X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tak czytam i czytam Was i trochę martwi mnie, że Wam dr zlecają sporo badań o których mi nikt nawet nie wspomniał...
    Ja wiem, że każda z nad przychodzi do nich z jakimiś różnymi przyczynami niepłodności...stąd też różnice w badaniach... jednak wiem, że są takie badania bez których generalnie większość klinik nie wykona ivf...jakby są podstawą.
    Mojemu narzeczonemu kompletnie nic nie zleca...ma wynik z nasienia i to nie jakiś z teraz...fakt, że jest w porządku...ale mimo wszystko...hmmm...
    Nawet morfologii, żadnych tych wirusowych albo posiewu jak niektóre z Was piszą, że mąż/partner też miał zlecone...
    Mamy wrażenie, że trochę podchodzą do nas jak do mało "skomplikowanego przypadku" i niewiele chyba trzeba robić... A później okaże się, że coś poszło nie tak, bo "to czy tam to nie zostało zbadane"...:(

I mam jeszcze jedno istotne pytanie: czy klinika wystawia zwolnienia dla partnerów, tzn takie jednodniowe czyli jak przyjeżdżamy do nich na wizytę. Mamy 3,5h w jedną str do Poznania a branie za każdym razem urlopu nie zawsze się udaje stąd moje pytanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:23

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska90, ciekawe co mi jutro dr Z zleci zbadac, zdam relacje:) robicie od razu na miejscu? Czy zabieracie i jedziedzie do jakiegos innego labolatorium?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to, czy tam sie przeplaca?

• kornelkornel Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka 90 mój partner miał tylko zrobione te obowiązkowe badania czyli HIV, Hbs, Hbc i Hcv no i oczywiście badanie nasienia z sierpnia ( drugie IVF mieliśmy w grudniu więc wyniki też nie były super świeże, a morfologie ma 3 % )

klz9krhmyflvohw4.png
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy tam u nich na miejscu w laboratorium. Póki co te badania, które miałam u nich wychodzą cenowo bardzo podobnie jak u mnie w mieście, także wydaje mi się, że nie jest aż tak źle;) poza tym wygodniej - mi przynajmniej. Badania są na str i ma je też dr u siebie, tzn w naszych kartotekach.

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 wrote:
    I mam jeszcze jedno istotne pytanie: czy klinika wystawia zwolnienia dla partnerów, tzn takie jednodniowe czyli jak przyjeżdżamy do nich na wizytę. Mamy 3,5h w jedno str do Poznania a branie za każdym razem urlopu nie zawsze się udaje stąd moje pytanie.

Wystawiają :-)
    3,5h... szacun... a ja miałam nerwa jak klinika przeniosła się na Podolany, że już piechotką nie podejdę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 19:18

r9bzabd.png
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Wystawiają :-)
    3,5h... szacun... a ja miałam nerwa jak klinika przeniosła się na Podolany, że już piechotką nie podejdę...

Hehe czego się nie robi dla upragnionego maleństwa...:)
    Dziękuję za inf :)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny myślicie że znów będę stymulowana elonvą?
    1 ivf u dr K. puregonem puste pęcherzyki
    2 ivf u dr Ż. elonvą 12 pobranych komórek 11 złej jakości
    3 ivf bedzie u dr K i nie mam pojęcia co mi da...
    Musze się przygotować na koszta. W piątek jedziemy do niej na wizyte jestem na końcówce tabletek anty.
    I co myślicie o diecie bezglutenowej jak się nie ma caliakli? Pani dr kazala przejść. Pomogła komuś? JEstem na diecie od miesiąca i się super czuje.

Lady jeśli masz być stymulowana elonvą to tylko pod okiem Ż. K nie robi tej stymulacji, a przynajmniej nie robiła :) chyba że teraz coś się zmieniło. A tak naprawdę musisz iść na wizytę i zobaczyc co ci zaproponuje bo to nigdy nie wiadomo co wam zaplanowała w takim trudnym przypadku :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka90 zwolnienia jednodniowe dla partnera bez problemu ci wystawia . Co do badań mojemu mężowi zrobili tuż przed transferem tylko podstawowe grupa krwi itp

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Miśka90 zwolnienia jednodniowe dla partnera bez problemu ci wystawia . Co do badań mojemu mężowi zrobili tuż przed transferem tylko podstawowe grupa krwi itp

No to super, dziękuję za inf :)
    Hmm...nie wiem od czego to zależy...może teraz po tych moich badaniach dowiemy się coś więcej...;-)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:

Karincia jak tam u Ciebie? Bo nic nie pisałaś po wizycie u dr Kru? Jak maluszek? Sa dwa?

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie możesz zaufać lekarzom bo wiedzą co robią wszystko w swoim czasie ☺

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• anakonda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhaska wrote:
    Mam NK w normie ale powyżej 10% więc do zabicia. Wlewy kosztują w innych klinikach 250-400zl a w aptece 33zl A dziś Ż mnie zdenerwował i jeśli nie zmienię lekarza teraz to na pewno na kolejną stymulacje Choć mąż mówi żeby już teraz zmienić lekarza
    na zbicie nk są wlewy z intalipidu i steryd w MedArt tego nie stosują niestety nie wierzą w immunologię !

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Spokojnie możesz zaufać lekarzom bo wiedzą co robią wszystko w swoim czasie ☺

Oby! :) Komuś trzeba zaufać :)

Widzę, że u Ciebie w grudniu był transfer...możesz mi coś więcej o tym powiedzieć :)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był problem z nasieniem męża. Miałam długi protokół dwa miesiące i ciąża blizniacza ☺

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    U nas był problem z nasieniem męża. Miałam długi protokół dwa miesiące i ciąża blizniacza ☺

Chwilę wcześniej się też pytałam co u Ciebie. To sie dwa przyjęły, Super! :)
    I jak wrażenia na dr Kru?

• Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 po wizycie dobrze dr.Kru przesympatyczny widziałam dwa migające serduszka ☺ jak narazie wszystko ok kolejna wizyta za 10 dni ☺

Dominique1995, Mada29, Kaya85 lubią tę wiadomość

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Miśka90 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku - gratuluję! Ciąża bliźniacza - to jest to o czym marzymy z narzeczonym :)
    Choć teraz kiedy już sporo czasu walczymy i ciągle nic to mówię zawsze sobie, żeby chociaż to jedno i zdrowe było;) A później zobaczymy :)

f2wlupjy6h67w3sj.png

M&T <3 <3 2018r.
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała podane dwa a tylko jeden się przyjął myślałam że u mnie będzie podobnie a nie chcielismy juz narazie drugi raz podchodzić gdyby był jeden podany i się nie przyjął ☺

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karincia wrote:
    Mada29 po wizycie dobrze dr.Kru przesympatyczny widziałam dwa migające serduszka ☺ jak narazie wszystko ok kolejna wizyta za 10 dni ☺

I nic się nie pochwalilas! Bardzo sie cieszę i oby bylo wszystko dobrze. Bo ciąża bliźniacza to wyzwanie. Trzymam kciuki za Was :) a zostaniesz u dr Kru?

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ