MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Elelinka zła budowa to m.in powyżej dwóch nukleonów, brak ciałek kierunkowych a jakość to stadium dojrzałości a może wszystko razem. Stres ma ogromny wpływ, także brak jodu, wit D3. Pierzga pszczela to świetna rada Imbirka i że jak nie teraz to następnym razem się uda. Jeszcze jest szansa na trzy i to dobra wiadomość.
Elelinka lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Imbirek co u Ciebie pomogło jakości zarodków? Rozumiem że w grudniu chłopcy mają zawitać? Czekacie na skurcze czy wywołanie będzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 19:49
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Bylismy na podgladzie. Jest około 10 ładnych jajek
Po okolo 10-11 mm. Żak powiedział że bardzo ładnie. Bał się że znowy będzie koło 30. Teraz podgląd w czwartek i jak dobrze zrozumialam od czwartku gonapeptyl. W sobote znowu podgląd ovitrelle i w pon punkcja
Mówi że ładnie to wzytko wygląda i jest zadowolony
Uspokoił mnie trochę. Wszytko idzie tak jak byc powinno. W poprzednim IVF już od poczatku były zawirowania z tym E2. I za dużo ich było. Trzymajcie kciuki
Mada29, Imbirek91, Mysza1986, kornelkornel, Alberta, MalaHD, susełek lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Imbirek91 wrote:My się zdecydowaliśmy - to była pierwsza rzecz jaką 'kupiliśmy' dla dzieci
pakiet złoty z pkmb z pełną izolacją komórek ze sznura pępowiny. Wiem że różne są opinie ale po prostu stać nas na to żeby wydać te ponad 10 tys (w naszym przypadku bo jednak x2 plus ta izolacja) i mieć to zabezpieczenie, nawet jeśli nie dla moich dzieci to może dla moich wnuków niż pluć sobie w brodę że tego nie zrobiliśmy
To jakie są koszty pobrania a jakie dalej przechowywania? Czy były jakieś możliwości negocjacji ceny? -
Muszę odszukać w mailach i dam ci ewentualnie namiar na tę naszą konsultantkę i ona ci dokładnie wszystko wypisze jak się z nią skontaktujesz
ja z nią głównie mailowałam i spotkałyśmy się już tylko na podpisane umowy
jutro ci napiszę bo teraz już nie mam mocy żeby skrzynkę przeszukać
Lena1 lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Mada29 czekam na Twój pozytywny wynik bety:) u mnie niestety tylko jeden zarodek dotrwał, zamrozony juz.. teraz do czwartku czekam ma wyniki genetyki, ale stres mi towarzyszy mega. Oby maleństwo było zdrowe:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 23:18
-
Lena1 [email protected]. My mieliśmy rabat z powodu uczestnictwa w Bezpiecznym Maluchu ale sądzę że spokojnie się z nią dogadasz w sprawie rabatu nawet jak nie braliście udziału
a kosztów ci nie rozpiszę, bo ja miałam od razu podane ceny dla bliźniaków ale jak jej puścisz maila to naprawdę wypisze ci wszystko dokładnie i szczegółowo i zawsze możesz pytać i pytać bo ja z nią chyba z 10 maili wymieniłam zanim się zdecydowaliśmy na określony wariant z rozszerzerzeniem izolacji komórek sznura pępowiny
P. S.
Płatność już później za opłatę podstawową pobraną i zbadaną (jak ci dadzą znać że jest wszystko ok) możesz sobie rozłożyć na 5 lub 10 rat i to nie podpisujesz umowy z żadnym bankiem, po prostu w umowie z pkmb masz że opłatę zapłacisz np.w 5 częściach - oczywiście płacisz to nieoprocentowane i bez żadnej prowizji, po prostu opłata podstawowa+ewentualne koszty dodatków jeśli coś wybierzecie (my mamy tę izolację) podzielona na 5 lub 10.
A jeśli chodzi o opłatę wstępną, czyli za zestaw pobraniowy to spotkacie się z nią, ona wam go daje i podpisujecie umowę i macie 2 dni na przelanie kasyi tak długo jak go nie otworzycie to możecie go zwrócić (jakbyście się nie zdecydowali jednak na pobranie, czy zapomnielibyście zabrać
) i dostajecie zwrot kasy. Jedyna uwaga - na polnej dajecie zestaw i położne pobierają za darmo (płaci im za to bezpośrednio pbkm) a w św rodzinie też mają umowę na pobranie i też pobiorą z tym że musicie mieć 200 zł dla położnych, one wystawią wam rachunek, wysyłacie skan do pbkm i oni wam te 2 stowki odliczą od tej opłaty podstawowej
jedynie trzeba o nich w szale porodowym pamiętać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 06:31
Lena1 lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Niestety komórki jajowe nie dały rady przetrwać. Nic nie zrobimy, nie ma się co załamywać, przynajmniej w końcu wiemy dlaczego nam się nie udawało. W sobotę jedziemy do kliniki ustalić dalszy plan postępowania to znaczy ze doktor K. ma pomysł i to mi się podoba
-
Elelinka Przykro mi
Miesiąc temu czułam się podobnie tylko u mnie nie było żadnej komórki na 30 pęcherzyków
Niestety ale myślę że to dr K skopała stymulacje. Od kąd jestem u Ż wszytko idzie super. Ale zobaczymy czy cos się wykluje wtedy będę mogła myśleć
Powiedzcie mi dziewczyny co moge jeszcze brać?
Kwas foliowy zmetyl., B12 zmetyl., Wit D 4000, Medargin, dostinex, ubichinol.
Co mogę jeszcze dorzucić? I co brać po transferze? (jesli będzie).
04.02.2019 Jest Blanka
-
Elelinka niepowodzenie boli zawsze niezależnie od etapu. Mi trzy razy nie powiodło się zagnieżdżenie. Czas leczy i wsparcie drugiej połowy, bliskich, forum. Dr K prawdopodobnie zaproponuje Elonvę u dr Ż bo ona prowadzi tylko na Puregonie.
Jola na Waszym miejscu zapisałabym się do dr Kubiaczyk z tym że czeka się ponad miesiąc a w styczniu ma urlop więc pewnie luty, marzec. Ona zleca dużo badań.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
nick nieaktualnyJola_87 wrote:Czesc dziewczyny! Jestem tutaj nowa, po 4 poronieniach w I trymestrze. Polecono mi dr Bręborowicza w klinice medart, czy możecie mi coś napisac na jego temat? Czy warto isc do niego czy moze jakis inny lekarz sprawdzilby sie w moim przypadku?
Cześć Jola_87
Nie wiem co było przyczyną poronień i czy dr B się sprawdzi w Twoim przypadku, ale
jestem pacjentką dr B od lutego i ja go bardzo polecam. Trafiliśmy do niego przez przypadek i po pierwszej wizycie już nie szukaliśmy dalej. Wie co robi, atmosfera na wizycie super, no i dla mnie bardzo ważne, że jest z nim bardzo dobry kontakt telefoniczny
Większość dziewczyn jest od dr Żaka i dr Kubiaczyk, więc pewnie polecą swoich lekarzy
-
Jola_87 wrote:Czesc dziewczyny! Jestem tutaj nowa, po 4 poronieniach w I trymestrze. Polecono mi dr Bręborowicza w klinice medart, czy możecie mi coś napisac na jego temat? Czy warto isc do niego czy moze jakis inny lekarz sprawdzilby sie w moim przypadku?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Jola_87 wrote:Czesc dziewczyny! Jestem tutaj nowa, po 4 poronieniach w I trymestrze. Polecono mi dr Bręborowicza w klinice medart, czy możecie mi coś napisac na jego temat? Czy warto isc do niego czy moze jakis inny lekarz sprawdzilby sie w moim przypadku?
Jola_87 ja po 2 poronieniach i problemach z miesiączką trafiłam do dr Bręborowicza. Jestem jego pacjentką od grudnia 2016. Dzisiaj 31 tydzień ciąży, którą u niego prowadzę.
Dr zlecił parę podstawowych badań z immunologi, kariotyp, miałam też sono HSG.
Polecam, kontakt z nim rewelacyjny, zawsze dostępny dla swoich pacjentek. -
nick nieaktualnyLady_E napisała:
Powiedzcie mi dziewczyny co moge jeszcze brać?
Kwas foliowy zmetyl., B12 zmetyl., Wit D 4000, Medargin, dostinex, ubichinol.
Co mogę jeszcze dorzucić? I co brać po transferze? (jesli będzie).[/QUOTE]
A bieżesz aspirynę cardio? Bo przy naszych mutacjach (mamy taki same) mi się dała we znaki krzepliwość. I dr K każe mi ją brać już teraz na miesiąc przed transferem.
Wogóle zastanawia mnie też czemu nie przepisała mi wit. zmetyl. B6? -
Susełek Właśnie jutro kupię. Lepiej apiryne czy acard? Jest jakaś różnica?
Anulas lubi tę wiadomość
04.02.2019 Jest Blanka