X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, ja bym chciała już ten brzuch zwolnić, ale mała się coś nie garnie ;)

Moly, MARTIII lubią tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Kimczi Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam betę po 2 tygodniach i miałam 14 dr. Ż powiedział że to tyle co nic i mi nie kazał badać drugi raz . Z tego co widzę to tylko plamienia , wiec poczekam na większe krwawienie , tak jak piszesz . Lizzinka a Ty od @ też ruszasz z transferem czy już nie masz zarodków ?

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już nie mamy zarodków... Mamy 5 oocytów, ale boimy się eksperymentować (zbyt duże koszty), więc pewnie rozpoczniemy 2gą procedurę... :-(

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nikt nie wiedział. Chodziłam na wizyty czasem i o 22. Tylko na punkcje i transfer trzeba załatwić wolne a też nie zawsze bo może przyoadnie akurat weekend.

Gabrysiu wygoń ją ;) kiedy ewentualnie mają wywoływać?

gabrysia111 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Gabrysiu wygoń ją ;) kiedy ewentualnie mają wywoływać?
    Myślę, że zaczną koło 18-19 stycznia. Więc mam jeszcze chwilę, żeby popracować samodzielnie :D

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka ty poronilas 6t6d wiesz co moglo byc przyczyna serduszko biło juz czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 12:28

Wiwi92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly jak się czujecie dziewczyny ? :) jutro wizyta nie? Napisz mi jak z Bąbelką i wrażenia z wizyty u nowego dr :) kupiłaś detektor?
    Ja leżę, czasami zaskoczy plamienie ale dr B mówił że przez tego krwiaka jeszcze mogę. Byle nie było krwi...

Suselek jakie dalsze wieści?

MalaHD jak Olcia się ma? Już miesiąc.. ale zleciało :)

Gabrysia a Twoja Malutka ma jeszcze chwilę czasu, napewno Ciebie niedługo zaskoczy :) czekamy na dobre wieści jak i trzymamy kciuki za poród :) :)

gabrysia111 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracamy do gry!!!

Napisała do mnie Dr K. Pytała jakie leki biorę. Napisała badania jakie mam zrobić. Mam przejść na dietę bezglutenową.

I najważniejsze. Napisała że zależy jej żebyśmy nie odpuszczali skoro już są postępy i oddadzą nam 4500 zł z ostatniego IVF <3

Przeżyliśmy mega szok. Ja się poryczałam. Nie było nas stań na 3 IVF. A te 4500 to dla nas zbawienie reszta się znajdzie.

W życiu bym się nie spodziewała takiej wiadomości! Jednak ktoś nad nami czuwa <3

Kurde naprawdę jestem szczęśliwa!!!

Będę pisać co i jak. Teraz pewnie bede na antykach jakiś czas...

kornelkornel, Moly, Lizzinka, Mada29, Imbirek91, MARTIII, anna_b, Ruda2017, Kaya85, Alberta, a88, susełek, Mysza1986 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady super wiadomości!! Ale piękna niespodzianka dla Was!!! Trzymamy kciuki i będziemy czekać na informacje! :) :)

Lady_E lubi tę wiadomość

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wspaniale bardzo się ciesze, że wracasz do nas ! <3
    Dawaj znać na bieżąco :-)

Lady_E lubi tę wiadomość

klz9krhmyflvohw4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly jak się czujecie dziewczyny ? :) jutro wizyta nie? Napisz mi jak z Bąbelką i wrażenia z wizyty u nowego dr :) kupiłaś detektor?
    Ja leżę, czasami zaskoczy plamienie ale dr B mówił że przez tego krwiaka jeszcze mogę. Byle nie było krwi...

Tak, jutro wizyta. Miodowy miesiąc ciąży mi służy, bo energia wróciła i w końcu zaczęłam sie ruszać :) Ja byłam bardzo aktywna przed ciążą, a teraz prawie 4 miesiące kanapa, mięśnie w zaniku i 3kg do przodu ;) Zapytam się czy mogę zacząć lekkie ćwiczenia, mam płytę Anny Lewandowskiej dla cieżarnych i zastanawiam się nad jogą :)

Bardzo sie cieszę, że wszystko dobrze, kiedy masz teraz wizytę? A Jak u Ciebie z objawami typowymi dla ciąży? :)
    Będziesz miała prenatalne mniej więcej w tym samym czasie co ja połówkowe, no może ja trochę po Tobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Lady_E co za wiadomość, super! Teraz wszystkie będziemy trzymać kciuki żeby to podejście było tym ostatnim i owocnym :)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, bardzo sie ciesze Kochana! Az sie wzruszylam,dobija mnie mysl, ze pieniadze sa blokada do tego by spelniac marzenie-takie ktore kazdemu czlowiekowi powinno byc po prostu dane, prawo do bycia rodzicem!
    Ostanio chodze zdolowana, jakies takie poczucie,ze po co cos robic i tak sie nie uda. Chyba swoj szczesliwy los na loterii zycia odebralam i nie powinnam wyciagac reki po wiecej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama no co Ty, luty się zbliża i ruszasz :) a w loterii można przecież wygrać parę razy ;)

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam wielki dylemat :)
    Mocno się zastanawiam nad badaniem reszty zarodków, bo w sumie 4 z 12 zostały przebadane, a chciałabym wiedzieć ile jest jeszcze zdrowych...
    Są to ooogromne koszty więc co byście zrobiły na moim miejscu ?

klz9krhmyflvohw4.png
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Lizzinka ty poronilas 6t6d wiesz co moglo byc przyczyna serduszko biło juz czy nie?
    Hej, Tak, w 6t2d biło serduszko. Wtedy się zgłosiliśmy, bo miałam krwawienie. Wszystko było ok, a parę dni później bach :-( no ciężko powiedzieć w tej chwili, wyniki miałam wszystkie ok. Dr B powiedział, że najczęściej w takich sytuacjach to wady genetyczne zarodków.

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:
    Mocno się zastanawiam nad badaniem reszty zarodków, bo w sumie 4 z 12 zostały przebadane, a chciałabym wiedzieć ile jest jeszcze zdrowych...
    Szczerze, jakbym miała kasę to bym zrobiła. Nie wyobrażam sobie jeszcze raz przechodzić przez to, przez co przeszłam. Możliwe, że gdybyśmy mieli przebadane to bym tego uniknęła.
    Może jakoś stopniowo rób? Masz pojedynczo mrożone? Badaj np. 2 na miesiąc? To zawsze trochę lżej dla portfela :-) A może głupie pytanie, ale jeśli Ty masz je zamrożone to można je zbadać? Bo to by trzeba je odmrozić, tak? I później znowu zamrozić? To ich nie osłabi? Nie orientuję się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 19:46

• Kaya85 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelkornel wrote:

Kornelkornel a jaki jest w ogóle koszt badania jednego zarodka? Nas to też będzie czekać a póki co dr powiedział nam tak ogólnie, że łączny koszt ivf + badanie 8-15tys.

2nn3csqv3n1l6u17.png
    06.2018 niespodzianka:)
    02.2018 I ivf, 1zarodek :(
    12.2017 HSG, 03.2017 laparoskopia
    0% mąż morfologia
    Wykryto alfa HLA-DQ8
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady! Wiadomość cudowna, jak to mówią do trzech razy sztuka! :-D to będzie Nasz Rok, mówię Wam. Bardzo się cieszę, trzymam kciuki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    Tak, jutro wizyta. Miodowy miesiąc ciąży mi służy, bo energia wróciła i w końcu zaczęłam sie ruszać :) Ja byłam bardzo aktywna przed ciążą, a teraz prawie 4 miesiące kanapa, mięśnie w zaniku i 3kg do przodu ;) Zapytam się czy mogę zacząć lekkie ćwiczenia, mam płytę Anny Lewandowskiej dla cieżarnych i zastanawiam się nad jogą :)

Bardzo sie cieszę, że wszystko dobrze, kiedy masz teraz wizytę? A Jak u Ciebie z objawami typowymi dla ciąży? :)
    Będziesz miała prenatalne mniej więcej w tym samym czasie co ja połówkowe, no może ja trochę po Tobie ;)

Wizytę mam 18.01. Dr mówił, że jak będzie ok to będę się wtedy umawiać na prenatalne na 13tydzień. Też tak myślałam o twoich polowkowych ;). Jestem ciekawa na jakiego dr trafisz jutro :). A co do moich objawów, jest spokojniej ale czasami jeszcze męczą. Nie mogę patrzeć na jedzenie, tak jakby coś mi stało w gardle. Dużo wody piję. Choć skibka chleba z dżemem działa łagodząco. Kiedyś mi tak bylo niedobrze, ze kawelek ptasiego mleczka pomógł:) ja na wagę nie wskakuje bo czuję, że mi ruchu brakuje. W moim wypadku narazie nie mogę szaleć.
    Powodzenia jutro Kochana! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:46

‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ