X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Susełek dlaczego masz badania krwi trzy dni pod rząd?
    Pewnie estradiol był nisko i dr K kazała sprawdzać aż uzyska wartość powyżej 200 .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Medarcie przydałby się licznik urodzonych dzięki ich pomocy dzieci bo jak widać po forum ostatnio idą jak burza z ciążami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej już odstawiłam 1 Prolutex teraz schodzę z Divigelu i Estrofemu w ciągu 2 tygodni przestanę brać. Clexane, Duphaston, Luteina i 1 Prolutex bez zmian.
    Metylowany i B12 nadal mam brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 15:55

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady!!! Ale mnie odmlodzilas, ja tuż przed 40-ka jestem niestety.

Aina
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa jak przed 40?? Sądziłam, że jesteś dużo młodsza ode mnie.

r9bzabd.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam raz w sobote i najlepiej byc od rana bo kurier zabiera kolo 13-14. Krew pobiera ta pani co przygotowuje do zabiegow wiec mozliwe ze bedzie trzeba chwile poczekac.

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Wcześniej już odstawiłam 1 Prolutex teraz schodzę z Divigelu i Estrofemu w ciągu 2 tygodni przestanę brać. Clexane, Duphaston, Luteina i 1 Prolutex bez zmian.
    Metylowany i B12 nadal mam brać.

A co robicie z dr? Zostajecie u B? Czy nadal szukasz innego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Susełek dlaczego masz badania krwi trzy dni pod rząd?

W sumie jak pisze Anakonda. Ale mam już estradiol 230 i dziś już nic nie pisała o kuciu.

anakonda lubi tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    W sumie jak pisze Anakonda. Ale mam już estradiol 230 i dziś już nic nie pisała o kuciu.
    Bo ja dr K znam jak własną kieszeń :) A tak serio to u dr ma być tyle i tyle koniec kropka.

Magda1922 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    A co robicie z dr? Zostajecie u B? Czy nadal szukasz innego?

Dzisiaj była ostatnia wizyta, zapisałam sie już do profesora, który był promotorem dr B i on bardzo go polecał. Podobno specyficzny ale dobry specjalista :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dzisiaj była ostatnia wizyta, zapisałam sie już do profesora, który był promotorem dr B i on bardzo go polecał. Podobno specyficzny ale dobry specjalista :)

To nas nie opuszczaj i informują co u Was :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę czytała i informowała na bieżąco :)

Alberta, Mada29, susełek lubią tę wiadomość

• Alberta Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Provag a on doustny jest. Kiedyś reklamowany jako nasze polskie bakterie. Od progesteronu mam wypieki na policzkach a w głowie tak dziwnie. Na wątku angielskim ciekawa historia, że na transferach musi być obecny partner. Kobieta wzięła mrozaka po rozwodzie i sfałszowała podpis byłego męża. Po porodzie pozwała go o alimenty a on szpital.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari no co Ty? No kurczę, chyba ze gdzie wkradł mi się błąd i zamiast 3 z przodu omyłkowo wpisałam 2 hihi, ale chyba nie :) Jak synuś? Działacie w temacie rodzeństwa?

Aina
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa już pisałam :-) generalnie byśmy chcieli. Ale Pawełek naprawdę daje w kość i ostatnie czego teraz mi trzeba to ciąża (pewnie w poziomie) i noworodek ;-) sen, sen i jeszcze raz sen, to jest to o czym naprawdę marzę.
    A ogólnie synuś w porządku. Zdrowy, bystry. Mamy już 9 zębów i pierwsze samodzielne kroczki za nami. Nie wiem kiedy to zleciało, kiedy z tego nieporadnego robaczka stał się małym, rozgadanym łobuzem.

r9bzabd.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari Pawełek nie śpi w nocy? To przez ząbki?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Lady!!! Ale mnie odmlodzilas, ja tuż przed 40-ka jestem niestety.

No co Ty gadasz! Hihi! To ja nie wiem skąd to mi się wzięło. No ja też do najmłodszych już nie należę dlatego z rodzeństwem muszę się zbierać.

Dziewczyny A powiedzcie mi od czego zależy transfer na cyklu stymulowanym A naturalnym? Może któraś na forum wie? Chciałabym podejść najbardziej naturalnie jak się da ale nie wiem od czego to jest uzależnione.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, to chyba indywidualnie od pacjentki zależy. U mnie ciągle były problemy z owu, na Polnej się upierali na cykl naturalny, różne metody stymulacji i albo nic nie rosło, albo robiła się torbiel i tak kilka miesięcy. W MedArt Pani dr od razu zdecydowała o cyklu sztucznym, za co jestem wdzięczna, bo szkoda mi było czasu na być może bezsensowne stymulacje. Ale jeśli u ciebie nie ma z owu problemów, to raczej nie będzie przeszkód, by tak próbować. Tylko wtedy czeka Cię z pewnością więcej wizyt niż na cyklu sztucznym, bo jednak trzeba przypilnować odpowiedniego momentu. Z mojej perspektywy za bardzo nie widzę różnicy między jednym a drugim, tyle tylko, że na sztucznym trzeba pilnować przyjmowania estrogenów i progesteronu, bo nie ma ich naturalnie w organizmie.

Ainaa lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Lady, ja mam córeczkę z ivf na naturalnym, a miałam dwa stymulowane i dwa naturalne, wiec najlepiej znam różnice, a są to: cykl naturalny całkowity brak stymulacji, pęcherzyk rośnie naturalnie, jeździsz na podglądanie, gdy jest odpowiednio duży robi się punkcję. Od punkcji progesteron się bierze i dalej już wszystko tak samo jak przy stymulowany. Ja gdybym miała podchodzić do kolejnych ivf to tylko na naturalnym.

Campari, a Ty karmisz piersią? Mały ma tak ciezkie noce? Nasza gwiazda, odpukać, praktycznie noc przesypia. Ale ciezkie momenty tez były i wiem co to znaczy chodzić jak zombi. Szczerze współczuje, ale to minie.

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, teraz po wpisie Gabi zajarzylam, ze nie o ivf a sam ET pytasz...cykl sztuczny wg mnie lepszy. Lekarz ma kontrole nad wszystkim. Tylke ten estrofem bierze się potem do końca pierwszego trymestru.

Aina
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ