MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czekamy co dalej niech rosnie bąbelek. Mdlosci narazie odpusiły teraz to mnie wzdecia męczą. Pytalam sie lekarza i moge sobie espumisans wziasc wrazie wu.
Mada to u Ciebie ktory juz tydzien?
Ruda wlasnie sobie dzis zalatwilam od kolezanki cos fajnego do czytaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:28
mao lubi tę wiadomość
Wiwi92 -
Witam wszystkie staraczki
Jestem w trakcie przygotowań do 1 ivf w Medarcie u dr Żaka.
Wcześniej miałam 3 inseminacje na Polnej, po 3 ciąża pozamaciczna
Od 18.12 biorę tabletki anty trybem ciągłym przez 40 dni.
Wizytę mam na 27.01 więc odliczam z niecierpliwością dni
Póki co trochę się gubię w informacjach o ivf ale czytam was i się dowiaduję.
Wszystkim w trakcie procedur życzę samych pozytywnych bet
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDominique1995 wrote:Hej, jakie igły do prolutexu trzeba kupić i jak zrobić zastrzyk !
Jakieś rady ?
U czy musi być jakiś odstęp czasowy między clexane a prolutexem ?
Ja robię zastrzyk jeden po drugim. A igły insulinówki używam, bo mniejsza igiełka.
Również do Clexane. Mąż mi przelewa bo ja miałam 3 zastrzyki dziennie i oszczędzałam brzuszek. Tzn igła od Clexane tempa i lepiej insulinówką (ja mam 1 ml, kupuje w paczce jest 10 sztuk)
Apropo czy któraś robi w uda zastrzyki? Bo ja mam tam fajny tłuszczyk. Jak to się robi od wewnętrznej strony?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 19:48
-
nick nieaktualnyAlberta wrote:Oczywiste, że moja beta została zerem, ale walczyłam do końca.
Susełek jak Twoja beta?
No nie ma jeszcze wyników. Liczyłam ze będą koło 16. Ale po Świetach chyba się dużo ludzi nazbierało i nie wyrabiają.Oprócz bety dr K kazała mi jeszcze zrobić jakieś HBA1C to może to przedłuża??? -
Ja prolutex robiłam igłą 0.4 (taki jasnoszary kolor, po prostu jak najciensza) i strzykawką 2ml. Prolutex ok. 16-17, clexane później, około 19. Prolutex dla mnie nieodczuwalny, gorzej z clexane -
nie lubię strasznie! Ale z lenistwa nie chce mi się bawić w insulinówkiKonieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
nick nieaktualnyDominique1995 wrote:Hej, jakie igły do prolutexu trzeba kupić i jak zrobić zastrzyk !
Jakieś rady ?
U czy musi być jakiś odstęp czasowy między clexane a prolutexem ?
Ja też robię jeden po drugim tylko po dwóch stronach brzucha. Chyba MałaHD mi poradziła i kupiłam przez internet igły 0,35mm (w aptekach najmniejsze to 0,4mm) płyn pobieram igłą 0,7mm i strzykawką 2ml.
Alberta naprawdę bardzo mi przykro, działacie dalej czy robicie odpoczynek ? -
nick nieaktualny
-
Campari wrote:O endo to najwiecej chyba wie Anakonda... na endo nie ma sposobów
Szczerze to próby czy to cykl sztuczny czy naturalny żadne witaminki winka nie pomagają. Trza próbować. Ja narazie pasuje jakoś dr B znalazł mi za skórę i odpoczywam i całkiem mi z tym dobrze .
Ruda2017 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Alberta przykro mi ale ja jestem zdania jeśli beta jest niska w 7dpt to nic dobrego z tego nie wynika .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
susełek wrote:Ja robię zastrzyk jeden po drugim. A igły insulinówki używam, bo mniejsza igiełka.
Również do Clexane. Mąż mi przelewa bo ja miałam 3 zastrzyki dziennie i oszczędzałam brzuszek. Tzn igła od Clexane tempa i lepiej insulinówką (ja mam 1 ml, kupuje w paczce jest 10 sztuk)
Apropo czy któraś robi w uda zastrzyki? Bo ja mam tam fajny tłuszczyk. Jak to się robi od wewnętrznej strony?
Ja też robię zastrzyki insululinówkami,1ml z najcieńszymi igłami 0.3 ( zielone opakowanie ). Kupiłam kartonik 100szt przez internet bo w aptekach nie zawsze mieli.
Od jakiegoś czasu robie zastrzyk Clexane w udo.Bałam się bardzo tej zmiany ale jest całkiem nieżleOd zewnętrznej strony się robi, można na całej długości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 20:22
-
Ja płyn Prolutex pobierałam igłą 1.2, a zastrzyk robiłam igłą 0.45x16mm (szukałam cieńszych i nie mogłam znaleźć). Clexane i Prolutex robiłam razem, ale po przeciwnych stronach brzucha.
Ja od któregoś nastego tc robię Clexane w uda, w ich przednią stronę, mniej więcej w połowie wysokości między kolanem a pachwiną (czasem mi się uda złapać fajnie tuż nad kolanem, to też strzelam). I powiem Wam, że dopiero niedawno tak jakoś to opracowałam, że nie mam zrostów i siniaków, ale nie bardzo wiem, co robię, że teraz problemu nie ma... A próbowałam 2 razy przelać Clexane do insulinówki i za cholerę nie mogłam usunąć powietrza, więc dałam spokój. -
nick nieaktualnyJa już po wizycie
wszystko dobrze, Bąbel ma 1,71 cm
serduszko też ładnie bije
za dwa tygodnie kolejna wizyta. Nie wiem jak to wytrzymam, od dwóch dni już nie plamię i niech tak zostanie!
Wiwi według okresu wychodzi mi 8 tydzień a dr B według transferu wyszło 8t+1.
Alberta szkoda, zawsze jest ta nadzieja bo jak to mówią umiera ostatnia. Trzymaj się!gabrysia111, Dominique1995, Ruda2017, Lizzinka, anna_b, susełek, Alberta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Ja już po wizycie
wszystko dobrze, Bąbel ma 1,71 cm
serduszko też ładnie bije
za dwa tygodnie kolejna wizyta. Nie wiem jak to wytrzymam, od dwóch dni już nie plamię i niech tak zostanie!
Super! Jeszcze 2 miesiące temu pisałaś, że zazdrościsz mi, że jestem na tym etapie (byłam chyba po potwierdzeniu pęcherzyka) i zobacz jak zleciało, bijące serducho i mały kosmonauta u Ciebie
Mada29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLizzinka wrote:Super wieści Mada!
trzymamy kciuki!
Dominique, wiem... masakra z prolutexem. Wiesz, że w aptekach taniej niż w klinice? Zawsze 40-50 zł w kieszeni... chociaż coś
Wiem wiemdzisiaj kupiłam w klinice bo nie chciałam latać po aptekach ale już następnym razem poszukam