MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykornel z tego co pamiętam mieliście 4 przebadane i 2 były prawidłowe?
Nie wiem ile planujecie mieć z partnerem dzieci ale jeśli np jedno i zaskoczysz przy pierwszym transferze to po co badać teraz resztę zarodków. Chyba, że to kwestia natury moralnej to wtedy nie ma tematu. Gdyby (odpukać!!!) coś nie wyszło to czy nie możecie zbadać resztę zarodków później?
Mada sama jestem ciekawa jak to jutro będzie, atmosfera pewnie nie tak luźna jak dotychczas w MedarcieMam nadzieję, że dr B zgodnie z obietnicą zadzwonił do jutrzejszego dr nas zaanonsować jako swoich "podopiecznych", sam zresztą to zaproponował i kazał przypomnieć
Ja się ważę, bo przy każdej wizycie mi się pytają, jutro pewnie też padnie to pytanie i chcę być na bieżąco z przyrostami kg
Przez I trymestr leżałam plackiem więc masz jeszcze trochę czasu, a ptasie mleczko mniam
Pamiętaj, że do dr Szymańskiego dłuższe terminy więc nie zwlekaj za długo z zapisem na wizytę, mnie zamieniali z inną pacjentką żebym się zmieściła w odpowiednim czasie na badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:56
-
Lizzinka- materiał genetyczny pobrany był ze wszystkich zarodków.
Kaya85- 1-2 zarodki 5000 zł, 3-4 8500 zł, 5-6 zarodków 12000 zł.
Moly- tak, dwa z czterech były prawidłowe. Myślę, że to też dla świętego spokoju, bo jak coś pójdzie nie tak to będziemy mieli gwarancje, że zarodki są zdrowe i nie będzie trzeba bawić się w 3 IVFLizzinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDlatego jestem ciekawa czy nie można ich zbadać np za 3 miesiące gdyby coś nie wyszło ze zdrową dwójką? Czy musicie dać odpowiedź teraz przed 1 transferem?
Edit, jeśli są już przebadane to czy nie możecie zapłacić i dowiedzieć się czy reszta zarodków jest prawidłowa później, gdy transfery się nie powiodą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 21:25
-
Lizzinka ja miałam przebadany zarodek bez wad genetycznych i to samo mnie spotkało , wiec chyba nie ma reguły .Kornel kornel Z tego co wiem to oni przed mrożeniem pobierają materiał do badań i badają i tak wszystkie zarodki , tylko tyle ile zapłacisz to ci powiedzą , wiec jak będziesz chciała przebadać resztę to oni już majà ją przebadaną . U mnie było tak za każdym razem Żr zarodki klasy 5 aa i 5bb były bez wad genetycznych , a wszystkie niższe były z wadami , wiec bym przebadała tylko te najlepsze .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyod 11tc do 13t6d więc jest rozpiętość. Ja nie żałuję, że byłam dopiero w 13tc, ktoś fajnie napisał, że później "lepsze widoki" podczas badania i większe prawdopodobieństwo wskazówki co do płci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 21:25
-
Kimczi wrote:Lizzinka ja miałam przebadany zarodek bez wad genetycznych i to samo mnie spotkało , wiec chyba nie ma reguły .Kornel kornel Z tego co wiem to oni przed mrożeniem pobierają materiał do badań i badają i tak wszystkie zarodki , tylko tyle ile zapłacisz to ci powiedzą , wiec jak będziesz chciała przebadać resztę to oni już majà ją przebadaną . U mnie było tak za każdym razem Żr zarodki klasy 5 aa i 5bb były bez wad genetycznych , a wszystkie niższe były z wadami , wiec bym przebadała tylko te najlepsze .
A to nie wiedziałam, że tak jest to zmienia postać rzeczy
Moly chcemy wiedzieć w najbliższej przyszłości nie teraz -
nick nieaktualny
-
Kimczi wrote:Lizzinka ja miałam przebadany zarodek bez wad genetycznych i to samo mnie spotkało , wiec chyba nie ma reguły .Kornel kornel Z tego co wiem to oni przed mrożeniem pobierają materiał do badań i badają i tak wszystkie zarodki , tylko tyle ile zapłacisz to ci powiedzą , wiec jak będziesz chciała przebadać resztę to oni już majà ją przebadaną . U mnie było tak za każdym razem Żr zarodki klasy 5 aa i 5bb były bez wad genetycznych , a wszystkie niższe były z wadami , wiec bym przebadała tylko te najlepsze .Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon
-
Lizzinka wrote:A wiesz jaka u Was była przyczyna?
Lizzinka lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
No widzicie dziewczyny, u mnie poronienia były prawdopodobnie z powodu polipowatego endometrium... Gdyby tylko któryś lekarz wcześniej zaproponował histeroskopię, to może już bym nawet dwójkę dzieci miała. Ale czasem sobie myślę, że to wszystko co przechodzimy, to przechodzimy z jakiegoś powodu...
-
nick nieaktualnyHej:)
Clexane moża robić w ramię?
W udo próbowałam ale cholernie boli ;( brzuch już napiety i nie ma za co chwytać a dodatkowo
mam w tej chwili 2x0,4 clexane i 1x prolutex i caly brzuch już boli.
Prolutex dam jeszcze radę ale z tym clexane już nie mam gdziejedynie maz mi może w to ramie robić
-
Lizzinka mi dr Ż powiedział tylko że krwiaki robią się u 20 % kobiet w ciąży i raczej nie są groźne chyba że tak jak najprawdopodobniej umnie było odcina się dopływ krwi między mną i zarodkiem i zarodek umiera . Dziewczyny a trzymacie prolutex albo clexane w lodowce ?
-
Dominique1995 wrote:Hej:)
Clexane moża robić w ramię?
W udo próbowałam ale cholernie boli ;( brzuch już napiety i nie ma za co chwytać a dodatkowo
mam w tej chwili 2x0,4 clexane i 1x prolutex i caly brzuch już boli.
Prolutex dam jeszcze radę ale z tym clexane już nie mam gdziejedynie maz mi może w to ramie robić
Dominique1995 lubi tę wiadomość
-
Kimczi wrote:Lizzinka mi dr Ż powiedział tylko że krwiaki robią się u 20 % kobiet w ciąży i raczej nie są groźne chyba że tak jak najprawdopodobniej umnie było odcina się dopływ krwi między mną i zarodkiem i zarodek umiera . Dziewczyny a trzymacie prolutex albo clexane w lodowce ?
Zdecydowanie niekupuję zawsze Clexane na zapas to musiałabym całą półkę w lodówce zająć
-
nick nieaktualny