X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dziewczyny po teście PAPPA ile czekałyście na telefon z kliniki od momentu pojawienia się wyników na stronie alabu? Od wczoraj mam wyniki ale bez opracowania to czarna magia więc zastanawiam się czy dzwonić do rejestracji i pytać kiedy mogę liczyć na interpretację czy cierpliwie czekać, aż sami się skontaktują. Wiadomo, że wolałabym wiedzieć jak najszybciej :)

Mi dr kazał się upomnieć w rejestracji

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Mi dr kazał się upomnieć w rejestracji

Dziękuję, zadzwoniłam i przekażą dr, że wyniki już są :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dziewczyny po teście PAPPA ile czekałyście na telefon z kliniki od momentu pojawienia się wyników na stronie alabu? Od wczoraj mam wyniki ale bez opracowania to czarna magia więc zastanawiam się czy dzwonić do rejestracji i pytać kiedy mogę liczyć na interpretację czy cierpliwie czekać, aż sami się skontaktują. Wiadomo, że wolałabym wiedzieć jak najszybciej :)

Jesli mnie pamiec nie myli to czekalam 3 tygodnie :/

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak szybko kazali wam odstawić no-spę max po pozytywnej becie? Myśłam, że to się długo bierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna, a dzwoniłaś przypomnieć czy czekałaś? Mam nadzieję, że do 9.01 się dr wyrobi, bo mam wizytę u nowego lekarza i chciałabym mieć już wszystkie wyniki.

• Agatka88 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek ja nie miałam w ogóle nospy zaleconej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka88 wrote:
    Suselek ja nie miałam w ogóle nospy zaleconej.

A ja się jakoś boję odstawić? Tyle emocji i martwię się, że to wpłynie na skurcze macicy i coś się stanie niedobrego. A to dopiero sam początek. Więc jeszcze wszytsko może się zdarzyć.

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny jak szybko kazali wam odstawić no-spę max po pozytywnej becie? Myśłam, że to się długo bierze.

Ja brałam cały 1 trymestr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:58

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek ogromne gratulacje!

My jesteśmy na długim protokole, ale teraz nam wyszła jeszcze ureaplasma w posiewie, dziewczyny czy któraś z Was to leczyła? Czy doxycyclinium pomaga?
    Martwi mnie też, że nie miałam zrobionego posiewu przed HSG, tylko po:(

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogło odrazu

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!
    Od wczoraj jesteśmy w domu z chłopcami - Kajetan i Maurycy urodzili się jeszcze w starym roku (29 grudnia), mieli po 2690 g :) niestety leżeliśmy w szpitalu dłużej przeze mnie, bo mi crp skoczyło i nawet nie było mowy o wypuszczeniu mnie w takim stanie do domu, dlatego łącznie w szpitalu spędziłam tydzień.
    Nie mam kiedy prześledzić wątku bo z dwójką chłopców w ogóle nie mam czasu na nic, trzymam jednak kciuki za wszystkie starające przyszłe mamy! Jak się ogarnę to wrócę do was :) pozdrawiam!

susełek, kornelkornel, Lizzinka, Kaya85, Bella93, JaMama84, anna_b, anakonda, Campari, Mada29, gabrysia111, Moly, Dominique1995, Lady_E, Alberta, Nika8686, Ruda2017, Jasiaaa, antonna, Lena1, MalaHD, Mysza1986 lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie jako pierwsza na forum złożyć gratulacje i życzyć wszystkiego najlepszego dla Ciebie i chłopaków. <3 <3 <3

Imbirek91 lubi tę wiadomość

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Was i pociechy z maluchów! Idealnie zakończenie roku! Gratulacje! <3

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek serdeczne gratulacje :-) piękna waga bliźniaków. Mam łzy w oczach :-) oby chłopcy byli zdrowi i świetnie się chowali. Tobie życzę dużo siły żebyś uniosła to podwójne szczęscie. Ściskam a Pawełek wita nowych forumowych kolegów :-)

r9bzabd.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Imbirku gratulacje :):):) dobrze ze jesteście już w domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek podwójne gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i maluchów :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, gratulacje!:)
    Gabrysia, trzymasz sie w dwupaku?

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Tiliana jak Twoja beta dziś?

Alberta, dzieki ze pytasz
    Generalnie badam bete codziennie! Panie w szpitalu nie mowia mi juz po nazwisku tylko zdrobniale po imieniu, a Mąż sie zastanawia czy juz sobie mysla o mnie 'wariatka' ;-) ale Panie sa przemile i wyrozumiałe..
    Transfer miałam 24.12
    a beta z ostatnich dni:
    2.01 = 122,7
    3.01 = 221,1
    4.01 = 403,1
    Tylko teraz sie troche martwie bo do wczoraj przez kilka dni mega mnie bolalo podbrzusze. Do tego stopnia ze pomimo Relanium 2 x dziennie i No-spie max ktora teoretycznie powinnam przyjmowac 3xdziennie zwiekszylam ja chyba do 4 (nawet wczoraj). A dzisiaj nic... cisza, zero bólu w podbrzuszu.
    Czy któraś z Was tak miala, ze nagle bol ustał jak reka odjął i wszystko było w porzadku? czy to moze znowu byc jakiś niepokojący objaw?...

Alberta lubi tę wiadomość

• Campari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, najczęściej na początku ciąży boli, jak na okres, czasem mniej czasem bardziej. To normalne, ale zawsze warto skonsultować wszelkie bóle-ze spokojem. Lepiej być nadgorliwym niż coś zlekceważyć, a to czy ktoś pomyśli czy się jest panikarą mieć gdzieś ;-)
    A z własnego doświadczenia powiem, że ja miałam tak, że pewnego dnia wszystkie objawy, pobolewania, ból piersi, mdłości itp minęły jak ręką odjął. Panikowałam, niepotrzebnie. To jest ciąża- tu mało co jest przewidywalne. Moja rada dla Ciebie i reszty-spokój, spokój i spokój-i ręka na pulsie :-). Trudne, wiem, ale wykonalne :-)

r9bzabd.png
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, widze, ze dokladnie mnie rozumiesz :-)
    Pewnie bym moze inaczej do tego wszystkiego podchodziła, gdyby nie fakt ze juz 3 ciąże straciłam i boje sie, że znów bede sie czula jakby mi ktoś strzelił w twarz :(

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ