X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Mada29 no tak myślałam że u Ż :) Ja zacznę od dzisiaj clexane. Jak dobrze pójdzie w sobote transfer :) Oby nasze maluszki sie ładnie zapłodniły i rozwijały <3

I tego Tobie życzę! wiem co to za stres... Daj jutro znać ile macie maluchów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Mada ja też jeszcze niedawno robiłam betę a teraz już kulam się na ostatnich nogach a betę masz śliczną! oczywiście że jeszcze długa droga przed tobą, wiele nerwów, ale zanim się obejrzysz i już będziesz tulić malucha/y w swoich ramionach :)
    Mała no ja czekam na twoje raporty!
    Co do witaminy D to ja nieustannie biorę vigantolleten 2000 plus to co jest w omegamed optima forte :)
    Mada a z badań na pewno TSH i ft4 i to zrób od razu przy tej drugiej becie bo od tarczycy na tym etapie zależy o wiele więcej niż byśmy chciały a na początkach ciąży zawsze raczej skacze i trzeba włączyć letrox/euthyrox lub zwiększyć dawkę i czym szybciej zbadasz co tam się dzieje tym lepiej dla ciebie i twojego maleństwa :)

W sumie nie zaszkodzi, mam po pierwszej ciąży co mi dr zlecił za badania więc może lepiej nie czekać. Letrox resztki chyba jeszcze nawet mam hmm. A clexana kiedy?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Mada a "bo tak". Nie miałam większych powodów ale to mój 3 transfer i chciałam wszystko co by choć minimalnie mogło pomóc. Ż się śmiał, po co mi to "bo ja chcę" :P Może dobrze, że się uparlam a może nie miało to wpływu, estrofem też brałam a nie miałam.
    Clexane w dniu transferu.

Mała8 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada piękna beta ! Gratulacje, bardzo się cieszę :)

Ja biorę ApoD3 ze względu na bardzo małe, łatwe do połknięcia kapsułki.

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tych leków trzeba brać, masakra ;)

MałaHD to faktycznie jeśli pomogło to dobrze, że się wykłóciłaś ale gdyby nie Ty to bym wogóle nie wiedziałam o tym leku.
    Hmm o clexanie nic mi dr nie mówił w dniu transferu. Chyba się jutro do niego odezwę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 17:51

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 No lepiej się zapytaj.Ja wiem że od transferu muszę brań napewno ale niektóre dziewczyny pisały że miły juz po punkcji. Zaczne już brać na pewno nie zaszkodzi :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada super wiadomości, za piękny przyrost bety. Bardzo się cieszę, że się udało. Lady pięknych zarodków i powodzenia w sobotę.

Clexane napewno przydaje się jak ktoś ma mutację na trembofilie. Dr K z tego co zauważyłam jest bardzo ostrożna i zabezpiecza przed różnymi ryzykami. Dlatego daje Clexane i encorton. Ja encorton dostałam (transfer crio) od 3 dnia cyklu. A Clexane na kilka dni przed transferem.

Mada29 lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wstrzymaj się do jutra z clexane masz podrażnione wszystko a plamienie teraz nie jest Ci potrzebne .
    Ja Wit d biorę w kropelkach na receptę dr mi przypisuje za grosze Vigantol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 18:18

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 napisała: Ile tych leków trzeba brać, masakra

Mój mąż kupił mi specjalne pudełko na leki związane z in vitro, które wypakowałam po brzegi :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek zgadza się dr K bardziej przychylam jest do zapisywania leków w razie "w" . Ja dzisiaj 1 zastrzyk ż clexane i siniak i na pół brzucha :(

My pudełka na leki mamy od 3 lat gorzej jak staruszki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 18:17

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko: punkcje zawsze robią z rana ? Mi prawdopodobnie wypadnie w czwartek, a niestety wybitnie mi nie pasuje mieć pobierania rano :(

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Pytanko: punkcje zawsze robią z rana ? Mi prawdopodobnie wypadnie w czwartek, a niestety wybitnie mi nie pasuje mieć pobierania rano :(

Tak robią rano bo nie można jeść 6h przed zabiegiem. A może uda się Tobie na piątek? Ja ostatnio miałam podane wtorek lub środę i padło na środę by jajeczka jeszcze urosły ;)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Obawiam się że jeśli jajeczka będą odpowiedniej wielkości nie zrobisz nic . Musisz sobie wszystko poprzestawiac póki masz na to czas . U nas był problem z M ale dr mówiła że w razie co można nasienie zamrozić lub zrobić punkcie na 12 czy 13 . Porozmawiaj z lekarzem i znajdziecie zloty środek.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź mam nadzieję że coś razem wymyślimy :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Dziewczyny wszystko wiem...
    miłe zaskoczenie: beta 73,99!! :)
    Boję się cieszyć bo to jeszcze długa droga przed Nami ale dziękuję Wam za wsparcie i kciuki! Z Wami łatwiej to wszystko przejść :)
    w środę beta powtórka, oby nie spadła...
    Gratulacje!!!! :) piekna beta! Oby tak dalej!

• Alberta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada piękny prezent na 30 urodziny sobie sprawisz. I macie dwa mrozaki?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła brata w swoje urodziny 12 grudnia a MałaHD ma szansę na 17 grudnia trafić w swoje :)

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nasze mamy: Campari, Dżdżownica, Anntona czytacie nas, co u Was?
    Gabrysia na kiedy masz termin? Jak się miewasz?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta termin mam na 17 a urodziny 14, więc królowa mogłaby wyjść te kilka dni wcześniej. Tym bardziej, że już leżę w szpitalu więc nie chciałabym tutaj spędzić wigilii ;)
    A u Ciebie jak się sprawy mają? Jakieś postępy?

Anakonda a co u was?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Mada piękny prezent na 30 urodziny sobie sprawisz. I macie dwa mrozaki?

Oj Alberta chciałabym bardzooo... jeszcze jestem z września to wogole bylby najpiękniejszy prezent ale to wszystko jest takie nieprzewidywalne. Pierwsza ciąża blizniacza, beta niecałe 72 a serduszka przestały bić... tego tak się boję ale przede mną kolejna beta by sprawdzić czy ładnie rośnie :)
    Tak zostały nam dwa mrozaki :)

Mała8 lubi tę wiadomość

‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ