X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia111 wrote:
    A dziękuję, jeszcze dobrze ;) W czwartek zobaczymy czy choć trochę szyjka się skraca, bo jak na razie na ktg nadal cisza :)

Z jednej strony chciałabym być już na Twoim miejscu a z drugiej trochę się boję :/

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka, ja jestem u Pani dr Kubiaczyk (choć ciążę prowadzi dr Kruszyński też z MedArtu). Pani dr robi mnóstwo badań, z tego, co dziewczyny pisały dr Żak nie jest tak skrupulatny, on działa bardziej intuicyjnie, a dr K na wszystko musi mieć odpowiedni "pomiar" :) Mi taka metoda bardziej odpowiada, dlatego ją wybrałam. Szczerze, to chyba każda z nas będzie zachwalała właśnie swojego lekarza, choć niektóre mają porównanie. Ja nie mam, ale moją Panią dr polecam :)

Anna_b, czas leci i lada chwila będziesz na końcówce :) Moja rada: jeśli dobrze się czujesz, wykorzystaj ten czas na maxa. Ja już od kilku tygodni mam lenia, dużo śpię i generalnie odpoczywam. Nie mogę długo stać ani chodzić, bo plecy dokuczają, więc na pewno odpadają zakupy. A bać się nie boję, raczej czuję ekscytację. Chyba pomaga fakt, że solidnie się przygotowałam jeśli chodzi o samą wiedzę o porodzie i macierzyństwie. Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 08:38

anna_b lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek kciuki zaciśnięte!

susełek lubi tę wiadomość

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwester w szpitalu :( czekamy co dalej.

Wiwi92
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi, a co się stało? :(

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek też trzymam kciuki i czekam na dobre wieści! :)

Wiwi no właśnie co się dzieje?

Dziękuję dziewczyny za wasze opinie na temat relanium. Narazie brałam dwa razy ;)

susełek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za wszystkie kciuki, Nawet nie wiecie jak bardzo mi miło.
    W HCP dziś był ruch jak na autostradzie, więc chyba tych wyników nie zobaczę tak szybko :)

Wiwi czekamy na wieści

Alberta podziwiam determinację i siłę walki. Kiedy testujesz? tzn kiedy wychodzi Ci ten 16dpt?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu to trzymam kciuki za Twój poród bo to już niedługo :) Szpital sw.Rodziny? Ty będziesz mieć dziewczynkę? A Anna chłopca?

Ciekawe co u Imbirka? Bo zamilkla coś? Czyżby urodziła chłopaków?

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam krwawic w sylwka i wystraszylam sie i pojechalam na pogotowie i mnie zaczymali. Narazie wszystko ok czekamy na serce 04.01 mam wizyte w klinice. Pecherzyk plodowy jest beta rosnie ladnie. Lekarze stwierdzili ze nie wiedza skad krwawienie w tak wczesnej ciazy za duzo nie moga zrobic. Dr Z kazal lezec i brac leki i sie nie denerwowac.

Wiwi92
  • Agatka88 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi ja miałam to samo w pierwszy dzień świąt. Przeszło to krwawienie i też nie wiedzieli skąd się bierze. Trwało 3 dni u mnie.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Gabrysiu to trzymam kciuki za Twój poród bo to już niedługo :) Szpital sw.Rodziny? Ty będziesz mieć dziewczynkę? A Anna chłopca?

Tak, u mnie dziewczynka, plan na św. Rodzinę :)
    Imbirek urodziła, ale nie będę jej wyręczać, jak będzie na siłach, to pewnie sama się pochwali :)

Wiwi kciuki, na pewno wszystko będzie ok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 12:30

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi kciuki za serduszko w czwartek.

Alberta oby Twoja fasolka był spóźnialskim leniuchem.

ooo to czekamy na wieści od Imbirka żeby można było pogratulować chłopaków :)

Mada u Ciebie się uspokoiło? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 13:03

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:

U mnie też dziewczynka i też planuje Św.Rodzine. Dr K wszystkie swoje pacjentki tam wysyła, wiec skoro dotąd jej ufałam to w wyborze szpitala też zaufam :)

Wiwi tylko nie daj sobie odstawić Medartowych leków bo podobno na Polnej mają tendencje do odstawiania. Najważniejsze że beta rośnie :) Potrzymają Cię 3 dni i będzie dobrze :)

Alberta dobrze robisz :) Jeśli jest jakaś szansa to branie leków kilka dni dłużej nie zaszkodzi a będziesz mieć pewność że zrobiłaś wszystko co mogłaś.

No to czekamy aż Imirek osobiście się pochwali :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabrysia, a chodziłaś do szkoły rodzenia czy sama się przygotowywałaś do porodu?
    Od liceum panicznie boję się porodu naturalnego, koleżanki, które tak rodziły też nie pomagają, więc jeszcze przed zajściem w ciążę było ustalone, że tylko cesarka wchodzi w grę. Na studiach, na zajęciach z położnictwa oglądaliśmy film, cały poród nagrany w szpitalu i to była dla mnie rzeźnia. Nie chcę wybiegać w przyszłość, bo jeszcze dużo czasu i wszystko się może zdarzyć ale w święta pierwszy raz w życiu pomyślałam o porodzie naturalnym i zastanawiam się jak można się do niego najlepiej przygotować.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek rozpakowana :)

Alberta hm czekam na wieści ale wiesz że chyba raczej nic z tego .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Gabrysia a moge wiedziec do ktorego lekarza chodzisz? Mimo dofinansowania z miasta na IVF na Polnej coraz bardziej sklaniam sie do Med Artu.. wydaje mi sie z waszych rozmow ze mimo mniejszej popularnosci w Poznaniu (ja dowiedziałam sie o klinice z forum mimo ze mueszkam kilometr dalej..) diagnostyka jest bardzo szeroka i porzadna, przypadki traktowane sa indywidualnie a nie masowo..
    Zastanawiam sie tylko którego lekarza wybrac, o zadnym z nich nie slyszalam od zadnej kolezanki dlatego prosze doświadczone o porade:) to jest pytanie ogolne, moze ktoras z Was z kolei odradzi kogos..

Ja dużo spędziłam na szukaniu opinii, jestem z Zielonej Góry a pochodzę z Wałbrzycha. Miałam już wybrać klinikę z Wrocławia ale przypadkiem natrafiłam na to forum o MedArcie. I bardzo mi pomogło w podjęciu decyzji. Umówiłam się na pierwszą wizytę i za nic nie żałuję. Ja chodzę do dr Żaka, nie mam porównania do innych Dr, poszłam do niego z polecenia i jestem zadowolona.

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Zaczelam krwawic w sylwka i wystraszylam sie i pojechalam na pogotowie i mnie zaczymali. Narazie wszystko ok czekamy na serce 04.01 mam wizyte w klinice. Pecherzyk plodowy jest beta rosnie ladnie. Lekarze stwierdzili ze nie wiedza skad krwawienie w tak wczesnej ciazy za duzo nie moga zrobic. Dr Z kazal lezec i brac leki i sie nie denerwowac.

Wiwi trzymam kciuki !! Daj znać po wizycie. Ja też 4.01 będę w klinice ;)

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly jeszcze delikatnie mam plamienie ale też 4.01(czwartek) mam wizytę i zobaczymy co dr B mi powie. Nie wiem czy to przez tego krwiaka... staram się dużo leżeć i się nie przemeczac. Boje się o Bąbla!

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A probowali odstawic poklucilam sie tam z lekarzem. Jestem w domu wypisalam sie sama podejscie straszne. Dr Z napisal ze zdala od szpitala. Leze i odpoczywam leki biore

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 14:20

Wiwi92
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze zrobilas Wiwi !!! Ja właśnie slyszłam że na polnej podważają Medartowe sposoby leczenia i zamiast pomóc mogą zaszkodzić. Wiadomo ze jak coś się dzieje w środku nocy to na dyżur jechać żeby usg zrobili, ale jak jest dobrze to lepiej leżeć w domu i wybrać się na wizytę kontrolna do kliniki.

Mada, bardzo dużo dziewczyn ma krwiaki i plamienia ( ja z reszta też miałam ) i jest dobrze :) Wiem ze cieżko sie nie stresować ale pozytywne myślenie pomaga :)
    Ja leżałam plackiem , kazałam sobie picie i jedzenie do łózka przynosić a wstawałam tylko do toalety. Z perspektywy czasu myślę że chyba trochę przesadzałam ale lepiej dmuchać na zimne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 14:32

‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ