X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, beta super przyrasta, takze tak jak napisała Campari, spokojnie:)
    Ja co dwa dni robilam bete, jak byla powyzej 10 tys, to sugerowali, zebym nie przyjezdzała, tlumaczac, ze chyba do 10 tys. maszyna przelicza, a pozniej "recznie" czy jakos tak:)
    To jestesmy dwie wariatki :) ale takie przrosty uspokajaja, co? Tzn. do kolejnego badania:)))bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:15

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiedzieć, że jest nas wiecej ;-))

• Campari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że każda tu zrozumie Cię doskonale. Nie jesteśmy tu z przypadku :-)

r9bzabd.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, otoz to! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja transfer miałam 26.12.2017 a w 7dpt beta tylko 28, tzn, ze dziś 9dc powinnam mieć tylko 46???
    Przeczytałam gdzieś na mądrej stronie,że przyrost nie powinien być mniejszy niż 66 % co 48h.
    Ale u mnie w porównaniu z Tiliana to bardzo małe liczby, a dzielą nas tylko 2 dni.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek szczęście do zenitu, gratulacje serdeczne. Napisz nam jak poród, jak podobni do siebie są chłopcy.
    Tiliana bądź dobrej myśli.
    A tytuł wariatki pozwolę sobie przyznać bo nie odstawiłam leków po becie 0.1 8dpt, dziś 16dpt powtórzyłam betę i dam znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 13:57

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana a mi dr K kazała odstwaić no-spę, ale jeszcze pobiorę bo nie czuje się jeszcze na tyle spokojnie i pewnie. Więc ja mam też małego wisia, ale co tu się dziwić po tylu problemach. Wiec pisz śmiało co Cię boli nikt nawet nie mrugnie okiem :)

• Alberta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek każdy organizm jest inny, poczytaj że z tzw niskich bet są zdrowe dzieci. Wszystkie Ci powiemy że liczą się przyrosty. Choć i tu znajdą się wyjątki.

susełek lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Imbirek szczęście do zenitu, gratulacje serdeczne. Napisz nam jak poród, jak podobni do siebie są chłopcy.
    Tiliana bądź dobrej myśli.
    A tytuł wariatki pozwolę sobie przyznać bo nie odstawiłam leków po becie 0.1 8dpt, dziś 16dpt powtórzyłam betę i dam znać.

Alberta, kibicuje Ci z całego serca!

Alberta lubi tę wiadomość

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, jak Campari pisze - w ciąży trudno o przewidywalność, więc ze spokojem.

Susełek, każdy organizm jest inny, zarodki implantują też w innym tempie. Przyrost jest ważny, a nie wartości.

JaMama jeszcze w dwupaku :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Tiliana a mi dr K kazała odstwaić no-spę, ale jeszcze pobiorę bo nie czuje się jeszcze na tyle spokojnie i pewnie. Więc ja mam też małego wisia, ale co tu się dziwić po tylu problemach. Wiec pisz śmiało co Cię boli nikt nawet nie mrugnie okiem :)

susełek, ja jestem jakims mega ciezkim przypadkiem dla MedArtu i moze dlatego mam cała baterie leków przepisaną. Wystraszyłam sie troche o tą przekroczoną dawkę No-spy Max ale mam nadzieje ze na tak wszesnym etapie to nie zaszkodzi...
    A wyniki bety to podobno tak indywidualna sprawa - same widełki na konkretny tydzien sa tak szerokie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas ma trochę problem z zamartwianiem się, bo tak jak napisała Campari nie jesteśmy tu z przypadku. Ja przez pierwsze dwa miesiące miałam większość objawów ciążowych i nagle wszystko ustało co oczywiście podziałało na mój syndrom paniki :) Bardzo współczuję dziewczynom, które na samym początku mają krwawienia lub inne niepokojące rzeczy, bo domyślam się, że to ogromny stres.

Tiliana trzymam kciuki, Susełek beta przyrasta więc spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie z kliniki, że opracowana PAPPA jest do odbioru, wszystko wyszło prawidłowo więc dzisiaj u nas małe świętowanie :)

Tiliana, susełek, Alberta, Mada29, Lizzinka, anna_b lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    .

Tiliana trzymam kciuki, Susełek beta przyrasta więc spokojnie :)

Moly to nie jest moj przyrost, tylko wyliczenia/prognozy zestawione z wynikami Tiliany.
    Po prostu może trochę panikuje. Na dzisiejsze wyniki czekam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Moly to nie jest moj przyrost, tylko wyliczenia/prognozy zestawione z wynikami Tiliany.
    Po prostu może trochę panikuje. Na dzisiejsze wyniki czekam

Przepraszam, czytałam z telefonu, widać nieważnie :) daj znać jak będziesz miała wynik drugiej bety, na pewno Cię trochę uspokoi :)

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczęłam trzecie podejście do Endometrium ... Mam nadzieję, że tym razem urośnie !
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na Endo ?

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O endo to najwiecej chyba wie Anakonda... na endo nie ma sposobów :-(

r9bzabd.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek gratulacje niech się chlopaki zdrowo chowają.

Susełek ja tez nospy nie biore.

Bylam dzis w klinice fasolka sie rozwija jak narazie prawidlowo bylo slychac cicho serduszko ale narazie wolno bilo bo to dopiero 6 tydzien dzis.Lekarz kazal lezec i odpoczywac ze spokojem. Za tydzien kolejna wizyta powinno byc lepiej slychac. Krwawienie ustalo. Ale mam jakies skrzepki i moge jeszcze krwawic. Przez to lezenie.

Moly, Mada29, JaMama84 lubią tę wiadomość

Wiwi92
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Bylam dzis w klinice fasolka sie rozwija jak narazie prawidlowo bylo slychac cicho serduszko ale narazie wolno bilo bo to dopiero 6 tydzien dzis.Lekarz kazal lezec i odpoczywac ze spokojem. Za tydzien kolejna wizyta powinno byc lepiej slychac. Krwawienie ustalo. Ale mam jakies skrzepki i moge jeszcze krwawic. Przez to lezenie.

Wiwi super wieści :) leż spokojnie i odpoczywaj, masz teraz duuużo czasu na czytanie książek

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dzwonili do mnie z kliniki, że opracowana PAPPA jest do odbioru, wszystko wyszło prawidłowo więc dzisiaj u nas małe świętowanie :)

Moly ale się cieszę! :) :) Kolejny ciężar niepokoju mniej :)
    Ciekawe co ja się dziś dowiem bo wizyta przede mna...

Wiwi super że jest serduszko, ja też słyszałam na początku cichutko takie puk puk bo Babel był malutki a 5 dni później to już był dźwięk! Coś pięknego! :)

Imbirek gratulacje i dużo siły przy chlopakach! Najważniejsze, że zdrowi! Fajne imieniona, ciekawe który był taki rozrabiaka w brzuszku ;) trzymajcie się!

Suselek kciuki za przyrost! :)

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ