X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, beta super przyrasta, takze tak jak napisała Campari, spokojnie:)
    Ja co dwa dni robilam bete, jak byla powyzej 10 tys, to sugerowali, zebym nie przyjezdzała, tlumaczac, ze chyba do 10 tys. maszyna przelicza, a pozniej "recznie" czy jakos tak:)
    To jestesmy dwie wariatki :) ale takie przrosty uspokajaja, co? Tzn. do kolejnego badania:)))bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:15

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiedzieć, że jest nas wiecej ;-))

• Campari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że każda tu zrozumie Cię doskonale. Nie jesteśmy tu z przypadku :-)

r9bzabd.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, otoz to! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja transfer miałam 26.12.2017 a w 7dpt beta tylko 28, tzn, ze dziś 9dc powinnam mieć tylko 46???
    Przeczytałam gdzieś na mądrej stronie,że przyrost nie powinien być mniejszy niż 66 % co 48h.
    Ale u mnie w porównaniu z Tiliana to bardzo małe liczby, a dzielą nas tylko 2 dni.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek szczęście do zenitu, gratulacje serdeczne. Napisz nam jak poród, jak podobni do siebie są chłopcy.
    Tiliana bądź dobrej myśli.
    A tytuł wariatki pozwolę sobie przyznać bo nie odstawiłam leków po becie 0.1 8dpt, dziś 16dpt powtórzyłam betę i dam znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:57

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana a mi dr K kazała odstwaić no-spę, ale jeszcze pobiorę bo nie czuje się jeszcze na tyle spokojnie i pewnie. Więc ja mam też małego wisia, ale co tu się dziwić po tylu problemach. Wiec pisz śmiało co Cię boli nikt nawet nie mrugnie okiem :)

• Alberta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek każdy organizm jest inny, poczytaj że z tzw niskich bet są zdrowe dzieci. Wszystkie Ci powiemy że liczą się przyrosty. Choć i tu znajdą się wyjątki.

susełek lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Imbirek szczęście do zenitu, gratulacje serdeczne. Napisz nam jak poród, jak podobni do siebie są chłopcy.
    Tiliana bądź dobrej myśli.
    A tytuł wariatki pozwolę sobie przyznać bo nie odstawiłam leków po becie 0.1 8dpt, dziś 16dpt powtórzyłam betę i dam znać.

Alberta, kibicuje Ci z całego serca!

Alberta lubi tę wiadomość

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, jak Campari pisze - w ciąży trudno o przewidywalność, więc ze spokojem.

Susełek, każdy organizm jest inny, zarodki implantują też w innym tempie. Przyrost jest ważny, a nie wartości.

JaMama jeszcze w dwupaku :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Tiliana a mi dr K kazała odstwaić no-spę, ale jeszcze pobiorę bo nie czuje się jeszcze na tyle spokojnie i pewnie. Więc ja mam też małego wisia, ale co tu się dziwić po tylu problemach. Wiec pisz śmiało co Cię boli nikt nawet nie mrugnie okiem :)

susełek, ja jestem jakims mega ciezkim przypadkiem dla MedArtu i moze dlatego mam cała baterie leków przepisaną. Wystraszyłam sie troche o tą przekroczoną dawkę No-spy Max ale mam nadzieje ze na tak wszesnym etapie to nie zaszkodzi...
    A wyniki bety to podobno tak indywidualna sprawa - same widełki na konkretny tydzien sa tak szerokie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas ma trochę problem z zamartwianiem się, bo tak jak napisała Campari nie jesteśmy tu z przypadku. Ja przez pierwsze dwa miesiące miałam większość objawów ciążowych i nagle wszystko ustało co oczywiście podziałało na mój syndrom paniki :) Bardzo współczuję dziewczynom, które na samym początku mają krwawienia lub inne niepokojące rzeczy, bo domyślam się, że to ogromny stres.

Tiliana trzymam kciuki, Susełek beta przyrasta więc spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie z kliniki, że opracowana PAPPA jest do odbioru, wszystko wyszło prawidłowo więc dzisiaj u nas małe świętowanie :)

Tiliana, susełek, Alberta, Mada29, Lizzinka, anna_b lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    .

Tiliana trzymam kciuki, Susełek beta przyrasta więc spokojnie :)

Moly to nie jest moj przyrost, tylko wyliczenia/prognozy zestawione z wynikami Tiliany.
    Po prostu może trochę panikuje. Na dzisiejsze wyniki czekam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Moly to nie jest moj przyrost, tylko wyliczenia/prognozy zestawione z wynikami Tiliany.
    Po prostu może trochę panikuje. Na dzisiejsze wyniki czekam

Przepraszam, czytałam z telefonu, widać nieważnie :) daj znać jak będziesz miała wynik drugiej bety, na pewno Cię trochę uspokoi :)

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczęłam trzecie podejście do Endometrium ... Mam nadzieję, że tym razem urośnie !
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na Endo ?

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O endo to najwiecej chyba wie Anakonda... na endo nie ma sposobów :-(

r9bzabd.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek gratulacje niech się chlopaki zdrowo chowają.

Susełek ja tez nospy nie biore.

Bylam dzis w klinice fasolka sie rozwija jak narazie prawidlowo bylo slychac cicho serduszko ale narazie wolno bilo bo to dopiero 6 tydzien dzis.Lekarz kazal lezec i odpoczywac ze spokojem. Za tydzien kolejna wizyta powinno byc lepiej slychac. Krwawienie ustalo. Ale mam jakies skrzepki i moge jeszcze krwawic. Przez to lezenie.

Moly, Mada29, JaMama84 lubią tę wiadomość

Wiwi92
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Bylam dzis w klinice fasolka sie rozwija jak narazie prawidlowo bylo slychac cicho serduszko ale narazie wolno bilo bo to dopiero 6 tydzien dzis.Lekarz kazal lezec i odpoczywac ze spokojem. Za tydzien kolejna wizyta powinno byc lepiej slychac. Krwawienie ustalo. Ale mam jakies skrzepki i moge jeszcze krwawic. Przez to lezenie.

Wiwi super wieści :) leż spokojnie i odpoczywaj, masz teraz duuużo czasu na czytanie książek

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dzwonili do mnie z kliniki, że opracowana PAPPA jest do odbioru, wszystko wyszło prawidłowo więc dzisiaj u nas małe świętowanie :)

Moly ale się cieszę! :) :) Kolejny ciężar niepokoju mniej :)
    Ciekawe co ja się dziś dowiem bo wizyta przede mna...

Wiwi super że jest serduszko, ja też słyszałam na początku cichutko takie puk puk bo Babel był malutki a 5 dni później to już był dźwięk! Coś pięknego! :)

Imbirek gratulacje i dużo siły przy chlopakach! Najważniejsze, że zdrowi! Fajne imieniona, ciekawe który był taki rozrabiaka w brzuszku ;) trzymajcie się!

Suselek kciuki za przyrost! :)

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ