X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam wizytę u Ż w 3 dc.
    Myśle, że do piątku będą wyniki...

klz9krhmyflvohw4.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornel a pisałaś do dr czy są te wyniki? to już trochę długo...

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam, że dziś jest mój 1 dc i czy mam się wstawić u niego w piątek odpisał "Tak." We wrześniu p.biolog do mnie dzwoniła na tą chwilę cisza więc nie wiem czy są czy nie. Myślę, że napisał by mi coś, ale niestety nie jest zbyt wylewny doktorek w smsach :)
    Dziś mija dokładnie tydzień od badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 19:59

klz9krhmyflvohw4.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może ma te wyniki jak chce żebyś przyszła :)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę, że pozytywne :)

anna_b, Alberta lubią tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No raczej ;) Inaczej by Cię nie zapraszał na wizytę :)

kornelkornel lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel, trzymam kciuki!
    Wiwi, beta pieknie przyrasta!
    Alberta jak samopoczucie?
    Suselek, co u Ciebie, bedziesz miec teraz criotransfer?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Kornelkornel, trzymam kciuki!
    Wiwi, beta pieknie przyrasta!
    Alberta jak samopoczucie?
    Suselek, co u Ciebie, bedziesz miec teraz criotransfer?
    Wygląda na to,że tak. 3 dzień pod rząd mam badania krwi- hormony. Czekam jeszcze na wyniki. A w Wigilie tu niespodzianki nie będzie znowu badanie krwi tym razem progesteronu , usg w I dzień Świąt i jak wszystko będzie ok to transfer w II dzień Świąt :)
    Może się miniemy w Święta z Albertą w HCP.

A ty JaMama84 z tego co pamiętam na luty?

• Alberta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej aptece dali podjęzykową. Dziwny smak, gorzkawy. Czy któraś z Was brała?
    Drugi dzień nie wiadomo co myśleć, na dwoje babka wróżyła. Nie zapytałam biolog czy blastka kompaktowała, pewnie nie bo by powiedziała sama?
    Pojechałabym do HCP w pierwsze święto, ale komunikacja nie jeździ, poza tym od 7 dnia uznają w klinice betę. Karincia jak Twój wynik dziś?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku nic nie było widać ale jak test wysechł to pojawiła się jaśniutka kreseczka. Dziś Beta całą noc nie spałam :)

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia trzymamy kciuki za bete, wogole za wszystkie dziewczyny oby ta koncowka roku byla pozytywna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 08:43

Wiwi92
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta zależy który lekarz :) K uznawała wyniki z 6 dpt u mnie, bo jak wyszło mi zero to mówiła że mogę dla świętego spokoju powtórzyć za dwa dni ale jak chcę to leki mogę odstawić bo jak się nic nie ruszyło to się nie ruszy :) ale wiadomo, lepiej sobie zrób w tym 7 dniu i miej pewność absolutną. A luteina jest okropna, ale przyzwyczaisz się :) potem już nie będziesz czuć jej smaku.
    Karincia powodzenia!

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia 3mam kciuki. O której będziesz miała wynik bo nie wiem jak długo zaciskać?

• Campari Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    W drugiej aptece dali podjęzykową. Dziwny smak, gorzkawy. Czy któraś z Was brała?
    Drugi dzień nie wiadomo co myśleć, na dwoje babka wróżyła. Nie zapytałam biolog czy blastka kompaktowała, pewnie nie bo by powiedziała sama?
    Pojechałabym do HCP w pierwsze święto, ale komunikacja nie jeździ, poza tym od 7 dnia uznają w klinice betę. Karincia jak Twój wynik dziś?
    Alberta ja brałam. 8 dziennie. Ohyda. Wolałam dowcipną, ale ze względu na niekończące się infekcje brałam podjęzykową...brrr, ble, fuj.

r9bzabd.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wrażenie że jem tynk że ściany po luteinie podjezykowej. Ale kwestia przyzwyczajenia .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Nasza ma 6 zębów i chodzi już przy meblach. Niedawno po raz pierwszy usłyszałam wyczekiwane „mama”, a teraz nie ma tego końca. Rozwija się zdrowo, a ja jestem w niej zakochana. Również nie chciałabym wracać do pracy, bo pewnie dziecko do żłobka bym musiała oddać, ale czas pokaże. Z facetami to już tak jest, dla nich to jest obnazanie, mega wstydliwą kwestia. Mąż wie, ile wydaliśmy na 4 ivf. W medart zostawiliśmy już niecałe 50 tys. Dla nas to ogromna kasa. To myśle tez do niego przemawia, bo czy poprzestalibysmy na jednym? Chyba muszę zapytać doktorka, czy nie planuje promocji „5 ivf gratis!” Hehe. No i te dojazdy, a mamy bardzo daleko, tym bardziej teraz z dzieckiem. Ale zobaczymy. Narazie cieszymy się tym, co mamy.

No jeśli chodzi o kwestie finansowe to faktycznie miażdżą kieszeń :( I nie zapowiada się żeby było taniej a i Państwo nie pomaga. Najważniejsze że corcie już macie a tak jak piszesz, czas pokaże a może i szczęście dopisze w naturalnych staraniach :) Macie jeszcze czas, dobrze pamiętam że jesteś przed 30?

Campari A Ty planujesz rodzeństwo dla Pawełka? :)

• Campari Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybirth, chciałabym, żeby nie był sam. Do ivf na pewno już nie podejdziemy, a i specjalnie się nie staramy. I nie nastawiam się, mam już swoje lata więc też zdaję sobie sprawę, że drugiego cudu może nie być. I mam też wiele obaw (najwięcej gdy lulam tego małego przytulaka pół nocy ;-) ) Leżenie w ciąży a i Pawełek do łatwych dzieci nie należy. Ale będzie co będzie :-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, fasola już nie jest fasolą tylko mini człowiekiem :) oko mi trochę załzawiło jak miniatura nam pomachała mini rączką ;)

Mada kciuki za jutro :-)

Imbirek91, anna_b, Alberta, anakonda, JaMama84, gabrysia111, Mada29, susełek, Dominique1995, antonna, MalaHD lubią tę wiadomość

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki beta 154 nie wierze ☺

Imbirek91, kornelkornel, anna_b, Alberta, Moly, gabrysia111, Mada29, susełek, antonna, Lizzinka lubią tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę, proszę kolejny wysyp ciąż :) gratulacje! W sam raz przed świętami :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ