X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, krotko: niech 2018 bedzie rokiem spelniajacych sie marzen! :-*

Mada29, kornelkornel, susełek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w Nowym Roku. Niech nam się szczęści i spełniają wszystkie marzenia.

kornelkornel, Mada29, JaMama84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro betowanie...Już się trochę denerwuje

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek kciuki. Masz jakieś odczucia?

susełek lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Agatka88 Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Suselek!

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! w Wigilię (niedziela) mialam (juz chyba 5-ty) transfer i ku mojemu zdziwieniu sobotnia beta - 44,77. Na prośbę dr Z powtórzyłam badanie następnego dnia = 66,02. Do tamtego dnia praktycznie nic mnie nie bolało, zero objawów. Natomiast dzisiaj rano (9 dni po transferze) zaczelo pobolewać mnie podbrzusze (jak na @). oczywiscie wzielam relanium, no-spe etc. Juz raz mialam taki przypadek gdy beta po transferze byla dodatnia, po kilku dniach obudzil mmnie okropny bol brzucha i okazalo sie ze beta zaczela spadac. Boje sie ze sytuacja sie powtorzy , choc poki co tym razem bol ten jest duzo lzejszy - poprostu czuje takie tlenie w podbrzuszu. Czy któras z Was miala moze taki bol, a mimo to beta rosla i wszystko bylo ok?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek, o ktorej sie jutro wybierasz na bete? Oczywiscie kciuki zacisniete! :)
    Tiliana, nie wiem jak po transferze, ale ja pierwszy trymestr mialam bole jak na okres. Takze niekoniecznie musi oznaczac cos zlego. Uwazaj na siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Susełek kciuki. Masz jakieś odczucia?

Nie wiem co odpisać. Właściwie to jestem pozytywnie nastawiona. Ale to może być wynikiem relanium :) . No ale o jutrze myślę już co chwilę... Chyba pójdę wcześniej spać bo można oszaleć od tego myślenia. Objawów żadnych, na okres też nie mam. Byłam na L4 więc jestem wyspana i wypoczęta. Po transferze dopadła mnie najpierw infekcja ucha, później gardło. A teraz podrażniłam skóre brzucha. I oprócz sinikaów, bardzo mnie swędzi i jest czerwony. Chyba za dużu spirytusu lałam do dezynfekcji :)

A co U Cibie Alberta? Dziękuje za kciuki.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Alberta trzymam mocno kciuki!!!!!!!!

Gratuluję tym, które niedawno ujrzały upragnione dwie kreseczki :) I czekam z utęsknieniem na dwie kreski u Myszy, Anakondy i Alberty!!!!

Dziękuję za pamięć, baaaaardzo rzadko tu zaglądam, ale nadal się staram tylko już nie relacjonując wszystkiego na forum :) wolę teraz przezywac sama.

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:

Wybieram się około 8.30 do HCP. Liczę na wynik na południe.

Tiliana 3 mam kciuki, żeby wszystko było ok. A brałaś wtedy no-spę i relanium?

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Wybieram się około 8.30 do HCP. Liczę na wynik na południe.

Tiliana 3 mam kciuki, żeby wszystko było ok. A brałaś wtedy no-spę i relanium?

Bralam relanium 2 x dzienie i no spe max 3 x dziennie poniewaz wowczas mialam skurcze tuz po transferez. W tym przypadku od transferu bylo ok, bez podejrzanych objawow natomiast dzisiaj pojawily sie skurcze :(

Jutro sprawdze Bete i wtedy pewnie bede miala odpowiedz czy faktycznie sytuacja sie powtarza :(

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Tiliana, nie wiem jak po transferze, ale ja pierwszy trymestr mialam bole jak na okres. Takze niekoniecznie musi oznaczac cos zlego. Uwazaj na siebie :)

Dziekuje za troske. Poprostu raz juz to przechodzilam i strasznie sie boje powtorki. Zreszta ja juz jestem po 3 stratach i sil mi troche brakuje.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, też miałam delikatne smyranie okresowe w okolicach @ (tydzień po transferze), teraz 39tc :) Też jestem po 3 stratach. Myśl pozytywnie! Kciuki!

Susełek kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 22:27

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, mam nadzieje, ze beta rosnie i teraz bedzie juz wszystko dobrze. Daj znac, trzymaj sie Kobietko!
    Susełek, czekam na dobre wiesci jutro!

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia Ty to już na końcówce ! Jak się czujesz?

Susełek kciuki zaciśnięte :)

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, jutro melduje!

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Gabrysia Ty to już na końcówce ! Jak się czujesz?
    A dziękuję, jeszcze dobrze ;) W czwartek zobaczymy czy choć trochę szyjka się skraca, bo jak na razie na ktg nadal cisza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 23:22

anna_b lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia a moge wiedziec do ktorego lekarza chodzisz? Mimo dofinansowania z miasta na IVF na Polnej coraz bardziej sklaniam sie do Med Artu.. wydaje mi sie z waszych rozmow ze mimo mniejszej popularnosci w Poznaniu (ja dowiedziałam sie o klinice z forum mimo ze mueszkam kilometr dalej..) diagnostyka jest bardzo szeroka i porzadna, przypadki traktowane sa indywidualnie a nie masowo..
    Zastanawiam sie tylko którego lekarza wybrac, o zadnym z nich nie slyszalam od zadnej kolezanki dlatego prosze doświadczone o porade:) to jest pytanie ogolne, moze ktoras z Was z kolei odradzi kogos..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 00:17

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek i Tiliana oby Wasze bety były pomyślne. Ja mimo zerowej bety nie odstawiłam leków i czekam do 16dpt na betę. Akt desperacji bo mam 42 lata i to moje czwarte in vitro. Na głównym dziewczyna też miała zero a po paru dniach 15. Są przypadki późnej implantacji.
    Aprielka cała trójka lekarzy z Medartu jest godna polecenia. Pytanie kiedy chcesz się umówić. Dr Kubiaczyk oraz Żak są na urlopie do 24 stycznia. Dr Bręborowicz przyjmuje wszystkie staraczki gdy ich nie ma.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka któregokolwiek lekarza wybierzesz będzie dobrze :) Dużym plusem Medartu jest to że jest otwarty w weekendy i święta, nie wszystkie kliniki tak działają. Z tego co wiem Invimed, w którym też jest dofinansowanie z miasta, jest zamknięty w weekendy.
    Jeśli chodzi o popularność Medartu to mają dużo pacjentów z poza Poznania i poczekalnia zawsze jest pełna :) Nie wiem na ile Ci się spieszy z wizytą ale o wolny termin w styczniu i na początku lutego będzie raczej ciężko wiec może przedzwoń i zapytaj o terminy.

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ