X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada będzie dobrze, daj znać po wizycie jak tam się Twój bąbel spisuje ;)

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy co dalej niech rosnie bąbelek. Mdlosci narazie odpusiły teraz to mnie wzdecia męczą. Pytalam sie lekarza i moge sobie espumisans wziasc wrazie wu.

Mada to u Ciebie ktory juz tydzien?

Ruda wlasnie sobie dzis zalatwilam od kolezanki cos fajnego do czytania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:28

mao lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiste, że moja beta została zerem, ale walczyłam do końca.
    Susełek jak Twoja beta?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki :)
    Jestem w trakcie przygotowań do 1 ivf w Medarcie u dr Żaka.
    Wcześniej miałam 3 inseminacje na Polnej, po 3 ciąża pozamaciczna :(
    Od 18.12 biorę tabletki anty trybem ciągłym przez 40 dni.
    Wizytę mam na 27.01 więc odliczam z niecierpliwością dni
    Póki co trochę się gubię w informacjach o ivf ale czytam was i się dowiaduję.
    Wszystkim w trakcie procedur życzę samych pozytywnych bet :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakie igły do prolutexu trzeba kupić i jak zrobić zastrzyk !
    Jakieś rady ?
    U czy musi być jakiś odstęp czasowy między clexane a prolutexem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Jakieś rady ?

Ja robię zastrzyk jeden po drugim. A igły insulinówki używam, bo mniejsza igiełka.
    Również do Clexane. Mąż mi przelewa bo ja miałam 3 zastrzyki dziennie i oszczędzałam brzuszek. Tzn igła od Clexane tempa i lepiej insulinówką (ja mam 1 ml, kupuje w paczce jest 10 sztuk)
    Apropo czy któraś robi w uda zastrzyki? Bo ja mam tam fajny tłuszczyk. Jak to się robi od wewnętrznej strony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 19:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Oczywiste, że moja beta została zerem, ale walczyłam do końca.
    Susełek jak Twoja beta?

No nie ma jeszcze wyników. Liczyłam ze będą koło 16. Ale po Świetach chyba się dużo ludzi nazbierało i nie wyrabiają.Oprócz bety dr K kazała mi jeszcze zrobić jakieś HBA1C to może to przedłuża???

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prolutex robiłam igłą 0.4 (taki jasnoszary kolor, po prostu jak najciensza) i strzykawką 2ml. Prolutex ok. 16-17, clexane później, około 19. Prolutex dla mnie nieodczuwalny, gorzej z clexane -
    nie lubię strasznie! Ale z lenistwa nie chce mi się bawić w insulinówki :-)

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Jakieś rady ?

Ja też robię jeden po drugim tylko po dwóch stronach brzucha. Chyba MałaHD mi poradziła i kupiłam przez internet igły 0,35mm (w aptekach najmniejsze to 0,4mm) płyn pobieram igłą 0,7mm i strzykawką 2ml.

Alberta naprawdę bardzo mi przykro, działacie dalej czy robicie odpoczynek ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Apropo czy któraś robi w uda zastrzyki? Bo ja mam tam fajny tłuszczyk. Jak to się robi od wewnętrznej strony?

Jeszcze się nie odważyłam, ale niedługo będę już raczej musiała, bo brzuch zmaltretowany, a w boczesy boli jak cholera :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    O endo to najwiecej chyba wie Anakonda... na endo nie ma sposobów :-(
    Albo i nic :/ Szczerze to próby czy to cykl sztuczny czy naturalny żadne witaminki winka nie pomagają. Trza próbować. Ja narazie pasuje jakoś dr B znalazł mi za skórę i odpoczywam i całkiem mi z tym dobrze .

Ruda2017 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta przykro mi ale ja jestem zdania jeśli beta jest niska w 7dpt to nic dobrego z tego nie wynika .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja robię zastrzyk jeden po drugim. A igły insulinówki używam, bo mniejsza igiełka.
    Również do Clexane. Mąż mi przelewa bo ja miałam 3 zastrzyki dziennie i oszczędzałam brzuszek. Tzn igła od Clexane tempa i lepiej insulinówką (ja mam 1 ml, kupuje w paczce jest 10 sztuk)

Ja też robię zastrzyki insululinówkami,1ml z najcieńszymi igłami 0.3 ( zielone opakowanie ). Kupiłam kartonik 100szt przez internet bo w aptekach nie zawsze mieli.
    Od jakiegoś czasu robie zastrzyk Clexane w udo.Bałam się bardzo tej zmiany ale jest całkiem nieżle :) Od zewnętrznej strony się robi, można na całej długości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 20:22

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płyn Prolutex pobierałam igłą 1.2, a zastrzyk robiłam igłą 0.45x16mm (szukałam cieńszych i nie mogłam znaleźć). Clexane i Prolutex robiłam razem, ale po przeciwnych stronach brzucha.
    Ja od któregoś nastego tc robię Clexane w uda, w ich przednią stronę, mniej więcej w połowie wysokości między kolanem a pachwiną (czasem mi się uda złapać fajnie tuż nad kolanem, to też strzelam). I powiem Wam, że dopiero niedawno tak jakoś to opracowałam, że nie mam zrostów i siniaków, ale nie bardzo wiem, co robię, że teraz problemu nie ma... A próbowałam 2 razy przelać Clexane do insulinówki i za cholerę nie mogłam usunąć powietrza, więc dałam spokój.

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane dawalam w brzuch ale od pewnego czasu noga bo brzuch boli juz od zewnetrznej strony. Prolutex jeden w brzuch a drugi w posladek. Dr powiedzial ze clexane mozna w brzuch w noge w reke a plorutex brzuch albo posladek.

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) wszystko dobrze, Bąbel ma 1,71 cm :) serduszko też ładnie bije :) za dwa tygodnie kolejna wizyta. Nie wiem jak to wytrzymam, od dwóch dni już nie plamię i niech tak zostanie!

Wiwi według okresu wychodzi mi 8 tydzień a dr B według transferu wyszło 8t+1.

Alberta szkoda, zawsze jest ta nadzieja bo jak to mówią umiera ostatnia. Trzymaj się!

gabrysia111, Dominique1995, Ruda2017, Lizzinka, anna_b, susełek, Alberta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ja już po wizycie :) wszystko dobrze, Bąbel ma 1,71 cm :) serduszko też ładnie bije :) za dwa tygodnie kolejna wizyta. Nie wiem jak to wytrzymam, od dwóch dni już nie plamię i niech tak zostanie!

Super! Jeszcze 2 miesiące temu pisałaś, że zazdrościsz mi, że jestem na tym etapie (byłam chyba po potwierdzeniu pęcherzyka) i zobacz jak zleciało, bijące serducho i mały kosmonauta u Ciebie ;)

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pomoc :) w związku z twardnieniami brzucha dostałam taka dawkę lekow ze założyłam osobny kuferek :(
    Od luteiny już infekcja się pojawiła niestety wiec niestety prolutex wita. Cenowo masakra

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Mada! <3 trzymamy kciuki!
    Dominique, wiem... masakra z prolutexem. Wiesz, że w aptekach taniej niż w klinice? Zawsze 40-50 zł w kieszeni... chociaż coś ;-)

Mada29 lubi tę wiadomość

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka wrote:
    Super wieści Mada! <3 trzymamy kciuki!
    Dominique, wiem... masakra z prolutexem. Wiesz, że w aptekach taniej niż w klinice? Zawsze 40-50 zł w kieszeni... chociaż coś ;-)

Wiem wiem :) dzisiaj kupiłam w klinice bo nie chciałam latać po aptekach ale już następnym razem poszukam :)

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ