MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda, mimo, ze siedze w finansach to w swoim budzecie domowym nie mam takiego porzadku...brawo Ty
Tak, wizyta ciazowa to 250 zl. Jak po pozytywnej becie pojechalam na wizyte, gdzie nawet nie bylam zbadana, to doznalam szoku:)Ruda2017 lubi tę wiadomość
-
Ruda dlaczego płacisz za transfer 500 zł skoro odwołali Ci a to jest wliczone w te 7100 ? Ja jak miałam odwołany transfer po punkcji to w kolejnym cyklu nie płaciłam nic .
Suselek trzymam kciuki za Ciebie bo beta jak na dpt i tak jest niska ale rośnie .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:Ruda dlaczego płacisz za transfer 500 zł skoro odwołali Ci a to jest wliczone w te 7100 ? Ja jak miałam odwołany transfer po punkcji to w kolejnym cyklu nie płaciłam nic .
Suselek trzymam kciuki za Ciebie bo beta jak na dpt i tak jest niska ale rośnie .Mada29 lubi tę wiadomość
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
Część dziewczyny. Mam na zbyciu Castagnus. Lek na obniżenie prolaktyny. Gdyby któraś chciała to chętnie oddam bo na mnie nie działa i muszę brać inny lek. A zostało mi prawie całe opakowanie.Klinika MedArt od września 2017
Ureaplasma
AMH 3,43
Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek -
Anna_b krótkie mam cykle 26 dni. Jestem umówiona na wtorek ale czekam na odpowiedź dr B bo środa bardziej mi pasuje.
Ruda imponująca rozpiska. Procedura kosztuje 6500 + 400 gotówka dla anestezjologa. Można zapłacić 6 tys a 500 za transfer dopłacić w jego dniu.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Kornel przeczytałam, że masz długie cycki zamiast cykle. Już niedługo zaczniesz.
Doma90 do dr Kubiaczyk czeka się sporo na termin a do dr Żaka i Bręborowicza nie. Leki stymulujące bez refundacji to Elonva 2100zł u dr Żaka lub Puregon 687 zł za 600 jednostek co powinno Ci wystarczyć na parę dni, zależy od AMH i historii leczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:29
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
nick nieaktualnysusełek wrote:Ja też ide na badanie anty Xa. Tak 4h po podaniu Clexane. Apptt robię różnie, nie ma znaczenia. Mi się wydaje, że te anty xa sprawdza czy Clexane się dobrze wchałania u danej osoby (ale to tylko moje przepuszczenia). Czy nie bierzesz jej na darmo, jaka jest aktywność clexane w twojej krwi po podaniu. Dlatego ważne te godziny. Ja przeszłam z zastrzyków z wieczora na rano by wykonać badanie anty xa.
Ja akurat wybieram się dzisiaj na Szamarzewskiego.
I pamiętaj, że tam trzeba mieć gotówkę. Tak było przynajmniej we wrześniu.
Ja wczoraj byłam na Szamarzewskiego.
AntyXa mi wyszło 0,48 a aptt 28,9 i dr Kru napisał ze wyniki super
Także zostaje na 2x0,4
I trochę mnie to załamało bo brzuch po kilku prolutexach boli a gdzie tu jeszcze dwa razy cleaxane.
Raz dziennie maz mi na ramieniu robi ale mam takie siniaki ze już nie wiem gdzie walićWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 15:10
-
Dzięki dziewczyny. Hsg będę miała robione teraz na nfz, więc pewnie mi koszta odpadną. Wszelkie wyniki hormonalne mam w normie, amh wg mojej lekarki jest "super" (cokolwiek to znaczy). Mąż nasienie też już badał, ale pewnie będzie trzeba powtórzyć. No nic, będę was czytać, bo pewnie nim ruszymy z tym wszystkim to jeszcze ze 2-3 miesiące, ale już się przygotuję psychicznie i nastawię na finanse.
Czy wielu osobom nie udaje się po pierwszym transferze? (wybaczcie, jestem w tej tematyce zielona, może czasem będę zadawać jakieś głupie pytania.) -
nick nieaktualnyDoma90 wrote:Dzięki dziewczyny. Hsg będę miała robione teraz na nfz, więc pewnie mi koszta odpadną. Wszelkie wyniki hormonalne mam w normie, amh wg mojej lekarki jest "super" (cokolwiek to znaczy). Mąż nasienie też już badał, ale pewnie będzie trzeba powtórzyć. No nic, będę was czytać, bo pewnie nim ruszymy z tym wszystkim to jeszcze ze 2-3 miesiące, ale już się przygotuję psychicznie i nastawię na finanse.
Czy wielu osobom nie udaje się po pierwszym transferze? (wybaczcie, jestem w tej tematyce zielona, może czasem będę zadawać jakieś głupie pytania.)
Ja może nie mam doświadczenia z ivf ale ze stymulacja.
Nie miałam owulacji wiec byłam stymulowana puregonem. Męża nasienie w miarę Ok.
Raczej dr mówił ze się nie uda bo śluzu było mało ale jednak już teraz 24 tydzien się zaczął według terminu porodu:) -
Doma90 wrote:Dzięki dziewczyny. Hsg będę miała robione teraz na nfz, więc pewnie mi koszta odpadną. Wszelkie wyniki hormonalne mam w normie, amh wg mojej lekarki jest "super" (cokolwiek to znaczy). Mąż nasienie też już badał, ale pewnie będzie trzeba powtórzyć. No nic, będę was czytać, bo pewnie nim ruszymy z tym wszystkim to jeszcze ze 2-3 miesiące, ale już się przygotuję psychicznie i nastawię na finanse.
Czy wielu osobom nie udaje się po pierwszym transferze? (wybaczcie, jestem w tej tematyce zielona, może czasem będę zadawać jakieś głupie pytania.)Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
JaMama - no to życzę szybkiego pojawienia się Kalinki
Moli - Lilianna bardzo ładne imię. Podoba mi się zdrobnienie Lili
Ruda2017 - jestem pod wrażeniem rozpiski kosztów, na pewno zaczynającym dziewczynom się przyda
Alberta - daj znać co dr B powiedział
Doma90 - bardzo ciężko stwierdzić jakie będą w całości koszty bo zależy jakie masz już zrobione badania ( jeśli badałaś tylko hormony i amh to trochę masz jeszcze do zrobienia ), ile będzie wizyt, czy będziesz robić IUI czy od razu IVF, ile opakowań leku będzie potrzebne do stymulacji, czy będziesz badać genetycznie zarodki. Lekarza jakiegokolwiek wybierzesz będzie dobrze. Ja wybrałam dr K bo mi ją koleżanka poleciła.
Ilu osobą się nie udaje po 1 transferze? Skuteczność IVF jest ok 40%, przy zbadanym zdrowym zarodku ok 80%. Takie słyszałam liczby.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:05
Ruda2017, Moly lubią tę wiadomość
-
Ja ma 1 zarodek zdrowy a 3 są wadliwe!I wczoraj Dr.tez mówil ,że zdrowe zarodki maja 80% ze bedzie wszystko ok.Ja nigdy nie robiłam rozpiski co ile kosztuje.Tak to nic nieda a po co się denerwowac.To moje drugie IVF.Pierwsze się nieudało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 20:28
-
Susełek mega dzięki za wyjaśnienie! Czasem właśnie takiego dokładnego tłumaczenia brakuje u Ż.
Najlepiej, gdyby każda na start dostała listę z podpunktami:
3dc - wizyta sprawdzamy to i to, 4dc - rano zastrzyk ten, wieczorem inny, 6dc - krew i decyzja, 10dc etc, etc. I różne scenariusze, jeśli szykujesz się do IUI taka lista, do IFV inna. Tyle mniej stresu!
Moli, mi się też Lilianna bardzo podoba jest w moich top
Moly lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Jestem nowa na tym forum. Od jakiegoś czasu czytam Wasze wpisy i dzis stwierdziłam, że do Was dołączę. Moje starania o wymarzoną dziecko trwają już 4 lata. Przeszłam juz 3 nieudane próby in vitro w Poznaniu. Dwie w Invimedzie i jedną w Ivicie. Wyniki u mnie prawidłowe jedyne co to mam niedoczynność tarczycy i Haschimoto ale Tsh 1.2. U męża morfologia 1%. Nikt nie wie dlaczego się nie udaje. Byłam na pierwszej wizycie w Medarcie u dr Z.w maju 2017. Generalnie zlecił serię badań, powiedział żeby przejść na dietę bezglutenową i bez laktozy.Jesienią powiedział, żeby kontynuować dietę.Póki co nadal nie udało się zajść w ciążę.pojawiła się opcja dopłaty do in vitro więc w grudniu skorzystalam z dofinansowania na in vitro przez miasto Poznań w Ivicie ale bezskutecznie. Dziewczyny czy którejś z Was po zmianie kliniki na Medart udało się zajść w upragnioną ciążę? Z góry dziękuję. I gratulacje dla wszystkich dziewczyn w ciąży jak również powodzenia dla starających się.Nati
-
Zyrafcia, witaj na forum:) przez ponad 5 lat przerabialam wszystkich ginekologow z Poznania i nie tylko, byl na tej liscie invimed jak i tegie glowy z polnej, az w koncu trafilam do dr Z, poszlismy z mysla o ivf, zdecydowal, ze najpierw iui-strzal w 10, Syn, ma ponad 2 latka. Od ponad roku bezskutecznie walczymy w medarcie o rodzenstwo, w lutym podchodzimy do ivf.
Ja z calego serca polecam klinike!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 21:46