WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada będzie dobrze, daj znać po wizycie jak tam się Twój bąbel spisuje ;)

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy co dalej niech rosnie bąbelek. Mdlosci narazie odpusiły teraz to mnie wzdecia męczą. Pytalam sie lekarza i moge sobie espumisans wziasc wrazie wu.

Mada to u Ciebie ktory juz tydzien?

Ruda wlasnie sobie dzis zalatwilam od kolezanki cos fajnego do czytania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:28

mao lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiste, że moja beta została zerem, ale walczyłam do końca.
    Susełek jak Twoja beta?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki :)
    Jestem w trakcie przygotowań do 1 ivf w Medarcie u dr Żaka.
    Wcześniej miałam 3 inseminacje na Polnej, po 3 ciąża pozamaciczna :(
    Od 18.12 biorę tabletki anty trybem ciągłym przez 40 dni.
    Wizytę mam na 27.01 więc odliczam z niecierpliwością dni
    Póki co trochę się gubię w informacjach o ivf ale czytam was i się dowiaduję.
    Wszystkim w trakcie procedur życzę samych pozytywnych bet :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakie igły do prolutexu trzeba kupić i jak zrobić zastrzyk !
    Jakieś rady ?
    U czy musi być jakiś odstęp czasowy między clexane a prolutexem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Jakieś rady ?

Ja robię zastrzyk jeden po drugim. A igły insulinówki używam, bo mniejsza igiełka.
    Również do Clexane. Mąż mi przelewa bo ja miałam 3 zastrzyki dziennie i oszczędzałam brzuszek. Tzn igła od Clexane tempa i lepiej insulinówką (ja mam 1 ml, kupuje w paczce jest 10 sztuk)
    Apropo czy któraś robi w uda zastrzyki? Bo ja mam tam fajny tłuszczyk. Jak to się robi od wewnętrznej strony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 19:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Oczywiste, że moja beta została zerem, ale walczyłam do końca.
    Susełek jak Twoja beta?

No nie ma jeszcze wyników. Liczyłam ze będą koło 16. Ale po Świetach chyba się dużo ludzi nazbierało i nie wyrabiają.Oprócz bety dr K kazała mi jeszcze zrobić jakieś HBA1C to może to przedłuża???

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prolutex robiłam igłą 0.4 (taki jasnoszary kolor, po prostu jak najciensza) i strzykawką 2ml. Prolutex ok. 16-17, clexane później, około 19. Prolutex dla mnie nieodczuwalny, gorzej z clexane -
    nie lubię strasznie! Ale z lenistwa nie chce mi się bawić w insulinówki :-)

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Jakieś rady ?

Ja też robię jeden po drugim tylko po dwóch stronach brzucha. Chyba MałaHD mi poradziła i kupiłam przez internet igły 0,35mm (w aptekach najmniejsze to 0,4mm) płyn pobieram igłą 0,7mm i strzykawką 2ml.

Alberta naprawdę bardzo mi przykro, działacie dalej czy robicie odpoczynek ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Apropo czy któraś robi w uda zastrzyki? Bo ja mam tam fajny tłuszczyk. Jak to się robi od wewnętrznej strony?

Jeszcze się nie odważyłam, ale niedługo będę już raczej musiała, bo brzuch zmaltretowany, a w boczesy boli jak cholera :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    O endo to najwiecej chyba wie Anakonda... na endo nie ma sposobów :-(
    Albo i nic :/ Szczerze to próby czy to cykl sztuczny czy naturalny żadne witaminki winka nie pomagają. Trza próbować. Ja narazie pasuje jakoś dr B znalazł mi za skórę i odpoczywam i całkiem mi z tym dobrze .

Ruda2017 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta przykro mi ale ja jestem zdania jeśli beta jest niska w 7dpt to nic dobrego z tego nie wynika .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Ja robię zastrzyk jeden po drugim. A igły insulinówki używam, bo mniejsza igiełka.
    Również do Clexane. Mąż mi przelewa bo ja miałam 3 zastrzyki dziennie i oszczędzałam brzuszek. Tzn igła od Clexane tempa i lepiej insulinówką (ja mam 1 ml, kupuje w paczce jest 10 sztuk)

Ja też robię zastrzyki insululinówkami,1ml z najcieńszymi igłami 0.3 ( zielone opakowanie ). Kupiłam kartonik 100szt przez internet bo w aptekach nie zawsze mieli.
    Od jakiegoś czasu robie zastrzyk Clexane w udo.Bałam się bardzo tej zmiany ale jest całkiem nieżle :) Od zewnętrznej strony się robi, można na całej długości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 20:22

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płyn Prolutex pobierałam igłą 1.2, a zastrzyk robiłam igłą 0.45x16mm (szukałam cieńszych i nie mogłam znaleźć). Clexane i Prolutex robiłam razem, ale po przeciwnych stronach brzucha.
    Ja od któregoś nastego tc robię Clexane w uda, w ich przednią stronę, mniej więcej w połowie wysokości między kolanem a pachwiną (czasem mi się uda złapać fajnie tuż nad kolanem, to też strzelam). I powiem Wam, że dopiero niedawno tak jakoś to opracowałam, że nie mam zrostów i siniaków, ale nie bardzo wiem, co robię, że teraz problemu nie ma... A próbowałam 2 razy przelać Clexane do insulinówki i za cholerę nie mogłam usunąć powietrza, więc dałam spokój.

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane dawalam w brzuch ale od pewnego czasu noga bo brzuch boli juz od zewnetrznej strony. Prolutex jeden w brzuch a drugi w posladek. Dr powiedzial ze clexane mozna w brzuch w noge w reke a plorutex brzuch albo posladek.

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) wszystko dobrze, Bąbel ma 1,71 cm :) serduszko też ładnie bije :) za dwa tygodnie kolejna wizyta. Nie wiem jak to wytrzymam, od dwóch dni już nie plamię i niech tak zostanie!

Wiwi według okresu wychodzi mi 8 tydzień a dr B według transferu wyszło 8t+1.

Alberta szkoda, zawsze jest ta nadzieja bo jak to mówią umiera ostatnia. Trzymaj się!

gabrysia111, Dominique1995, Ruda2017, Lizzinka, anna_b, susełek, Alberta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ja już po wizycie :) wszystko dobrze, Bąbel ma 1,71 cm :) serduszko też ładnie bije :) za dwa tygodnie kolejna wizyta. Nie wiem jak to wytrzymam, od dwóch dni już nie plamię i niech tak zostanie!

Super! Jeszcze 2 miesiące temu pisałaś, że zazdrościsz mi, że jestem na tym etapie (byłam chyba po potwierdzeniu pęcherzyka) i zobacz jak zleciało, bijące serducho i mały kosmonauta u Ciebie ;)

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pomoc :) w związku z twardnieniami brzucha dostałam taka dawkę lekow ze założyłam osobny kuferek :(
    Od luteiny już infekcja się pojawiła niestety wiec niestety prolutex wita. Cenowo masakra

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Mada! <3 trzymamy kciuki!
    Dominique, wiem... masakra z prolutexem. Wiesz, że w aptekach taniej niż w klinice? Zawsze 40-50 zł w kieszeni... chociaż coś ;-)

Mada29 lubi tę wiadomość

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka wrote:
    Super wieści Mada! <3 trzymamy kciuki!
    Dominique, wiem... masakra z prolutexem. Wiesz, że w aptekach taniej niż w klinice? Zawsze 40-50 zł w kieszeni... chociaż coś ;-)

Wiem wiem :) dzisiaj kupiłam w klinice bo nie chciałam latać po aptekach ale już następnym razem poszukam :)

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: