MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Robiłam betę po 2 tygodniach i miałam 14 dr. Ż powiedział że to tyle co nic i mi nie kazał badać drugi raz . Z tego co widzę to tylko plamienia , wiec poczekam na większe krwawienie , tak jak piszesz . Lizzinka a Ty od @ też ruszasz z transferem czy już nie masz zarodków ?
-
nick nieaktualnyMoly jak się czujecie dziewczyny ?
jutro wizyta nie? Napisz mi jak z Bąbelką i wrażenia z wizyty u nowego dr
kupiłaś detektor?
Ja leżę, czasami zaskoczy plamienie ale dr B mówił że przez tego krwiaka jeszcze mogę. Byle nie było krwi...
Suselek jakie dalsze wieści?
MalaHD jak Olcia się ma? Już miesiąc.. ale zleciało
Gabrysia a Twoja Malutka ma jeszcze chwilę czasu, napewno Ciebie niedługo zaskoczyczekamy na dobre wieści jak i trzymamy kciuki za poród
gabrysia111 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wracamy do gry!!!
Napisała do mnie Dr K. Pytała jakie leki biorę. Napisała badania jakie mam zrobić. Mam przejść na dietę bezglutenową.
I najważniejsze. Napisała że zależy jej żebyśmy nie odpuszczali skoro już są postępy i oddadzą nam 4500 zł z ostatniego IVF
Przeżyliśmy mega szok. Ja się poryczałam. Nie było nas stań na 3 IVF. A te 4500 to dla nas zbawienie reszta się znajdzie.
W życiu bym się nie spodziewała takiej wiadomości! Jednak ktoś nad nami czuwa
Kurde naprawdę jestem szczęśliwa!!!
Będę pisać co i jak. Teraz pewnie bede na antykach jakiś czas...kornelkornel, Moly, Lizzinka, Mada29, Imbirek91, MARTIII, anna_b, Ruda2017, Kaya85, Alberta, a88, susełek, Mysza1986 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Moly jak się czujecie dziewczyny ?
jutro wizyta nie? Napisz mi jak z Bąbelką i wrażenia z wizyty u nowego dr
kupiłaś detektor?
Ja leżę, czasami zaskoczy plamienie ale dr B mówił że przez tego krwiaka jeszcze mogę. Byle nie było krwi...
Tak, jutro wizyta. Miodowy miesiąc ciąży mi służy, bo energia wróciła i w końcu zaczęłam sie ruszaćJa byłam bardzo aktywna przed ciążą, a teraz prawie 4 miesiące kanapa, mięśnie w zaniku i 3kg do przodu
Zapytam się czy mogę zacząć lekkie ćwiczenia, mam płytę Anny Lewandowskiej dla cieżarnych i zastanawiam się nad jogą
Bardzo sie cieszę, że wszystko dobrze, kiedy masz teraz wizytę? A Jak u Ciebie z objawami typowymi dla ciąży?
Będziesz miała prenatalne mniej więcej w tym samym czasie co ja połówkowe, no może ja trochę po Tobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 17:48
-
nick nieaktualny
-
Lady, bardzo sie ciesze Kochana! Az sie wzruszylam,dobija mnie mysl, ze pieniadze sa blokada do tego by spelniac marzenie-takie ktore kazdemu czlowiekowi powinno byc po prostu dane, prawo do bycia rodzicem!
Ostanio chodze zdolowana, jakies takie poczucie,ze po co cos robic i tak sie nie uda. Chyba swoj szczesliwy los na loterii zycia odebralam i nie powinnam wyciagac reki po wiecej... -
nick nieaktualny
-
Wiwi92 wrote:Lizzinka ty poronilas 6t6d wiesz co moglo byc przyczyna serduszko biło juz czy nie?
no ciężko powiedzieć w tej chwili, wyniki miałam wszystkie ok. Dr B powiedział, że najczęściej w takich sytuacjach to wady genetyczne zarodków.
Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
kornelkornel wrote:Laski mam wielki dylemat
Mocno się zastanawiam nad badaniem reszty zarodków, bo w sumie 4 z 12 zostały przebadane, a chciałabym wiedzieć ile jest jeszcze zdrowych...
Są to ooogromne koszty więc co byście zrobiły na moim miejscu ?
Może jakoś stopniowo rób? Masz pojedynczo mrożone? Badaj np. 2 na miesiąc? To zawsze trochę lżej dla portfelaA może głupie pytanie, ale jeśli Ty masz je zamrożone to można je zbadać? Bo to by trzeba je odmrozić, tak? I później znowu zamrozić? To ich nie osłabi? Nie orientuję się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 19:46
Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon -
kornelkornel wrote:Laski mam wielki dylemat
Mocno się zastanawiam nad badaniem reszty zarodków, bo w sumie 4 z 12 zostały przebadane, a chciałabym wiedzieć ile jest jeszcze zdrowych...
Są to ooogromne koszty więc co byście zrobiły na moim miejscu ?
Kornelkornel a jaki jest w ogóle koszt badania jednego zarodka? Nas to też będzie czekać a póki co dr powiedział nam tak ogólnie, że łączny koszt ivf + badanie 8-15tys.
06.2018 niespodzianka:)
02.2018 I ivf, 1zarodek
12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
0% mąż morfologia
Wykryto alfa HLA-DQ8 -
nick nieaktualnyMoly wrote:Tak, jutro wizyta. Miodowy miesiąc ciąży mi służy, bo energia wróciła i w końcu zaczęłam sie ruszać
Ja byłam bardzo aktywna przed ciążą, a teraz prawie 4 miesiące kanapa, mięśnie w zaniku i 3kg do przodu
Zapytam się czy mogę zacząć lekkie ćwiczenia, mam płytę Anny Lewandowskiej dla cieżarnych i zastanawiam się nad jogą
Bardzo sie cieszę, że wszystko dobrze, kiedy masz teraz wizytę? A Jak u Ciebie z objawami typowymi dla ciąży?
Będziesz miała prenatalne mniej więcej w tym samym czasie co ja połówkowe, no może ja trochę po Tobie
Wizytę mam 18.01. Dr mówił, że jak będzie ok to będę się wtedy umawiać na prenatalne na 13tydzień. Też tak myślałam o twoich polowkowych. Jestem ciekawa na jakiego dr trafisz jutro
. A co do moich objawów, jest spokojniej ale czasami jeszcze męczą. Nie mogę patrzeć na jedzenie, tak jakby coś mi stało w gardle. Dużo wody piję. Choć skibka chleba z dżemem działa łagodząco. Kiedyś mi tak bylo niedobrze, ze kawelek ptasiego mleczka pomógł
ja na wagę nie wskakuje bo czuję, że mi ruchu brakuje. W moim wypadku narazie nie mogę szaleć.
Powodzenia jutro Kochana!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:46