Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Tiliana Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Tiliana bóle jak na okres mogą się pojawiać do 3 miesiąca. Macica ma dużo pracy, rozciąga się a także wiązadła którymi jest przymocowana do otrzewnej. Mam zdjęcia z laparskopii jak mi endometriozę wypalali. Niesamowita jest nasza anatomia oraz daje dużo pracy lekarzom. Niepokojące są natomiast plamienia oraz silne bóle. Z tym od razu do lekarza. No-spę max weź do 3 dziennie.

To ze boli to wiem i jestem do tego przyzwyczajona, natomiast zmartwiło mnie ze nagle jednego dnia zero jakichkolwiek objawów/bólu.. tym się zdenerwowałam. Tak złe i tak niedobrze ;)

JaMama84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana wrote:
    A tak sobie o Tobie pomyślałam i wyszperalam gdzieś w internecie artykuł o przyroście bety i podobno jak beta rośnie ale wolniej (w. Sensie jej wartości są prawidłowe ale w dolnych limitach) to będzie raczej chłopak :) u mnie dziewczynka - jeżeli będzie wszystko ok oczywiście ;)

Ja to gdzieś tu na forum przeczytałam, że wysoka beta zwiastuje dziewczynkę i u mnie się potwierdziło. W 13dpt betę miałam ponad 1200 i przepowiadano mi bliźniaki, a będzie córeczka :) Czekam tylko na połówkowe z potwierdzeniem i ruszam z zakupami ;)

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie to sie nie potwierdzilo, mialam bardzo duze przyrosty bety, a dorodny chlopczyk:)
    Moly, zazdroszcze tych zakupow zwlaszcza dla dziewczynki! Ja wszystko co mialam po Synku powydawałam, zeby przy drugim tez moc kompletowac wyprawke! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc nie ma reguły ;) JaMama tak szczerze mówiąc to ja najbardziej się cieszę z urządzania pokoju dla Bąbelki. Zaraz po przeprowadzce (2 lata temu) wybrałam pokój dla dziecka i do teraz stał pusty czekając na lokatora/kę, więc odliczam do połówkowych i ruszam pełną parą :) A Ty przecież niedługo możesz być na moim miejscu! :)

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Ja bym chciała od razu in vitro a iui już sobie odpuszczę. No to zbieram trochę kasy i do dzieła!

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiliana - wiem że łatwo mówić a w praktyce ciężko się nie martwić... u nas teoria dotycząca bety się sprawdziła, bardzo wysokie przyrosty bety i będzie dziewczynka.

Moly - my też mamy pusty pokój który w międzyczasie stał się graciarnią ;) Już go posprzątaliśmy ale urządzać będziemy później bo na początku i tak mała będzie spać u nas w sypialni. Urządzanie to będzie frajda :)

Doma90 - najlepiej umów się już na wizytę , bo na pewno będziesz miała jakieś badania do zrobienia a na niektóre wyniki trochę się czeka ( z resztą na samą wizytę też ). No chyba ze Ci się nie spieszy. Tak czy inaczej daj znać na jakim jesteś etapie i trzymamy kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny znowu awaria u nas... normalnie wykończy mnie to.. dziś krew się pojawiła i zamarlam.. zdążyłam do dr B do kliniki. Krwiak się powiększył :( ale Bąbel ok, ma już 3cm i serduszko ok.. tak się boję. Znowu stres.. dr dorzucił mi jeszcze jeden prolutex i relanium mam brać 2x1 codziennie. Powiem Wam, że ból brzucha jak na okres. Leżę i w czwartek znów wizyta.. tylko żeby to wszystko źle nie wpłynęło na Bąbla... :( trzymajcie kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Oj dziewczyny znowu awaria u nas... normalnie wykończy mnie to.. dziś krew się pojawiła i zamarlam.. zdążyłam do dr B do kliniki. Krwiak się powiększył :( ale Bąbel ok, ma już 3cm i serduszko ok.. tak się boję. Znowu stres.. dr dorzucił mi jeszcze jeden prolutex i relanium mam brać 2x1 codziennie. Powiem Wam, że ból brzucha jak na okres. Leżę i w czwartek znów wizyta.. tylko żeby to wszystko źle nie wpłynęło na Bąbla... :( trzymajcie kciuki!

Trzymam kciuki:) ja tez w tym tygodniu miałam taka awarie i krwiak się wchłonął już na pewno w 15tc

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spieszy mi się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada tak bardzo mi przykro, że znowu taki stres i strach u Ciebie. Najważniejsze, że Bąbel nic sobie z tego krwiaka nie robi i spokojnie rośnie, więc musisz być dobrej myśli. Kciuki bardzo mocno zaciśnięte!

anna_b no tak na początku też będzie spała w naszej sypialni. Mogłabym urządzić pokój znacznie później, bo w sumie jeszcze nie ma pośpiechu, ale czekałam 2 lata żeby tam wkroczyć i dłużej nie zamierzam. Jeszcze 5 tygodni i ruszam ;)

anna_b lubi tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:

Mada biedna jesteś ale musisz być dzielna dla Bąbla ! Leż ile się da ! Ja też w 1 trymestrze musiałam leżeć , aż mnie wszystko bolało od leżenia ale leżałam plackiem i wstawałam tylko do toalety. Po Relanium dużo spałam więc to jakoś pomogło mi przetrwać ten trudny czas. do czwartku tylko kilka dni, będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wasze wsparcie ! :)

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Odliczam już dni do wizyty... i coraz bardziej nie mogę się jej doczekać! :)
    Powiedzcie mi czy na pierwszej wizycie dr Ż robi już jakieś badania na miejscu...?

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:
    Hej dziewczyny!

Odliczam już dni do wizyty... i coraz bardziej nie mogę się jej doczekać! :)
    Powiedzcie mi czy na pierwszej wizycie dr Ż robi już jakieś badania na miejscu...?

Tak, w MedArt jest laboratorium i daje skierowanie jakie badania wykonać. Ja pamiętam swoją pierwszą wizytę to duzo tego było i troszkę zapłaciłam ;) a to będzie twój 3 dzień cyklu?

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to będzie jeden dzień przed spodziewanym okresem...:/ nie wiem czy to nie trochę kiepsko..?

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:
    Niestety to będzie jeden dzień przed spodziewanym okresem...:/ nie wiem czy to nie trochę kiepsko..?

To już nie wiem, może inne dziewczyny się wypowiedza. Dr zawsze mówił 3 dzień cyklu, dostałam okres to od razu dzwonilam i się umawialam na wizytę. Bo ja tak regularnych okresów nie miałam. Choć pewnie po powrocie dr z urlopu to wolne godziny może być ciężko. A kiedy masz wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 22:28

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 23.01 a okres mam dostać 24.01 choć też nie mam tak idealnie regularnych...mniej więcej od 26-29 dni...
    Kurcze żeby się nie okazało, że pojadę tego 23 a on mi powie żebym znów za 3 dni była z powrotem (tak jak piszesz żeby być w 3dc)...A mam 3 godz jazdy do Poznania...Ehhh.... Już sama nie wiem jak to rozwiązać:/

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, ja pierwszą wizytę miałam jakoś w połowie cyklu. Wtedy miałam wzięte wymazy do badań plus skierowanie na badania z krwi. Następna wizyta to hsg. Kolejna dopiero w 3 dzień cyklu.

l22nej28tcppkg68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12.07 byłam na pierwszej wizycie i miałam zrobione badania typu: morfologia, aptt, tarczyca, hormony i to był mój 12 dzień cyklu.
    Wysłałam wyniki badań i kazał mi się umówić na kolejny tydzien i dostałam anty i umówiłam się na hsg w tym samym cyklu bo o ciazy nie było mowy. Wzięłam 21 tabletek i czekałam na 3 dzień cyklu i wtedy musiałam zbadać sobie hormony i dr podjął decyzje czy zaczynamy stymulację czy nie. My akurat zaczęliśmy stymulację 10.08 i zakończyła się 18 albo 19.08

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi!
    Ja mam dość sporo badań już porobionych...Wszystkie tarczycowe świeże, hormonalne też, hsg też już miałam pół roku temu, AMH, witaminę D, DEHA SO4, 17 - hydroksyprogesteron, chlamydie i wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku Mycoplasma hominis i Ureaplasma spp i już nawet nie pamiętam co jeszcze... Na pewno cytologie i usg zrobię jeszcze przed wizytą, ale to u siebie w mieście.
    A Wy jak miałyście pierwszą wizytę to miałyście już jakieś badania porobione wcześniej..?

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ