X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, krotko: niech 2018 bedzie rokiem spelniajacych sie marzen! :-*

Mada29, kornelkornel, susełek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w Nowym Roku. Niech nam się szczęści i spełniają wszystkie marzenia.

kornelkornel, Mada29, JaMama84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro betowanie...Już się trochę denerwuje

• Alberta Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek kciuki. Masz jakieś odczucia?

susełek lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • Agatka88 Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Suselek!

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! w Wigilię (niedziela) mialam (juz chyba 5-ty) transfer i ku mojemu zdziwieniu sobotnia beta - 44,77. Na prośbę dr Z powtórzyłam badanie następnego dnia = 66,02. Do tamtego dnia praktycznie nic mnie nie bolało, zero objawów. Natomiast dzisiaj rano (9 dni po transferze) zaczelo pobolewać mnie podbrzusze (jak na @). oczywiscie wzielam relanium, no-spe etc. Juz raz mialam taki przypadek gdy beta po transferze byla dodatnia, po kilku dniach obudzil mmnie okropny bol brzucha i okazalo sie ze beta zaczela spadac. Boje sie ze sytuacja sie powtorzy , choc poki co tym razem bol ten jest duzo lzejszy - poprostu czuje takie tlenie w podbrzuszu. Czy któras z Was miala moze taki bol, a mimo to beta rosla i wszystko bylo ok?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek, o ktorej sie jutro wybierasz na bete? Oczywiscie kciuki zacisniete! :)
    Tiliana, nie wiem jak po transferze, ale ja pierwszy trymestr mialam bole jak na okres. Takze niekoniecznie musi oznaczac cos zlego. Uwazaj na siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Susełek kciuki. Masz jakieś odczucia?

Nie wiem co odpisać. Właściwie to jestem pozytywnie nastawiona. Ale to może być wynikiem relanium :) . No ale o jutrze myślę już co chwilę... Chyba pójdę wcześniej spać bo można oszaleć od tego myślenia. Objawów żadnych, na okres też nie mam. Byłam na L4 więc jestem wyspana i wypoczęta. Po transferze dopadła mnie najpierw infekcja ucha, później gardło. A teraz podrażniłam skóre brzucha. I oprócz sinikaów, bardzo mnie swędzi i jest czerwony. Chyba za dużu spirytusu lałam do dezynfekcji :)

A co U Cibie Alberta? Dziękuje za kciuki.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Alberta trzymam mocno kciuki!!!!!!!!

Gratuluję tym, które niedawno ujrzały upragnione dwie kreseczki :) I czekam z utęsknieniem na dwie kreski u Myszy, Anakondy i Alberty!!!!

Dziękuję za pamięć, baaaaardzo rzadko tu zaglądam, ale nadal się staram tylko już nie relacjonując wszystkiego na forum :) wolę teraz przezywac sama.

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:

Wybieram się około 8.30 do HCP. Liczę na wynik na południe.

Tiliana 3 mam kciuki, żeby wszystko było ok. A brałaś wtedy no-spę i relanium?

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Wybieram się około 8.30 do HCP. Liczę na wynik na południe.

Tiliana 3 mam kciuki, żeby wszystko było ok. A brałaś wtedy no-spę i relanium?

Bralam relanium 2 x dzienie i no spe max 3 x dziennie poniewaz wowczas mialam skurcze tuz po transferez. W tym przypadku od transferu bylo ok, bez podejrzanych objawow natomiast dzisiaj pojawily sie skurcze :(

Jutro sprawdze Bete i wtedy pewnie bede miala odpowiedz czy faktycznie sytuacja sie powtarza :(

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Tiliana, nie wiem jak po transferze, ale ja pierwszy trymestr mialam bole jak na okres. Takze niekoniecznie musi oznaczac cos zlego. Uwazaj na siebie :)

Dziekuje za troske. Poprostu raz juz to przechodzilam i strasznie sie boje powtorki. Zreszta ja juz jestem po 3 stratach i sil mi troche brakuje.

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, też miałam delikatne smyranie okresowe w okolicach @ (tydzień po transferze), teraz 39tc :) Też jestem po 3 stratach. Myśl pozytywnie! Kciuki!

Susełek kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 22:27

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, mam nadzieje, ze beta rosnie i teraz bedzie juz wszystko dobrze. Daj znac, trzymaj sie Kobietko!
    Susełek, czekam na dobre wiesci jutro!

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia Ty to już na końcówce ! Jak się czujesz?

Susełek kciuki zaciśnięte :)

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, jutro melduje!

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Gabrysia Ty to już na końcówce ! Jak się czujesz?
    A dziękuję, jeszcze dobrze ;) W czwartek zobaczymy czy choć trochę szyjka się skraca, bo jak na razie na ktg nadal cisza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 23:22

anna_b lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia a moge wiedziec do ktorego lekarza chodzisz? Mimo dofinansowania z miasta na IVF na Polnej coraz bardziej sklaniam sie do Med Artu.. wydaje mi sie z waszych rozmow ze mimo mniejszej popularnosci w Poznaniu (ja dowiedziałam sie o klinice z forum mimo ze mueszkam kilometr dalej..) diagnostyka jest bardzo szeroka i porzadna, przypadki traktowane sa indywidualnie a nie masowo..
    Zastanawiam sie tylko którego lekarza wybrac, o zadnym z nich nie slyszalam od zadnej kolezanki dlatego prosze doświadczone o porade:) to jest pytanie ogolne, moze ktoras z Was z kolei odradzi kogos..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 00:17

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek i Tiliana oby Wasze bety były pomyślne. Ja mimo zerowej bety nie odstawiłam leków i czekam do 16dpt na betę. Akt desperacji bo mam 42 lata i to moje czwarte in vitro. Na głównym dziewczyna też miała zero a po paru dniach 15. Są przypadki późnej implantacji.
    Aprielka cała trójka lekarzy z Medartu jest godna polecenia. Pytanie kiedy chcesz się umówić. Dr Kubiaczyk oraz Żak są na urlopie do 24 stycznia. Dr Bręborowicz przyjmuje wszystkie staraczki gdy ich nie ma.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka któregokolwiek lekarza wybierzesz będzie dobrze :) Dużym plusem Medartu jest to że jest otwarty w weekendy i święta, nie wszystkie kliniki tak działają. Z tego co wiem Invimed, w którym też jest dofinansowanie z miasta, jest zamknięty w weekendy.
    Jeśli chodzi o popularność Medartu to mają dużo pacjentów z poza Poznania i poczekalnia zawsze jest pełna :) Nie wiem na ile Ci się spieszy z wizytą ale o wolny termin w styczniu i na początku lutego będzie raczej ciężko wiec może przedzwoń i zapytaj o terminy.

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ