b na moje pytanie kiedy brać clexane dr odpowiedziała mi 'a jak tam Pani chce' ale akurat biorę do południa w tej chwili bo wieczorem prolutex
ale pół ciąży brałam wieczorem i po jakimś czasie się przerzuciłam bo musiałam zrobić badanie 4h po clexane
M&K2017
M 😍 2020 -
Byłam na podglądzie pęcherzyki ładnie rosna około 12-14 mm. Koło 10szt. Od dzisiaj orgalutran do soboty. W sobote znowu podgląd i w pon punkcja
Lub ewentualnie wtorek... Wszytko idzie zgodnie z planem
Mada29, Imbirek91, Mała8, anna_b, susełek lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Mada jak tam samopoczucie? Mam nadzieje, ze odpoczywasz i dbasz o siebie.
ja już w stresie żyje od poniedziałku.. Mamy zamrożony jeden zarodek, teraz trwa genetyka malucha. Dzis mielismy dostac jakies informacje ale poki co cisza. To czekanie jest najgorsze -
nick nieaktualnyMała8 wrote:Mada jak tam samopoczucie? Mam nadzieje, ze odpoczywasz i dbasz o siebie.
ja już w stresie żyje od poniedziałku.. Mamy zamrożony jeden zarodek, teraz trwa genetyka malucha. Dzis mielismy dostac jakies informacje ale poki co cisza. To czekanie jest najgorsze
Mała8 miło że pytaszchoć myślałam że piszesz do nas z dobrymi wiadomościami! Siedzę w domu bo mam l4 i śledzę forum i czekam na wieści od Ciebie. Wiem co czujesz bo ja czekam do poniedziałku.. bylo najdłuższe 5dni teraz 7 ale takie są uroki tej sytuacji. Ogólnie to dużo odpoczywam, leżę, oglądam tv i nawet w książce siedzę by nie myśleć. A teraz sprzątam w szafie męża
dlugo śpię więc wysypiam się za wszystkie czasy:) choć nie ukrywam że się boję strasznie
A Ty dziś będziesz wiedzieć? Będą dzwonić?
Czekam z Tobą na dobre wieści! Trzymam mocno kciuki za zdrowy zarodek!!! -
Imbirek91 wrote:Mała co tam u was? Bo zamilkłas a na styczniówkach już jedna koleżanka się rozpakowała
Dziękuję, że pytaszWczoraj miałam wizytę, wszystko pozamykane do porodu się nie szykuje ale łożysko już bardzo zużyte i przepływy się pogorszyły
Doktorek chce mieć mnie u siebie żeby w razie czego móc szybko reagować. W poniedziałek idę do szpitala
Łożysko może ale nie musi się pogorszyć bo ten stan może się nie zmieniać więc docelowo ciągniemy do terminu. Tak, że jeśli nie urodzisz wcześniej to grzeję Ci miejscówkę na pato
A z dobrych wieści Olcia ma już 3150
anna_b, Imbirek91, Mada29, Mała8 lubią tę wiadomość
-
Post do Elelinki!
Droga koleżanko, proszę się nie załamywać, to ze jedno ivf się nie powiodło, nie oznacza, ze kolejne się nie powiedzie. Nasz przykład: 1IVF pobrano 7 komórek, 3 były dojrzałe, powstały 3 zarodki, ale 3 transfery bez ciąży. 2IVF: pobrano 1 komórkę, powstał 1 zarodek, nie dał ciąży i tu uwaga 3IVF: pobrano 10 komórek i ŻADNA się nie zapłodniła, nie będę pisać, jak to przeżyłam, aż dr pytał męża, jak ja się czuje. 4 IVF: pobrano 2 komórki, dały 2 zarodki najwyższej klasy, oba dały ciąże, pierwszy biochemiczna, drugi ma obecni 9 miesięcy i jest cudowna dziewczynka
Przesyłam Ci wiele pozytywnej energii, kup naturalne mleczko pszczele i jedz, ja jadłam przed 4 ivf, poleciła mi je koleżanka, która zaszła w ciąże po 5IVF, a właśnie wtedy stosowała mleczki. Jest drogie i paskudne, ale... życzę powodzenia.gabrysia111, Lena1, Mada29, Mała8 lubią tę wiadomość
Aina -
My jeszcze nic nie wiemy. Dr Ż we wtorek mówił, ze wyniki w czwartek. No cóż, dzień minął, dalej nic nie wiemy. Moze jutro się wyjasni..
Mada, bardzo dobrze, ze masz zwolnienie. Zadne dodatkowe stresy nie są Ci teraz potrzebne. Przy okazji przed świętami bedziesz miała porzadki porobione:) dzieki za wsparcie, tak bym chciala chociaz podejsc do tego transferu