X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada dzięki ze zwrocilaś uwage :) Faktycznie coś jest nie tak z suwakiem :/ Może wiecie jak to naprawić?
    Mam termin na koniec lutego wiec jeszcze trochę :)

Gabrysia jesteś sama w domu czy ktoś z Tobą jest w razie czego żeby Cie zawieść do szpitala?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Mada dzięki ze zwrocilaś uwage :) Faktycznie coś jest nie tak z suwakiem :/ Może wiecie jak to naprawić?
    Mam termin na koniec lutego wiec jeszcze trochę :)

Gabrysia jesteś sama w domu czy ktoś z Tobą jest w razie czego żeby Cie zawieść do szpitala?
    Spróbuj wygenerować suwak od nowa. Mi ten z fajnamama przestał działać, więc zmieniłam portal.
    Spokojnie, mam 2 kierowców w gotowości w domu :)

anna_b lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b to jest kwestia suwaczka z fajnamama, miałam i mam tak samo. On się sam odświeża kiedy chce :-)

anna_b lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ! Wstawię nowy.

Mada29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly i jak wczorajsza wizyta u nowego dr? Bąbelka ok?

Dr specyficzny ale jak już wcześniej pisałam, ja lubię dziwaków więc jestem zadowolona ;) Okazało się, że zarówno dr B, jak i dr Sz byli jego doktorantami więc usłyszałam parę ciekawostek ;)
    Dostałam masę badań do zrobienia i za 3 tygodnie wizyta.
    Jeden rzut oka przy usg i jak to dr stwierdził: "baba na pokładzie" więc Bąbelka jest Bąbelką już prawie oficjalnie :) Szkoda, że fikała podczas badania i nie mam ładnego zdjęcia, ale co sobie popatrzyłam to moje :)

Dominique1995, Mada29, kornelkornel, Lizzinka, Alberta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b jeśli się dobrze orientuję to Ty jesteś w kolejce do rozpakowania zaraz po gabrysi :)

susełek daj znać jak u Was.

anna_b lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm chyba faktycznie jestem po Gabrysi :) ale to zleciało :)

Dominique - jak będziesz w Medarcie to możesz podejść do pielęgniarki i podpytać w jakie dokładnie miejsca i jak najlepiej podawać Clexane.

Moly - fajnie że jesteś zadowolona z nowego lekarza nie będziesz tracić czasu na dojazdy

Alberta a co u Ciebie? jakie dalsze plany? dawno się nie odzywałaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Dr specyficzny ale jak już wcześniej pisałam, ja lubię dziwaków więc jestem zadowolona ;) Okazało się, że zarówno dr B, jak i dr Sz byli jego doktorantami więc usłyszałam parę ciekawostek ;)
    Dostałam masę badań do zrobienia i za 3 tygodnie wizyta.
    Jeden rzut oka przy usg i jak to dr stwierdził: "baba na pokładzie" więc Bąbelka jest Bąbelką już prawie oficjalnie :) Szkoda, że fikała podczas badania i nie mam ładnego zdjęcia, ale co sobie popatrzyłam to moje :)

A już się o Was martwiłam, tak zamilklas ;) ale jak Bąbelka pełna sił to dobrze. A jak partner przyjmuje wiadomość na kobietke? :) i jakie leki musisz brać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Moly - fajnie że jesteś zadowolona z nowego lekarza nie będziesz tracić czasu na dojazdy

Oj tak 30-40 min zamiast 2, czasem 3 godzin to znaczna różnica, zwłaszcza teraz jak mam problem z drętwieniem nóg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    A już się o Was martwiłam, tak zamilklas ;) ale jak Bąbelka pełna sił to dobrze. A jak partner przyjmuje wiadomość na kobietke? :) i jakie leki musisz brać?

Wczoraj wróciliśmy bardzo późno, dzisiaj od rana remonty ogarniamy :) Mina mojego Partnera jak dr Szymański powiedział, że dziewczynka była bezcenna ;) No wiadomo, że chciał chłopaka i nadal ma cichą nadzieję na synka, ale jak spotkaliśmy w galerii znajomych z półroczną córką to się rozpłynął na widok małej więc myślę, że Bąbelka owinie go sobie wokół palca ;) Może za drugim razem się uda, w każdym razie ja nie narzekam :D

Dr zaproponował Prenatal Duo, ale ja ze względu na tarczycę biorę już jodid i witaminę D osobno więc na razie dorzucił tylko magnez.
    Odstawiam Prolutex, mam wziąć 3 ostatnie zastrzyki, zmniejszył mi Duphaston, Luteina została bez zmian.
    Clexane, Acard, Folian i B12 mam brać

Trochę kręcił nosem, bo ja jeszcze nie robiłam żadnych badań krwi ani moczu, a powinnam już je mieć, więc do zrobienia jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 21:44

• Lena1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiadomo coś na temat porodów w Med Polonia? Ktoś już korzystał ?;)
    Gabrysia, a Ty czekasz a poród naturalny, jak rozumiem?:)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena1 wrote:
    Gabrysia, a Ty czekasz a poród naturalny, jak rozumiem?:)
    Tak bym chciała, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie. Wolałabym bez wywoływania...

Lena1 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja nadal o clexane;p
    Mam sobie zbadać anty Xa i już wiem ze trzeba je zrovic 4h od ostatniego zastrzyku.
    A jeśli chodzi o badanie aptt to może być zrobione po zastrzyku czy musi koniecznie przed ?

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badam APTT po zastrzyku z Clexane. Pielegniarka powiedziała ze to nie ma znaczenia czy przed czy po przy stosowaniu Clexane na stałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 19:30

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie i moje Endo ładnie rośnie :) Wstępnie Dr wyliczył, że transfer będzie 22.01 . Akurat dr Ż wróci z urlopu

Mada29, Alberta, JaMama84, susełek lubią tę wiadomość

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek jak się miewasz?
    Dziękuję za pamięć Anna_b, umówiłam się na USG do dr B na wtorek lub środę bo okres nie pojawił się a transfer był 19 grudnia.
    Zadzwoniłam do Medpolonii i ciągną się sprawy prawne dotyczące prywatnego porodu. Pytać za miesiąc. Myślałam że dr B tam pracuje, okazało się że nie ma go na liście, a przecież robi dużo zabiegów.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja Wam zwolnię bebzol po Gabrysi, więc styczniowe starania na pewno będą owocne ;)

Podglądam Was tu regularnie, za każdą trzymam kciuki i z każdej dobrej wiadomości się cieszę ;) niech rok 2018 będzie Waszym rokiem! <3

anna_b lubi tę wiadomość

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 tydzień serduszko bije ladnie, wszystko wporzadku. Aby mamuska wykonczona bo wymiotuje. Kolejna wizyta za 3 tygodnie

kornelkornel, Ruda2017, Alberta, Mada29, Moly, Lizzinka, JaMama84, susełek, anna_b, Tiliana lubią tę wiadomość

Wiwi92
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 czekamy na wieści, kiedy termin?
    Kornel przypomnij kiedy masz wizytę? Dżdżownica czytasz, jak Antoś? A Olka Mała HD?

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • kornelkornel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta czekam na okres dziś mój 23 dc, a że moje cykle są dłuuugie to jeszcze trochę poczekam. Ten cykl się wyciszam, dużo spokoju, dużo witaminek i jeszcze raz spokoju w pracy zostałam nawet zwolniona z wielu obowiązków :-)

klz9krhmyflvohw4.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ