X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 Ty już 36tc to zdecydowanie przede mną się rozpakujesz :)
    Alberta dziwna sprawa że okresu tak długo nie ma, zawsze miałaś długie cykle?

• klopsik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czym się różni krótki protokół od długiego, czy dok informuje jaka będzie procedura? Bo Ż jest mało wymowny :)

Biorę ciągle antyki, dostałam od razu dwa pudełka i kazał przyjść pod koniec stycznia. Ostatnim razem zebździłam, bo po opakowaniu (21 tabletek) czekałam 7 dni, żeby był pełny cykl do (28dni) i dostałam burę od Żaka.

Ile czasu może trwać "wyciszanie"? Mam brać pudełko za pudełkiem ciągiem i przyjść w dowolnym dniu? Czego wtedy się mogę dowiedzieć? To mi się wydaje takie skomplikowane :/

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Zaczynamy myśleć z mężem o In vitro. Proszę powiedzcie, którego lekarza z medartu najlepiej wybrać i na jakie koszty się szykować bez refundacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik jak dr Tobie kazal przyjść pod koniec stycznia to tak sie umów. Czasami mowi też np. pod koniec opakowania tabsow i on wtedy na wizycie decyduje co dalej. Czy przerywasz i wracasz w 3 dniu cyklu czy jeśli zaczniesz procedurę to daje gonalpeptyl i rozpisuje kiedy zacząć. Może zlecić jakieś też badania i zaznaczyć że jak wszystko będzie ok to startujecie. Różnie to bywa ;)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik, ja tez na anty, bierze sie tak dlugo,az pecherzyki beda tej samej wielkosci, zeby rozpoczynajac stymulacje startowaly z tego samego poziomu. Przynajmniej u mnie tak jest. Moim zdaniem bedziesz na krotkim protokole.
    Pozbieralam sie, odliczam dni do wizyty. Chyba moje doly spowodowane byly odstawieniem cukru i glutenu, organizm doznal szoku, stad te pesymistyczne nastawienie:)
    Wiwi, gratuluje serduszka!
    Moly, Mada, dobrze wiedziec, ze Wasze Maluszki pieknie rosna!
    Gabrysiu, mi mowili, ze sposobem na eksmisje to 3×S (seks, sprzatanie, schody)
    U mnie 15 km spacer i Mlodzieniec po dobroci zwolnil "lokal" :)

Mada29, anna_b lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Gratuluje wszystkich powodzeń dziewczyny i 3 mam kciuki za wszystkie postępy.
    Dla mnie to był strasznie nerowy tydzień. Bo ta beta przyrastała jakby chciaa a nie mogła.
    teraz beta wzrosła z 90 w 12dpt wzrosła do 455 w 16dpt. Więc idziemy na przód :)

Alberta ja 1 transfer po punkcji okres dostałam z 2 tygodniowym opóżnieniem. Tak się zdarza, te wszystkie hormony. Już mnie dr K zapraszała na usg zeby zobaczyć co się dzieje ale przyszedł ostatniego dnia przed wizytą sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 22:22

JaMama84, Mada29, anna_b, Kaya85, Tiliana, Alberta, Lizzinka lubią tę wiadomość

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, niezmiernie się cieszę i trzymam dalej kciuki!

susełek lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, swietna wiadomosc! :) bedziesz jeszcze badac przyrosty bety?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Susełek, swietna wiadomosc! :) bedziesz jeszcze badac przyrosty bety?
    Nie wiem postępuje zgodnie z tym co dr K zaleca. Narazie nie odpisała. Ale to badanie przyrostów bardzo stresujące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 22:25

• ona30 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny!Miałam drugie ivf w grudniu teraz było 6 zarodków zbadalimy 4.Dostałam wyniki 3 maja wade i 1 zdrowy.I zostałam z myślami.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny wracamy do gry!!!

Napisała do mnie Dr K. Pytała jakie leki biorę. Napisała badania jakie mam zrobić. Mam przejść na dietę bezglutenową.

I najważniejsze. Napisała że zależy jej żebyśmy nie odpuszczali skoro już są postępy i oddadzą nam 4500 zł z ostatniego IVF <3

Przeżyliśmy mega szok. Ja się poryczałam. Nie było nas stań na 3 IVF. A te 4500 to dla nas zbawienie reszta się znajdzie.

W życiu bym się nie spodziewała takiej wiadomości! Jednak ktoś nad nami czuwa <3

Kurde naprawdę jestem szczęśliwa!!!

Będę pisać co i jak. Teraz pewnie bede na antykach jakiś czas...
    Lady E gorąco Wam kibicuję!
    Super sprawa- taki prezent-niespodzianka :)

Lady_E lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek super informacje :) teraz już będzie dobrze :)

JaMama84 dobrze wiedzieć jakie są metody wywabienia dziecięcia :) Ja w prawdzie mam jeszcze czas ale nigdy nie wiadomo co może się przydać :)

Ona30 - witaj :) najwazniejsze ze 1 zdrowy :)

susełek lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_b, ja cala ciaze duzo chodzilam, po 38 tc, juz sie nie oszczedzalam. Zreszta spacery to jedyna aktywnosc moja od wielu lat:) 3xS to troche tak pol zartem bo zawsze trzeba dostosowac do siebie np( po co sprzatac jak sie tego nie lubi :-p)
    Kurcze, zaczynam rozmyslac juz nad stymulacja czy wszystko dobrze pojdzie. Przejrzalam papiery z procedury z wczesniejszych lat-8 occytow, 4 prawidlowo zaplodnione. 2 transefery-ciazy brak...oby teraz bylo inaczej...tak bardzo chce rodzenstwo dla mojego Ksieciunia!

anna_b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek chyba się wreszcie Twoja fasolka obudziła, super :)

Doma90 każda Ci chyba poleci swojego lekarza, większość dziewczyn chodzi do dr Ż i do dr K, ale ja byłam pacjentką dr B i byłam zadowolona. Co do kosztów to nie pamiętam już dokładnie, dziewczyny świeżo po punkcji i transferze pewnie zaraz napiszą.

Swoją drogą nie rozumiem czemu MedArt nie zamieści w końcu na swojej stronie cennika. Zawsze mnie denerwowało, że nie ma cen za poszczególne zabiegi i jak zapomniałam spytać na wizycie to musiałam pisać tutaj lub dzwonić do recepcji.

JaMama chciałabyś drugiego Księcia czy Księżniczkę ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Hej hej :) ja nadal o clexane;p
    Mam sobie zbadać anty Xa i już wiem ze trzeba je zrovic 4h od ostatniego zastrzyku.
    A jeśli chodzi o badanie aptt to może być zrobione po zastrzyku czy musi koniecznie przed ?

Ja też ide na badanie anty Xa. Tak 4h po podaniu Clexane. Apptt robię różnie, nie ma znaczenia. Mi się wydaje, że te anty xa sprawdza czy Clexane się dobrze wchałania u danej osoby (ale to tylko moje przepuszczenia). Czy nie bierzesz jej na darmo, jaka jest aktywność clexane w twojej krwi po podaniu. Dlatego ważne te godziny. Ja przeszłam z zastrzyków z wieczora na rano by wykonać badanie anty xa.
    Ja akurat wybieram się dzisiaj na Szamarzewskiego.
    I pamiętaj, że tam trzeba mieć gotówkę. Tak było przynajmniej we wrześniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 10:35

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, marzy mi sie Ksiezniczka-mala Kalinka:)

Moly, Mada29, Alberta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Dziewczyny, czym się różni krótki protokół od długiego, czy dok informuje jaka będzie procedura? Bo Ż jest mało wymowny :)

Biorę ciągle antyki, dostałam od razu dwa pudełka i kazał przyjść pod koniec stycznia. Ostatnim razem zebździłam, bo po opakowaniu (21 tabletek) czekałam 7 dni, żeby był pełny cykl do (28dni) i dostałam burę od Żaka.

Ile czasu może trwać "wyciszanie"? Mam brać pudełko za pudełkiem ciągiem i przyjść w dowolnym dniu? Czego wtedy się mogę dowiedzieć? To mi się wydaje takie skomplikowane :/

JA pamiętam dokładnie jak dr K tłumaczyła żeby przyjść w 21 brania tabletki anty. Na recepcji mówisz jestem w 21 dniu tabletki i one będą wiedzieć o co chodzi i muszą Cie jakąś wcisnąć. Jeśli się nie uda nie możesz przerwać anty. Bo wtedy cykl stracony. Dlatego dostajesz 2 pudełka. Dr K mówiła ze mozna sobie trochę wydłuzyć jak Ci nie podpasi ten 21 dzień, ale nie za dużo. Ja np przyszłam w 22 dniu tabletki anty. Ja stosowałam MArvelon po 1 tabl na noc od 2 dnia miesiączki. I na kartce miałam pogrubioną kursywą BEZ PRZERWY do dnia wizyty.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 10:45

klopsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Moly, marzy mi sie Ksiezniczka-mala Kalinka:)

Trzymam kciuki żebyś niedługo miała w domu książęcą parkę ;)

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Zaczynamy myśleć z mężem o In vitro. Proszę powiedzcie, którego lekarza z medartu najlepiej wybrać i na jakie koszty się szykować bez refundacji?

Ja mam wszystko rozpisane, każdą wizytę i cenę ;)
    Pierwsza wizyta 23.08.2017 Dr Żak - cena 250 zł (każda kolejna jako ocena cyklu po 150 zł). Obecnie jestem po 17 wizytach.
    Badania krwi robiłam cztery razy -> 698 zł (przy pierwszej wizycie), 341 zł (przy drugiej wizycie), 511 zł(12 wizyta), 70 zł (16 wizyta)
    Wizyt miałam 8 nim Dr przygotował mnie do rozpoczęcia procedury invitro
    Na 7 wizycie miałam badanie HSG -> 700 zł - można zrobić na NFZ samemu ale wolałam nie ryzykować błędów w badaniu.
    Na 13 wizycie (1.12.2017) miałam Punkcję i wtedy płaciłam koszta invitro 7100 zł
    Przy 14 wizycie okazało się, że nie mogę mieć transferu i muszę zamrozić zarodki ->koszt 1500zł bez względu na ilość zarodków.
    Na leki wydałam około 500 zł
    Do tego mąż badał kilka razy nasienie ->koszt każdego badania 250zł
    Podsumowując ja wydałam już 14 500 zł a nie miałam jeszcze transferu zarodka (planowane jest na 22.01 koszt 500zł).
    Do tego paliwo za dojazd, ja mam 300 km w dwie strony.

Dziewczyny, z tego co się orientuję wizyta ciążowa kosztuje już 250 zł a nie 150 zł ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 11:11

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi hi, o tak:) dziekuje, macie juz pomysl na imie dla Babelki?

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ