X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina153 wrote:
    Hej. Nie udzielałam się wcześniej na forum....hmmm może przerażały mnie te wasze skróty w wyppwiedziach o których nie mam pojęcia

Hej Katrina to znaczy ? :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ucięło moją wypowiedź.
    Chodzę od grudnia do dr Żaka. Miałam już badania krwi ( tylko wit D mam za mało) . Byłam już na 2 mierzeniach pęcherzyka.
    Mąż miał badania nasienia i wyszło z nich że ma 2% plemników o prawidłowej budowie reszta ma wady główki.w sobotę idę sprawdzić czy pęcherzyk pęknaął....
    Staramy się od roku i nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:58

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina153 ale robicie IVF tak?

klz9krhmyflvohw4.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    beta 28,86 mIU/ml
    Susełek, gratulacje! Jak sie czujesz z beta wieksza niz 0.1? :) bardzo sie ciesze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za gratulacje. Teraz za 2 dni kolejne badania. Dużo tego:)

Badałyście przy becie progesteron? Ja miałam 74,800 ng/ml i miałam nadzieje, że zabiorą mi jeden zastrzyk prolutexem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Susełek, gratulacje! Jak sie czujesz z beta wieksza niz 0.1? :) bardzo sie ciesze!

Na razie jestem w szoku. Nigdy nie zaszłam tak daleko. Z mężem po ślubie ponad 8 lat. Czekaliśmy 7 godzin na wyniki i to mnie strasznie wymęczyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, no właśnie Twoja pierwsza ciążowa beta, super! :)

Ja badałam progesteron przy drugim betowaniu i miałam 15,8ng/ml więc Twój wynik to marzenie. Skoro ja musiałam brać 2 zastrzyki Prolutexu przez kolejne 2 miesiące to Tobie pewnie jeden odpadnie :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, bedzie dobrze! :)
    Moly, ja do polowy ciazy bralam pod uwage tylko cc, teraz wiem, ze porod sn, to najpiekniejsze chwile mojego zycia! Tak jak Gabrysia napisała, dobrze sie przygotowac, nastawic!
    Mada, na pewno z Kruszynka wszystko dobrze,zobaczysz jak fika na usg:)
    Do mnie zgodnie z prognoza dr B, miesiaczka przyszla, takze antykoncepcje wdrozylam i czekam na luty:) Ciesze sie, ze trafilam na to forum bo z nikim nigdy na temat powiekszania rodziny nie rozmawialam. Przez lata, wypłakiwalam sie tylko w domu przy mezu. A tu oprocz wsparcia, otrzymuje mnostwo cennych rad! Dziekuje Wam! Kazda dobra wiadomosc bardzo mnie cieszy,a porazki bardzo zasmucaja, oby tych drugich jak najmniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 21:38

Mada29, Lizzinka, susełek, Moly lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelkornel nie....ivf to chyba invitro tak?
    Weszłam na tą grupę bo widziałam że to z Medartem związane....nie wiedziałam,że to tylko jeden temat tutaj ciągniecie.
    W takim razie poszukam innych wątków...

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina153 wrote:
    Weszłam na tą grupę bo widziałam że to z Medartem związane....nie wiedziałam,że to tylko jeden temat tutaj ciągniecie.
    Nie, nie tylko In vitro :-) to ogólnie o klinice, niektóre z nas też miały inseminację (w skrócie IUI), bo pewnie Wy macie właśnie inseminację? Nie musisz uciekać od nas, nie gryziemy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 21:50

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina123, watkow tutaj jest wiele, kazdy zwiazany z nieplodnoscia, ktora leczymy w medarcie. Na szczescie cechuje sie dynamika i ku naszej radosci pojawiaja sie tematy dotyczace ciaz, ktore zawdzieczamy lekarzom pracujacym w klinice.

• Aga_42 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Was od lutego 2017, wtedy też pierwszy raz trafiłam do doktora Ż. Dzisiaj popłakałam się czytając wyniki bety Susełka ( kobiety w ciąży tak mają, nie panują nad emocjami

• Aga_42 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety moją wypowiedz ucięło :_(

• Aga_42 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2018, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ( kobiety w ciąży tak mają, nie panują nad emocjami

• Aga_42 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2018, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu ucięło, ale z całego serca gratuluje Susełkowi tej bety :-)

susełek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga42 z całego serca dziękuje :) Nie wysyłasz przypadkiem wiadomości z komórki z emotkami, bo mi po nich ucina wiadomości.

• Campari Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina153 wrote:

A niektóre zaszły w ciążę naturalnie (kilka z nas), są mamami i nadal podczytują i nikt nas nie wygania. Śmiało, dołączaj. Dziewczyny są tu naprawde dobrze poinformowane i chętne do pomocy. A w grupie zawsze raźniej i łatwiej. Wjeżdżaj kochana i gadaj co Cię męczy i dręczy.
    A przy okazji dziewczynki - najlepszości w nowym roku :-)
    No i gdzie ta MedA (Imbirek) ze swoimi skarbami??

r9bzabd.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje wszytkiego nalepszego w nowym roku <3

Imbirek Jak sie otrząśniesz po porodze daj znać jak tam maluszki <3

Susełek Gratulacje bety <3 Oby tak dalej <3

Campari Jejuuu Pawełek ma już ponad rok. Dopiero co rodziłaś. Gdzie ten czas tak gna... :)

Ja czasami was podczytuje ale niestety za nowymi dziewczynami nie nadążam :)

U nas super. Dieta mi służy oprócz spadku 4 kg libido poszybowało w górę :)
    Czuje że ten rok będzie intensywny. Mamy zaplanowane dwa wesela i 3 podróże <3 Hiszpania, Zakopane a na koniec roku Turcja :) No chyba że koncepcja mi się zmieni :)

Nie staranie się mi służy. Niedługo mija nam 5 lat starań. I dopiero teraz pierwszy raz od 5 lat czuje się wolna. Widzę że mój mąż chciałby dalej się starac ale widzę że szanuje moje zdanie. Wrócimy za rok :) Chyba że nas zycie zaskoczy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 11:35

kornelkornel, susełek, anna_b, Moly lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Campari Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledy_E brawo! Tak trzymaj. Korzystaj z życia, baw się, podróżuj. U nas właśnie niestaranie zaowocowało ,,wpadką”.
    Kochane-oto świetny przykład dla Was do naśladowania :-)

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po teście PAPPA ile czekałyście na telefon z kliniki od momentu pojawienia się wyników na stronie alabu? Od wczoraj mam wyniki ale bez opracowania to czarna magia więc zastanawiam się czy dzwonić do rejestracji i pytać kiedy mogę liczyć na interpretację czy cierpliwie czekać, aż sami się skontaktują. Wiadomo, że wolałabym wiedzieć jak najszybciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 13:50

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ