X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tak czytam i czytam Was i trochę martwi mnie, że Wam dr zlecają sporo badań o których mi nikt nawet nie wspomniał...
    Ja wiem, że każda z nad przychodzi do nich z jakimiś różnymi przyczynami niepłodności...stąd też różnice w badaniach... jednak wiem, że są takie badania bez których generalnie większość klinik nie wykona ivf...jakby są podstawą.
    Mojemu narzeczonemu kompletnie nic nie zleca...ma wynik z nasienia i to nie jakiś z teraz...fakt, że jest w porządku...ale mimo wszystko...hmmm...
    Nawet morfologii, żadnych tych wirusowych albo posiewu jak niektóre z Was piszą, że mąż/partner też miał zlecone...
    Mamy wrażenie, że trochę podchodzą do nas jak do mało "skomplikowanego przypadku" i niewiele chyba trzeba robić... A później okaże się, że coś poszło nie tak, bo "to czy tam to nie zostało zbadane"...:(

I mam jeszcze jedno istotne pytanie: czy klinika wystawia zwolnienia dla partnerów, tzn takie jednodniowe czyli jak przyjeżdżamy do nich na wizytę. Mamy 3,5h w jedną str do Poznania a branie za każdym razem urlopu nie zawsze się udaje stąd moje pytanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:23

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska90, ciekawe co mi jutro dr Z zleci zbadac, zdam relacje:) robicie od razu na miejscu? Czy zabieracie i jedziedzie do jakiegos innego labolatorium?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to, czy tam sie przeplaca?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 90 mój partner miał tylko zrobione te obowiązkowe badania czyli HIV, Hbs, Hbc i Hcv no i oczywiście badanie nasienia z sierpnia ( drugie IVF mieliśmy w grudniu więc wyniki też nie były super świeże, a morfologie ma 3 % )

klz9krhmyflvohw4.png
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy tam u nich na miejscu w laboratorium. Póki co te badania, które miałam u nich wychodzą cenowo bardzo podobnie jak u mnie w mieście, także wydaje mi się, że nie jest aż tak źle;) poza tym wygodniej - mi przynajmniej. Badania są na str i ma je też dr u siebie, tzn w naszych kartotekach.

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:
    I mam jeszcze jedno istotne pytanie: czy klinika wystawia zwolnienia dla partnerów, tzn takie jednodniowe czyli jak przyjeżdżamy do nich na wizytę. Mamy 3,5h w jedno str do Poznania a branie za każdym razem urlopu nie zawsze się udaje stąd moje pytanie.

Wystawiają :-)
    3,5h... szacun... a ja miałam nerwa jak klinika przeniosła się na Podolany, że już piechotką nie podejdę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:18

r9bzabd.png
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Wystawiają :-)
    3,5h... szacun... a ja miałam nerwa jak klinika przeniosła się na Podolany, że już piechotką nie podejdę...

Hehe czego się nie robi dla upragnionego maleństwa...:)
    Dziękuję za inf :)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny myślicie że znów będę stymulowana elonvą?
    1 ivf u dr K. puregonem puste pęcherzyki
    2 ivf u dr Ż. elonvą 12 pobranych komórek 11 złej jakości
    3 ivf bedzie u dr K i nie mam pojęcia co mi da...
    Musze się przygotować na koszta. W piątek jedziemy do niej na wizyte jestem na końcówce tabletek anty.
    I co myślicie o diecie bezglutenowej jak się nie ma caliakli? Pani dr kazala przejść. Pomogła komuś? JEstem na diecie od miesiąca i się super czuje.

Lady jeśli masz być stymulowana elonvą to tylko pod okiem Ż. K nie robi tej stymulacji, a przynajmniej nie robiła :) chyba że teraz coś się zmieniło. A tak naprawdę musisz iść na wizytę i zobaczyc co ci zaproponuje bo to nigdy nie wiadomo co wam zaplanowała w takim trudnym przypadku :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 zwolnienia jednodniowe dla partnera bez problemu ci wystawia . Co do badań mojemu mężowi zrobili tuż przed transferem tylko podstawowe grupa krwi itp

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Miśka90 zwolnienia jednodniowe dla partnera bez problemu ci wystawia . Co do badań mojemu mężowi zrobili tuż przed transferem tylko podstawowe grupa krwi itp

No to super, dziękuję za inf :)
    Hmm...nie wiem od czego to zależy...może teraz po tych moich badaniach dowiemy się coś więcej...;-)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:

Karincia jak tam u Ciebie? Bo nic nie pisałaś po wizycie u dr Kru? Jak maluszek? Sa dwa?

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie możesz zaufać lekarzom bo wiedzą co robią wszystko w swoim czasie ☺

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Mam NK w normie ale powyżej 10% więc do zabicia. Wlewy kosztują w innych klinikach 250-400zl a w aptece 33zl A dziś Ż mnie zdenerwował i jeśli nie zmienię lekarza teraz to na pewno na kolejną stymulacje Choć mąż mówi żeby już teraz zmienić lekarza
    na zbicie nk są wlewy z intalipidu i steryd w MedArt tego nie stosują niestety nie wierzą w immunologię !

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Spokojnie możesz zaufać lekarzom bo wiedzą co robią wszystko w swoim czasie ☺

Oby! :) Komuś trzeba zaufać :)

Widzę, że u Ciebie w grudniu był transfer...możesz mi coś więcej o tym powiedzieć :)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był problem z nasieniem męża. Miałam długi protokół dwa miesiące i ciąża blizniacza ☺

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    U nas był problem z nasieniem męża. Miałam długi protokół dwa miesiące i ciąża blizniacza ☺

Chwilę wcześniej się też pytałam co u Ciebie. To sie dwa przyjęły, Super! :)
    I jak wrażenia na dr Kru?

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 po wizycie dobrze dr.Kru przesympatyczny widziałam dwa migające serduszka ☺ jak narazie wszystko ok kolejna wizyta za 10 dni ☺

Dominique1995, Mada29, Kaya85 lubią tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku - gratuluję! Ciąża bliźniacza - to jest to o czym marzymy z narzeczonym :)
    Choć teraz kiedy już sporo czasu walczymy i ciągle nic to mówię zawsze sobie, żeby chociaż to jedno i zdrowe było;) A później zobaczymy :)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała podane dwa a tylko jeden się przyjął myślałam że u mnie będzie podobnie a nie chcielismy juz narazie drugi raz podchodzić gdyby był jeden podany i się nie przyjął ☺

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Mada29 po wizycie dobrze dr.Kru przesympatyczny widziałam dwa migające serduszka ☺ jak narazie wszystko ok kolejna wizyta za 10 dni ☺

I nic się nie pochwalilas! Bardzo sie cieszę i oby bylo wszystko dobrze. Bo ciąża bliźniacza to wyzwanie. Trzymam kciuki za Was :) a zostaniesz u dr Kru?

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ