Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Susełek dlaczego masz badania krwi trzy dni pod rząd?
    Pewnie estradiol był nisko i dr K kazała sprawdzać aż uzyska wartość powyżej 200 .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Medarcie przydałby się licznik urodzonych dzięki ich pomocy dzieci bo jak widać po forum ostatnio idą jak burza z ciążami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej już odstawiłam 1 Prolutex teraz schodzę z Divigelu i Estrofemu w ciągu 2 tygodni przestanę brać. Clexane, Duphaston, Luteina i 1 Prolutex bez zmian.
    Metylowany i B12 nadal mam brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 15:55

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady!!! Ale mnie odmlodzilas, ja tuż przed 40-ka jestem niestety.

Aina
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa jak przed 40?? Sądziłam, że jesteś dużo młodsza ode mnie.

r9bzabd.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam raz w sobote i najlepiej byc od rana bo kurier zabiera kolo 13-14. Krew pobiera ta pani co przygotowuje do zabiegow wiec mozliwe ze bedzie trzeba chwile poczekac.

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Wcześniej już odstawiłam 1 Prolutex teraz schodzę z Divigelu i Estrofemu w ciągu 2 tygodni przestanę brać. Clexane, Duphaston, Luteina i 1 Prolutex bez zmian.
    Metylowany i B12 nadal mam brać.

A co robicie z dr? Zostajecie u B? Czy nadal szukasz innego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Susełek dlaczego masz badania krwi trzy dni pod rząd?

W sumie jak pisze Anakonda. Ale mam już estradiol 230 i dziś już nic nie pisała o kuciu.

anakonda lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    W sumie jak pisze Anakonda. Ale mam już estradiol 230 i dziś już nic nie pisała o kuciu.
    Bo ja dr K znam jak własną kieszeń :) A tak serio to u dr ma być tyle i tyle koniec kropka.

Magda1922 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    A co robicie z dr? Zostajecie u B? Czy nadal szukasz innego?

Dzisiaj była ostatnia wizyta, zapisałam sie już do profesora, który był promotorem dr B i on bardzo go polecał. Podobno specyficzny ale dobry specjalista :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dzisiaj była ostatnia wizyta, zapisałam sie już do profesora, który był promotorem dr B i on bardzo go polecał. Podobno specyficzny ale dobry specjalista :)

To nas nie opuszczaj i informują co u Was :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę czytała i informowała na bieżąco :)

Alberta, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Provag a on doustny jest. Kiedyś reklamowany jako nasze polskie bakterie. Od progesteronu mam wypieki na policzkach a w głowie tak dziwnie. Na wątku angielskim ciekawa historia, że na transferach musi być obecny partner. Kobieta wzięła mrozaka po rozwodzie i sfałszowała podpis byłego męża. Po porodzie pozwała go o alimenty a on szpital.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari no co Ty? No kurczę, chyba ze gdzie wkradł mi się błąd i zamiast 3 z przodu omyłkowo wpisałam 2 hihi, ale chyba nie :) Jak synuś? Działacie w temacie rodzeństwa?

Aina
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa już pisałam :-) generalnie byśmy chcieli. Ale Pawełek naprawdę daje w kość i ostatnie czego teraz mi trzeba to ciąża (pewnie w poziomie) i noworodek ;-) sen, sen i jeszcze raz sen, to jest to o czym naprawdę marzę.
    A ogólnie synuś w porządku. Zdrowy, bystry. Mamy już 9 zębów i pierwsze samodzielne kroczki za nami. Nie wiem kiedy to zleciało, kiedy z tego nieporadnego robaczka stał się małym, rozgadanym łobuzem.

r9bzabd.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari Pawełek nie śpi w nocy? To przez ząbki?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Lady!!! Ale mnie odmlodzilas, ja tuż przed 40-ka jestem niestety.

No co Ty gadasz! Hihi! To ja nie wiem skąd to mi się wzięło. No ja też do najmłodszych już nie należę dlatego z rodzeństwem muszę się zbierać.

Dziewczyny A powiedzcie mi od czego zależy transfer na cyklu stymulowanym A naturalnym? Może któraś na forum wie? Chciałabym podejść najbardziej naturalnie jak się da ale nie wiem od czego to jest uzależnione.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, to chyba indywidualnie od pacjentki zależy. U mnie ciągle były problemy z owu, na Polnej się upierali na cykl naturalny, różne metody stymulacji i albo nic nie rosło, albo robiła się torbiel i tak kilka miesięcy. W MedArt Pani dr od razu zdecydowała o cyklu sztucznym, za co jestem wdzięczna, bo szkoda mi było czasu na być może bezsensowne stymulacje. Ale jeśli u ciebie nie ma z owu problemów, to raczej nie będzie przeszkód, by tak próbować. Tylko wtedy czeka Cię z pewnością więcej wizyt niż na cyklu sztucznym, bo jednak trzeba przypilnować odpowiedniego momentu. Z mojej perspektywy za bardzo nie widzę różnicy między jednym a drugim, tyle tylko, że na sztucznym trzeba pilnować przyjmowania estrogenów i progesteronu, bo nie ma ich naturalnie w organizmie.

Ainaa lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Lady, ja mam córeczkę z ivf na naturalnym, a miałam dwa stymulowane i dwa naturalne, wiec najlepiej znam różnice, a są to: cykl naturalny całkowity brak stymulacji, pęcherzyk rośnie naturalnie, jeździsz na podglądanie, gdy jest odpowiednio duży robi się punkcję. Od punkcji progesteron się bierze i dalej już wszystko tak samo jak przy stymulowany. Ja gdybym miała podchodzić do kolejnych ivf to tylko na naturalnym.

Campari, a Ty karmisz piersią? Mały ma tak ciezkie noce? Nasza gwiazda, odpukać, praktycznie noc przesypia. Ale ciezkie momenty tez były i wiem co to znaczy chodzić jak zombi. Szczerze współczuje, ale to minie.

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, teraz po wpisie Gabi zajarzylam, ze nie o ivf a sam ET pytasz...cykl sztuczny wg mnie lepszy. Lekarz ma kontrole nad wszystkim. Tylke ten estrofem bierze się potem do końca pierwszego trymestru.

Aina
‹‹ ‹ 694 695 696 697 698 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ