X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki!

Czytam Was już od dłuższego czasu i w końcu znalazłam chwilę żeby napisać do Was i dołączyć do forum.
    No więc może od początku o mnie:
    Mam 28 lat i od 3 lat staramy się z narzeczonym o dzidziusia.
    23.01. Mamy pierwszą wizytę w Medart u dr Ż, po wcześniejszych wizytach u różnych lekarzy, którzy niestety nic nie robili w kierunku moich upragnionych dwóch kresek...
    W końcu trafiłam do p. ginekolog we Wrocławiu, która wykonała badania po, których dowiedzieliśmy się niestety, że test PCT wykazał wrogość śluzu a moje AMH jest stosunkowo niskie...
    Z jej polecenia wybraliśmy Medart...mam nadzieję, że to będzie dobra decyzja.
    Zdaję sobie sprawę, że przy wrogości śluzu czeka mnie IVF...
    Chyba dopiero niedawno pogodziłam się z tymi informacjami...
    Teraz czytając Wasze wypowiedzi, Wasze dwie kreski, długie lecz spełnione marzenia - to wszystko napełniania mnie pozytywną nadzieją...
    Wierzę, że i ja doczekam się tych dwóch kresek ❤❤
    Powiedzcie mi proszę czy któraś z Was trafiła może do Medart lub do jakiejś innej kliniki z takimi "przypadłościami" jak ja i udało jej się spełnić swoje marzenia!?

Pozdrawiam serdecznie!

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Miśka! Wrogość śluzu nie wyklucza zastosowania inseminacji (to nie musi być od razu ivf, jeśli nie ma innych, znaczących problemów). Dużo zależy od tego, czy rosną u Ciebie pęcherzyki i czy nasienie jest Ok - jeśli tak, to spróbowałabym najpierw właśnie inseminacji. U mnie też był wrogi śluz i robiłam inseminacje na Polnej (dwie z nich skończyły się ciążą biochemiczną), więc da się tak w ciążę zajść. Ale to najlepiej metodę zapłodnienia dobierze Wam dr. Trzymam kciuki!

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Miśka :) A próbowaliście IUI ?
    Spokojnie czekaj na wizytę u dr Ż. Jesteś w dobrych rękach :)
    Jak widzisz co chwilę któraś z dziewczyn ma wysoką betę wiec niedługo i Ty będziesz w ciąży :)

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie próbowaliśmy IUI.
    Pani doktor, która mnie do Medart pokierowała twierdziła, że przy moim AMH i wrogim śluzie IUI nie ma sensu i najlepiej podchodzić do IVF i to jak najszybciej...
    Na wizycie u dr okaże się co ze mną zrobimy

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło wiadomość...

Moje AMH wynosi 1,2 a wrogość unicestwiła 100% plemników po 7 godz od stosunku...

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr...I znów ucięta wiadomość.

Lekarze podczas monitoringu cyklu twierdzili, że mam piękne pęcherzyki czy to na stumulowanym cyklu z clo czy na naturalnym. Więc nadzieja jest! I wiara w dr!

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miska. Ja tez jestem pacjentka dr Z ale mialam ivf z innych przyczyn. Ze spokojem na pierwszej wizycie juz bedziesz wiele wiedziala. Dr napewno znajdzie i na Ciebie sposob.

Wiwi92
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takim właśnie nastawieniem jestem przygotowana do wizyty. I z niecierpliwością czekam już na ten dzień!

Wiwi powiedz mi jak skończyło się Twoje podejście do IVF?

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek, ja nadal trzymam kciuki!! Nie trać nadziei :-) może to leniuszek jak piszą dziewczyny i jeszcze się rozpędzi!

susełek lubi tę wiadomość

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Campari Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Miśka90. Świetnie trafiłaś i do Medart i tu do nas. Ja w prawdzie nie miałam takiego problemu jak Ty, ale inne równie poważne. Ale za to miałam AMH takie jak Ty i jestem 10 lat starsza. Po dwóch nieudanych procedurach ivf zaszłam w ciażę zupełnie przypadkowo naturalnie i jak widać urodziłam zdrowego synka. Da się? Da się! Powodzenia :-)

r9bzabd.png
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was aplikuje sobie Lutinus? Ja muszę 6 tabletek dziennie. Dzisiaj rano pojawiły się lekko brązowe upławy (już nie pierwszy raz, ale do tej pory tłumaczyłam sobie właśnie aplikacja i ewentualnym uszkodzeniem naskórka). Niestety dzisiaj pojawił się tez malutki "skrzep" ok. 0,5 cm :(( czy to mógłbyś zarodek? :( nie mam jakiegoś nadzwyczajnego bólu brzucha ani czystego krwawienia ale czy to mogło być poronienie?? :(

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska u mnie 6 tydzien ponad ciazy. Czekamy jak to sie rozwinie dalej. Pobrano u mnie 9 komorek z tego 6 zaplodniono zaplodnily sie prawidlowo 4 a do piatej doby przezyly 3. Pierwszy transfer mialam odwolany ze wzgledu na to ze bardzo zle sie czulam po punkci, drugi transfer odwolany ze wzgledu na niski poziom progesteronu do trzeciego doszlo i kruszynka jest z nami. Podany mielismy jeden zarodek pozostaly nam dwa ktore sa zamrozone. Pacjentka dr jestem od konca sierpnia 2017

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 10:30

Wiwi92
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana ja podaje sobie 3 tabletki lutinusa u mnie bylo plamienie na poczatku i to raczej implantacja. A okolo 5 tygodnia krwawienie. A w ktorym tygodniu jestes? Lekarz kaze sie obserwować jesli krwawienie nie jest intensywne to ze spokojem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 10:34

Wiwi92
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiwi92, ja tak na prawdę to noe krwawiłam - to były takie beżowo/różowe upławy (zazwyczaj po lutinusie są białe) ale mega martwi mnie ten "skrzep" czerwony :((( chyba oszaleje! Jak zapytałam pani dr K czy to mógł być zarodek/poronienie to napisała "Raczej na pewno nie"... masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek betujesz dzisiaj?

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, dziękuję za tą wiadomość! Ja wierzę w taki cud i jak widać Ty jesteś tego dowodem...wszystko się da! Trzeba w to mocno wierzyć! Cieszę się, że tu do Was trafiłam...:)

Wiwi92, jak czytam takie posty jak Twój to nabieram tylko coraz więcej sił do walki o maluszka...
    Powiedz mi jak to jest z tym transferem w 3 lub 5 dobie..? Czy to jest indywidualnie do każdej pacjentki czy jak...bo nie wiem na czym to polega..?

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i najważniejsze!
    Wiwi92, Gratuluję Ci i wszystkim dziewczyną, które ujrzały upragnione 2 kreski...:)

Teraz pora na te, które jeszcze ich nie ujrzały...Oby ten 2018r był dla nas wszystkich szczęśliwym rokiem! Tego nam wszystkim życzę!

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze to nie zarodek ze spokojem. Czasem robia sie skrzepki odpoczywaj obserwuj sie bedzie dobrze.

Tiliana lubi tę wiadomość

Wiwi92
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat miałam mieć w 5 dobie nawet nie miałam propozycji na 3 dobe. 5 dobie juz jest bardziej rozwiniety zarodek. Transfer pierwszy odwolany i wszystkie 3 zarodki zamrozone byly. I potem mialam tzw. crio transfer.To dobrze grupa duzo pomaga wiem po sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 13:40

Wiwi92
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem. Zaczynam powoli zgłębiać wszelkie informacje dotyczące ivf, to moje początki więc jeszcze nie wszystko rozumiem i staram się czytać, szukać;) Stąd moje pytania;)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ