X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina153 wrote:
    Hej. Nie udzielałam się wcześniej na forum....hmmm może przerażały mnie te wasze skróty w wyppwiedziach o których nie mam pojęcia

Hej Katrina to znaczy ? :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ucięło moją wypowiedź.
    Chodzę od grudnia do dr Żaka. Miałam już badania krwi ( tylko wit D mam za mało) . Byłam już na 2 mierzeniach pęcherzyka.
    Mąż miał badania nasienia i wyszło z nich że ma 2% plemników o prawidłowej budowie reszta ma wady główki.w sobotę idę sprawdzić czy pęcherzyk pęknaął....
    Staramy się od roku i nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:58

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina153 ale robicie IVF tak?

klz9krhmyflvohw4.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    beta 28,86 mIU/ml
    Susełek, gratulacje! Jak sie czujesz z beta wieksza niz 0.1? :) bardzo sie ciesze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za gratulacje. Teraz za 2 dni kolejne badania. Dużo tego:)

Badałyście przy becie progesteron? Ja miałam 74,800 ng/ml i miałam nadzieje, że zabiorą mi jeden zastrzyk prolutexem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Susełek, gratulacje! Jak sie czujesz z beta wieksza niz 0.1? :) bardzo sie ciesze!

Na razie jestem w szoku. Nigdy nie zaszłam tak daleko. Z mężem po ślubie ponad 8 lat. Czekaliśmy 7 godzin na wyniki i to mnie strasznie wymęczyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, no właśnie Twoja pierwsza ciążowa beta, super! :)

Ja badałam progesteron przy drugim betowaniu i miałam 15,8ng/ml więc Twój wynik to marzenie. Skoro ja musiałam brać 2 zastrzyki Prolutexu przez kolejne 2 miesiące to Tobie pewnie jeden odpadnie :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, bedzie dobrze! :)
    Moly, ja do polowy ciazy bralam pod uwage tylko cc, teraz wiem, ze porod sn, to najpiekniejsze chwile mojego zycia! Tak jak Gabrysia napisała, dobrze sie przygotowac, nastawic!
    Mada, na pewno z Kruszynka wszystko dobrze,zobaczysz jak fika na usg:)
    Do mnie zgodnie z prognoza dr B, miesiaczka przyszla, takze antykoncepcje wdrozylam i czekam na luty:) Ciesze sie, ze trafilam na to forum bo z nikim nigdy na temat powiekszania rodziny nie rozmawialam. Przez lata, wypłakiwalam sie tylko w domu przy mezu. A tu oprocz wsparcia, otrzymuje mnostwo cennych rad! Dziekuje Wam! Kazda dobra wiadomosc bardzo mnie cieszy,a porazki bardzo zasmucaja, oby tych drugich jak najmniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 21:38

Mada29, Lizzinka, susełek, Moly lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel nie....ivf to chyba invitro tak?
    Weszłam na tą grupę bo widziałam że to z Medartem związane....nie wiedziałam,że to tylko jeden temat tutaj ciągniecie.
    W takim razie poszukam innych wątków...

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina153 wrote:
    Weszłam na tą grupę bo widziałam że to z Medartem związane....nie wiedziałam,że to tylko jeden temat tutaj ciągniecie.
    Nie, nie tylko In vitro :-) to ogólnie o klinice, niektóre z nas też miały inseminację (w skrócie IUI), bo pewnie Wy macie właśnie inseminację? Nie musisz uciekać od nas, nie gryziemy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 21:50

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina123, watkow tutaj jest wiele, kazdy zwiazany z nieplodnoscia, ktora leczymy w medarcie. Na szczescie cechuje sie dynamika i ku naszej radosci pojawiaja sie tematy dotyczace ciaz, ktore zawdzieczamy lekarzom pracujacym w klinice.

• Aga_42 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was od lutego 2017, wtedy też pierwszy raz trafiłam do doktora Ż. Dzisiaj popłakałam się czytając wyniki bety Susełka ( kobiety w ciąży tak mają, nie panują nad emocjami

• Aga_42 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety moją wypowiedz ucięło :_(

• Aga_42 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2018, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ( kobiety w ciąży tak mają, nie panują nad emocjami

• Aga_42 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2018, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu ucięło, ale z całego serca gratuluje Susełkowi tej bety :-)

susełek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga42 z całego serca dziękuje :) Nie wysyłasz przypadkiem wiadomości z komórki z emotkami, bo mi po nich ucina wiadomości.

• Campari Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina153 wrote:

A niektóre zaszły w ciążę naturalnie (kilka z nas), są mamami i nadal podczytują i nikt nas nie wygania. Śmiało, dołączaj. Dziewczyny są tu naprawde dobrze poinformowane i chętne do pomocy. A w grupie zawsze raźniej i łatwiej. Wjeżdżaj kochana i gadaj co Cię męczy i dręczy.
    A przy okazji dziewczynki - najlepszości w nowym roku :-)
    No i gdzie ta MedA (Imbirek) ze swoimi skarbami??

r9bzabd.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje wszytkiego nalepszego w nowym roku <3

Imbirek Jak sie otrząśniesz po porodze daj znać jak tam maluszki <3

Susełek Gratulacje bety <3 Oby tak dalej <3

Campari Jejuuu Pawełek ma już ponad rok. Dopiero co rodziłaś. Gdzie ten czas tak gna... :)

Ja czasami was podczytuje ale niestety za nowymi dziewczynami nie nadążam :)

U nas super. Dieta mi służy oprócz spadku 4 kg libido poszybowało w górę :)
    Czuje że ten rok będzie intensywny. Mamy zaplanowane dwa wesela i 3 podróże <3 Hiszpania, Zakopane a na koniec roku Turcja :) No chyba że koncepcja mi się zmieni :)

Nie staranie się mi służy. Niedługo mija nam 5 lat starań. I dopiero teraz pierwszy raz od 5 lat czuje się wolna. Widzę że mój mąż chciałby dalej się starac ale widzę że szanuje moje zdanie. Wrócimy za rok :) Chyba że nas zycie zaskoczy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 11:35

kornelkornel, susełek, anna_b, Moly lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Campari Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledy_E brawo! Tak trzymaj. Korzystaj z życia, baw się, podróżuj. U nas właśnie niestaranie zaowocowało ,,wpadką”.
    Kochane-oto świetny przykład dla Was do naśladowania :-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po teście PAPPA ile czekałyście na telefon z kliniki od momentu pojawienia się wyników na stronie alabu? Od wczoraj mam wyniki ale bez opracowania to czarna magia więc zastanawiam się czy dzwonić do rejestracji i pytać kiedy mogę liczyć na interpretację czy cierpliwie czekać, aż sami się skontaktują. Wiadomo, że wolałabym wiedzieć jak najszybciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 13:50

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ