X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dziewczyny po teście PAPPA ile czekałyście na telefon z kliniki od momentu pojawienia się wyników na stronie alabu? Od wczoraj mam wyniki ale bez opracowania to czarna magia więc zastanawiam się czy dzwonić do rejestracji i pytać kiedy mogę liczyć na interpretację czy cierpliwie czekać, aż sami się skontaktują. Wiadomo, że wolałabym wiedzieć jak najszybciej :)

Mi dr kazał się upomnieć w rejestracji

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Mi dr kazał się upomnieć w rejestracji

Dziękuję, zadzwoniłam i przekażą dr, że wyniki już są :)

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dziewczyny po teście PAPPA ile czekałyście na telefon z kliniki od momentu pojawienia się wyników na stronie alabu? Od wczoraj mam wyniki ale bez opracowania to czarna magia więc zastanawiam się czy dzwonić do rejestracji i pytać kiedy mogę liczyć na interpretację czy cierpliwie czekać, aż sami się skontaktują. Wiadomo, że wolałabym wiedzieć jak najszybciej :)

Jesli mnie pamiec nie myli to czekalam 3 tygodnie :/

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak szybko kazali wam odstawić no-spę max po pozytywnej becie? Myśłam, że to się długo bierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna, a dzwoniłaś przypomnieć czy czekałaś? Mam nadzieję, że do 9.01 się dr wyrobi, bo mam wizytę u nowego lekarza i chciałabym mieć już wszystkie wyniki.

• Agatka88 Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suselek ja nie miałam w ogóle nospy zaleconej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka88 wrote:
    Suselek ja nie miałam w ogóle nospy zaleconej.

A ja się jakoś boję odstawić? Tyle emocji i martwię się, że to wpłynie na skurcze macicy i coś się stanie niedobrego. A to dopiero sam początek. Więc jeszcze wszytsko może się zdarzyć.

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny jak szybko kazali wam odstawić no-spę max po pozytywnej becie? Myśłam, że to się długo bierze.

Ja brałam cały 1 trymestr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:58

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek ogromne gratulacje!

My jesteśmy na długim protokole, ale teraz nam wyszła jeszcze ureaplasma w posiewie, dziewczyny czy któraś z Was to leczyła? Czy doxycyclinium pomaga?
    Martwi mnie też, że nie miałam zrobionego posiewu przed HSG, tylko po:(

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogło odrazu

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!
    Od wczoraj jesteśmy w domu z chłopcami - Kajetan i Maurycy urodzili się jeszcze w starym roku (29 grudnia), mieli po 2690 g :) niestety leżeliśmy w szpitalu dłużej przeze mnie, bo mi crp skoczyło i nawet nie było mowy o wypuszczeniu mnie w takim stanie do domu, dlatego łącznie w szpitalu spędziłam tydzień.
    Nie mam kiedy prześledzić wątku bo z dwójką chłopców w ogóle nie mam czasu na nic, trzymam jednak kciuki za wszystkie starające przyszłe mamy! Jak się ogarnę to wrócę do was :) pozdrawiam!

susełek, kornelkornel, Lizzinka, Kaya85, Bella93, JaMama84, anna_b, anakonda, Campari, Mada29, gabrysia111, Moly, Dominique1995, Lady_E, Alberta, Nika8686, Ruda2017, Jasiaaa, antonna, Lena1, MalaHD, Mysza1986 lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie jako pierwsza na forum złożyć gratulacje i życzyć wszystkiego najlepszego dla Ciebie i chłopaków. <3 <3 <3

Imbirek91 lubi tę wiadomość

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Was i pociechy z maluchów! Idealnie zakończenie roku! Gratulacje! <3

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek serdeczne gratulacje :-) piękna waga bliźniaków. Mam łzy w oczach :-) oby chłopcy byli zdrowi i świetnie się chowali. Tobie życzę dużo siły żebyś uniosła to podwójne szczęscie. Ściskam a Pawełek wita nowych forumowych kolegów :-)

r9bzabd.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Imbirku gratulacje :):):) dobrze ze jesteście już w domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek podwójne gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i maluchów :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, gratulacje!:)
    Gabrysia, trzymasz sie w dwupaku?

• Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Tiliana jak Twoja beta dziś?

Alberta, dzieki ze pytasz
    Generalnie badam bete codziennie! Panie w szpitalu nie mowia mi juz po nazwisku tylko zdrobniale po imieniu, a Mąż sie zastanawia czy juz sobie mysla o mnie 'wariatka' ;-) ale Panie sa przemile i wyrozumiałe..
    Transfer miałam 24.12
    a beta z ostatnich dni:
    2.01 = 122,7
    3.01 = 221,1
    4.01 = 403,1
    Tylko teraz sie troche martwie bo do wczoraj przez kilka dni mega mnie bolalo podbrzusze. Do tego stopnia ze pomimo Relanium 2 x dziennie i No-spie max ktora teoretycznie powinnam przyjmowac 3xdziennie zwiekszylam ja chyba do 4 (nawet wczoraj). A dzisiaj nic... cisza, zero bólu w podbrzuszu.
    Czy któraś z Was tak miala, ze nagle bol ustał jak reka odjął i wszystko było w porzadku? czy to moze znowu byc jakiś niepokojący objaw?...

Alberta lubi tę wiadomość

• Campari Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana, najczęściej na początku ciąży boli, jak na okres, czasem mniej czasem bardziej. To normalne, ale zawsze warto skonsultować wszelkie bóle-ze spokojem. Lepiej być nadgorliwym niż coś zlekceważyć, a to czy ktoś pomyśli czy się jest panikarą mieć gdzieś ;-)
    A z własnego doświadczenia powiem, że ja miałam tak, że pewnego dnia wszystkie objawy, pobolewania, ból piersi, mdłości itp minęły jak ręką odjął. Panikowałam, niepotrzebnie. To jest ciąża- tu mało co jest przewidywalne. Moja rada dla Ciebie i reszty-spokój, spokój i spokój-i ręka na pulsie :-). Trudne, wiem, ale wykonalne :-)

r9bzabd.png
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, widze, ze dokladnie mnie rozumiesz :-)
    Pewnie bym moze inaczej do tego wszystkiego podchodziła, gdyby nie fakt ze juz 3 ciąże straciłam i boje sie, że znów bede sie czula jakby mi ktoś strzelił w twarz :(

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ