X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A88 Ty już 36tc to zdecydowanie przede mną się rozpakujesz :)
    Alberta dziwna sprawa że okresu tak długo nie ma, zawsze miałaś długie cykle?

• klopsik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czym się różni krótki protokół od długiego, czy dok informuje jaka będzie procedura? Bo Ż jest mało wymowny :)

Biorę ciągle antyki, dostałam od razu dwa pudełka i kazał przyjść pod koniec stycznia. Ostatnim razem zebździłam, bo po opakowaniu (21 tabletek) czekałam 7 dni, żeby był pełny cykl do (28dni) i dostałam burę od Żaka.

Ile czasu może trwać "wyciszanie"? Mam brać pudełko za pudełkiem ciągiem i przyjść w dowolnym dniu? Czego wtedy się mogę dowiedzieć? To mi się wydaje takie skomplikowane :/

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Zaczynamy myśleć z mężem o In vitro. Proszę powiedzcie, którego lekarza z medartu najlepiej wybrać i na jakie koszty się szykować bez refundacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik jak dr Tobie kazal przyjść pod koniec stycznia to tak sie umów. Czasami mowi też np. pod koniec opakowania tabsow i on wtedy na wizycie decyduje co dalej. Czy przerywasz i wracasz w 3 dniu cyklu czy jeśli zaczniesz procedurę to daje gonalpeptyl i rozpisuje kiedy zacząć. Może zlecić jakieś też badania i zaznaczyć że jak wszystko będzie ok to startujecie. Różnie to bywa ;)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik, ja tez na anty, bierze sie tak dlugo,az pecherzyki beda tej samej wielkosci, zeby rozpoczynajac stymulacje startowaly z tego samego poziomu. Przynajmniej u mnie tak jest. Moim zdaniem bedziesz na krotkim protokole.
    Pozbieralam sie, odliczam dni do wizyty. Chyba moje doly spowodowane byly odstawieniem cukru i glutenu, organizm doznal szoku, stad te pesymistyczne nastawienie:)
    Wiwi, gratuluje serduszka!
    Moly, Mada, dobrze wiedziec, ze Wasze Maluszki pieknie rosna!
    Gabrysiu, mi mowili, ze sposobem na eksmisje to 3×S (seks, sprzatanie, schody)
    U mnie 15 km spacer i Mlodzieniec po dobroci zwolnil "lokal" :)

Mada29, anna_b lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

Gratuluje wszystkich powodzeń dziewczyny i 3 mam kciuki za wszystkie postępy.
    Dla mnie to był strasznie nerowy tydzień. Bo ta beta przyrastała jakby chciaa a nie mogła.
    teraz beta wzrosła z 90 w 12dpt wzrosła do 455 w 16dpt. Więc idziemy na przód :)

Alberta ja 1 transfer po punkcji okres dostałam z 2 tygodniowym opóżnieniem. Tak się zdarza, te wszystkie hormony. Już mnie dr K zapraszała na usg zeby zobaczyć co się dzieje ale przyszedł ostatniego dnia przed wizytą sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 22:22

JaMama84, Mada29, anna_b, Kaya85, Tiliana, Alberta, Lizzinka lubią tę wiadomość

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, niezmiernie się cieszę i trzymam dalej kciuki!

susełek lubi tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, swietna wiadomosc! :) bedziesz jeszcze badac przyrosty bety?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Susełek, swietna wiadomosc! :) bedziesz jeszcze badac przyrosty bety?
    Nie wiem postępuje zgodnie z tym co dr K zaleca. Narazie nie odpisała. Ale to badanie przyrostów bardzo stresujące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 22:25

• ona30 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny!Miałam drugie ivf w grudniu teraz było 6 zarodków zbadalimy 4.Dostałam wyniki 3 maja wade i 1 zdrowy.I zostałam z myślami.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny wracamy do gry!!!

Napisała do mnie Dr K. Pytała jakie leki biorę. Napisała badania jakie mam zrobić. Mam przejść na dietę bezglutenową.

I najważniejsze. Napisała że zależy jej żebyśmy nie odpuszczali skoro już są postępy i oddadzą nam 4500 zł z ostatniego IVF <3

Przeżyliśmy mega szok. Ja się poryczałam. Nie było nas stań na 3 IVF. A te 4500 to dla nas zbawienie reszta się znajdzie.

W życiu bym się nie spodziewała takiej wiadomości! Jednak ktoś nad nami czuwa <3

Kurde naprawdę jestem szczęśliwa!!!

Będę pisać co i jak. Teraz pewnie bede na antykach jakiś czas...
    Lady E gorąco Wam kibicuję!
    Super sprawa- taki prezent-niespodzianka :)

Lady_E lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek super informacje :) teraz już będzie dobrze :)

JaMama84 dobrze wiedzieć jakie są metody wywabienia dziecięcia :) Ja w prawdzie mam jeszcze czas ale nigdy nie wiadomo co może się przydać :)

Ona30 - witaj :) najwazniejsze ze 1 zdrowy :)

susełek lubi tę wiadomość

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_b, ja cala ciaze duzo chodzilam, po 38 tc, juz sie nie oszczedzalam. Zreszta spacery to jedyna aktywnosc moja od wielu lat:) 3xS to troche tak pol zartem bo zawsze trzeba dostosowac do siebie np( po co sprzatac jak sie tego nie lubi :-p)
    Kurcze, zaczynam rozmyslac juz nad stymulacja czy wszystko dobrze pojdzie. Przejrzalam papiery z procedury z wczesniejszych lat-8 occytow, 4 prawidlowo zaplodnione. 2 transefery-ciazy brak...oby teraz bylo inaczej...tak bardzo chce rodzenstwo dla mojego Ksieciunia!

anna_b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek chyba się wreszcie Twoja fasolka obudziła, super :)

Doma90 każda Ci chyba poleci swojego lekarza, większość dziewczyn chodzi do dr Ż i do dr K, ale ja byłam pacjentką dr B i byłam zadowolona. Co do kosztów to nie pamiętam już dokładnie, dziewczyny świeżo po punkcji i transferze pewnie zaraz napiszą.

Swoją drogą nie rozumiem czemu MedArt nie zamieści w końcu na swojej stronie cennika. Zawsze mnie denerwowało, że nie ma cen za poszczególne zabiegi i jak zapomniałam spytać na wizycie to musiałam pisać tutaj lub dzwonić do recepcji.

JaMama chciałabyś drugiego Księcia czy Księżniczkę ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Hej hej :) ja nadal o clexane;p
    Mam sobie zbadać anty Xa i już wiem ze trzeba je zrovic 4h od ostatniego zastrzyku.
    A jeśli chodzi o badanie aptt to może być zrobione po zastrzyku czy musi koniecznie przed ?

Ja też ide na badanie anty Xa. Tak 4h po podaniu Clexane. Apptt robię różnie, nie ma znaczenia. Mi się wydaje, że te anty xa sprawdza czy Clexane się dobrze wchałania u danej osoby (ale to tylko moje przepuszczenia). Czy nie bierzesz jej na darmo, jaka jest aktywność clexane w twojej krwi po podaniu. Dlatego ważne te godziny. Ja przeszłam z zastrzyków z wieczora na rano by wykonać badanie anty xa.
    Ja akurat wybieram się dzisiaj na Szamarzewskiego.
    I pamiętaj, że tam trzeba mieć gotówkę. Tak było przynajmniej we wrześniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 10:35

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, marzy mi sie Ksiezniczka-mala Kalinka:)

Moly, Mada29, Alberta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Dziewczyny, czym się różni krótki protokół od długiego, czy dok informuje jaka będzie procedura? Bo Ż jest mało wymowny :)

Biorę ciągle antyki, dostałam od razu dwa pudełka i kazał przyjść pod koniec stycznia. Ostatnim razem zebździłam, bo po opakowaniu (21 tabletek) czekałam 7 dni, żeby był pełny cykl do (28dni) i dostałam burę od Żaka.

Ile czasu może trwać "wyciszanie"? Mam brać pudełko za pudełkiem ciągiem i przyjść w dowolnym dniu? Czego wtedy się mogę dowiedzieć? To mi się wydaje takie skomplikowane :/

JA pamiętam dokładnie jak dr K tłumaczyła żeby przyjść w 21 brania tabletki anty. Na recepcji mówisz jestem w 21 dniu tabletki i one będą wiedzieć o co chodzi i muszą Cie jakąś wcisnąć. Jeśli się nie uda nie możesz przerwać anty. Bo wtedy cykl stracony. Dlatego dostajesz 2 pudełka. Dr K mówiła ze mozna sobie trochę wydłuzyć jak Ci nie podpasi ten 21 dzień, ale nie za dużo. Ja np przyszłam w 22 dniu tabletki anty. Ja stosowałam MArvelon po 1 tabl na noc od 2 dnia miesiączki. I na kartce miałam pogrubioną kursywą BEZ PRZERWY do dnia wizyty.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 10:45

klopsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84 wrote:
    Moly, marzy mi sie Ksiezniczka-mala Kalinka:)

Trzymam kciuki żebyś niedługo miała w domu książęcą parkę ;)

• Ruda2017 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Zaczynamy myśleć z mężem o In vitro. Proszę powiedzcie, którego lekarza z medartu najlepiej wybrać i na jakie koszty się szykować bez refundacji?

Ja mam wszystko rozpisane, każdą wizytę i cenę ;)
    Pierwsza wizyta 23.08.2017 Dr Żak - cena 250 zł (każda kolejna jako ocena cyklu po 150 zł). Obecnie jestem po 17 wizytach.
    Badania krwi robiłam cztery razy -> 698 zł (przy pierwszej wizycie), 341 zł (przy drugiej wizycie), 511 zł(12 wizyta), 70 zł (16 wizyta)
    Wizyt miałam 8 nim Dr przygotował mnie do rozpoczęcia procedury invitro
    Na 7 wizycie miałam badanie HSG -> 700 zł - można zrobić na NFZ samemu ale wolałam nie ryzykować błędów w badaniu.
    Na 13 wizycie (1.12.2017) miałam Punkcję i wtedy płaciłam koszta invitro 7100 zł
    Przy 14 wizycie okazało się, że nie mogę mieć transferu i muszę zamrozić zarodki ->koszt 1500zł bez względu na ilość zarodków.
    Na leki wydałam około 500 zł
    Do tego mąż badał kilka razy nasienie ->koszt każdego badania 250zł
    Podsumowując ja wydałam już 14 500 zł a nie miałam jeszcze transferu zarodka (planowane jest na 22.01 koszt 500zł).
    Do tego paliwo za dojazd, ja mam 300 km w dwie strony.

Dziewczyny, z tego co się orientuję wizyta ciążowa kosztuje już 250 zł a nie 150 zł ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 11:11

Od VIII 2017 MedArt
    I ivf grudzień 2017
    4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
    II ivf lipiec 2018 r.
    26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
    6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
    14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
    22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
    4.02.2020 R&P 👨‍👩‍👦‍👦

2❄️❄️
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi hi, o tak:) dziekuje, macie juz pomysl na imie dla Babelki?

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ