X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, to jest jakaś masakra cenowa. My zaliczyliśmy tylko jedna podwyżkę w 2016 wiosna :/
    A czy teraz ivf jest gdzieś refundowane?

Aina
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie miasta mają swoje programy refundacji, ale rząd ma zamiar im to zablokować więc de facto można powiedzieć że nie ma żadnej refundacji... Są też jakieś programy badawcze ale tam zazwyczaj można mieć tylko jedną góra dwie próby za sobą więc wydaje mi się że jakbyście chcieli podejść to nie ma szans na żadną refundację tylko trzeba by ponieść pełne koszta niestety.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest masakra cenowa .Dla mnie wizyta 150 zł za 10 min albo 5 to dużo , Ja za same próby do transferu spokojnie zrobiłabym IV IVF i wiedziałabym ,że pieniądze poszły na procedurę a nie grę w kotka i myszkę .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u poprzedniego gina za wizytę monitorującą owulacje płaciłam 30zl wiec jak usłyszałam w Medarcie 150zl to tez się trochę zdziwiłam. A u dr Sz ostatnio płaciłam za genetyczne 350zl a wczesniej było 300zl :/

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziś słyszałam jak jakaś babka próbowała się umówić do Sz... Moly ciesz się że udało Ci się zapisać! A kiedy on w ogóle ma ten urlop że tak trudno się zapisać?

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek to dr Sz też ma urlop w najbliższym czasie?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly tu już coś wspominała a ja dziś słyszałam tylko że babka nie mogła się umówić, bo dr ma urlop, dlatego się zastanawiam kiedy i ile on tego urlopu ma że nie można się do niego dostać :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umawiałam się do niego miesiąc temu i wolny termin dopiero 2 stycznia. W tamtym tygodniu próbowałam przyspieszyć wizytę żeby przed świętami jeszcze iść, to w rejestracji mi powiedziały, że nie ma szans chyba, że ktoś zrezygnuje. Dr przyjmuje do jutra i potem od nowego roku :)

Edit, a tego 2 stycznia i tak mnie Pani w rejestracji wcisnęła, bo już miał prawie wszystko zajęte ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 20:11

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to już widzę styczeń jak nie będzie dr K i Ż :/ masakra się zapowiada :/
    mam nadzieję że gdzieś nas powciskają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o masakrę cenową za wizytę to ja mam małą anegdotkę ;)
    Po usg prenatalnym u dr Sz możemy zmienić lekarza prowadzącego i szukaliśmy kogoś bliżej miejsca zamieszkania. Rozpytywaliśmy po znajomych, rozglądałam się też w internecie i jak czytałam niektóre opinie o lekarzach to mi się odechciewało dalszych poszukiwań.
    W końcu koleżanka poleciła pewnego dr, na stronie znany lekarz opinie fantastyczne więc dzwonię uradowana żeby się na wizytę zapisać i na sam koniec z ciekawości zapytałam o cenę za prowadzenie ciąży i mina mi zrzedła, bo 400zł za każdą wizytę to jednak chyba lekka przesada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 20:25

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe czyli może być drożej ;)

• Alberta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wizyty ciążowe już od pęcherzyka 250zł. Imbirek o której byłaś dziś w klinice? Szkoda, że się rozminęłyśmy bo ja od 10:20-11:20. Radziła pielęgniarka leżeć 20 minut po transferze. Dr B mówił że będzie w święta i po, ogólnie zmęczony a czeka go napięty styczeń. Susełek jak z Twoim transferem? Kornel wieści są?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ty jesteś w ciąży to dr Kru, in vitrówki dr B pewnie i się podzieli :)
    Moly to jakiegoż ty sobie wybrałaś doktorka że taka cena? Jeśli myślisz o zmianie lekarza to zastanów się gdzie chcesz rodzić i wybierz lekarza z danego szpitala - jeśli chodzi o św rodzinę to dziewczyny tu chodziły do Olejniczaka, Jachowskiego lub ordynatora Kujawy ale jak to cenowo wygląda to nie mam pojęcia :) wiem że z tą trójką lekarzy załatwisz wszystko, bo oni są tymi 'z góry' w św rodzinie i jak coś się będzie działo (odpukać) to masz wejście do szpitala bez problemu :) albo zmień sobie na dr Kru, fantastyczny człowiek też ma wejścia do św ale przez ordynatora :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze niestety nie ma coraz bardziej mam czarne myśli, dziś pół nocy nie spałam z nerwów :/
    Boje się, że będzie powtórka z rozrywki, ale pocieszam się że 12 cały czas dzielnie przetrwała to może któreś z czwórki będzie z zdrowe :)
    A nie widzi mi się wydawać ponad 10 koła na przebadanie reszty gromady...

klz9krhmyflvohw4.png
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta to ja jakoś tak właśnie u dr Kru siedziałam :) bo mieliśmy wizytę na 10.30 ale przyjął nas chyba 15 min wcześniej a potem szliśmy od razu do ktg :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel pewnie mają dużo pracy i dlatego tak długo czekacie. Będziecie brali po jednym czy dwa zarodku?
    Wiwi super beta, bądź dobrej myśli.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Anna ty jesteś w ciąży to dr Kru, in vitrówki dr B pewnie i się podzieli :)
    Moly to jakiegoż ty sobie wybrałaś doktorka że taka cena? Jeśli myślisz o zmianie lekarza to zastanów się gdzie chcesz rodzić i wybierz lekarza z danego szpitala - jeśli chodzi o św rodzinę to dziewczyny tu chodziły do Olejniczaka, Jachowskiego lub ordynatora Kujawy ale jak to cenowo wygląda to nie mam pojęcia :) wiem że z tą trójką lekarzy załatwisz wszystko, bo oni są tymi 'z góry' w św rodzinie i jak coś się będzie działo (odpukać) to masz wejście do szpitala bez problemu :) albo zmień sobie na dr Kru, fantastyczny człowiek też ma wejścia do św ale przez ordynatora :)

Imbirek do najdroższego w całym województwie, może ma fotel z masażerem :D Ja to najchętniej zostałabym u dr B, ale tak jak wspomniałam nie jestem z Poznania i dojazdy by mnie wykończyły. Na ostatniej wizycie pytałam się dr B czy poleci kogoś w naszej okolicy i wspomniał o swoim promotorze, który jest ordynatorem więc chyba zawitamy do niego.

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak we wrześniu rzuciłam, że chce dwójkę to Ż powiedział że to niebezpieczne, a mój M to się skrzywił na myśl o dwójce :-)
    Kiedy betujesz i jakiej klasy zarodek podali ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wizyty ciążowe to inna bajka ja bym dala miliony by na takie chodzić. A ja płacę za "nic " w zasadzie . No może 2 min usg i ewentualnie recepty badania leki i wychodzi 1000 miesiąc

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek i jak chłopcy? Jakieś wytyczne kiedy mogą się pojawić?
    Beta za tydzień a nawet 6ty dzień kusi mimo że to święta Alab HCP będzie otwarty.
    Polna też ale wynik osobiście trzeba tam odebrać. 5AC, nie spotkałam się z takim na forum. Zazwyczaj są A i B. Pani biolog stwierdziła, że najlepsze są AA, ale różne dają ciążę.

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ