X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pytaj kazda z dziewczyn w miare mozliwosci Ci wytlumaczy

Wiwi92
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 też jestem tu nowa. I będę pierwszy raz podchodzić do ivf. Zbieram informacje, bo strasznie tego dużo i aż się gubię. A że dr Ż wylewny nie jest to muszę sama sporo poczytać :)

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska, witaj w klubie...ja też się gubię trochę w tym...

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co to pytajcie, ja też jeszcze niedawno byłam zupełnie zielona. Teraz to już chcąc nie chcąc coś tam wiem ;-)

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska, Czyli Ty już po wizycie u dr Ż..jak ona u Ciebie wyglądała...? Ja jeszcze troszeczkę muszę poczekać, ale szczerze doczekać już się nie mogę tej wizyty i tego co się dowiem!
    Czy próbowałaś wcześniej jakiś innych metod leczenia, czy od razu zdecydowałaś się na ivf..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 15:34

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizzinka wrote:
    Jakby co to pytajcie, ja też jeszcze niedawno byłam zupełnie zielona. Teraz to już chcąc nie chcąc coś tam wiem ;-)
    Super, będę pamiętać i pytać.
    A może wiecie jaki jest koszt w Medart ivf z komórką dawczyni?

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:
    Czyli Ty już po wizycie u dr Ż..jak ona u Ciebie wyglądała...? Ja jeszcze troszeczkę muszę poczekać, ale szczerze doczekać już się nie mogę tej wizyty i tego co się dowiem!
    Czy próbowałaś wcześniej jakiś innych metod leczenia, czy od razu zdecydowałaś się na ivf..?
    Ja byłam na 3 wizytach u Żaka, jak dla mnie specyficzny. Ma dobre opinie i dlatego się na niego zdecydowałam. Wcześniej byłam też na wizycie kwalifikującej w Invimed Wrocław. Co do moich odczuć to zostaje wierzyć, że Żak wie co robi, bo wylewny to on nie jest.

W 2016 miałam 3XIUI ale po 3 miałam ciążę pozmaciczną, więc teraz inseminacja nie ma sensu, zostało tylko ivf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 16:13

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhaska, To naprawdę bardzo podobnie do mnie...czytałam, że jest specyficzny...ale jak dla mnie to nie ma znaczenia - ma być skuteczny...A taki podobno jest z opinii ;-)
    Ja najpierw też byłam na wizycie we Wrocławiu tyle, że w Invicta...Ale raz i o raz za dużo...niewłaściwi ludzie na niewłaściwym miejscu...Nie polecam!
    Tu skierowała mnie p. dr też z Wrocławia...odradzając tym samym kliniki z Wrocławia.
    Generalnie to ona mówiła o ivf, lecz kazała skonsultować to właśnie z Medart i lekarzami... Zobaczymy co mi zaproponuje dr;-)
    Sama na początku myślałam o IUI ale ponoć a moim przypadku nie rozwiązuje to problemu...
    Dlatego chyba nie ma co się zastanawiać tylko działać od razu z ivf :)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92 wrote:
    Tez mi sie wydaje ze to nie zarodek ze spokojem. Czasem robia sie skrzepki odpoczywaj obserwuj sie bedzie dobrze.

Narazie jestem przerażona bo skąd to mogło się wziąć? Nie ukrywam ze dziś brzuch boli mnie bardziej niż wczoraj :( jestem chyba w 5 tyg ciazy

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ż jest specyficzny, bardzo. Mało mówi ale odpowiada na każde pytanie więc jak czegoś nie wiecie to pytać :) A że jest skuteczny to sporo z nas tutaj potwierdzi. Ja swoją przygodę z IVF i Medartem zaczęłam w styczniu ubiegłego roku. Mój skarb jutro kończy miesiąc :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ż jest specyficzny, bardzo. Mało mówi ale odpowiada na każde pytanie więc jak czegoś nie wiecie to pytać :) A że jest skuteczny to sporo z nas tutaj potwierdzi. Ja swoją przygodę z IVF i Medartem zaczęłam w styczniu ubiegłego roku. Mój skarb jutro kończy miesiąc :)
    Oo to szybko u was poszło :) A mogę zapytać jaki był u was problem?

Miśka90 zobaczysz co po wynikach powie ci Żak, wyniki PCT przy IUI nie mają znaczenia bo tam się omija pochwę, może nie będzie konieczności od razu ivf.
    Choć masz podobnie jak ja niskie AMH - moje z sierpnia 1,29 więc u mnie nie ma na co czekać.
    Powiem szczerze, że już nie mogę sie doczekać 27.01 kiedy się dowiem czy mogę zacząć stymulację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Nowe dziewczyny. Ja polecam Medart. Mam porównanie z Invimed w Poznaniu. I naprwdę opieka bez porównania. Ja jestem w medart u dr K. Bardzo ostrożna, zleca dużo badań odpowie na każde pytanie. Jak z nia rozmowiasz wydaje Ci się, że chce żebyś zaszała w ciąze prawie jak ty. Klinika otwarta łącznie z sobotami, niedzielami i Świętami. JA miałam transfer w Boże NArodzenie. Na pierwszej rozmowie siedzieliśmy u niej z 1,5 h miałam całą liste pytań i odpowiedziała nawet na najgłupsze :).
    Co do dr Ż to nie znam, ale ważne że rezultaty ma dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki z dziś beta mała, ale urosła do 90,01 mIU/ml w stosunku do 50 z przed 2 dni. Jeszcze dr K nie odpowiedziała.

Cały czas walczymy...

Co o tym myśliście?

Lizzinka lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana wrote:
    Narazie jestem przerażona bo skąd to mogło się wziąć? Nie ukrywam ze dziś brzuch boli mnie bardziej niż wczoraj :( jestem chyba w 5 tyg ciazy

Tiliana na byłaś na dyżurze w szpitalu żeby sprawdzić czy wszystko dobrze czy czekasz na wizyte w Medarcie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 18:52

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Oo to szybko u was poszło :) A mogę zapytać jaki był u was problem?

Bardzo szybko :) Aczkolwiek była to już moja druga procedura i trzeci transfer więc nie udało się od razu. U mnie zaburzenie osi podwzgórze-przysadka-jajnik. Prościej, ja hormonalnie już mam menopauze a niespełne 30 lat ;)

Ja mam porównanie z ivita i invimedem. Medart jest irytujący pod kątem punktualności - siedzisz bitą godzinę mimo zapisów.

Susełek ja niestety nie widzę optymistycznego finału u Ciebie :( Mam jednak nadzieję, że się mylę. Ta beta nadal nie mówi niestety nic. Rośnie więc trzeba czekać w którą stronę to pójdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 18:55

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeżeli coś złego się dzieje to już noc więcej w szpitalu nie są w stanie mi wprowadzić... mam taka baterie leków ze już nic więcej nie da się dołożyć. Jutro robię badania po tym będzie wszystko jasne... mam jednak czarne myśli :(

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, ja jestem dobrej myśli! Powtórz jeszcze betę, nie odstawiaj leków. Rośnie, a to dobrze!! Trzymam kciuki.
    Juhaska Niestety nie wiem jaki koszt z KD w MedArt :-(
    Tiliana, lekarzem nie jestem, ale też nie sądzę, że to zarodek. Przy ewentualnym poronieniu byś krwawiła tak sądzę... Nie stresuj się na zapas, to na pewno nic poważnego!! Odpoczywaj, leż, bierz leki (masz no-spę, relanium, magnez?) i skonsultuj z lekarzem. Tak jak Anna zapytam - czekasz na wizytę, czy byłaś w szpitalu?

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD ja myślałam, że z naszą przypadłością będziemy się długo "bujać" ale też szybko poszło. W klinice od lutego i gdyby nie liczyć IUI to w sumie cały proces in vitro zaczął się we wrześniu, a dwa miesiące później była już ciąża. Wiec ta nasza menopauza nie jest taka tragiczna, przynajmniej wiadomo konkretnie co jest przyczyną. Nadal jednak liczę, że się po porodach naprawimy ;)

• juhaska Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Dziewczyny mam wyniki z dziś beta mała, ale urosła do 90,01 mIU/ml w stosunku do 50 z przed 2 dni. Jeszcze dr K nie odpowiedziała.

Cały czas walczymy...

Co o tym myśliście?
    Zawsze mówią, że liczą się właściwe przyrosty, a nie wartości. Także trzymam kciuki by fasolka się zadomowiła :)

MalaHD to tym bardziej gratuluję :)
    U mnie też niestety ku menopauzie idzie, lat 33 AMH 1,29 a FSH 12 :( i do tego enomenda

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek no rośnie ta beta tylko kurcze Ty jesteś 12dpt? No niech ten Twój bąbel będzie leniuch.

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ