X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Imbirek i jak chłopcy? Jakieś wytyczne kiedy mogą się pojawić?
    Beta za tydzień a nawet 6ty dzień kusi mimo że to święta Alab HCP będzie otwarty.
    Polna też ale wynik osobiście trzeba tam odebrać. 5AC, nie spotkałam się z takim na forum. Zazwyczaj są A i B. Pani biolog stwierdziła, że najlepsze są AA, ale różne dają ciążę.

To już trzymam kciuki za pozytywną betę ! :) mam nadzieję, że dla Ciebie grudzień też będzie piekny :)

Alberta lubi tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda jutro decydujący dzień, ufam że endo współpracuje. I będziemy razem szczęśliwe w Nowy Rok.
    Wzięłam Relanium i rozdygotanie wewnętrzne ucichlo a senność nie naszła. Każdy inaczej reaguje.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mada, a gdzie Twój suwaczek?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta to trzymam kciuki obyś miała najpiękniejszą gwiazdkę w życiu :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda rozumiem o co Ci chodzi :) Z całego serca Ci życzę żebyś niedługo chodziła tylko na wizyty ciążowe.

Alberta a ja myślałam, że Ty jesteś oaza spokoju :)

anakonda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Dziękuję Mada, a gdzie Twój suwaczek?

Boję się go jeszcze zrobić bo nie chce zapeszać.. a jestem przed wizytą. Już mężowi panikuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 21:23

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jachowski kiedyś pracował na Polnej, widać zmienił szpital.
    Anakonda - masz rację - wprowadzam zakaz narzekania na koszty dla ciężarówek ;)
    Kornel to że długo czekacie to przecież o niczym nie świadczy. Mi dr K mówiła że średnio 70% zarodków jest nieprawidłowych wiec z 4 przynajmniej 1 powinien być dobry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ale wizyty ciążowe to inna bajka ja bym dala miliony by na takie chodzić. A ja płacę za "nic " w zasadzie . No może 2 min usg i ewentualnie recepty badania leki i wychodzi 1000 miesiąc

Anakondo a Ty nie myślałam o zmianie lekarza? Dr Z lub B? Może by inaczej spojrzeli na Twój problem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    A wizyty ciążowe już od pęcherzyka 250zł. Imbirek o której byłaś dziś w klinice? Szkoda, że się rozminęłyśmy bo ja od 10:20-11:20. Radziła pielęgniarka leżeć 20 minut po transferze. Dr B mówił że będzie w święta i po, ogólnie zmęczony a czeka go napięty styczeń. Susełek jak z Twoim transferem? Kornel wieści są?

Odebrałam wyniki badań, ale nic mi one nie mówią. Bardzo niski progesteron. Wy pisałyście o innych wartościach. Czekamy na owulację. A wyniki to progesteron 0,501 ng/ml; LH 39,4 mIU/mL, estradiol 188,8 pg/ml. Czekam na sms od dr.

Anakonda wierzę, że w końcu te twoje niesforne endo się poprawi i podejdziemy razem do transferu w grudniu.

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o dr ze Sw.Rodziny, polecam dr Olejniczaka, znam go jeszcze z polnej. Nie bylam jego stała pacjentka, traktowal mnie bardzo dobrze, kontakt telefoniczny super, co w ciazy bardzo wazne. Oczywiscie mogl sie zmienic choc nie sadze-przemily czlowiek, troche pierdoła;)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta trzymam mocno kciuki, mam nadzieje, ze w 2018 wkroczysz z fasolka!
    Kolejna pozytywna beta jest Twoja! I tego sie trzymajmy!:)

• Alberta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym brać luteinę podjęzykową ale dr B powiedział, że nie zaleca. Ma może któraś z Was zbędna? Oprócz dwóch Prolutexów, 2x2 Duphaston zapisał luteinę i mam stres, że konieczna a wypływania mam dość.
    W naszej poczekalni twarze kobiet w ciąży są spokojne a staraczek napięte. Zauważyłyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 23:04

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, to wynik z dziś? Jaki duży był pęcherzyk? Estradiol ładny, progesteron przed owu musi być niższy, a nie wiem czy poziom LH nie wskazuje na pik (nie pamiętam norm niestety)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Chciałabym brać luteinę podjęzykową ale dr B powiedział, że nie zaleca. Ma może któraś z Was zbędna? Oprócz dwóch Prolutexów, 2x2 Duphaston zapisał luteinę i mam stres, że konieczna a wypływania mam dość.
    W naszej poczekalni twarze kobiet w ciąży są spokojne a staraczek napięte. Zauważyłyscie?

Zagadaj w aptece żeby Ci zamienili z dopochwowej na podjęzykową jak taką koniecznie chcesz. Jak płacisz pełnopłatnie to nie powinno być problemu. Sprawdż tylko czy dr B nie zaznaczył na Rp "NZ"( nie zamieniać ).

• anakonda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Anakondo a Ty nie myślałam o zmianie lekarza? Dr Z lub B? Może by inaczej spojrzeli na Twój problem?
    Może i bym zmieniła ale się zraziłam i wolę zostać u dr K . Może przejdę się kiedyś do Ż ale i tak oni omawiają razem jakieś tam przypadki .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Odebrałam wyniki badań, ale nic mi one nie mówią. Bardzo niski progesteron. Wy pisałyście o innych wartościach. Czekamy na owulację. A wyniki to progesteron 0,501 ng/ml; LH 39,4 mIU/mL, estradiol 188,8 pg/ml. Czekam na sms od dr.

Anakonda wierzę, że w końcu te twoje niesforne endo się poprawi i podejdziemy razem do transferu w grudniu.
    Estradiol niski trochę powinien być 200 ale widać że masz pik prg ok .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 06:32

3 IUI , 5IVF

• anakonda Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

3 IUI , 5IVF

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    Susełek, to wynik z dziś? Jaki duży był pęcherzyk? Estradiol ładny, progesteron przed owu musi być niższy, a nie wiem czy poziom LH nie wskazuje na pik (nie pamiętam norm niestety)
    Wyniki z 19, a pęcherzyk 18 ale usg było 18 grudnia. Dziś idę na usg więc się ostatecznie roztrzygnie.

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że 6 dni po transferze to za wcześnie na sikacza dziś zrobiłam i dupa :(
    Dodam że 5 dniowa blastocysta (2)

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinicia mysle ze za wczesnienie 7 dnia bete proponuje

Wiwi92
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ