X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornel z tego co pamiętam mieliście 4 przebadane i 2 były prawidłowe?
    Nie wiem ile planujecie mieć z partnerem dzieci ale jeśli np jedno i zaskoczysz przy pierwszym transferze to po co badać teraz resztę zarodków. Chyba, że to kwestia natury moralnej to wtedy nie ma tematu. Gdyby (odpukać!!!) coś nie wyszło to czy nie możecie zbadać resztę zarodków później?

Mada sama jestem ciekawa jak to jutro będzie, atmosfera pewnie nie tak luźna jak dotychczas w Medarcie :) Mam nadzieję, że dr B zgodnie z obietnicą zadzwonił do jutrzejszego dr nas zaanonsować jako swoich "podopiecznych", sam zresztą to zaproponował i kazał przypomnieć :D Ja się ważę, bo przy każdej wizycie mi się pytają, jutro pewnie też padnie to pytanie i chcę być na bieżąco z przyrostami kg :) Przez I trymestr leżałam plackiem więc masz jeszcze trochę czasu, a ptasie mleczko mniam ;)
    Pamiętaj, że do dr Szymańskiego dłuższe terminy więc nie zwlekaj za długo z zapisem na wizytę, mnie zamieniali z inną pacjentką żebym się zmieściła w odpowiednim czasie na badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:56

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka- materiał genetyczny pobrany był ze wszystkich zarodków.
    Kaya85- 1-2 zarodki 5000 zł, 3-4 8500 zł, 5-6 zarodków 12000 zł.
    Moly- tak, dwa z czterech były prawidłowe. Myślę, że to też dla świętego spokoju, bo jak coś pójdzie nie tak to będziemy mieli gwarancje, że zarodki są zdrowe i nie będzie trzeba bawić się w 3 IVF :)

Lizzinka lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego jestem ciekawa czy nie można ich zbadać np za 3 miesiące gdyby coś nie wyszło ze zdrową dwójką? Czy musicie dać odpowiedź teraz przed 1 transferem?

Edit, jeśli są już przebadane to czy nie możecie zapłacić i dowiedzieć się czy reszta zarodków jest prawidłowa później, gdy transfery się nie powiodą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 21:25

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka ja miałam przebadany zarodek bez wad genetycznych i to samo mnie spotkało , wiec chyba nie ma reguły .Kornel kornel Z tego co wiem to oni przed mrożeniem pobierają materiał do badań i badają i tak wszystkie zarodki , tylko tyle ile zapłacisz to ci powiedzą , wiec jak będziesz chciała przebadać resztę to oni już majà ją przebadaną . U mnie było tak za każdym razem Żr zarodki klasy 5 aa i 5bb były bez wad genetycznych , a wszystkie niższe były z wadami , wiec bym przebadała tylko te najlepsze .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do dr Sz w którym tygodniu można się umawiać na prenatalne? Bo dr B wspominał o 13? Gdyby nie było terminu wolnego to ciut wcześniej albo później można?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 11tc do 13t6d więc jest rozpiętość. Ja nie żałuję, że byłam dopiero w 13tc, ktoś fajnie napisał, że później "lepsze widoki" podczas badania i większe prawdopodobieństwo wskazówki co do płci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 21:25

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    Lizzinka ja miałam przebadany zarodek bez wad genetycznych i to samo mnie spotkało , wiec chyba nie ma reguły .Kornel kornel Z tego co wiem to oni przed mrożeniem pobierają materiał do badań i badają i tak wszystkie zarodki , tylko tyle ile zapłacisz to ci powiedzą , wiec jak będziesz chciała przebadać resztę to oni już majà ją przebadaną . U mnie było tak za każdym razem Żr zarodki klasy 5 aa i 5bb były bez wad genetycznych , a wszystkie niższe były z wadami , wiec bym przebadała tylko te najlepsze .

A to nie wiedziałam, że tak jest to zmienia postać rzeczy :)
    Moly chcemy wiedzieć w najbliższej przyszłości nie teraz :)

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja bym się zdecydowała dopiero po nieudanych transferach co oczywiście mam nadzieję u Ciebie nie będzie miało miejsca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 21:57

kornelkornel, Lizzinka lubią tę wiadomość

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    A wiesz jaka u Was była przyczyna? :-(

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka wrote:
    A wiesz jaka u Was była przyczyna? :-(
    Przyczyn poronień jest wiele i nie są to tylko genetyczne . Ja uważam że w Medart zaczęli promować badanie genetyczne zarodków choć to nie daje 100% pewności czy jest zdrowy czy ciąża będzie i się utrzyma . W 1 trymestrze również odpowiada immunologia czy nawet głupi wirus np CMV .

Lizzinka lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się tego obawiam, że coś jest głębiej u nas... I nawet nie wiem jak to rozgryźć i co robić eh

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie dziewczyny, u mnie poronienia były prawdopodobnie z powodu polipowatego endometrium... Gdyby tylko któryś lekarz wcześniej zaproponował histeroskopię, to może już bym nawet dwójkę dzieci miała. Ale czasem sobie myślę, że to wszystko co przechodzimy, to przechodzimy z jakiegoś powodu...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Clexane moża robić w ramię?
    W udo próbowałam ale cholernie boli ;( brzuch już napiety i nie ma za co chwytać a dodatkowo
    mam w tej chwili 2x0,4 clexane i 1x prolutex i caly brzuch już boli.
    Prolutex dam jeszcze radę ale z tym clexane już nie mam gdzie :( jedynie maz mi może w to ramie robić

• Kimczi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka mi dr Ż powiedział tylko że krwiaki robią się u 20 % kobiet w ciąży i raczej nie są groźne chyba że tak jak najprawdopodobniej umnie było odcina się dopływ krwi między mną i zarodkiem i zarodek umiera . Dziewczyny a trzymacie prolutex albo clexane w lodowce ?

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Hej:)
    Clexane moża robić w ramię?
    W udo próbowałam ale cholernie boli ;( brzuch już napiety i nie ma za co chwytać a dodatkowo
    mam w tej chwili 2x0,4 clexane i 1x prolutex i caly brzuch już boli.
    Prolutex dam jeszcze radę ale z tym clexane już nie mam gdzie :( jedynie maz mi może w to ramie robić
    Można, koleżance też mąż robił

Dominique1995 lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    Dziewczyny a trzymacie prolutex albo clexane w lodowce ?
    Nie :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi wrote:
    Lizzinka mi dr Ż powiedział tylko że krwiaki robią się u 20 % kobiet w ciąży i raczej nie są groźne chyba że tak jak najprawdopodobniej umnie było odcina się dopływ krwi między mną i zarodkiem i zarodek umiera . Dziewczyny a trzymacie prolutex albo clexane w lodowce ?

Zdecydowanie nie :) kupuję zawsze Clexane na zapas to musiałabym całą półkę w lodówce zająć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimczi a dużego miałaś tego krwiaka?

Moly i jak wczorajsza wizyta u nowego dr? Bąbelka ok?

I co Gabrysiu nadal cisza? A Mała chociaż się wierci w tym brzuszku?

Aniu a Ty kiedy rodzisz? Bo ten Twój suwaczek się cofa :/

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    I co Gabrysiu nadal cisza? A Mała chociaż się wierci w tym brzuszku?
    Cisza :) Mała aktywna wieczorami intensywnie, co jakiś czas mam jakiś lekki skurcz, ale poza tym nic się nie dzieje :)

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane mozna robic w udo lub w reke a prolutex w posladek. Nie przechowuje sie w lodowce w ulotce chyba pisze ze w temperaturze nie przekraczajacej 25 stopni

Dominique1995 lubi tę wiadomość

Wiwi92
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ